Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2010

Av Kvasthilda - 13 september 2010 08:48


fast i mitt fall spelar det ingen roll :-) Är ledig några dagar till. Maken är i skogen o jag fick vakna i lugn o ro. Eller snarare somna om o SEN vakna i lugn o ro. Morgnarna är lite stökiga med kaffekokning och en massa prassel med frukostflingor o annat innan han kommer iväg.

Gårdagen avslutades med en supergod älgfilémiddag vid en lägereld. En av jakt-lagets standardmiddagar. De glömde röka siken o barrborrarna så den middagen väntar ännu. Klantskallar. Trodde kanske att jag då hade en chans att få vara med, men de är för lite folk för det.

SvågerTvå hade varit förbi kottarna med just detsamma igår. Rökt sik o abborre... Hmmm.... Man hade alltså kunnat få det om man varit hemma i stället. JoJo.

Idag strålar solen igen efter gårdagens ihärdiga dimregn. Dock offrade gubben några timmar på sin hustru o vi for runt landskapet o fotade några kyrkor. En som var under reparation. Nån huligan hade tuttat eld på den. Ett gravkapell vid en fantastiskt vacker kyrkogård. Nä, nu överdrev jag. Markant. Men grinden var urläcker i alla fall. O huvudkyrkan i samma by var en underlig skapelse. Rätt modern i gult trä med glasentré. Entrén var nog av betydligt nyare datum än kyrkan men den i sin tur kan inte ha mer än sådär en fyrtio år på nacken. Femtio kanske. Mitt i byn inklämd mellan en skola och ålderdomshemmet. Glommersträsk.

Sen for vi till Jörn o hittade en söt liten ankdamm mitt emot deras moderna tegelkyrka. Vi for aldrig till Österjörn där den gamla Jörns kyrka ligger, utan det blev endast ett besök vid St Mikaels i centrala Jörn. De skulle till att ha nån form av högmässa eller gudstjänst så jag gick in o slängde av några foton o smet ut igen. Missade en del läckra detaljer men fick altartavlan, orgeln o dopfunten i alla fall. Får väl göra om det nån annan gång när jag har körkort och tillgång till egen bil.

Äter lite frukost nu o ska sen ta en promenad. Får se om jag ids gå bort till kyrkan här o eventuellt tågstationen. Kan bara hoppas att jägarna håller sig i skogen o inte jagar in älgarna i byn igen.... De fick fara in o mota ut dem häromdagen när de smet in i Långträsk samhälle..


Av Kvasthilda - 12 september 2010 20:33


11/9 kl 18.34


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Bildligt Talat v37


Av Kvasthilda - 12 september 2010 14:17



Den här veckan är det tävling i Fototriss. Man kan vinna en polariodkamera från Coolstuff.se. Temat vi tävlar med är hårt o det som finns på mina bilder är hårt. Stenhårt. Hårt som stål. Eller järn :-)


   

Klicka på bilderna för att få upp dem i större format


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 Kika in här för veckans fototriss:



Av Kvasthilda - 12 september 2010 09:15


Tema nr 285 Strand

256/365


Det här är vad pigan fotar från sin stenkaj. En liten andfamilj som letar mat i kanten av Siljan. De kom simmande in och helt orädda spatserade de upp på sandstranden och började picka bland sandkornen och de förmultnande sjöväxterna som spolats iland.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 12 september 2010 09:00


Eget tema nr 9 Fotograf

9/52


Fialotta Larsson fotar lite ankisar på stranden nedanför Rättviks vackra kyrka.

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson




Av Kvasthilda - 11 september 2010 18:15


Jag var uppe med tuppen i morse o fotade runt Gubbens jaktstuga och det passade ju bra med veckans lördagstema hos Shannara.


05.54


08.03



Andra reflektioner finns här:

Shannara's Saturday Mix


Av Kvasthilda - 11 september 2010 12:00


Långträsk kl 06.01 i morse

 


Mitt tema: Rosa lördag


Av Kvasthilda - 11 september 2010 11:26


Sitter i ett höstvackert Långträsk och löser krysset. Eller snarare har löst krysset. Tror jag. En uppgift jag inte kan men får gissa på. I radion snackades det nyss om en olycka efter väg 373. Det är den vägen som passerar på andra sidan viken här. De nämnde Piteå, Stockbäcken och Långträck. Vaddå Långträck? Sen när hon läste andra gången hoppade hon över "Långträck". Det skjuts överallt och hela tiden häromkring. Älgjakten är i full gång.


Dagens kryss börjar med en engelsk låt o vi ska ha en del av det svenska namnet. Vaddå en del? Det är väl hela namnet? Eller heter låten En evighet? Carola hmmm sjunger sin Invincible här.


Sen plinkar Lars Roos, f'låt KLINKAR Lars Ross fram en låt i jazzstuk och vi ska ha ett verb. Sakta vi går genom stan ger oss går.


Efter det blir det skönsång. Eh, sång. En sjungande skådespelare. Håll händerna på ratten. Fling Fling heter låten med den något lite underliga texten och den som håller micken är Peter Stormare. Se där.


I nästa låt efterlyser Eldeman ett flicknamn. Ja det är klart, båtar får ju ofta flicknamn. Albertina, så var det skeppets namn, Pumpaläns. O flickans också.


Sen far vi över de stora vattnen och vill ha namnet på en svenskättling. Harry Nilsson sjöng Everybody's talking.


Så går vi på bio. Typ. Svensk Filmindustri. Det är dem man kopplar ihop melodin med. SF för krysset.


Mer gammalt.... Mannen med det underliga förnamnet. Cacka är nåt annat.... Israelsson är efternamnet och han sjöng om Gamle Svarten.


Över till Amerikatt igen då. Nu söker vi en popstjärna för hela övre raden. Have you ever tried sleeping with a broken heart? Eller som Lena Ph säger, Ont det gör ont... Fast hon som ställer frågan idag är Alicia Keys i en låt från nya albumet The Element of Freedom.


När vi vaknat drar vi en vals om en bagare. Det var en gång två bagare o en smet..... Det här var en glad bagare i San Remo.


(o där fick jag mer om nyheterna i Stockbäcken, en MC som kört av vägen)


O sen kom dagens andra Melodifestivalbidrag. Fast inte. En av festivalens största bidragsgivare har skrivit Jan Johansens bidrag Se på mig. Idag sjöng han på engelska o då heter den Another night. Just det ja. Ingela "Pling" Forsman var det som skrev den. Förstås.


Nästa uppgift är den jag inte kan såhär på rak arm o stående fot. Eller sittande. Putte Wickman och Ivan Renliden spelade i alla fall och jag gissar vilt att ordet är .


Jubel i busken. Det är kul. Även om det är Melodikrysset körde Eldeman ännu en sketch ur göteborgsrevyn med Sten-Åke Cederhöök, Sjukkassan. Sten-Åke ringer sjukkassan för att sjukskriva sig men kommer till en nästan automatisk telefonsvarare "Det här är Vägförvaltninga i Skultôrp" och jouren, eller "den som hand om'et" var Rulle Lövgren.


Vi slutar med en vinnare. Eurovision Song Contest o lilla söta Lena som hela Europa blev kära i gjorde sin vinnarlåt, Satellite.


Kort o kanske inte så koncist idag. Har radion i bakgrunden om Maskrosbarnen och deras uppväxt. Har lite svårt att slita mig o söka mer info o fylla på det här.


Nu ska jag ta en promenad med kameran. Gult, gult o vackert. Gult solsken bland gula löv. Underbart!


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards