Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2010

Av Kvasthilda - 11 september 2010 09:26


Inplastade mackor o termosar.... Filip o Fredrik gästspelar i Ring så spelar vi....


Av Kvasthilda - 11 september 2010 09:00


Tema nr 239 Tak

255/365


Ett litet minitak på en staketstolpe :-) Regnskydd.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 10 september 2010 22:50


Så är man då i Långträsk. Surströmmingen var bra o sällskapet likaså. Maken sover efter en lång dag o några mil i kroppen. I morgon är en ny dag. En ny jaktdag. En kyrka blev det. En stängd sådan. Älvsbyns. Nu är det GoNatt. Med en envis jävla fluga som sällskap.


Av Kvasthilda - 10 september 2010 13:53


På väg. Kikade i nya Kupé o de har gjort en artikel om Malmbanan. Maken har skjutit en 13-raggare taggare förstås :-) Solen skiner. Härliga tider!


Redigerat:

Min iPhön stavar lite som den vill. Jag gillar inte stavningsverktyg som bestämmer själv o det tar en stund att lära sig hantera skiten.

I artikeln om Malmbanan fanns en ljuvlig bild på en sten vid Katterat som stått pall efter alla sprängningar. O den är konisk. Åt fel håll.... Dvs den står på sin "spets". Sen hade de en bild på ett malmtåg o påstod att det var ett långtåg på väg... Jo men tjena.... UAD är ALDRIG placerade i långtåg....!



Av Kvasthilda - 10 september 2010 10:00


Ännu en fulltecknad vecka med försenat inlägg. Den här veckan har vi bokstaven V på schemat.

 

V som i Viktor, V for Victor.

Det är samma där!


Denna veckas filmer är som vanligt fyllda av vampyrer. V som i vampyr.


Van Helsing (2004)

 Den här filmen nämnde jag redan i förra omgången av ABC men bara i förbifarten. Van Helsing är också en DVD som snurrar titt som tätt i vår spelare. Den är en blandning av vanlig spelfilm och blåskärmar (Green Screen som det faktiskt är o heter i USA). Van Helsing är ju den mest kända vampyrjägaren av alla och här är han i Rumänien och jagar en av de största någonsin, Dracuul. Ett par roliga detaljer med den här filmen är att han i början träffar på ringaren i Notre Dame, stor som ett hus och senare försöker rädda Frankensteins monster, vilken Dracuul tänker använda som en katalyst och extra kraft till att väcka upp alla hans små fladdermusbarn som hänger i kokonger i ett dolt källarvalv under hans slott. Filmen berör även legenden om Vargmannen (Wolfman eller varulven) då Annas bror blir biten och förvandlad. Hugh Jackman spelar Van Helsing och i rollen som zigenarprinsessan Anna Valerious ser vi Kate Beckinsale. Snygge Richard Roxburgh spelar greve Dracula. Lite anknytningar sådär i parentes.... Den som följer vampyrserien True Blood kan se Richard spela varulv i tredje säsongen och en av Jackman's roller har ju varit Wolverine i X-Men....!


Vampires (1998)  / Vampires: Les Muertos (2002)

Ett par filmer som ligger i min ska-titta-på-hylla. Det här är en dubbelbox med två filmer. John Carpenter's två filmer där vampyrerna letar ett heligt krucifix. Legenden säger att om de hittar det kan de vandra i solen och leva i det öppna. I första filmen koncentreras handlingen kring James Woods karaktär vampyrjägaren Jack Crow som såg sina föräldrar dödas av vampyrer när han var liten och en präst som gör allt han kan för att vampyrerna inte ska få tag i krucifixet. En av de vampyrer som hela tiden undkommer och verkar omöjlig att få tag i är Valek. I andra filmen jagas de odödliga som tagit sig till Mexiko, av Derek Bliss (Jon Bon Jovi) och ännu en präst.


Vingar av glas (2000)

Ännu en vampyr... Eller nä. Inte. Men ena huvudrollen spelas av Alexander Skarsgård.... Den andra är Sara Sommerfeld som spelar den unga muslimska tjejen Nazli som kallar sig Sara för att smälta in. En dag träffar hon Johan och blir kär. Pappa Abbas har andra planer för henne och systern och det blir konflikter.








~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~






En foto jag tog häromdagen sen vi varit i Nikkaloukta på en fotosession. Vattnet på bilden är Holmajärvi och fjällen i fonden är Kebnekajsemassivet. En vacker vy :-)


Vattenvy :-)



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

ABC i ord og bilder Runde 3



Av Kvasthilda - 10 september 2010 09:00


Tema nr 168 Läder

254/365


En läderväst. Eller kanske man skulle säga skinn mer än läder men de görs ju av samma djurdelar...

För att ens kunna ansöka om medlemsskap i denna MC-klubb krävs det vissa specifika omständigheter. Att du måste bo innanför skyltarna, är en av dem. Dvs innanför skyltarna till byn Kauppinen. Den andra är att du måste vara rekommenderad av en tidigare medlem. Vem kom först, hönan eller ägget? Hur som haver. Shit Creek MC. Skitabäckens MC-klubb. Skitabäcken är kirunesiska för ett litet vattendrag som rinner genom byn. Loussajoki heter den i kartboken.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 10 september 2010 05:23


Eller AV spår mer kanske. Ännu en natt i massmordens tecken. Jäkla gnagare. Tur att det är en djursort som förökar sig snabbare än våra tåg tar bort dem. Eller inte. Fast det är bra för ugglebeståndet. Har fortfarande inte fått ögonen på dem nog länge för att bestämma om det är lämlar eller vanliga jäkla sorkar. De ser ut som sorkar. Lämmeln är mindre. Skitsamma.

Nu är det GoNatt som gäller. Eller GoMorron.

I morgon är det en tågresa mot lite sydligare breddgrader som gäller och dagen ska avslutas med en surströmmingsskiva med ryggskatorna och deras respektive. Typ.


Av Kvasthilda - 9 september 2010 10:45


Några minuter över till att leka med bloggen :-) Runda fönstergluggar var det ja. Jag har massor. Massor! Nedan ett urplock. Ett rätt stort sådant. På fönster som är fönster och fönster som bara låtsas vara fönster idag.


Nikkaloukta fjällkapell har tre runda gluggar. Det sitter en på var dörr också :-)  Fotat i tisdags. Hösten har kommit så långt hos oss!



 

Musikskolan i Falun

Förmansklubben i Kiruna


 

Fönstret till höger här är inte längre ett fönster. Tensta kyrka, utan-för Uppsala.

Fönstret till vänster har ett motsvarande på andra sidan som inte heller finns på insidan kapellet. I det här ovanför porten tittar en ikonbild av Jesus ner över oss. Väster Tuna kapell, Borlänge.


 

Sundborns kyrka med målningar av Carl Larsson

Tensta kyrka igen, fönstret över en av portarna.


 

Falu Centralstation

"Banken", en gång ett pampigt bankhus, idag ett pampigt pubhus.


 

Gamla brandstationen i Gävle (igen, ny bild)

Folkskola i Orsa (med säteritak!)



Åsså ett hastigt o mindre lustigt collage över husen de sitter på.....

(alla bilder är klickbara, glöm inte det!)


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Veckans Husutmaning


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards