Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2010

bah

Av Kvasthilda - 18 september 2010 09:08


jag pallar inte. Trött. Ont. Har precis ringt Psf fast jag drar mig i det längsta. Kunde dock inte vänta för länge idag om de ska ha en sportslig att hitta en ersättare till min tur. Sjukskriven. Ont i hela kroppen. Hostar. Hostar lite till. Har provat ta tempen men det vill sig inte. Vet att jag har feber men jag har en termometer för munhåla o jag har inte kollat min normaltemp. Vet att den ligger lågt också. Usch o fy. Hade jag jobbat på eftermiddagen kanske man pallat men inte med ett förmiddagståg. Det kan bli problem att få tag i folk. Brukar vara det min arbetshelg för att alla festprissarna är lediga. Nåja, inte mitt problem. *intalar* O det ÄR inte mitt problem. Faktiskt. Fast jag vet att en av mina mothelgare har jour så hon åker väl på det.

Får lägga mig i sängen o lösa melodikrysset i stället. Om jag orkar.


Av Kvasthilda - 18 september 2010 09:00


Tema nr 271 Sommar

261/365


Sommaren är över o slut men jag har inte hunnit lägga upp min sommarbild tidigare. Här är trädgårstäppan på väg att slå ut i blom. Smörbollarna blommar. Rallarrosorna i skogskanten har inte fått sina blomster än, de blommade under min semester. Bilden togs på morgonen den 29 juni. Klockan var tjugo minuter i tre på natten.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 17 september 2010 17:15


tjafs tjafs o mer tjafs. Den som påstår att kvinnor allena tjafsar kan ta sig i brasan. I ett jaktlag nära mig pågår just nu ett riktigt TJAFS-krig. Tjuriga gubbar o andra tjurskallar. Den ena skäller o gapar o den andra skiter i allt. Man kan inte ha flera alfahannar i samma flock. Omöjligt. Får se vad det blir av detta nu då. Jaktledaren fick nog o hoppade av. Antagligen. Med honom far hundarna. Lätt att jaga älg utan hund. Ameeeennnnnguuuuuuud. Karlar. O då menar jag inte jaktledaren. Han gjorde nog rätt. Nej, den andra bindgalne bandhunden. Lås in honom. Eller be honom åtminstone ta tillbaks allt skit han slängt till höger o vänster de senaste två veckorna. Tror karln har PMS. Allvarligt. Han har betett sig precis så o de andra tar inte emot skit. Klara er själva då.

*bah*


Av Kvasthilda - 17 september 2010 11:58


Franska balkonger. Fuskbalkonger. Fönster eller snarare dörrar med räcke utanför.

Jag har några suddiga franska balkonger på bild o de får duga den här veckan. Här i Kiruna finns det nog inga sådana. Våra hus är för unga. Hela stan för den delen! Som dessutom ska flyttas på. Delar av den i alla fall. Hur som haver. Franska balkonger var det. Tur att jag har fotat lite extra hus i sommar. Forsmarks herrgård fotograferade jag med en helt annan fotoutmaning i åtanke men den har ju trots allt ett par franska balkonger så än så länge har den ensam tron här i Veckans Hus. Eller delad tron kanske....



Herrgården i Forsmark bruk. Det sitter en fransk balkong i var flygel.

Ett litet o suddigt utklipp av bilden ovan:




En liten del av ett hus i Stjärnsund, fotograferad i förbifarten.


 

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Veckans Husutmaning




Av Kvasthilda - 17 september 2010 09:24


Så är vi tillbaks på en av alfabetets besvärligare bokstäver. W.


W som i Wilhelm. W for Whisky.


Veckans filmer har en stor vidd i innehållet. Långt mellan genrerna :-) En av dem står på min vänta-att-se-lista så den har jag inte jättemycket att säga om.


What women want /Vad kvinnor vill ha (2000)

 Mel Gibson (som råkade vara på teve igår kväll, i två filmer ur ännu två olika genrer från den här, Patrioten och Lethal Weapon 4) möter Holly Hunt I en härlig film. Nick Marshall är en frånskild skitstövel till mansgris som tror han är guds gåva till kvinnorna. Han har tillfällig vårdnad om tonårsdottern Ashley då fd frun åker iväg på sin bröllopsresa under ett par veckor. Inget som någon av dem är speciellt road av.
Nick jobbar på ett reklamföretag och är ett av företagets hotshots och tror att han precis ska stiga i graderna till "kreativ ledare". Dock har hans chef Dan Wanamaker (Alan Alda) anställt en kvinna, Darcy McGuire för jobbet, vilket Nick inte kan smälta. Under första företagsmötet med Darcy delar hon ut en rosa box innehållande en massa kvinnoprylar (vax, läppstift, strumpbyxor, krämer osv osv) från presumtiva kunder och vill nu att alla närvarande ska hitta på en slogan för en eller alla sakerna i lådan. Nick tar emot sin låda och far hem. Under tiden han undersöker sakerna händer en olycka och han faller och slår huvudet. När han vaknar upptäcker han att han hör kvinnors tankar. Inklusive franska pudeln Fifi i parken nedanför... Vem ska nu fixa reklamen till alla tjejgrejerna?  


WTC, World Trade Center (2006)

New York vaknar till en ny dag och folk åker till jobbet. Det är den 11 september. John McLoughlin leder en polisstyrka på en station i New Yorks utkant och skickar ut sina killar på arbete. Plötsligt blir alla inkallade till stationen igen efter att ett plan kraschat in i ett av WTC-tornen. De ska åka "Down Town" för att hjälpa till med evakueringen i World Trade Center. John och en av hans nya rekryter, Will Jimeno blir kvar i rasmassorna och nu börjar kampen om att få ut dem. I rollerna som de två poliserna ser vi Nicholas Cage och Michael Peña och i andra roller finns exempelvis Maria Bello (Dr Anna del Amico i Cityakuten) som John's fru Donna och Connor Paolo (Eric van dr Woodsen i Gossip Girl och en ung Alexander i filmen med samma namn) som en av sönerna. I regi av Oliver stone.


Willow (1988)

En film fylld av sagoväsen. Det är häxor och feer, troll och småfolk. Willow är dvärg och trollkarl som en dag blir kallad att rädda undan en baby från den elaka drottningen Bavmorda. En profetia säger att just den babyflickan en dag kommer att bli den som störtar henne från tronen och Bavmorda gör givetvis allt för att det inte ska slå in. Willow slår sig ihop med svärdhållaren Madmartigan och tillsammans drar de över berg och dalar för att hitta barnet och rädda henne. Mot sig har de drottningen och alla de kreatur hon styr. I rollerna finns Val Kilmer som Madmartigan, Warwick Davis som Willow, Jean Marshal som Bavmorda och Joanne Whalley som krigartjejen och även dotter till Bavmorda, Sorsha. I Sverige visas den här filmen i juletid varje år och vi ser den med samma behållning varje gång.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


W står för whisky i det internationella fonetiska alfabetet.



Whisky är gott. Men inte den här. En hiskeligt rökig variant... Den föll jaktlaget på läppen i alla fall.

Glasen är något runda under fötterna...


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

ABC i ord og bilder Runde 3


Av Kvasthilda - 17 september 2010 09:00


Tema nr 76 För evigt

260/365


För evigt lever ingen. Den här mannen hann uppleva två hundraårsskiften innan han gick bort. Det är ganska fantastiskt. Nu är han för evigt borta men hans gravsten vittnar om ett långt liv under en tid det inte var så vanligt att folk blev så gamla.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 16 september 2010 17:21


Plötsligt slutade vårt internet att funka hemma. Shit. Har jag glömt nån räkning? Nej. Det visste jag ju att så var inte fallet. Startade om modemet o nada. Njet. Inget hände. Provade ringa hem. Kopplade inte ens. Ringde supporten men stod med ena foten i en sko o försökte få på den andra för att ta mig till jobbet några minuter senare. De skulle starta om det från Telias håll också.

Kom till jobbet o såg på tavlan att datorerna inte fungerar hos BV.... eller Trafik-verket. Eller InfraNord eller vem fan man nu kontaktar. Eller så var det våra datorer som inte fungerade. Fick inte grepp om det där. Antagligen våra. Vi måste ringa trafikledningen i Boden för att få våra order. Med mobilerna, för stationära telefon-nätet låg nere. Så kan man ju också göra. Arbetsledaren sa att de höll på att skarva nån kabel nånstans. Kanske det bara var så. Provade ringa hem alldeles nu och signalerna gick fram igen. Är kanske inte alltid fördelar att bo nära järnvägen?


Träden må vara halvkala i stan men i Abisko o här i Björkliden är de fortfarande rostiga o halvgröna om vartannat. Härligt.


Ruskvädret hann försvinna innan min tur började. Solen har till och med visat sitt glada ansikte. Regnet  o vätan har blåst bort och spåret var torrt :-)


Av Kvasthilda - 16 september 2010 09:25


Jaha. Då är det tillbaks till jobbet igen då. O ett riktigt skitväder idag. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. En devis lärare o föräldrar matat ungar med i alla tider så de ska kunna ge sig ut i regn o rusk o stormvindar. Men det här ÄR ett riktigt skitväder. För en lokförare. Ja, JAG sitter torrt o fint till men mitt stackars lok får jobba ordentligt när det regnar på det här viset. Rälen blir snorhal. Vi slipper i alla fall lövhalkan de har i andra delar av landet så det är ju en fördel. Då hade det nästan varit omöjligt att komma nånstans med de vikter vi har på kroken. Det gäller att packa ryggsäcken med öronproppar idag. Det kommer att bli livat.

Som gårdagens temabilder visade är hösten här och snart förbi. Löven har blåst bort från våra träd. Nåt enstaka träd klamrar sig febrilt fast vid sina löv o blad men de flesta har farit med till andra platser. Anade att det skulle gå fort den här helgen. Det gick ju från gröngult till rostorange och en del lövfria träd på de två veckor jag jobbade efter semestern så mina fem frånvarande dagar skulle göra mycket för omgivningarna. *isch*


Jag har köpt två stora böcker som jag väntar på att få hem. Fast jag får nog bära hem dem själv vad tiden lider. De handlar om kyrkor i Dalarna och Västmanland. Tänkte först beställa för hemskickning men då de väger närapå ett kilo var skickade jag min far att hämta dem personligen i stället. En av Faluns fotografer har fotat kyrkor runt just Dalarna och Västmanland och i samarbete med en arkitektur-intresserad kille har de gett ut dessa två samlingsvolymer med kyrkor i ord och bild. Såg den i en av dalakyrkorna jag besökte i somras och funderade hur i fridens tider man skulle kunna få tag i ett ex. Nu fanns de på Dalarnas Museum.


O från den ena till det tredje så har min scanner gett upp. Nåt har hänt i kommunikationen mellan scannern o datorn. Jag blir VANSINNIG..... Teknikgrejer. Vårt hus har nån form av negativ influens på teknikprylar. Uppenbarligen. Gräns-snittsfel av nåt slag. Har tagit bort den o installerat om. Nädå. Vill inte. Samma skit som med skärmen. Skulle bara haft en extra dator att prova den med. Men vår extra dator har ju OCKSÅ kraschat. *bäh* Gode Gud. Giv mig TIIIID! O tålamod. O mer tid. Datatekniker my @$$.

Får installera scannern på Lapptoppen tills vidare. MEN VAR SKA JAG HA DEN???? På köksbordet va? Skickar ut alla ungar snart så jag får möblera om huset.... Äh.


Gubbens bil fick nåt jävla spatt också i helgen. Skrek i nånting o han misstänkte ett lager o fick kalla fötter o nervsammanbrott. Snackade med en kompis som är bilrep o han gissade på nånting annat. Vid en undersökning visade det sig vara fläkten. Tack för den Televerket. Blev en nätt summa på runt artonhundra kontra fyrtiotusen för en nygammal bil.

Fast Maken målar alltid Satan på väggen innan han tagit reda på all fakta så det kan bli några jobbiga dagar eller timmar innan han fått besked.


Nu ska Kvastis gå o koka kaffe. Eller perkla. Kokar gör jag inte. Vilket har gett mig lite huvudbry i helgen. Har inte IDATS koka kaffe o Maken har varit för slö för att fylla lite extra o hälla i min termos när han farit ut på sina jaktäventyr. Eller brist därpå. Tack-o-lov för Leif o hans snabbpulverkaffe då, även om det smakar rävpiss.

Om jag nu nånsin hade smakat rävpiss o kunde härleda till det.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards