Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 3 juli 2010

Av Kvasthilda - 3 juli 2010 19:05


Bilder från festivalen kommer så snart jag hinner. Har haft full tupp fullt upp idag.

Ikväll är det Erik Grönwall, Willy Clay Band, Kent med flera på scen. Ska väl vara något bättre utbud idag - o mer folk med det. Gårdagen måste ha varit ett lågvatten i Kirunafestivalens historia. Idag är det varmare men mulnare. Hoppas vi slipper regn!


Av Kvasthilda - 3 juli 2010 14:22


Kirunafestivalen är igång. Årets helgband är rosa. Riktigt bubbelgumrosa. Dagen till ära hade jag på mig min cerise blus - o lika ceriset nagellack, fast det syns inte här.



Mitt tema: Rosa lördag


Av Kvasthilda - 3 juli 2010 12:59


Eldeman är tillbaks i studion igen. Jag har sovit över hela krysset och fick dessutom börja lyssna på andra halvan när jag öppnade spelaren. Jag tycker den nya sidan är lite besvärlig.


Veckans kryss börjar med en av våra bästa röster. Underbare Tommy Körberg. Han sjöng Py Bäckmans Stad i ljus på engelska idag, Unchained light


Från en stad till den småländska landsbygden. Astrid Lindgren skrev alla härliga böcker om Emil i Lönneberga och idag var det en instrumental version av pigan Linas sång om Emil. Hujedamej sån't barn han var, ej värre tänkas kan... Idag hördes den i en hiskelig jazzversion.... Me NOT like. "Var inte den jazzig, så säg?" Jo.... *rys* En annan Lindgren stod bakom oljudet.... Lasse Lindgrens jazzgrupp.


Från en landsortsstad kommer näste lille enkle man utan stora och vackra ord (vilket ju är helt fel!). I lilla Orsa finns Kalle Moraeus rötter och livet där kan nog vara Underbart. Melodifestivalen 2010. Den här melodin gör mig bara såååå glad :-) "Är det säkert att du älskar mig?" JODÅ KALLE! Apselut säkert :-)


Kalle är kung på fiol och för nästa uppgift söker Eldeman en av våra dragspelskungar. En av kryssfavoriterna, Roland Cedermark har visst spelat in den här och brukar spela den men idag sökte vi killen som står bakom Novelty Accordion, och som själv spelar dragspel. Mannen med två förnamn. Erik Frank.


Sen plockar han fram Lennart Palm som spelar ännu en barnvisa av Astrid Lindgren ur en av hennes filmer, Madicken. Ge mig mera köttbullar sjunger Madicken o Lisabet. Fiskpudding vill de inte ha. Alls.


Efter köttbullarna går vi ut bland sommarblomster och fågelsång. En svensk klassiker. Birger Sjöbergs vackra visa från 1922, Den första gång jag såg dig, (det var en sommardag). Den ingick i vissamlingen Fridas bok, av mången kallad Fridas visor. Idag berättade och sjöng Ernst-Hugo Järegård om Frida.

Jan Johansson tillsammans med bland andra Georg Riedel (Mer Astrid-connections) spelar en visa om något "de gamla svenskarna står i begrepp att göra". Vi sålde våra hemman. Vad de gjorede var att utvandra, eller emigrera. till det stora landet i väster.


Mer sommardrömmar, nu i vitt. Östen Warnebring sjöng om förgätmigej och blå sommarhimlar.


Nåt som är sommar för mig är reggae. Ingen sommar utan reggae som han säger, Markoolio. Nästa uppgift var hämtat ur amerikanska realityserien Cops, dess signaturmelodi, Bad Boys. Inner Circle från Jamaica gungade fram den åt oss :)


Ännu en tevesignatur. Inte snutar, utan ett par deckare. Gott om humor. Tony Curtis och Roger Moore, idag Sir Roger Moore var Snobbarna som jobbade (The Persuadors) på sextiotalet.


För nästa uppgift vill vi ha första ordet ur visans text. Röda stugor tåga vi förbi. Peter Ljung spelade en kort Sommarvandring.


Tillbaks till Melodifestivalen. Och aporopå Birger Sjöberg och herr Järegård ovan... Här kom Upp o hoppa med Frida. Hämtat ur 2008 års festival.


Krysset slutar med ännu ett bidrag av Lennart Palm. Han spelar en låt av Magnus Uggla. Jag mår illa.


Jag mår inte illa, men har en hiskelig huvudvärk idag. Lite sviter efter tidigare arbetsdagar (tidiga för mig som jobbat mest eftermiddagar) och gårdagskvällens höga festivalmusik. Öronpropparna hjälper inte alltid.


Av Kvasthilda - 3 juli 2010 09:00


Tema nr 57 Festival

188/365


Kirunafestivalen är igång så vad passar bättre för dagens tema än just en bild från festivalen? När jag skriver detta har inte festivalen inletts ännu så jag väntar på inspirationen att skriva - och givetvis bilden att lägga in. Om du råkar vara vaken innan jag vaknat och fixat det här får du återkomma o se bilden - och inlägget senare. På Kebnescenen står just nu Amanda Jenssen.

 

 

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards