Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 24 juli 2010

Av Kvasthilda - 24 juli 2010 21:12


Madre Mia. Vilken fantastisk kväll det är. Klarblå himmel o strålande sol. Inte ett uns av dis mot Kebnekajse o fjällen.


Redigerat/tillagt:


Kebnekajsemassivet, ca 20.40

Av Kvasthilda - 24 juli 2010 13:57


Jag håller på att bli vansinnig. Min extra lilla hårddisk ligger bredvid mig o låter som ett gammalt pingpongspel från ABC 80-tiden. Det blippar oavbrutet. Jag har bara två USB-uttag på framsidan på datorn och har hängt dit en USB-hub med fyra extra. Har köpt ett par stycken olika för att ha extra uttag men de funkar inte riktigt med de externa hårddiskarna. Tappar kontakten hela tiden. De kräver att få sitta direkt i datorns USB-uttag. När jag ska använda den lilla USBstickan måste jag ta ut den där hårddisken och den går inte alltid att avsluta, trots att inget program använder den. Därför ville jag har en hub. Att det ska vara så jävla svårt att tillverka prylar som funkar klockrent? Skit o pannkaka.

blip-blip-blip-blip.


Av Kvasthilda - 24 juli 2010 11:15



Mitt tema: Rosa lördag


Av Kvasthilda - 24 juli 2010 11:14

Ännu en lördagmorgon och krysset är avklarat, i direktsändning :-)

Den här veckan började somrigt. För mig finns det knappast nån som andas mer svensk sommar än Lasse Berghagen. "Därute väntar livet, dukat som ett smörgåsbord". Inte bara drömmar var det förstås.

Sen ska vi ut o resa. Vi far till Holland o plockar lite tulpaner. Det hade ju kunnat vara med en annan Lasse men ett par danskar jag inte fick namnet på spelade en instrumental version av just Tulpaner från Amsterdam. Lasse här var ju Lönndahl...

Dagens första Melodifestivalbidrag. Vi vill veta vad gruppen heter. Från årets festival Kom bidraget från Timoteij. Tunggung o somrigt. "Den passar ju bättre nu än när den tävlade" sa Eldeman.

Jules Sylvain stod bakom nästa fråga medan Underhållningsorkestern spelade. O det vi vill ha till krysset var ett par ord ur titeln. Sol ute sol inne. Här lyser faktiskt solen idag. Igen.

Så går vi på bio. Den här melodin visar mer hur Kirunasommaren varit. Kanske inte färgen, men fenomenet.... London Symphony Orchestra spelade Princes titelmelodi från filmen med samma namn, Purple Rain från 1984. För krysset ska vi ha regnade. Det var ju ett tag sen ;) Filmen gjordes alltså, regnade gjorde det senast igår. Nej i förrgår.

Tidsbesparing? För nästa uppgift ska vi ha två ord - från två låtar. Lars Roos och Taisto Weslin spelade Tommy Nilssons Öppna din dörr och Du är den ende som Lill Lindfors sjunger.

Eldeman slutar första halvan med en skandaldrottning, en titel som han sen ändrar till partyprinsessa. Vi hör, inte Kronprinsessan Victoria men väl Silvstedt i hennes Rocksteady Love som hon gör tillsammans med Turbo B.

Sen kommer en "kort illustration, som fanfarerna ungefär". Vi gå över daggstänkta berg fallera, som lånat av smaragderna sin färg fallera. Smaragdgröna berg. Lennart Legend spelade.

Så blev det Melodifestival igen - och årets. You're Out of My Life, denna vackra, underbara melodi med Darin.

I nästa uppgift hör vi Zarah Leander med sin säregna röst. Melodin är hämtad ur en musikal som bygger på en film av Ingmar Bergman och vi vill veta vem som skrev musiken. Det blev internationellt här. Svensk film, tysk låt (Zarah var med i den tyska uppsättningen) och en amerikansk kompositör. Stephen Sondheim skrev bland annat Send in the Clowns, eller som i Zarahs version Wo Sind die Clown till musikalen A little night music som bygger på filmen Sommarnattens leende.

Nästa ledtråd missade jag då radion la av men när jag hörde musiken o kikade på kryssplanen vet jag vad som efterfrågades. Melodin var A deeper love med Aretha Franklin.

Sen pratar Eldeman om vår rekordvarma sommar. Det har inte varit så varmt sedan 1888! För att motverka detta och "svalka oss" tar vi en melodi från en helt annan årstid. Hej mitt vinterland. Spelades på gitarr idag...

I sista bidraget och uppgiften för dagen söker vi ett artistnamn. Killen använder sitt förnamn som artistnamn, precis som Darin ovan. Usher var det som flyttade bergen i slutet, Moving mountains.

Må vara att jag gjorde o klarade hela krysset i direktsändning med en måste-googling, men att skriva det här tog betydligt längre tid. O speciellt som jag blev avbruten mitt i alltihop. Men nu är det gjort :-)

Ha en SKÖN LÖRDAG!

Av Kvasthilda - 24 juli 2010 09:00


Tema nr 360 Skugga

206/365


Fotat precis när björklöven började spricka upp i mitten av juni. Det smäller ju bara till här när det väl börjar, åsså exploderar vår flora.

Skuggorna på de tre bladen gör så det ser ut som om det är tre mörkare, pyttesmå blad där också. Älskar den här skira försommargrönskan i morgonsolens motljus. Lycka. Ren o skär lycka.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards