Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 17 juli 2010

Av Kvasthilda - 17 juli 2010 21:08


Ja, himmel, ibland tar det tid. Inte för att det är svårt utan för att det är tusen andra saker som pockar på uppmärksamheten. Idag var krysset live från Fridolf Rhudin-museet i Munkfors och det var mycket snack med och om värmlänningar, givetvis med Fridolf Rudin i centrum, men även andra Munkfors-kändisar.


Det började dock med en skåning som sjöng om sitt fagra Skåne :-)  Ingenting går upp mot gamla Skåne med Siw Malmkvist.


Sen blev det Fridolf Rhudin. Fast bara tankemässigt. Det var en instrumental version av Underhållningsorkestern och de spelade en av Fridolfs mest känds filmmelodier. Vi vill ha en plats ur melodin, med gammal stavning. Melodin handlar om Vaxholm för krysset stavat med W, hämtad ur filmen Pojkarna från Storholmen (Waxholm Ettan) från 1932.


Efter det kom en av Eldemannenes återkommande låtar, men vi vill ha originaltiteln och upphovsmammens nuvarande grupp. Det är ju inte rörmokarn vi är ute efter, utan hans nygamla grupp. Hans vad.., Va? Per Gessle gjorde Sommartider med Gyllene Tider en gång i tider... eehhh tiden. Idag är gruppen Roxette. Melodin vi hörde var Dunderhonung, en Bamselåt.


Povel Ramel stod bakom nästa kryssbidrag. Ljungby Blåsorkester spelade helt o fullständigt instrumentalt, Povels Sorglösa Brunn.


Underbara Agnetha Fältskog sjöng sedan en av Maria Magdalenas sånger ur Jesus Christ Superstar som uppförts på svenska ett flertal gånger. Agnetha spelade Maria och bland andra syntes Bruno Wintzell som Jesus.... En massa andra artister som jag har som klippdockor fanns med i ensemblen, exempelvis Dan Tillberg och Örjan Ramberg. För krysset ville vi ha upphovsmannen bakom hela historien. Ja, nu är det inte en av alla de som en gång bidrog till berättelserna i Bibeln och Nya Testamentet utan Andrew Lloyd Webber som stod bakom musikalerna/filmen.


För att hitta till Jesusbarnet följde de tre vise männen en stjärna och nästa melodi handlade just om det.... Ännu en instrumental version av en låt som en stor värmländska sjungit på många estrader... Zarah Leander gjorde ju Vill ni se en stjärna... se på mig.


Efter nyhetspausen fck vi höra Sven-Bertil Taube.... Eller.... Nej, just ja. INTE Sven-Bertil. Nej, det var Bosse Parnevik som så många gånger imiterat, bland andra Sven-Bertil på scen.


Åsså över det stora havet till USA. Lite publiksnack. En berättelse om Olle i Skratthult som emigrerade till USA i början av förra seklet och blev den största svenskamerikanen inom showbiz. Han sålde hundratusen skivor en gång, då på tjugotalet. Chicago hade fler svenskar än Malmö!


Nästa kryssbidrag kom från en allsidig artist. Boggie Woogie Bugle Boy sjöngs av Bette Midler. "O där hamnade vi till-o-me i Chicago nu" sa Eldemannen, apropå Olle i berättelsen före låten.


Sen tillbaks till Sverige och teverutan. Vem blir inte totalt nostalgisk när han/hon hör pianospelet i titelmelodin till Den vita stenen? Kanske måste tillhöra min generation för det? Serien visades första gången i svensk television 1973 och jag var knappt nio år. Det var ruskigt spännande när Hampus klättrade upp i kyrktornet för att rita ett ansikte på klockan... Eller var det Fideli som gjorde det? Nej, lät som ett Hampustrick.


STOP! In the name of Love. Den gjordes av gruppen The Supremes och ledsångerskan där var ju Diana Ross.


En svensk igen. O en ytterst svensk företeelse i studenttider. 24 timmar (samma sak, åka åka åka på lastbilsflak...) Givetvis var det en av Magnus Ugglas låtar.


Vi sluter krysset högtflygande. Tillsammans med en av landets stora teaterfamiljer, eller klan i det här fallet som Eldemannen uttryckte sig. Vem av de skådespelande sönerna hör vi? Jag är en astronaut. Det var ju en väldigt ung Linus Wahlgren som sjöng den. Vem kan inte tralla med där?


Å det var det krysset. Piece of cake idag.


Av Kvasthilda - 17 juli 2010 11:47


Har precis läst ut den här boken o börjat på nästa i serien (The Immortals After Dark). Alldeles lagom till lördagen kom jag på att den är rosa. Eller, jag nämnde ju faktiskt det redan häromdagen men kom ihåg mitt lördagstema :-) Lite variation från alla givna blomster. Nästa vecka återkommer det nog en blombild av ett eller annat slag.

Ha en skön lördag därute!


 

Wicked Deeds on a Winter's Night

Handlar om varulven (lykae) Bowen som mot alla sina erfarenheter faller för en ung häxa, Mariketa, som inte gått över till de odödligas skara ännu. Mari är spådd att göra stordåd i sitt liv och kan ju inte bli fru (mate) till en varulv! Det är så totalt överväldigande och oifrånkomligt. En varulv som känt igen sin livskamrat kan inte tänka på något annat. Det sägs att Mari är Bowen's andra mate vilket är första gången i historien. För tvåhundra år sedan dog hans första tillkommande, Mariah och han har sörjt henne sedan dess. Vad de andra i klanen inte kan förstå är varför han klarat livhanken under alla dessa år. En varulv som tappar sin destinerade livskamrat dör av sorg, men Bowen har envist hållt sig kvar vid livet. Mariketa är bara tjugotre år gammal, i mänskliga år. Bowen är tolvhundra....


Mitt tema: Rosa lördag


Av Kvasthilda - 17 juli 2010 11:02


... det är lördag morgon. Krysset har precis slutat men jag har inte löst det - än. Lyssnade sådär från en kvart-tjugo minuter över tio så jag har hört det mesta. Har lite annat på agendan idag så det kommer senare. Ska nyttja Maken som chaffis en stund idag. Hoppas det blir lite roliga bilder. Eller roliga.... Njaee. Tänkte ta en tur norrut o se Silverfallet i Björkliden o eventuellt nåt annat när vi ändå är på G. Får se hur vädret artar sig under dagen.


Baby Boom i Göteborg... Se där. Föda barn i korridorerna??

Åska o regn i Svealand... Jaja.


Biljetterna är beställda åt kottarna. Svindyrt. O dyrare blev det. Internetbokningen funkar inte utan det blir tekniskt fel när man kommer till ett visst steg i beställningen... Var tvungen att ringa o det kostar en dryg hundring MER då bokningskostnaden tillkommer. JÄVLA SKIT.

Av Kvasthilda - 17 juli 2010 09:00


Tema nr 169 Lördag morgon

199/365


Lördag morgon innebär bland annat Melodikrysset... Förra lördagen tog jag med mig Lapptoppen på tåget för jag visste att det skulle bli X antal stopp och väntetider. Hann ju precis skramla igenom krysset under ett timmeslångt stopp för att sedan kryssblogga efter ankomst till björkis.





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards