Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 7 juli 2010

Av Kvasthilda - 7 juli 2010 14:07


Ja jävlar. Det var en sanning med STOR modifikation. Det blev två timmar. O två timmar. O två timmar. o ett par timmar till. Snacka om lagbrott. O hade fjärren fått som de velat hade jag säkert stått kvar än. När jag väl tog mig till björkis fick jag åka bil hem. När vi passerade Bergfors på hemvägen stod kompisen fortfarande kvar. Stackars sate. Vilken jävla dålig planering. De släppte tomtåg före honom. Idiotier. Det står båtar i Narvik o väntar på lasterna. Tomtågen var väl ändå mindre viktiga i sammanhanget. Övertid blir det för alla i alla fall.

O varmt var det. Hade 29 grader i hytten när jag lämnade spakarna åt Ole - som var lagom glad då han säkert i sin tur fick stå kvar efter linjen till morgonkulan. Norskarna stänger trafiken på natten för banarbeten o de är stenhårda. De släpper igenom ARE-tågen men det är det enda.

O myggbett fick jag på kuppen. Var ju hett som i en bakugn på loket. Öppnade fönster o dörrar så det var fritt tillträde för oknytt o knott.

Fick besök av kollegorna från persontåget o tjejen som var med (förarens flickvän tillika fjärris i Stockholm) höll på att svimma i värmen. Jopp. Min arbetsplats. I TOLV timmar. O man får jobba i fem innan man ska ha mat o sov..ehhhh pinkrast. För en kille är det inga problem att släppa ut snorren o dra av en stråle i spenaten, men en annan... o med mens i bagaget. O schweizare med alla möjliga sorters kameror uppriggade... nej du tack. Det var bara att knipa.

Men ett STORT kudos till SJ-kollegorna för jag fick ju som sagt en mugg kaffe och en kanelbulle. Hade ju med facit i hand hellre tagit en stor fet macka av nåt slag men man har ju tron i behåll. O en stor flaska vatten. Hade nog inte överlevt alls annars. Fast... Med uppehållet i Bergfors har man ju fri tillgång till kallt (o jag menar KALLT) o gott fjällbäcksvatten. Men det var ju en stund dit...

Såg brandhärden i Torne Träsk, som orsakat hela stille-ståndet o kalabaliken efter banan. Inte kul. Hade kunnat ta med sig hela transformatorstationen också. Elden har svett dörrarna i stationshuset.

Har fridag idag. Jo tjena. Hemma fem i morse. Det var den fridagen det.

Nä. Lite "frukost" nu.


En bild från april av det numer nerbrunna lilla huset.

Bara det lilla elskåpet står kvar. Skalet av det.


Vad jag inte förstår är hur Tor lyckades träffa den där ynkliga lilla kåken bredvid det stora o ståtliga tornet intill... Han är skicklig.


Av Kvasthilda - 7 juli 2010 09:00


Tema nr 257 Sju

191/365


En bild som blev till som av en händelse. Hej Grannen, Vet DU vad det är? Nytt o fräscht ser det ut - för att vara i branschen det kommer från...





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards