Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2011

Av Kvasthilda - 7 mars 2011 09:00



Tema nr 24 Bok

68/365


För att då fortsätta på gårdagens tema. Här är en bok jag bara ÄLSKAR! Ur en bokserie jag är helt galen i. Handlar om en salig röra av gudar, halvgudar, Dark-Hunters (seriens namn), demoner, varulvar och varmänniskor (den ena är djur i huvudform, den andra människa men de är "kusiner" med ursprung från en o samma familj), vampyrer och helt vanliga människor. Myten(?) om Atlantis.

Acheron är nog den mest efterlängtade boken i hela serien och lite av två-böcker-i-en.  



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 6 mars 2011 17:52


Ja, säga vad man vill om Northug men en jäkel på att åka skidor är han.

Grattis!


Av Kvasthilda - 6 mars 2011 12:53


Ett ARE-tåg passerar utanför mitt fönster. Nå, inte p r e c i s utanför men en bit bort. Tågtrafiken är igång igen. Loklistan som sett så tom ut i flera dagar är åter fylld av tåg med lok. Jag har fridag i morrn, en sån där fantastisk Blankdag på tisdag och en ARE-tur till Boden på onsdag. Lugn start på veckan. B-dagen är jour. De kan inte ge mig nåt om jag ska köra till Boden. Finns inget som passar. Förvisso kan de ringa idag o orderge, men mitt skift slutade vid ett inatt (det skiftet jag inte ens haft) o då är mobben död. Så då är det jour. O deras brevlådeskägg om de ger mig nåt.

Fast det är rätt trist att INTE köra tåg. Att bara vänta. Inte göra nåt. O jag längtar efter att få fara norrut, laviner o vårfloder till trots. Jag saknar Malmbanans norra del. Den fantastiskt vackra naturen. Att bara köra söderut är trååååkigt. Skog, skog o åter skog. Mer skog. O myrar. Man ser Kebnekajsemassivet från en plats efter södra linjen, mer av det än efter norra linjen, men det är bara om vädret tillåter. Å andra sidan ser man inget norrut heller om vädret så inte tillåter...


Femmilen är också på rull. Ge den där norrtuggen vad han tål idag nu!


Av Kvasthilda - 6 mars 2011 09:00



Tema nr 332 Vardagslyx

67/365


Detta är vardagslyx för mig. Att kunna krypa upp i en fåtölj med en god bok. Att hitta tiden att läsa en stund. Drömma sig bort. Eller bara koppla bort livet runt omkring. Här finns det mycket att välja på!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 5 mars 2011 21:30


JAAA! Jag höll faktiskt på artisten, mannen utan namn, The Moniker. Thänkjoo peeeples.

Att han sen höll på att kasta snusen rakt in i kameran - eller i famnen på Marie är en annan sak.... Hahahahhaaaa!


Av Kvasthilda - 5 mars 2011 12:42


Något sent alltså :-) Har lyssnat igenom krysset o fyllt i alla rutorna med googlingar för att hitta diverse texter. Annars gick det smärtfritt :-) Om det nu var så mycket bättre än förra veckan vet jag inte men det var i alla fall ett återkommande tema idag.


O det är där vi börjar kryssa idag. I teveserien Så mycket bättre - som jag faktiskt inte sett ett avsnitt av! Jag vet att det var uppskattat bland artisterna, Har hört Lasse Berghagen hos Lotta, lovorda Petter som gjorde den här melodin i original. Så klart var det Lasses ex som sjöng, Lill-Babs.


Sen blev det zoologi. Två låtar hopmixade till en "dubbel" som Eldeman envisas kalla det, fast de illustrerar en varsin uppgift.

Lilla snigel, akta dig akta dig, akta dig 

Lilla snigel akta dig

Annars tar jag dig!!!

Det andra måste vara en åsna. Har inte en susning om vad melodin heter så den som vet kan ju slänga in ett ord om det? Jag fick av nån anledning en koppling till Bamse. Måste ha varit delar av den käcka melodin. Visserligen hade han en kompis som kallades Lilla Åsnan men den var det inte.


Sen går vi ut för att köpa en hoj. Nej Tjacka cykel. (cykel-)Slangen var på andra ordet ju.... ;p Han som tjackade cykel tillsammans med Sumpen Swingsters var Gösta Engström.  


Efter det tog Västerås stadsmusikkår oss till sommaren i en av låtarna ur filmen Grease, Summer Nights. Melodin där Sandy och Danny berättar om sin sommar och den kärlek de funnit, fast från helt olika synvinklar, mest beroende på sällskapet förstås....


Allt Sandy ville ha var ju Danny och det var namnet på nästa kryssbidrag. All that she wants. En av de hitar gruppen Ace of Base hade under sin storhetstid. 


Nästa krysslösning är det kanske inte många som vill ha? "Handlar om något ätbart". Tja, därom tvista de lärde. Fast jag gillar det! Maken gör det inte.
Carl Einar Schierman tog fram dragspelet o bjöd på en melodi av Thore Skogman, Surströmmingspolkan.

Upp i Norrland ska alltid deras strömming vara sur,
uti vart skafferi så står en strömmingsburk på lur.
Lilla strömmingen den är populär,
och i Norrland så har man den så kär kär kär.
Sätt en nypa i näsan så blir pinan mera kort,
för visst smakar den bra om bara lukten kommer bort.
Man ska äta den med en viss finess,
för se surströmming är delikatess
.

Äter du surströmming?


Man kan ju alltid låta skölja ner firrarna med lite bärs. Flanagan & Allen sjöng sin Round the back of the Arches, vilken Hasse & Tage skrev en helt annan text till på svenska. Då handlade det om öl.

När man ser på hur barna
Växer opp och står i
kan man undra om barna
nå’nsin får det som vi,
om det finns jobb,
om det finns mat,
om det är drägligt där dom bor.
Finns det får och kor
och vatten och luft?
Får dom sola sej gratis?
Finns det blommor och blad?
Har dom fläsk och potatis?
Kan dom ta sej ett bad?
Framtiden verkar dyster
när man grubblar över ett glas öl,
Men man hoppas att barna
ändå får ett glas öl
.


Åsså ännu en underlig text. Jag är Sven Gren tidelidelideli, med mitt extra ben tidelidelideli... Sjunget av en engelsk australiensare på svenska. Eh. Ja. Svensk-klingande namn har han också. Rolf Harris.


Mer spex. Studentspexare som skrivit om en text igen. Hör ju inte till ovanligheterna. Eh. Nä. Povel Ramel hade ju egna knepiga texter i parti och minut och att skriva om dem kan bli ännu konstigare. Var är tvålen broder?

Var den gul? (Nej, nej, nej)
Var den blå? (Nej, nej, nej)
Var den svart? (Nej, nej, nej)
En liten rutig tvål
Säg, var den lång? (Nej, nej, nej)
Var den kort? (Nej, nej, nej)
En fet tvål? (Nej, nej, nej)
En liten knubbig tvål
.

Tvålen var bland annat rutig. Se där.


Åsså kom veckans mellobidrag. (alla skriver "Mello" i år har jag märkt). Från 1980 hämtade vi Jag ger mig inte. Artisten var Eva Dahlgren och hon placerade sig sjua med den. På nionde plats kom Paul Paljett som jag suttit och läst om i KUPÉ på tåget till och från Boden. Vann gjorde Tomas Ledin med Just nu!


Det var tre av artisterna det året och tre är de kanter hatten har. Min hatt den har tre kanter. Tre kanter har min hatt. Och har den ej tre kanter... Då är det ej min hatt. Sådeså.


Så går vi på revy. Ännu en omskriven text. Här uppmanar, en annan Rolf med efternamnet Nyman i Jämtrevyn Köp en ÖT (Östersunds-Tidningen) men originalet var från en annan galen knasgrupp, Galenskaparna. Man ska ha husvagn. Ska man? Kommande kväll var det meningen att jag skulle tillbringa i vår fantastiska husvagn i svappis men med gårdagens än mer fantastiska (brist på) tur i bagaget, får nån annan ta den svängen.


Åsså slutar vi där vi började. I Så mycket bättre. Om nu Kärlekens tunga av Plura satt bättre till i Septembers mun kan jag inte säga, men det lät inte helt fel i alla fall.


Får se hur mycket bättre det blir ikväll nu för Mr Alias och alla hans flickor. Eh, motståndare. Som sagt, The Moniker är ensam herre på täppan bland en massa tjejer ikväll. Hej Hej Moniker!


Av Kvasthilda - 5 mars 2011 09:00



Tema nr 112 Ingång

66/365


Bodens nya köpcenter.





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 5 mars 2011 06:29


Lättförtjänta pengar. Har snarkat till mig dem. Helt makalöst.

Nu sitter jag i orderrummet o väntar på mitt tåg. Persontåg. Som sagt. Det blev en passresa till.

Får se om jag får tag i Lillkullen idag. Han sover med garanti men om du skulle råka läsa det här innan, anländer jag Kiruna 10.22.

Höll inte på att få mig kaffe heller. Skulle fylla termosen. Hotellfrukosten öppnar inte förrän åtta o då är jag förhoppningsvis på god väg med tåget redan. Nä, i orderrummet finns en kaffeautomat med beck. Skulle fylla den vägen o givetvis funkade det inte när jag tryckte på den osynliga kaffe"knappen". "Men vi har ju nyss tagit!" Blomman o hans växlarkollega satt vid ett bord intill o sörplade kaffe för fulla muggar. Jag trodde kanske sop/sumppåsen var full i vanlig ordning men så var icke fallet. Det var bara att göra en norsk omstart. (inte en norrtugg även om han kan vara sen i starten, eller North-Hug som den minst lika obstinate kanucken sa). Då fick jag mitt kaffe. TACK!

Nu har tåget lämnat Luleå så det är här på en halvtimme cirkus. Jaja. OM en halvtimme. Mer kirunesiska.

Ska stoppa i mig ansjovismackan o en kopp kaffe innan tåget kommer.

Go'Morron!


Som ni förstår hinner jag inte hem till Melodikrysset in real time men det kommer. Kanske inte SÅ mycket försenat då jag trots allt tar en stund på mig att blogga klart även i vanliga fall....


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards