Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2011

Av Kvasthilda - 24 mars 2011 21:00


Tur att gubben inte är hemma.... Hahahahhaaaaa! Sonen har tittat o jag har småkikat på Landskampen. Jäklar vilken fajt. Åsså Thobias missade kapitalt på sista sträckan. Med gamla rekorderliga luftgevär.... Hahahahaaa! Sinnessjukt. O givetvis vann gänget i rött. *bah*


O nu kommer en av mina favvofilmer. Jag är inte ett jättefan av Matt Damon men Bourne-filmerna... M-mm-mmm!! Det är Bourne- o Oceans-filmerna som gett honom ett plus hos mig.


Av Kvasthilda - 24 mars 2011 19:57


hehehehee.... Det finns en ny farm att leka med nu. En engelsk farm som satsar mer på fåruppfödning av underliga raser (blå o gula o prickiga....) och engelska rosor. Men vad man fick i belöning för nånting man gjorde, vet inte för vad - plötsligt var den bara där - liksom Doctor Who.... Den blå polisboxen. Dyker bara upp oförhappandes.



Av Kvasthilda - 24 mars 2011 11:21


Men vilket trist väder vi har! Hoppas Maken o Kråkan har det bättre. Skulle inte tro det. Hörde en kommentar om sämre väder längre norrut. Fy sjutton.

Varannandagsväder.


Av Kvasthilda - 24 mars 2011 09:00



Tema nr 175 Mars

85/365


Idag är det min farmors födelsedag. Mars har flera födelsedagsbarn i min familj. I min syskonfamilj, inte i min egen.

Loussabacken än en gång. När detta foto är taget (i lördags) befinner sig Sonen i nedre änden av backen. Han jobbar som liftvakt :-)



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 23 mars 2011 20:21


Jag har haft flera diskussioner med kottarna den senaste veckan om boktryckandets konst. Alldeles precis nu visade de i Discovery Channel hur man gör. "Förklaring följer" eller How do they do it? YES. Vi fick följa tillverkningen av en uppsättning Twilightböcker... Hela vägen från tryckplåten som gör de stora 16-sidiga arken, skärning av dessa o falsningen som viker dem för vidare transport till limbindare som sätter ihop alla arken till ett dubbelt bokblock, för att sedan skäras i en trekniv och gå vidare till en inhängningsmaskin som limmar dit pärmen och vidare till omslagsmaskinen för att slutligen gå till paketering. Lite modernare maskiner är under min tid på ScandBook men tillvägagångsättet är detsamma.

Inget är så bra som bilder!


Av Kvasthilda - 23 mars 2011 14:40


Så har ännu en skådespelerska trillat av pinn. Vackra Liz Taylor blev 79 år gammal. Läste nyheten på Facebook först av alla ställen. Hade Aftonbladet i bakgrunden o hade precis uppdaterat deras sida - kikade in på fejjan medan den laddade om.... Hennes död har nått löpet också.


Cleopatra är väl hennes mest kända roll.

Mattel tillverkade en docka av Liz som Cleopatra. Har sett den ommålad och den är väldigt lik henne. Mattel's original ser lite... dockig... ut.


Här är ett gäng klippdockor jag har av henne, från hennes stortid.


Året Runt 1952


Året Runt 1962


Danske Hjemmet och svenska Hemmets Journal.


Lite extra "jätteviktigt" vetande:

"kroppen" som Liz sitter på i den danska versionen t.v, fick ett huvud/ansikte av Audrey Hepburn i Sverige, tillsammans med June Allyson i den blå dräkten. I den blå baddräkten ovan t.v visas Esther Williams som i sin tur finns med Liz på den svenska utgåvan ovan t.h För att förvirra det ännu mer hade den danska versionen av bilden till höger, ett par danska skådespelerskors ansikten till just de kropparna.

Av Kvasthilda - 23 mars 2011 12:44


...fast det är bara onsdag. Men jag har HÄÄÄÄLG. Äntligen. En efterlängtad helg. Långhelg. Ledig fyra dagar. O en jourdag i slutänden så det kan bli fem, men den tror jag inte riktigt på. Börjar jouren kl 0600. Vafaaaan. Typiskt våra psf. Jag HAR jour som det är o så lägger han jouren redan klockan sex. Undrar vad de har planerat då'rå? En Gälkasväng som idag antagligen. För att de ska hinna ringa så jag ska hinna med LK-bussen från skrapan på måndag morgon. Avgång 0715. Ringer de kl sju hinner de inte ringa ut mig. En halvtimmes inställelsetid. Så är det. Så jag får ha en helgs inställelsetid nu på att jag får det jobbet på måndag. Trots att det egentligen är ett Gällivaretåg. Sådeså.  Planerad övertid. Typiskt. Fast för mig är det nog inte mycket till övertid. Har ju trettio minustimmar i mars. SkitSÖM.

Men SKIIIIIIIIIT i déee nu.

Nu är det helg. Sådeså. Psccchhhhhht. Eller inte. Har inte så många pschtar att öppna. En folkis. Twopointeight.

Ah, får väl tillkalla akuten då. Lillkullen kanske har fått sig nog med sömn till fredag i alla fall. Äh. Skiter i de' också. Just nu.

Nu ska jag se hur mina bilder blev. Jag har ju hittat en kyrka till. Som jag BORDE ha kopplat till för hundra år sen. Fotade den under rull så den är nog inte superbra... Hahahahaha. O på avstånd. Kocko. Har ju sett den på vykort så min hjärna BORDE ju ha registrerat den för längesen. Kaitum fjällkapell. Inhyst i en lappkåta. Eller tält om man så vill. Med klockstapel o allt. Undrar hur man kan ta sig dit meddelst bil? På nåt sätt ska det väl gå antar jag.

Får bli ett fall för sommaren. O myggtider. *rys*

Än är det långt dit.

O idag är det visst ännu en "dag" att fira. Vindkraftens dag? De har då tjötat om vindkraft på radion hela förmiddagen. Igår var det Internationella Vattendagen, eller Världsvattendagen.

O vind har vi. På längden o tvären just nu.

Maken o Storpigan har dragit till Rautas med skoter o ark. Får hoppas de inte blåser bort. Har de inte hört av sig senast vad-sa-han, halvtvå? på lördag ska jag ringa fjällräddningen, dvs SvågerTvå (som faktiskt tillhör Fjällräddningen o har sökt försvunna mänsch mer än en gång) - eller Svante som är i fallet. Han blir lite extra orolig när han har nån av avkommorna med sig. Annars säger han minsann inget. Fast då brukar de vara minst en "vuxen" till som kan hantera en skoter på rätt sätt. Nåja, det fixar nog Kråkan också. Om han låter henne.

Hade som sagt kameran med mig idag. En kollega hade sett två kungsörnsynglingar på samma tur igår. Såg inte röken av dem idag. Idel korp o kråkor men inga stora bruna pippisar. En ynka liten lavskrika har jag sett. Lite kul iofs. Men inte alls lika kul som en örn, eller två.


Av Kvasthilda - 23 mars 2011 09:00



Tema nr 117 Jockey

84/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards