Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2011

Av Kvasthilda - 14 mars 2011 09:00



Tema nr 128 Kedja

75/365


En hel vägg av kedjor. En tom butikslokal stängs om med denna vägg av kedjor.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 13 mars 2011 16:05


Våra senaste familjemedlemmar...


Willow och Kamikaze. Fast hon har inte fått sitt namn än. Den svarta. Den bruna är Willow. Den svarta är galen. Totalt fearless. Som Lännart. Eller var det Lakrits? Nä, Lännart tror jag hon sa, Kråkan. Hoppar från bord ner på golvet. Han rymde mer än en gång o Kamikaze har hunnit med att rymma en gång sen hon flyttade hit. O hon har ju lite pläjses att gömma sig på. En liten tjej på 10-25 gram. De var lite svåra att väga. De är lixom inte still i kakburken utan flänger runt vilket gör att vikten hoppar lika mycket den. Brevvågar tarvar stillaliggande tara.

Av Kvasthilda - 13 mars 2011 15:42


Lillklimpen, som inte är så liten längre har snart gjort sin tredje dag på jobbet. Ensam med ansvar för slalomåkare. Lite tufft när man är sjutton, på det artonde. Igår gick liften sönder så han fick fixa den. Hände precis innan stängning så det var ingen större katastrof men det var visst en utländsk kille i backen som åkte för första gången. När inte liften fungerade fick han ta apostlahästarna till hjälp o promenera upp i backen för att sedan ta sig ner igen :)

Solen skiner från klarblå himmel. Sista dagen på klimpens sportlov. I morgon är det tillbaks till vardagen igen.

Jag tror jag tar tillbaks det där med klarblå himmel. Tittar ut nu o det börjar se lite grått ut i horisonten. Äh. Fläckvis bara.


Håller så sakteliga på att återställa Lapptoppen till sitt ursprung. Eller ta bort ursprunget kanske man ska säga. Leta servicepackar o annat skit. Har nu laddat ner alla SP så de finns tillgängliga. Winsupporten avsäger sig allt ansvar för Vista när de nu har sjuan igång. Vista Sp2 finns det viss support på ännu men de vill ju att man överger gamla operativ o satsar på nya. Jo tjena. När datorerna kommer med gamla operativ är det omöjligt. Kan ju fan inte köpa sjutton licenser "bara-för-att". O med det kommer säkert en massa annat skit med program som definitivt inte är kompatibla med varann o det kostar skjortan att uppdatera programbiblioteket också. *bah*


Nä, kanske bäst att titta till den där jäkla burken.


Av Kvasthilda - 13 mars 2011 09:00



Tema nr 244 Röda mattan

74/365


För att fortsätta i gårdagens miljö... Här är korridoren utanför det hotellrum jag bodde i. O ja, ni ser den ju. Den "röda mattan".




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 12 mars 2011 23:34


Man anar varje vecka vilken kryssuppgift som kommer att ge folk mest huvudbry och denna vecka är det bidraget med Taubes Nocturne.

Det är rätt kul att se hur folk söker för att hitta sin information. Jag hade också hjärnstillestånd på just den låten o sökte "sov på min arm". Fick upp en massa hittar o insåg snart att jag var tvungen att utesluta carola i sökningen (dvs "-carola").... Då dök hon upp, Mia Skäringer.

Men hur man ska hitta nåt genom att söka "titel på svensk opera", eller "amerikansk popartist", eller "fransk melodi på svenska".... ehhh...... Alltså. Det gör ju inte sökningen speciellt smal? O hur många svenska operor finns det? "svenskt namn opera" är nåt annat.

Wikipedia är bra till det. Som idag. "opera 1881". Det var allt som behövdes på wikipedia för att hitta rätt. Inte fasen kan jag alla operor även om några fastnat i huv'et efter alla kryssökningar man gjort. Jag kan inte allt. Definitivt inte. Men jag kan söka. Utan en massa extra krusiduller.

Det finns lättare sätt att söka på.

O Eldeman är rätt bra på att ge ledtrådar. Oftast.


Av Kvasthilda - 12 mars 2011 22:20


Ja, det var ju inte helt oväntat. Söt som en sommardag är han, unge Eric. Men Danny?? Den låten kommer att spelas om o om o om o om o om igen på klubbarna, DET är då lika säkert som att refrängen var In the Club. En kompis till mig sa att de spenderat mer tid på korren till låten än refrängen. Jepps.

Moniker trea. DET var kul. Han hade kunnat få slå Danny boy vilken dag som helst. Helst.

O Sanna fyra. Taximyxi.

Trök trök trök.

Men hä' var som syn' att Brolle inte fick fler poäng. Hur fan kunde de blå gubbarna komma längre än han?? Rockabillyn verkar ha fått fäste i landet. På nåt vis. På nåt underligt vis.

Nä, då var pausens Scorpionscover myyyyycket bättre - inklusive mannen i Scorpionsteen. OK, de kanske försökte hylla sin hjälte Hurry Kane, vad vet jag. Eller var det Harry Kane? Peter Stormare. Också en omskrivning av orkan.

Heja Nanne säger jag bara. Vilka klor.

I'm so Popular. O I'm so popular.

Oh my god Oh my god It's a wonderful surprise.

Eller inte.


Av Kvasthilda - 12 mars 2011 20:01


Nu är det dags.


Tänt va're här!


Av Kvasthilda - 12 mars 2011 10:57


Ännu en lördagmorgon med blixtrande huvudvärk. Dock håller det inte mig från krysset :-)

Det är mycket Melodifestival i dagens "Familjelördag" i P4. I Ring så spelar vi hade de Mellospecial med Rickard Olsson som bisittare. Han fick inte slutföra sitt Wasalopp i söndags. Tror sjutton det när man ska släpa med sig en kameraman med "hela Nackaantennen på ryggen" som han sa, Rickard :-)

Nåja, Melodikryss var det.

Dagens krysstablå har bjudit på allt från skräckisar till Taube, via Offenbach och Uggla, gammal hederlig rock och popdängor i nytt rockstuk. Lite för alla. Som sig bör en Familjelördag.


O det börjar i ett rosa rockskimmer. So What? P!nk var det förstås. Fast det blir ju ett i i krysset....

Na, na, na, na, na, na, na
I wanna start a fight
Na, na, na, na, na, na, na
I wanna start a fight

So, so what, I'm still a rock star
I got my rock moves and I don't need you
And guess what, I'm havin' more fun
And now that we're done I'm gonna show you tonight

I'm alright, I'm just fine and you're a fool
So, so what, I am a rock star
I got my rock moves and I don't want you tonight


Sen körde Eldeman samma grej som förra veckan. Två djursorter ur två musik-stycken. Det första kom i folkmusikston per dragspel och fiol. Aj Aj Ont som pigan sa om en tröja när hon var liten. Den var sydd med nylontråd som skar i hennes sköra barnaskinn. Här handlade det om ett annat skinn, betydligt vassare och med taggarna ut, nej in. Igelkottaskinnet. Tätt följt av en av världens mest kända melodier när det gäller djur. Vem ser inte hajfenor framför sig när de hör den där? Titelmelodin från Hajen-filmerna. Idag spelad av en oidentifierad symfoniorkester.


Efter det fick vi nåt gammalt i ny tappning. Magnus Uggla har gjort en hel del kupletter på skiva signerade Karl Gerhard. Meeen, Kan du tänka dig honom utan hår? Jag kan det inte...


Så går vi på film igen. Filmer av en regissör jag endast sett EN film tror jag. Om ens en... Det skulle i så fall ha varit Gaslight. Nä, det var ju inte ens "han". Nån annan regissör. Se där. Sir Alfred Hitchcock söker vi alltså. Vilken film skräckmusiken är hämtat ur, har jag således ingen aning om men kan tänka mig Psycho eller kanske De 39 stegen. Äh, ingen aning.


Åsså Melodifestival förstås. Idag smäller det ju. Final. O här kom festivalgeneralen själv, Christer Björkman med sitt melodifestival- och kryssbidrag - på franska. Demain, Il'y a un autre jour, eller som den ju hette på svenska Imorgon är en annan dag.

(Kom) så länge hjärtat slår
(Kom) så länge spänningen finns kvar
Imorgon är en annan dag
(Kom) så länge solen ler
(Kom) så länge lusten ger och tar
Så fort när allt försvinner
Imorgon är en annan dag

Den var med som fråga i morgonens Ring så spelar vi och då efterfrågades (av Brolle) vem som skrivit texten. Det var "expressonen" Niklas Strömstedt.


Orden i nästa låt fick vi inte, utan den var helt instrumental. F.R David's melodi Words (Don't come easy) blir förstås ord på svenska.


Roy Scheider spelade ju polisen i de första sjutton, ehhh tre (?) Hajenfilmerna och om han hade mardrömmar vad gäller stora o många rader vassa tänder, vet jag inte. Här kom en annan Roy med efternamnet Orbison och sjöng om helt andra drömmar.

In dreams I walk with you. in dreams I talk to you.
In dreams you’re mine. all of the time we’re together
In dreams, in dreams.


Mitt i låten kom Trafik o service med ett meddelande... "Fjällvärmeläckan i Kiruna är fixad men med begränsad varmvattenkapacitet".... De smög omkring vårt hus häromnatten o Maken gick ut o frågade vad de höll på med.


Andra halvlek började med pianoklink. Jag hade aldrig kunnat gissa att det var Lars Roos om inte Eldeman sagt det. Han brukar inte KLINKA! Men man kanske inte kan göra den på nåt annat sätt, den där dansbandslåten som normalt kommer med Christer Sjögrens stämma, Till mitt eget Blue Hawaii. Nä, bättre har han gjort.


Dagens Taube fick vi från kanske något oväntat håll. Jag fastnade i en google-sökning om nåt helt annat och lyssnade inte riktigt men det lilla jag hörde lät bra. Mia Skäringer sjöng Nocturne eller, Sov på min arm.


Sen blev det instrumental musik igen. Opera utan ord. Symfoniorkester. Offenbach. Vi tog del av Hoffmans äventyr.


Åsså över till nåt heeelt annat. Bokstavligen. Madonnas Like a Prayer i tung rocktappning. Ja, men självklart. Min favorit i årets IDOL - o många andras då han ju vann. Jay Smith. Den pipan! Me like. På nya skivan är låten mycket tyngre än när han sjöng i vinterns tävling. Mer rock. Hesare. Mmmmm...


En annan stor idol är Agnetha Fältskog. Hon hade en lång, egen karriär innan hon slog sig ihop med gubben o kompisarna o gjorde Waterloo i blanka satinkläder. Thorleifs spelade idag en av hennes svensktoppsmelodier från sista solo-albumet (nästan-pre-ABBA), Tack för en underbar, vanlig dag från 1975.

Gode Gud, det är sent nu..
Snart halv 3,
Men hurra det är lördag imorrn, och jag kan sova hela dan'
Tack ska du ha, Herre nu släcker vi du och jag..
Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

Jag rekommenderar inte att sova hela lördagen. Då missar man ju krysset. Fast jag brukar lyssna senare om jag inte kan höra det direkt. YAY för onlineradion :-) Eller var det där Jay? Äh.


Agnetha har blå ögon och det sjöngs det om för dagens sista kryssuppgift. Fast spanska ögon. Från Mexiko. Blue Spanish Eyes. Al Martino stod för rösten.

Blue Spanish eyes,
prettiest eyes in all of Mexico.
True Spanish eyes, please smile for me once more before I go.
Soon I'II return, bringing you all the love your heart can hold.
Please say: sí sí....
say you and your Spanish eyes will wait for me..


Ja, jisses.

Nä, nu är det bara att ladda om inför kvällens Mellofinal. Vem håller du på?


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards