Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2014

Av Kvasthilda - 7 september 2014 16:06


En lång dag idag. Tung skalle. Blev lite för mycket päronkonjak igår. Blandat med päroncider. Späda ut alkohol med mer alkohol.... 

Jaktlaget samlades på eftermiddagen men spreds ut - hemåt igen. Tjugo grader. Hundarna orkar inte springa.

Sitter vid stugan o myser. Det blåser lite. Sommarmoln.

Av Kvasthilda - 7 september 2014 09:00


Tema nr 104 Höstfärger

250/365


Eftersom vi har mest björkar omrking oss är det inte översvallande mycket färger i skogen. Rallarrosorna är röda och en del andra marklevande växter ger mer färg än de rostiga björklöven. Hittade en liten asp som fick visa lite andra färger också! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 september 2014 13:00


Löste aldrig krysset i direktsändning. För det var exakt vad det var idag. Live. Och därmed kanske något lättare än vanligt. Äh, inte vet jag. 


Vi började med en fest i alla fall. Lesley Gore berättade för oss att hon minsann fick grina om hon så önskade o ville. It's my Party. På svenska var det Lill-Babs som levde livet. 

Leva livet, nu ska jag leva livet,
ja, leva livet,
ja, leva livet
dom ska få se vem dom roat sig me'.

Leva till krysset. 


Sommartid. Sommaren är ju slut för längesen men solen skiner faktiskt idag. O en o annan kväll i juni lyste den nog med. Fast det snöade ända in i midsommar hos oss. Monika Bring och Svenssons Treooo spelade Berghagens allsång som heter just En kväll i juni. Ni vet den med morfar o hans blåa kavaj. Eller vänta nu. Det var ju Lasse som alltid hade blå kavaj i Allsången. Morfars var av obestämd färg. 


En annan gudabenådad textförfattare är väl Benny. Nä, Björn. Benny skrev musiken. Till Kristina i Duvemåla. Helen Sjöholm. Där gillar jag henne! 


Sen spelade Boston Pops för oss. George Gershwin gjorde musiken till Strike up the Band


Lill-Babs ja. Här kom hon själv. Eller inte förresten. Är du kär i mig ännu Klas-Göran. Har du kvar dina känslor för miiiiig? Den framfördes på finska för krysset. 


Ulrik och Micael Neumann spelade lite Povel Ramel sen. The gräsänkling blues. "I texten nämns en geografisk ort".. Hmmmm... Är inte alla orter geografi? 

Det är måndag morgon och mitt huvud känns så tungt.
Jo ja sa just de att det är måndag morgon
och mitt huvud känns så tungt,
när jag sitter här med ett glas grapefruktjuice,
sjungande The Gräsänkling Blues.

 

Min fru har rest till Mölle, till Mölle by the sea.
Hon for för fjorton dar sen och jag kände mej så fri.
Oh, hå, hå, hå, oh boy! Nu skulle här jumpas för joy!
Men nu känner jag mig mindre fri,
så nu får refrängen bli:
Oh, Elsalill, come back to me!


Allsång på Skansen. Hon har ju varit värd där i sommar. Första tjejen. Svaret på Lisebergs Lotta? Mina föräldrar tycker att Lotta vinner med hästlängder. Må vara att de sjunger En kväll i juni mer än en gång i Allsången men på scenen stod o bland publiken rörde sig September. Nåja, det var ett tag sen. Petra Marklund. För krysset framförde hon sin Händerna mot himlen. Fast hon sjunger 

Händerna upp i luften.
Pannan mot baren, nu spränger vi taket.
Hamnar i himlen, där änglarna gråter.
Stan är vaken, allt är förlåtet älskling!
Händerna upp i luften.
Vi ska bli fulla, livet är meningslöst.
Vem bryr sig?
Natten är vacker, du är som natten.
Och jag är en vinnare igen.


Åsså blev det Bä Bä vita lamm mitt i alltihop. Vilken djursort? Ett får?? Nåja, på Gotland kallas alla får lamm


De där lammen höll sig kvar in i nästa låt. Tomas DiLeva talade om att alla minsann är Jesus. En enda vers i den sången. 

Every girl and boy is Jesus
Every tree and sea is God
Every word You speak is holy
Every flame is Jesus love

Men jag gillar honom ändå. 


En ynka liten bokstav i nästa svar. En ynka liten ensam ruta i ett hörn. Lodrätt ett? Vågrätt ett? Ruta ett! Brusa högre lilla å. Björn J:son Lindhs fina låt.


Sista svaret hade jag redan fyllt i innan uppgiften kom. Det var bara frågan vilken låt han skulle välja. O givetvis, Sommaren är kort. Tomas Ledin


O vi är i september som sagt o det är älgjakt så sommaren är slut! Sådeså. O likaså krysset för den här veckan. 



(o jag lyckades ta en skärmbild på första försöket... yayyy!) 

Av Kvasthilda - 6 september 2014 09:00


Tema nr 265 Skägglav

249/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 september 2014 08:59


Hoppla. Snart ringer klockan tattoo. Inte för Maken för han var uppe i ottan. Vaknade då med. Hade gärna sovit en ostörd natt men det gör jag bara i egen säng. Inte på en bäddsoffa med ringande spänningsvärk i skallen.
Ska leta fram Lapptoppen o dra igång radion. Kryss snart. Dock har knappen på mobilen pajat helt så jag kan inte ta en skärmbild. Sheeeit.
Go'Morron.

Av Kvasthilda - 5 september 2014 21:16


Sitter i stugan o försöker varva ner. Huvudet lyckas inte riktigt släppa värken men det är skönt som fan att sitta här i stugan på Ryggen. I morgon drar älgjakten igång.
Maken har somnat. Jag ska strax krypa under täcket också.


Av Kvasthilda - 5 september 2014 09:00


Tema nr 224 Pollen

248/365


Skitigaste bilen i stan. Den är fullkletad med salasot och björkpollen. O säkert en hel del malmdamm på det. Min lilla pärla har inte blivit tvättad sen vi körde in i sotmolnet från de västmanländska skogarna som rullade in över Dalarna under semestern. Sen stod den ett dygn utanför LKAB o blev nerlusad med damm. O sedan på gården har alla träden runt omkring öst ner rött pollendamm på den också. Allt som står still kring gården är täckt av ett rött damm. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 4 september 2014 12:06


Asså. Att jobba övertid under dygnets ljusa timmar, dvs under dagen är inga större problem. Att börja jobba strax efter tiosnåret o vänta på ett tåg som kommer ganska rätt i tidtabellen, men dock vid ettiden är inga problem. Att fara iväg o veta att man inte kommer hela vägen utan med insikten att det kan bli lite väntan här o där. Åtta möten enligt tdt. Nemas problemas. Sen blir man stående i Torneträsk i ett par timmar. Överkomligt. Även utan internetanslutning. Har ju alltid boken att tillgå. Grönt ljus o ett stationshåll. Ytterligare en rätt lång väntan. Jodå. Går det med. Finns ju sidor kvar i boken. Stopp på ett par platser till. O sen ett långsammare tåg än mitt framför, så man har vänta stopp överallt. Går bra det med. Sen kommer man sig ner i hamnen sådär en två o en halv timme efter utsatt tid. Tog in lite tappad mötestid. Helt OK. Då är klockan runt sju. Växla sig till stall med lok efter att "de andra" växlat färdigt i hamnen. Deras tåg släpptes ner direkt så hamnlinjen var spärrad. Går bra det med. Mer klirr i övertidskassan. Ställa av lok o tråckla sig ut genom låsta dörrar o grindar vi inte har tillgång till. Jodå. Knappa sig in på kontoret o lämna radion o promenera till hotellet i ösregn. Kan påverka humöret något, men va fan. Du ska ju till hotellet. O en säng. Ankommer fyra timmar efter du skulle. Ingen fara. Inget jobb förrän vid sexsnåret. Det finns nåt ätbart i loungen. Du hinner äta innan kudden lockar. MEN...

Vänd på dygnet o lägg allt det där nattetid i stället. O det blir genast en annan stämma. Läste ingen bok. Försökte sova, med Vaken som sällskap. Låg volym. Slog igen ögonen överallt där det fanns möjlighet. Med blandat resultat.
Jag åt min frukost direkt (i stället för att komma i rätt tid o sova ut o få en frukostpose). Gick o la mig o vaknade hela två, jag sa TVÅ timmar efter att jag somnade. Va fan??? Har en halv natt till på järnvägen före helgen. Hade gärna tagit åtminstone fyra till. Sömntimmar.

Hey Mr Sandman. Var är du?


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards