Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2014

Av Kvasthilda - 13 september 2014 11:26


Lördag igen. Jag hade tänkt sova över hela krysset men kroppen ville nåt annat. O det, trots att jag kom hem i ottan i morse. Hann preis dra igång datorn o få fram kryssplanen när det satte igång. 


O det som satte igång var Boston Pops, lämpligtvis under ledning av John Williams. O varför det just idag var så lämpligt, var att de spelade ledmusiken ur Stjärnornas krig


Bessy Argyraki sjöng sen för oss. På sjuttio- eller åttio-(?)talet gjorde hon en skiva med covers på ABBA-låtar och en av dem var S.O.S


Elisabeth Andreassen stod sen i tur att få illustrera. Eller egentligen inte. En låt från ett av hennes album, om jag fattade Eldeman rätt. Orsa Spelmän spelade hennes ESC-bidrag från 1985. Eller Bobbysocks då, med Elisabeth Andreasson (hon har ju bytt efternamn, om än bara putsat stavningen) och Hanne Krogh. La det swinge, eller Let it swing

Nästa låt var också med i ESC fast nära tjugo år tidigare. Tommy Körberg tävlade med sin Judy, min vän. Idag sjöng han den på engelska o då handlade den inte om Judy, utan om Mr Jones. 


Lennart Palm tog sin an en låt som inte vann Mellon alls, utan "bara" kom tvåa, 1986. Lena Phs Kärleken är evig. Fast då hette hon Philipsson. Hela namnet. 


En tjej som inte använder hela namnet utan bara förnamnet är Rihanna. Hon har också gjort en låt som heter S.O.S, fast idag sjöng hon What now


Ännu en tjej som bara använder förnamnet är Laleh. Hon sjöng inget av egenproducerat material idag, utan bröderna Gärdestads Sol vind och vatten


Du ska göra som Svensson gör och inte skilja dig från mängden.... Knas. Eller The Knas. Ja. Det hette de, humorgänget med Carl-Gustaf Lindstedt, Gunnar Lindkvist och Nisse Olsson. Eller Curt Åström, beroende på när det var. Filosofisk dixieland heter stycket. Det knasiga. 

Du skall göra som Svenssons gör,
och inte skilja dej från mängden.
Du skall tro det som Svenssons tror,
om du tror nå't alls.
För att jämt vara den som stör,
kan inte löna sig i längden.
Du skall göra som Svenssons gör,
om du gör nå't alls.


Jill Johnson tog Sanne Salomonsen med sig och spelade in en låt av Peter LeMarc, Lycklig att du lever


Tillbaks till de gamla komikerna igen. Hjördis Pettersson sjöng Bo Setterlinds svenska översättning av My Way. En sång om kärlek


Så fick vi lite sjuttiotalspop. New Seekers. Minns ni dem? Nånstans långt bak i hjärnvindlingarna av gamla radioprogram finns de kanske. 

I'd like to teach the world to sing
in perfect harmony.
I'd like to hold it in my arms,
and keep it company


Journey of the Angels, förhoppningsvis inte de som plågar Doctor Who, de är läbbiga, utan vanliga goa varma änglar, sjöng så Enya om till sist. Denna, fantastiska allsidiga, duktiga kvinna. Och irländska på det. 


Nä, min fantasi är nog dålig idag för att göra så att änglarna gråter. Så jag slutar där. Fridens liljor! 


 

Av Kvasthilda - 13 september 2014 09:00


Tema nr 46 Falla

256/365


Om man nu tog sig nerför stigen i gårdagens bild utan att falla, blev man rikt belönad av Fällforsens dånande brus. Det var inte så mycket vatten i älven men det räckte till för att visa sin mäktighet. Någon mil längre upp längs älven, ligger Storforsen och DET är något i hästväg men Fällforsen ska inte förringas sin lilla storhet heller. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 12 september 2014 19:19


Ja, jag kan ju säga att jag hellre gjort det. Lagt en vedpinne, eller fyra, i kaminen i stugan. Eller varför inte i eldstaden på uteplatsen.
Nu satt jag just o petade UT pinnarna. Nja. Kanske inte bokstavligen men jag kan inte äta med pinnar så de gick fetbort. Äter med mina feta fingrar i stället. Ids inte grisa ner en gaffel för lite pressat ris o några skivor ingefära. Den där gröna sörjan får vara för min del.


Lite mat, så här på kvällskvisten. Lite fisk. Maken äter också fisk. Rökt dito. O snapsar hjortronvin. Mmm. Vin. Maken. Jo. Han dricker vin. Starkvin. Hjortron. Smakar som Lakka, fast inte lika sött. Lämnade två flaskor åt dem så han kan bjuda de stackare som är kvar, o inga älgar skjuter. Kanske det blir att leva på fisk i vinter? Eller torra fransyskor. Inte den talande varianten. Den som, förhoppningsvis ligger still på tallriken. Annars blir det väl ett år i antikosherstil. Fläsk på längden o tvären. Går det med, även om en älgstek sitter rätt fint på en måndagseftermiddag.

God Spis!


Av Kvasthilda - 12 september 2014 09:00


Tema nr 014 Balans

255/365


Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man ska ta sig nerför den här branta stigen. Räcket som i sig ger, en kanske falsk trygghet - ger ingen alls nu, då det gått sönder på flera ställen. Träräcket längst ner var rankt o jätteläskigt att hålla i. O det var lite besvärligt att ta sig över den fallna björken utan att hålla sig i något. Men ner kom vi. I ett stycke. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 september 2014 19:59


Fan, vad det luktar kattskit. Nån av dem har just varit på lådan. Tyckte det såg ut att finnas mycket sand men de har väl inte skottat nog bra. 


Åkte förbi Kråkan på vägen hem. Satt hos henne nån timme innan vi båda åkte upp o hälsade på SvågerEtt/Morbror. Drack lite kaffe o surrade med hans måg som jagar älg med svärfar. 


Sen bar det hemåt. Urrrrkkkk o bläääää. Nu är det becksvart. O tur att jag inte behövde köra efter höstmörka vägar utan hann hem innan det svartnade (nästan) helt. Har inga extralysen på bilen o det behövs verkligen om man ska ge sig en kilometer utanför stan. Eller trettioåtta. I stan var det inte så jävla noga. Men lysena orkar inte lysa upp nästan nåt utanför bilen o ska jag åka ner till Långträsk senare i höst/vinter behöver jag en ramp. Sådeså.


Hemma ligger Storfot o ser på film. Han kan inget annat. Sjukskriven. Två veckor kvar på jobbet o fyra veckor sjukskrivning. På måndag ska han ner till Gällivare för operation. En borrmaskin slant o han gjorde illa sig. Undersäkningen visade inget o han åkte tillbaks till jobbet, om än med öm hand. Det var i förrgår. Igår for han på jobbet igen o plockade i grejer. Verktyg i händerna o skulle ta sig åt nåt håll på en stege o halkade. Slog i samma hand o nu tog det ordentligt. Brutet ben i handen. Tur i oturen är att det är höger hand. Gossen är ju vänsterhänt. Bilen står kvar i svappis o kan inget annat. Får se hur vi får hem den då. O tur i oturen igen att det hände på jobnet så försäkringen täcker både sjukskrivning och sjukresan på måndag. Fast han måste väl betala resan själv förts. *bah* 


O jag ska till Narvik i morrn. En heldag. Om nu tågen går. Återstår att se. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


♥ O Mommos hjärtegryn fyller elva månader idag 

 

Av Kvasthilda - 11 september 2014 09:00


Tema nr 268 Smyga

254/365


Det vill till att man har stealth mode inbyggt. Ska man få en bild på Kråkan måste man smyga med det och överraska henne. Hennes faster tyckte att det fanns för lite bilder på henne, jämfört med hennes syster. Det är en viss skillnad i fotofrekvensen ja, men den ena gillar att ta bilder och bryr sig inte om att bli fångad på bild, den andra däremot tycker inte om det, vilket tyvärr bottnar i ett dåligt självförtroende. Mammas stora  Vårt första och största. 

Självbilden och -förtroendet har så sakteliga börjat byggas upp med hjälp av hennes egenjobb i hennes allra egna hus. Hon är himla duktig! 

O smyga är ett epitet som passar väl in på vår förstfödda. Man hör sällan när hon kommer hem från jobbet - om det inte vore för att katterna talar om det! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 10 september 2014 18:49


O tvåoenhalv timme senare har inte ett skit ändrats....

Av Kvasthilda - 10 september 2014 16:16


Aaaaarrrrrrrgggggghhhhhh.
Jag blir vansinnig. Har bråkat med den förbannade Lapptoppen hela dan idag. Allt för att installera Dropbox så jag kan se vad min kompis i USA har uppdaterat i våra affärer. Antivirusprogrammet bråkar. Eller snarare Windows säkerhetscenter. Ingenting svarar. Allt bänglar o jävlas.
Ska flytta filerna i Dropbox för jag kan inte ha dem på C- disken. VILL inte ha dem där.
O jag kan inte koncentrera mig nog för att skriva nåt.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards