Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2015

Av Kvasthilda - 25 juli 2015 09:00


Tema nr 184 Lördagsgodis

206/365


Lördag idag, o antagligen hemresa. På vägen hem brukar jag ha en påse Bilar intill mig. Eller Tutti Frutti. Det här är inte bilar, men det är godis. Godis i tiden kan man säga. Smått & Gott står det på en av dem. CANDY PEOPLE på en annan. Annars är det XOXO, LOL, SELFIE, @, OMG, YOLO o annat. Datorgodis. Internetgodis. Chatgodis. Kalla det vad man vill men ilskna karamellfärger är det. Mycket E. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 juli 2015 21:30


Väntar på att Maken ska dyka upp. Han har landat (NÅGOT SENT) men det tar ju en stund att köra från Luleå Airport. Sitter med grannen o eldar. Tänkte återgälda Makens fantastiska gest för tre veckor sen, när jag kom ner till stugan. Han satt ute o eldade men hann lägga sig innan jag dök upp. Det glödde i alla fall i eldstaden. Nu är det ju så att kvällen inte blev som den hade kunnat bli för regnet strilar. Blött blött blött. Har väntat på åska hela eftermiddagen. Inte tillstymmelse till detta. Än. Men svarta o mörkgrå moln är det. 

Nåja. Blir väl en dag i morgon också. Hoppas jag. Vi hörs då! 


Av Kvasthilda - 24 juli 2015 09:00


Tema nr 161 Kylarmärke

205/365


SysterYster hade en lång fundering vad ett kylarmärke är. Som den raggarbilägare de är, förstod hon inte konceptet. En annan som är lekman i branschen, tyder detta som nåt som sitter fram på bilen, likt galjonsfiguren på en båt. Bara för det tar vi ett helt stoppljus. Dollargrin. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 23 juli 2015 12:52


Hade jättekul igår. Grannarna ordnade med en grillkväll för tjocka släkten o jag fick sticka in min näsa bland dem också. Så kul att träffa alla kusiner o faster som brukar bo i vår stuga ibland. Vet inte var de bor just nu. I Leifs stuga? 

Myggen har inte gett upp än och sticker som galningar. Jag har myggbett inne i handen! Regnet kom o gick o stökade lite med humöret men det var inte helt oävet att sitta bland alla o prata om allt möjligt. Ett av kusinbarnen är friidrottare. Han tävlar i 100m, slägga o spjut... Ehhhhh.... Mångkampare i vardande kanske? Annars brukar de kanske inte gå hand i hand, de grenarna. Han har varit drabbad av en del skador som gärna kommer när man går upp i elitklasserna. Jag fick ju skryta om mitt dalarekord på hundra meter som tolvåring. Hade tangerat rekord under nåt år. Det var ju liksom långt förer systrarna Kallur o deras totala krossning av allt vad svenska löprekord heter. Vad är ett dalarekord i jämförelse med världsrekord? Fast då pratar vi 60 meter - med häckar. 


O natten blev som den blev. Är lite trött idag. Inte för att det blev så mycket alkohol. Nä, vaknade vid tresnåret o var klarvaken. Hopplöst att ens försöka somna om. Klev upp o gjorde ett besök på dasset o såg en härlig soluppgång så jag hämtade kameran i stället o satte mig sen vid datorn med dessa, i sällskap med Vaken (Jesper J Rubin). Hörde Maria Therese bland annat. Robban Broberg dog ju häromnatten, 75 år gammal. 

La mig igen strax före klockan sex o sova fyra timmar till. O det känns nu. Ungefär som det brukar i vanlga fall efter exempelvis en tur till Vitåfors... 


OK, kanske ska ta mig över på andra sidan o titta till Oves timring. Lovade Carina att titta in hos dem en sväng - o kanske få en kopp kaffe. Skickade henne ett mess för ett par timmar sen men har inte hört nåt tillbaks ännu. 


Av Kvasthilda - 23 juli 2015 09:00


Tema nr 284 Spridning

204/365


Det eldas skrot på andra sidan sjön - o en bit in i skogen. Brandrök har ju en förmåga att sprida sig. Förra årets storbrand i Salaskogarna gav ju ekon i Kirunafjällen! Så länge det är bara röken som sprider sig. Fast den kan vara nog varm också o ta med sig eldbollar. Otäcka saker. Här var det nog ingen större fara med allt regnande vi haft. Regnmolnen låg som ett täcke över nejderna också. Brandröken är det dimmiga o gulaktiga man ser över sjön o bland molnen. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 juli 2015 11:35


Eller nä. Måste tanka bilen. Kanske. Men inte med diesel. Funderar på att ta mig en tur till kusten. Måste skaffa en råtta. En datormus. Den jag har ÄR kass. Tänkte att det kanske bara var den gamla härken som inte ville ha den men den fungerar mycket sporadiskt med den nya också så då är det nåt fel på råttan - eller USBn/kabeln till den. Gubbens får jag inte att funka alls. SysterYsters fungerade inte heller o de har båda en sladdlös. Makens stod igång så jag antog att det bara var soppatorsk i den också o bytte batteri. Hjälpte inte alls. Måste kolla inställningarna i den här datorn. Kan ju vara nåt så enkelt som en inställning som inte vill vara med, när det gäller de sladdlösa. Makens går på USB vet jag men kontakten däremellan. Tja, den borde ju råttan själv sköta men datorn kanske inte släpper in den. Nåja, Shit the same. Sket lappen? Äh. 

 

Nu ska jag se om Maken lämnat nå' soppa i bilen. 

Av Kvasthilda - 22 juli 2015 09:00


Tema nr 210 Näckros

203/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 21 juli 2015 10:23


Vilken morgon. Klev på tåget halvett i natt. Ungefär. Ganska rätt tid. Givetvis var dörren låst o nyckeln borta till kupén. Väntade in konduktören o han släppte in mig. En person i hytten - som klev av i Umeå.
En bra stund innan vi kom dit började det kacklas o leva om i korridoren. Kineser. Ett jävla liv!!
Anlände Jörn i någorlunda rätt tid också o Cathrine väntade. Vi handlade o for till Fura med varor. Sitter här just nu o väntar på att hon ska bli klar.
Facebookar lite o ser att Robert Broberg dog inatt. Trist.
Fast en sak vet man med säkerhet i denna världen o det är att alla en dag ska dö. Några tidigare än andra. O några hinner bli 75.
Nu ska jag ringa mor o far.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards