Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2015

Av Kvasthilda - 14 september 2015 16:31


Undrar var gubbarna är idag då? Normalt sett kommer de "hem" kring lunch för att fara ut i skogen igen vid tvåsnåret. Idag har jag endast sett ett sms som livstecken. "Köp mjölk". 

O Lillhjärtat vårt ringde FaceTime till mormors mobil, för han ville prata med Morfar! Attans unge  

Mommos lilla älskling har varit sjuk i flera dagar med hög feber och utslag. Eventuellt är det vattkoppor. Om det ÄR det, är det suveränt för pojken har bara fått två koppor, en o pannan o en bakom örat säger hans Mor. Den i pannan har jag ju sett o den såg ut som en kopp. Lindrigt om så är fallet. (Jojo, har ju redan skrivit om det.... Halfheimerz).  Idag är han feberfri o skulle vara på dagis - åsså var det stängt... Hans far blir tvungen att ta ledigt en stund medan mamma jobbar. 

Själv har jag ont i nacken och nån underlig värk i ländryggen... Hoppas det inte är indikationer på nåt. Ska köra hem i morrn för att jobba på onsdag. Känner mig lite småknepig i kroppen o kan bara hoppas att det är nåt tillfälligt. Nåja, inte helt fel ställe att vara sjukskriven på. Det går ju att hålla varmt med en brasa i spisen. Duntäcken o fleecefiltar. Lär inte svälta ihjäl heller. Tur nog är det inte så många skift om jag blir tvungen att sjukskriva mig. Får se i morgon. Mår jag inte bra, stannar jag här. För många mil och timmar att plågas med huvudvärk och feber. Då får jag ta en sjukskrivning i stället med allt vad det innebär av lönebortfall. Skit också. Nåja. Hellre det än att ligga däckad i dagar för att man överansträngt sig. O nu är jag som Maken. Målar fan på väggen innan jag vet. 

Eldar därute, mest för kråkorna just nu. Det blåser så infernaliskt. Solen skiner mellan varven. Men det är lite kyligt att sitta där o inte så kul med den här nackspärren. 

Äh. Koka lite kaffe kanske. Eller en kopp te? Synd att det är slut på Choko-téet. Det är gott. I byabutiken finns det inte så mycket att välja på. Mest de vanliga, Earl Grey o English Breakfast. O en o annan fruktmodell. 

Av Kvasthilda - 14 september 2015 09:00


Tema nr 162 Kör

257/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 september 2015 22:23


En lång dag. Har pratat med Dotra o Barnbarnet idag o det verkar som om lillen har fått vattkoppor. Har han bara två koppor har han kommit undan billigt. Lillhjärtat. En stor koppa i panna o en liten vid örat o enligt det jag sett på FaceTime ÄR det vattkoppor. Eftersom han haft feber i flera dagar så är det inte helt otroligt. 

Styckdag idag. Har varit en stund i slakteriet o hjälpt till. Pakade lite köttfärs. Förutom det fick de klara sig själva. Ikväll har vi ätit köttfärs av kalv. Mumma. 

Av Kvasthilda - 13 september 2015 09:00


Tema nr 363 Öppet fönster

256/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 12 september 2015 10:46


Ett par uppgifter kvar när jag börjar skriva. Eller en, för vi har fyllt hela brädet snart. Snart tystnar musiken... Nåja, vi kommer dit. 


Vi började dagens kryssäventyr med nåt otrevligt. Karaoke. Eller vänta nu. Nä, det var egenskapen vi sökte. Nanne Grönwalls Avundsjuk. Avundsjuka är inte vackert.... 


Vi följer med Kai Gullmar, eller snarare Rolf Backe till livet Uti Rio, Rio de Janeiro. Antar jag :) Enda låtan Kai skrivit som handlar om Rio. 


Vi far vidare ut i världen och besöker Egypten o ser vad som händer i Tebe o Memfis, där faraonerna höll till. Aida. För krysset ska vi ha huvudstaden, som är Kairo


Hemåt igen. Mello. Fast vi kör en mix av svenkt o danskt. Marie Bergman tävlade med Sanne Salomonsen i Nonetheless. De kom sist, men var nöjda o glada för det. 


Hade nån av dem tjurat nog länge, hade de kanske blivit sända ut i Snickeboa. Du käre lille snicke'bo.... Magnus Lindgren spelde den på flöjt. 


Christer Sjögren och hans Vikinger sjöng om hjärta o smärta. Eller i alla fall kärlek. På tyska. På svenska handlade det om Tiotusen röda rosor.  

Tiotusen röda rosor vill jag sänka dej,
tiotusen röda rosor i ett fång.
Du ska ta dem som ett
sommarminne i från mej,
tiotusen röda rosor och min sång.

Vi tar en ros ur det ofattbara fånget o lägger den i krysset.


You say potato and I say potatoe, you say tomato and I say tomatoe... Eller nåt. Svårt att skriva det där som det låter utan att använda fonetik. Louis Armstrong sjöng duett med Ella Fitzgerald


Nästa låt hade vi i krysset häromveckan. Fast inte med dansande grodor. Nej, heta grodor. Hot Frogs. Fragancia


Andra o kanske trevligare djur, är katter och Elaine Paige spelade en av dem alla i Cats. Memory fick illustrera. Förstås. 

Memory
All alone in the moonlight
I can smile at the old days
I was beautiful then
I remember
A time I knew what happiness was
Let the memory live again


Så blev det lite geografi igen. Eller... Äh. Så Mycket Bättre! Tomas Ledins Snart tystnar musiken. Timbuktu tolkade den som bara han kan. 


Vi slutar med Roy Orbison i dansbandsstuk. You Got it. Lisbet Jagedal sjöng... med vilka? Lite kass mottagning i radion så just det försvann. 



Av Kvasthilda - 12 september 2015 09:00


Tema nr 115 Hetta

255/365


Jag kikade in i lokhytten en snabbis o gudars skymning... Det var varmt därinne! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 september 2015 16:24


En mellandag i skogen. De kom hem utan älg i sikte idag igen. En fantastisk dag har det varit - och är ännu. Solen skiner från klarblå himmel. På sjön har lommen farit fram o tillbaks hela dagen. En flock "vanlig" lom och några storlommar. De mindre låter som en flock skogshöns. Ripor... De har simmat o flugit. Dykt ner på ett ställe för att fiska o kommit upp i samlad tropp på ett helt annat - eller spritts för vinden, eller vågorna under vattnet o hamnat på helt olika platser. De är fascinerande att studera. 

Mia har åkt hem. Eller snarare, Maken har skjutsat henne till flyget i Luleå. Hon bokade ju om hemresan när inte Carina kunde vara med, annars hade hon stannat till söndag. För min del hade hon gärna fått vara kvar. 

Får se om Maken kommer tillbaks med en säng. Han har hittat en träsäng med utdragbar underslaf som ska stå där jag sover.  Soffan ska ut i lillstugan. Hur fan den då ska rymmas när vi har barnsängen där. Nu blir det trångt o jäkligt igen. Åsså har han hämtat ett kylskåp åt Svågern. 

Nä. Fundera på middag kanske. Vi har ju ätit med jaktlaget två kvällar nu. Rökt röding och grillad älgfilé. Man äter gott på Ryggen, det är då säkert. Kanske ska steka upp de där paltarna jag köpte häromdagen. Eller om Maken gör blodplättar när han kommer tillbaks. Om blodet alls är ätbart längre. 

Nå... Får se. 

Av Kvasthilda - 11 september 2015 09:00


Tema nr 289 Stark

254/365


Dra, dra du gamla oxe, det bästa du förmår.... *Stark som en oxe*. Mariestad har återupptagit tillverkningen av sin Old OX. O den är stark... Vet inte om jag gillar den speciellt mycket. Jag är mer för Ale. Men den funkar i alla fall...

O nä.... Det är inte ett fotomontage. Himlen var så där galet rosa. Det är fotat med blixt för att burken skulle synas. 





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2015

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards