Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2016

Av Kvasthilda - 13 augusti 2016 10:53

Hej på er, därute i vårt långa land. Hos oss skiner äntligen solen igen. Ser lite blå himmel när jag kastar ett öga utanför fönstret. 


O det gör mig glad. Så glad som dina ögon kanske? 

Du vet att jag vill bara va'
Så glad som dina ögon,
Och om du ser på mig idag
Så skrattar jag, så skrattar jag.

 

Du vet att jag vill bara va'
Så varm som dina händer,
Och om du värmer mig idag
Så fryser inte jag.

Det var ett tag sen. 1969 släppte Agnetha Fältskog den! 


Samma år besökte Johnny Cash fängelset i San Quentin och sjöng för internerna där. De skrattade o applåderade åt hans text om deras fängelse. Var kanske lite mer uppsluppet då, än idag innanför murarna. 

San Quentin, you've been livin' hell to me
You've hosted me since nineteen sixty three
I've seen 'em come and go and I've seen them die
And long ago I stopped askin' why

 

San Quentin, I hate every inch of you.
You've cut me and have scarred me thru an' thru.
And I'll walk out a wiser weaker man;
Mister Congressman why can't you understand.


Så far vi ut tågluffar. Hans Christian Lumbyes Københavns Jernbane Damp Galop illustrerar ju en tripp längs järnvägar och är det inte min typ av tåg, får tåget kanske påstigande vid passerande stationer. Tivolis symfoniorkester spelade. 


Vill man ha mer kontroll över var man ska campa nånstans, eller kanske inte resa så långt, kan man alltid ta bil med husvagn på kroken. 

Jag har prövat nästan allt som finns att välja på:
Campa, hyra båtar, paddla, cykla eller gå
Jag har semestrat på dom allra konstigaste sätt
Och äntligen jag funnit hur man ska semestra rätt

 

Man ska ha husvagn - så är semestern redan klar
Man ska ha husvagn - det har jag sett att alla har
Man ska ha husvagn - och stuva in familjen i
Man ska ha husvagn - för då blir man fri.

Det hämtades ur Macken som ägs o sköts av Roy och Roger.


Uno Svenningsson höll sig Under ytan, han... *äh* Lennart Palm spelade dagens första orgelstycke från Lerum.


Dan Andersson skrev en hel del dikter som några fick musik. Den kanske mest kända handlar om en tiggare från mina trakter ;) Fast inte. Lite långsökt, men området jag bor i kallas Loussa (från berget Loussavaara) o jag kommer från Dalarna. Nu ligger ju Dan Anderssons Loussa kring Ludvika-trakten. 

Omkring tiggarn från Luossa satt allt folket i en ring,
och vid lägerelden hörde de hans sång.
Och om bettlare och vägmän och om underbara ting,
och om sin längtan sjöng han hela natten lång:
"Det är något bortom bergen, bortom blommorna och sången,
det är något bakom stjärnor, bakom heta hjärtat mitt.
Hören - något går och viskar, går och lockar mig och beder:
Kom till oss, ty denna jorden den är icke riket ditt!

Nionde ordet är en, så det skriver vi i krysset. 


En helt annan gubbe var Gösta Gigolo. Jag har mest hört den med David Lee Roth, Just a Gigolo. Ingmar Nordströms gjorde den på svenska i sin stora repertoar av försvenskade texter. Den var inte ens engelsk från början, utan tysk. Svenska texten skrevs av Östen Warnebring. 


Vi siktar lite högre, mot Stjärnorna tillsammans med Lena Ph. Musiken skrevs av Torgny Söderberg


Underhållningsorkestern spelade en melodi som Tutta Rolf sjungit in, Eko, vill du svara mig. Inte Gösta Gigolo, men väl Stevens skrev texten till den och den var med i en film för en herrans massa år sen. 


Drifters spelade sen. Ser att jag inte noterade vad de spelade... o kryssets sändning finns inte online ännu. Nåja. Var det Vår egen väg? Jo, så var det ju! 


Så fick vi en Lennart Palm-illustration till. Samantha Fox gamla dänga Touch Me. Se men inte röra, säger jag då. 


Vilken konstellation det kom sen. Helene Sjöholm, Ingvar Hirdwall med inblandning av Andreas Kleerup. De gav sig ut i rymden, Aniara


Smaklösa. Ja, allt heter då banden. O sjunga kunde han inte heller. Men det han ville få fram, var att på Gotlands vankades det regn. Det regnar kor! Lite med gotländskt än The Weather Girls väderrapportering: 

It's raining men, hallelujah, it's raining men, amen
I'm gonna go out to run and let myself get
Absolutely soaking wet
It's raining men, hallelujah
It's raining men, every specimen
Tall, blonde, dark and lean
Rough and tough and strong and mean

Men


O med det skyfallet i radion avslutar vi dagens krysserier o hoppas att solskenet stannar kvar i verkliga livet. Ha en skön lördag! 

Av Kvasthilda - 13 augusti 2016 09:00


Tema nr 45 Efterlängtad

226/366


Den kom i brevlådan igår. Boken med senaste kapitlet i historien om Harry Potter. Sista kapitlet? Får se hur det blir att läsa den här, då det är ett teatermanuskript i grunden. Allt för att få ut historien. Varför kunde Rawlings inte skriva en riktig bok? Det sägs att man glömmer att det är ett talmanuskript efter en stund. Men den är efterlängtad. Ända sen jag hörde att det skulle bli en fortsättning på historien, har jag hållt tummarna att det skulle bli en bok till. Rawlings är i alla fall inblandad i den, även om det inte är hennes historia allena. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 12 augusti 2016 18:00

Pigan kom förbi innan hennes far lämnade stan igen. Kackostampen kom in med "blommo till moffa". Ett litet vackert ogräs. Det var bara att leta fram en vas att sätta den i. 

Efter att gubben for tog jag hjälp av Dotra att plocka böcker o kartonger ur hyllan och rummet o flytta ett par hyllsektioner. Ska sätta upp de nya där dockorna ska stå. Det skiljer rätt mycket i färg dem emellan. De har ju stått i 25 år så det är klart att solen påverkat de gamla en del. 

Köpte kaffe o jag ångrar redan att jag köpte de röda paketen. De smakar skit. SysterYster o Sambon dricker dem med nöje, I hate them. O en gång i tiden var Gevalia det enda jag köpte. *rys* Hjälper inte mot huvudvärken precis... Hurvar varenda gång jag tar en klunk. *bläää*

Ett av allt positivt idag - är att jag fått Potterboken! The Cursed Child. Måste kolla schemat o se vad jag ska göra. Läsa bok, eller fixa dockrum. Vet inte var jag ligger i schemat så jag kan inte kolla vad jag gör efter ledigveckan. *suck* 

Av Kvasthilda - 12 augusti 2016 09:00


Tema nr 204 Naturmedel

225/366


Inga underliga konstgjorda pollineringar här inte. Nä'rå, helt naturligt.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 augusti 2016 14:32

Uff, reklamen var tillbaks igen. Betalt bort den. Bort Bort Bort. 

Av Kvasthilda - 11 augusti 2016 12:01

Vaknade tidigt men iddes inte kliva upp. Hörde att regndroppar föll på fönsterblecket så jag vände bara på mig o somnade om. Vaknade till sen när jag hörde ett himla hallå i vardagsrummet. Svågern på besök. O eftersom jag sover utan kläder.... låg jag kvar o surfade lite på mobilen i stället. Skickade ett mess till Maken o han kom med en morgonrock. Då hade jag redan dragit på mig en kofta o smugit upp i köket. Såg att Svågern satt i soffan så jag höll mig där. Hahahaha. Maken öppnade badrumsdörren så jag kunde smyga in. Så kan det gå. 

Ikväll bär det av mot Narvik en sväng o sen har jag helg. Skönt. 

Av Kvasthilda - 11 augusti 2016 09:00


Tema nr 74 Funderar

224/366


Jag blev lite fundersam när jag såg utliggarna med längsgående trådar, längs E16 utanför Sandviken. Alltså. Det där är ju kontaktledningar! Längs vägen? Fick förklaringen ett par dagar senare, då de i Mitt-Nytt pratade om dem. Ett test görs med att köra lastbilar med strömavtagare, typ. De lär ju fungera på ungefär samma sätt som på järnvägen. Antar jag. Fast utan jordningen som vi har. Läskigt. Ny Teknik. Spännande teknik. Vad gör det med järnvägstrafiken på sikt? Eller vad händer med nedrivna kontaktledningar? Nu snackar vi folk som rör sig omkring dem. Motorcyklister exempelvis. De borde ha en egen väg, vid sidan om... Fast de säger att det är lågström i dem. Samma som i spårvagnar o de befinner sig mitt i stan. Man har tagit det där med hybridbilar ett steg längre. Det är då säkert. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 10 augusti 2016 23:30

Det är eviga diskussioner om schemat. Nu har vi i alla fall fått grundschemat. Men sen gäller det att veta vilken grupp man tillhör o det vet inte jag förrän nästa vecka, när schemat för vecka 35 kommer. Jag har ju ledigvecka v34 som rullas ut nu o den ligger på samma plats i alla rullorna, sen beror det på var i gruppen man befinner sig också, förstås. Men det verkar som om B-dagarna minskats ner - utom B-veckan för den ligger kvar. Färdiga jourer utlagda på random B. Det är bra. 

Så är det med det. Annars sitter jag med tidernas skallebang ikväll. En del beror på Makens rakvatten. En annan del är vätskebrist. Garanterat. En tredje är värmen. Inte varmt ute, men inne. Har pysslat lite i dockrummet o stuvat runt grejer för att börja få upp hyllor. Hade en tanke om en 40 cm-del intill hörnsektionen. Det är bara det att de där jävla uttagen sitter exakt där gavlarna på hörndelen hamnar. I alla fall telefonjacket. Det ligger EXAKT mitt bakom en gavel. O det kan inte vara bra. Alls. Åska. O dessutom innebär det att hyllorna måste ut från väggen med ett par cm. Inte heller bra med ett stort glapputrymme i bakkanten. Fan. Får se hur jag löser det. *suck* Hyllorna i vardagsrummet stod lite vinklade pga ett uttag också. Nåja. Hoppas bara dockskåpet ryms intill fönstret. 

Men det blir ett problem för senare dagar att lösas. Nu ska jag kika lite Blindspot. Vill inte se färdigt säsongen innan nästa finns men det blir lite svårt. Nåja, Får gräva ner mig i nån annan serie under tiden. Vissa serier vägrar jag se de två sista avsnitten av innan nästa kommer för det händer alltid nåt i slutet. Som i NCIS o Criminal Minds. Andra serier har jag inte ens börjat se. Nånä. Téet urdrucket. Maken kröp i säng. Ett avsnitt då kanske? 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards