Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2016

Av Kvasthilda - 2 augusti 2016 21:30

Voj Voj. Fullspäckad dag. O ändå inte. Hämtat ut sommarkläder till jobbet. Varit till tandläkaren o skrapat trandsten. Fick inte så mycket skäll som jag trodde han skulle slänga på mig, vad heter han nu? Chang? Letat tvålkopp. Och kattmatskål. Den blev ju också kvar i stugan. Tyra var ju kvar där. Är kvar där. Antar jag. Tills Kråk ids åka dit. 

Insåg att jag glömde min extranyckel till bilen i stugan. Och min mobilladdare. 

Nyckelknippan vete fan var den tagit vägen. Nånstans bland allt bröte. Jobbnycklarna ligger i bilen i alla fall. Men mina nycklar... *huff* Semester är inte bra... 

Hör vad du säger men jag har glömt var du sa... Typ. 

Nåja, om en timme börjar jag jobba så det är väl bäst att ta itu med ryggsäcken o uniformen då... 

Av Kvasthilda - 2 augusti 2016 09:00


Tema nr 227 Perspektiv

215/366


-



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 1 augusti 2016 23:15

Lämnade Långträsk vid femsnåret, ganska precis. For förbi Kråk i Fällfors för att byta den där trasiga lampan fram, som Maken upptäckte. Hade han inte kunnat se det liiite tidigare? Eller gick den sönder nu?? 

Luna var svinsur o försökte bita sig ur transportburen. Hon jamade o stod i. Tror fan det, efter fyra veckor i stugan med fritt utträde i naturen. Vi (Kråk) fick lampan på plats o efter att ha stoppat i oss några goda bär, hallon, jordgubbar, smultron o åkerbär, fortsatte Luna o jag färden norrut i regn o rusk - o solsken om vartannat. Strax norr om Jokkmokk vräkte regnet ner - o solen sken så den bländade! Men va fan. Bestäm dig. Fick köra vindrutetorkarna på högsta på sina håll. 

Men hem kom vi. Lagom till Konka stängde. Passerade sista rondellen vid 21.59. 

Nu ligger väl Luna på kökssoffan o tar igen sig. Hon var hungrig i alla fall. Kastade sig över kaffefatet med mat. Lämnade ju skålen i stugan. Måste skaffa nya. 

O Tyra lämnar inte Makens sida. Nu sover hon garanterat hos honom. 

I morgon står en del på schemat. Hämta sommaruniformen... Besöka tandläkaren. Kolla upp mina tågtider. Är inte hemma förrän vid tre-fyrasnåret på onsdag. *tror jag*. Vilse i pannkakan. Om tåget går. Om inte norskarna sprängt hela världen ner i Rombaksfjorden igen. Men det är då det. Nu ska jag försöka landa. Se om blodomloppet stannar upp lite. Varva ner. Friden är slut. Semestern är officiellt över för i år. 

Av Kvasthilda - 1 augusti 2016 11:13

Just nu, men innan jag skrivit färdigt har det nog kokt klart. Eller de. Blev så sugen på en äggmacka! 

Ute är det grått o trist. Augusti är inlett. Per idag. Det är ett namn som återkommer i våra familjer och vänskretser - på ett eller annat sätt. Några som heter det i förstanamn. De flesta i andra- eller tredjenamn. Eller första före sitt tilltalsnamn. Några stavar det med ä. Det är lite si o så med det hela. Grattis alla Per! 

Första dagen efter semestern, men jag har en L-dag idag så jag återvänder till Kiruna under eftermiddagen. Antagligen. *kan* åka i morgon men jag har en tandläkartid 1600 o ska sen jobba natten så det känns inte optimalt att kliva upp tidigt för att hinna till lasarettet för att öppna munnen så det blir att åka idag. Har börjat packa ihop mina grejer. Så smått. Magen knorrar bara, så det måste in lite frunch o fylla ut tomheten. 

Maken o Don Pedro är nånstans på äventyr. Vet att Gunnar hade ärenden till storbyn men inte de. De skulle snickra lite till idag om bara vädret håller, så det där taket kommer upp. Ser ut att vara uppehåll i alla fall. Sen gäller det att få in Luna innan jag ska åka. O stackars Tyrisen blir ensam ett tag. Det är bättre att Luna åker med mig hem, än med Gubben när han far. Jobb i tre, nej fyra veckor, nä tre.... Sen är det ledigvecka. Blir ingen älgjaktsvecka för mig i år - om inte jag har flera dagar ledigt en passande helg. Lite trist men det kan inte funka alla år - om man inte begär ledigt. 

O där ringer klockan. Äggen är färdigkokta. Frunch! 

Av Kvasthilda - 1 augusti 2016 09:00


Tema nr 214 Nöje

214/366


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards