Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2018

***

Av Kvasthilda - 27 maj 2018 16:00

Det var det det. Årets jobb är slutfört. Om man nu räknar jobben mellan semesterperioderna alltså. Långt kvar av det kalenderära jobbet. HA. Nytt ord då'rå? Ledigvecka nästa o sen tar semestern vid. Kan ju säga att semesterkänslan inte direkt hunnit infinna sig. Hade behövt hela juni på mig för det. Kan ju bara hoppas att jag får semestern som jag vill ha den nästa år. Med två nit-/bomår borde nästa närma sig mina val. Eller så hamnar jag allra, allra längst ner i gruppen nästa år o har inte en chans o det blir juni igen. I år hade jag inte mått illa av augusti. Förra året var man självmordsbenägen innan man kom så långt som till semestern. Var väl en jävla "sommar". Brist därpå. Brukade säga det till svärmor: "Man kan inte klä sig efter almanackan". 

Av Kvasthilda - 27 maj 2018 09:00


Tema nr 135 Kaffe på fat

147/365


Mors dag idag. Svärmors namnsdag i morgon. Kan inte bli bättre med detta tema då. Svärmor drack ofta kaffe från fatet, med en sockerbit i munnen (vit sockerbit, inte brun som här). Var hon hos oss ville hon gärna dricka ur de här kopparna som vi köpte lagom till sonens dop 1993. Eller snarare, ha kaffet i koppen tills hon hällde ut det i fatet o drack därifrån. Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 maj 2018 10:52

En kylig lördagmorgon. Tror jag i alla fall. Har inte stuckit näsan utanför dörren än. Gårdagen var fantastisk med sol hela dagen från klarblå himmel, om än med en något kall vind. Jag trodde Eldeman hade slagit huvudet idag. Fick för mig att första uppgiften började i samma ruta o fick inte ihop nåt. hahahahaa! Till slut tittade jag vad jag hade skrivit o nä, inte alls samma ruta o då funkade det utmärkt. 


O denna första uppgift och dess illustration är så Underbar. Kalle Moraeus


Lite klantig fransk deckare på det, Rosa Pantern


Sen fick jag hjärnsläpp, fast det var rätt i alla fall. Där jag bor kallas inte alltför sällan en Elin för Ella, men det var Elin Lanto vi skulle ha. Hon sjöng sin Skylight


The Cambridge Buskers spelade dragspel och flöjt och det de gav oss för krysset var ett stycke ur Barberaren i Sevilla av Gioacchino Rossini. Lite annorlunda version. 


Katastrofmusikalen Stinsen Brinner. Därur hämtades Harrys sång med Peter Rangmar som resenären Harry som undrade om rättidighet gällande ankommande tåg är i klass med kärnforskning. 


Rolling Phones på det. Hmmm. De spelade en amerikansk schlager - men utan sång så denna texten fick vi inte med oss:  

I'm looking over a four-leaf clover
I overlooked before
One leaf is sunshine, the second is rain
Third is the roses that grow in the lane
No need explaining, the one remaining
Is somebody I adore

Vi skriver in over i krysset. 


Mariette sjöng sen sitt bidrag från årets Mello, For You

I feel your love coming at me like a train on a track
No escape no hiding no looking back
I’m the fool you’re the king I’ll do anything
For you, for you, for you


Stig Olin skrev En gång jag seglar och Pajala-Hasse spelade den. Sommar och båtar. Ja, det är väl ledorden. 


Från Hasse till Gösta. En herre i frack, det var definitivt ett epitet värdig Gösta Ekman den äldre. Han tillhörde det gamla gardet av skådespelare i frack och hög hatt. 


En helt annan genre är Mello och ett annat av årets bidrag. Jessica Andersson tog fram sin Party Voice. Hon skrev låten tillsammans med bland andra Fredrik Kempe, denna stora text-kämpe. *bah* 

I’m gonna freak on the weekend
Gonna dance like a mother
You’ll hear my party voice
I’ll be a freak for a week
And then I’ll move like no other
You’ll hear my party voice

 

Wrong turn once or twice
Took the wrong advice
Stumbled, agonized, oh, oh, oh
I’m gonna freak on the weekend
Gonna dance like a mother
You’ll hear my party voice


Livets cirkel. Circle of Life. Vi hörde en karaokeversion av melodin som hämtades ur Disneys klassiker nr 32 Lejonkungen


Vi avslutar pampigt med den fantastiske Sir Tom Jones. "Numera". Ja, han adlades 2009 så det är ju några år sedan. 

Just help yourself to my lips to my arms
Just say the word and they're yours
Just help yourself to the love in my heart
Your smile has opened up the door
The greatest wealth that exists in the world
Could never buy what I can give
Just help yourself to my lips to my arms
And then let's really start to live


Lite gott o blandat i dagens krysspåse. Ha en fantastisk lördag därute! Av Kvasthilda - 26 maj 2018 09:00


Tema nr 84 Försommarkänsla

146/365


Vintern hade knappt släppt taget o våren rusade fram som en galning genom Norrbotten.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 maj 2018 01:18

Rätt intressant att se vilka som hittar hit. Ibland är det Mr Random, nån annan gång grannen i en eller annan skepnad. Nästa gång är det en kollega och sen nån man halvt känner. 

Ibland är jag leds o kräks ut allt vad jag känner o tycker. För stunden. Sen går det över. Ibland är det återkommande gnäll. Som går över. Och återkommer. Det är som vågorna i havet som stiger o sjunker - tidvågor. Det har blivit lite av en ventil att släppa ut övertryck här. Man är ju inte så anonym bland de som känner en. 

Ibland hör jag nåt som nån missuppfattat eller för att det inte varit tydligt nog. Svårt att läsa mellan raderna. Ironi och torr humor är inte alltid lätt att läsa på rätt sätt. Hur som haver. Jag står ut med det mesta och kommer överens med de flesta. Mitt gnäll är mest det - gnäll. "Öh, vill du nåt eller mumlar du som vanligt?". Jo. Ibland mer högljutt. 

Av Kvasthilda - 25 maj 2018 22:45

Huff. Blev en sen kväll trots allt. Har drällt runt på stan i jakten på - lycka? Nä. Men glittrande små monster. Tunnsått där. Drog in en värdelös Ho-Oh före jobbet. O lite annat. Men inte mycket kul sen. Förutom en rätt fin Tyra. 

Längtar lite efter semestern nu. O har ännu inte bestämt mig om jag ska gå på Festivalen eller inte. Kanske köper biljetter o bestämmer mig sen. Får väl ge bort dem annars. Gubbens semester inleds samma helg o han åker ner till stuga därräkt, dvs på fredagen. Vetefasen hur vi gör med katten i sommar. Hon får stanna hemma. Känns inte så kul. Gubben får ta henne med sig när han åker. Men då kan han inte åka ner till Sundskär. Jag får ta hem henne när jag åker hem efter första ledigveckan då. Vilket tjorv. Sen har kottarna semester så ingen av dem kan ju ge henne mat heller. 
La köksmattan från stugan på golvet i hallen när jag kom hem tidigare o den sniffade hon på o drällde runt med en stund. Tror katten längtar ner också? 
Det får nog bli ett par veckor med husse o sen får hon följa när matte åker ner. Huff. Inte helt lätt det där. Var lite enklare i fjol när gubben jobbade i Boden. Sötebrödsdagar..... 

Av Kvasthilda - 25 maj 2018 09:00


Eget tema nr 9 Snygga spiror

145/365


Tänkte först skriva spira - eller helt enkelt ta det under spirar, men jag vill ha nåt annat tema. Ändrade mig fram o tillbaks men det fick bli en variant då.... Älvsbyns kyrka. Tänkte välja tinnar som tema för detta men ska man vara petig är det den uppstickande delen på en försvarsmur och även om Norrbotten varit en landsända med flera stora regementen är det långt mellan försvarsmurarna här. Små torndekorationer har också fått epitetet tinnar av någon anledning men det kändes ändå inte helt rätt att välja det. Får hoppas hitta en gammal borg någon gång under året. 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 maj 2018 16:54

Sitter med ett totalt kaos i skallen. Vill fara o raida. De kör en Latios just nu. Huvet snurrar o blodet bara gungar runt runt. Har knappt sovit inatt. Kom inte i säng men var dödstrött. O ändå kunde inte skallen sluta snurra. Svimmade väl av framåt ett nån gång o så ringde klockan igen strax efter tre. Vilket jag inte hörde så Maken knuffade i mig. Bytte ringsignal på den. Nu var det väl fan om jag inte vaknar, hur trött jag än är. 

I morgon blir det en repa till svappis o sen ett sent skift med övernattning i Narvik - SEN är kvasten ledig i fem veckor. Får se om Carina kommer upp till Långa nästa helg. Mia fick bara med sig tio kilo kött av deras massa många. 

Nä. jag klarar knappt att hålla mig upprätt. Blir tidig sänggång ikväll. 

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se