Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2018

Av Kvasthilda - 16 maj 2018 09:00


Tema nr 41 Dubbel

136/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 maj 2018 23:12

Har sent omsider och äntligen tagit mig ner o fram till stugan. Vattnet har sjunkit undan ordentligt i veckan. Tog sin tid att komma ner. Stannade i Porjus o bankade länge på ett par envisa Pokémons men fick ut dom. Fick stå där en halvtimme. Säkert samma egon som for dit o tog tillbaks igen. För egon är de, många 40-taggare. Barnsliga o egoistiska. Nåja. Blir nog nån råd av det så småningom. Nu ska jag bädda sängen, hälla i mig en öl o äta lite grillade ribs, inte nödvändigtvis i den ordningen. Skulle behöva tända i spisen o dra ut lite fukt. Startade en myggjagare, för attan vad jobbiga de är.
O Luna vill gå ut. Luckan är låst. Får bli i morgon.

Av Kvasthilda - 15 maj 2018 09:00


Tema nr 128 Inrökt

135/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 maj 2018 23:15

En måndag till handlingarna. En rätt varm måndag. Har haft lite sommarkänsla idag. Vet inte vad jag pysslade med igår som missade det goa vädret Maken påstod att det var därute. Men idag har jag varit ute en stund o känt på värmen som kommer. For på stan för att sätta in pengar från en dubbelbetald räkning (KLANT!) och dotra ringde. Hon skulle skjutsa barnafadern till flyget o undrade om mormor kunde passa ongen en stund. Kom hit med honom då... Är på stan. Ja, men då får du räkna med att ni ska gå på "leksaksffären". Jodå. Det ordnar sig. Vi tog en tripp till Lindex o hittade ett shorts/linne-set med Bamsetryck o gossen ville ha det så mormor var givmild. Sen blev det en sväng till butiken med alla roliga saker o ett par Marvel-figurer i sån secret-påse. O ungen fick två nya figurer. Eller en ny o en variation av en han hade. Tur det. Dyra grejer. Men en kul stund med en busig unge. Älskade barn. Ett härligt sätt att tillbringa en första dag på ledigveckan.

Har inte bestämt om jag ska åka till stugan än. Lite mycket vatten på gården - o på vägen för min lilla bil. Tisdag? Onsdag? Kommer att få för lite tid hur jag än gör. O kanske tar barnet med mig. Eller inte. Vi får se. 

Av Kvasthilda - 14 maj 2018 09:00


Tema nr 12 Bland träden

134/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 maj 2018 09:00


Tema nr 88 Gammelskog

133/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 maj 2018 00:50

Inte helt oväntat. En cool tjej vann hela balunsen idag. ESC-vinsten gick till Israel och deras kacklande kawaii-tjej. Killarna från Österrike och Sverige som länge ledde om vartannat tillsammans med eldbruden från Cypern fick se sig slås av denna galna brud och Benjamin slutade på en rätt hedrande sjunde plats till slut. Cypern gick också om killarna o kom på en andra plats. Mer oväntat var kanske att Tjeckien drog ifrån o gick om oss. Alltid kul när folkets röster stökar med placeringarna. Då åker vi till Jerusalem nästa år då. Hejpa! 

Av Kvasthilda - 12 maj 2018 10:48

Sitter o lyssnar till en gammal favoritlåt när jag börjar skriva blogg idag :) En blöt o regnig vårvinterdag i Kiruna. Det är vatten, vatten bara vanligt vatten - överallt! 


Vi började i teve tillsammans med Magnus, Brasse o Ewa, Fem myror är fler än fyra elefanter. Börjar nog vara perfekt för barnbarnet. Han har börjat fundera på det där med bakom, framför, bredvid, att räkna och att känna igen bokstäver. Ännu en generation att förundra :) 

Ja, varmt är det. Snön smälter så det skvalar överallt. The Heat is On. Så hette filmen i original. Snuten i Hollywood. Vet inte hur många gånger man sett den. 

Nästa uppgift är jag mer än osäker på. Vet inte vilket stycke det är men det lät lite skandinaviskt. Klassisk musik. Kan det ha varit av Edvard Grieg? Tidsmässigt stämmer det i alla fall. 1864. 

Låt solen komma in. Ja, idag önskar jag mig verkligen solstrålar. Let the Sunshine in, på deras alldeles egna sätt - Army of Lovers med Alexander Bard som drivande energiknippe. Gruppen bestod annars av Jean-Pierre Barda och Camilla Henemark. 


"längtan efter en kall och skön vinterdag". Nånä. Här längtas det efter en varm och skön sommardag. I vilken Bing Crosby satt i filmen Holiday Inn (Värdshuset Fritiden) och längtade till julen eftersom det var lite dåligt med hotellgäster. White Christmas. Måns Zelmerlöw gjorde ett julalbum för nåt år sen och där hade han med den på svengelska, Jag drömmer om en jul hemma


Nästa melodi har gjorts av många också, Sway. Dean Martin och Michael Bublé är några av dem o kanske de mest lyssnade versionerna. 

When marimba rhythms start to play
Dance with me, make me sway
Like a lazy ocean hugs the shore
Hold me close, sway me more


Georgia on my Mind skrevs en gång för länge sen av Hoagie Carmichael. Den levererades till oss idag av Ray Charles. 

I said, Georgia, oh Georgia
No peace I find
Just an old sweet song
Keeps Georgia on my mind


Mer sommarmusik. Göteborgs Wind Orchestra spelade Evert Taube, Calle Schewens vals i vilken man kan känna doften av nyslaget

I Roslagens famn på den blommande ö,
där vågorna klucka mot strand
och vassarna vagga och nyslaget hö
det doftar emot oss ibland,

 

där sitter jag uti bersån på en bänk
och tittar på tärnor och mås,
som störta mot fjärden i glitter och stänk
på jakt efter födan, gunås.

 

Vet inte om han Calle bara ville vara vän med Roslagens mö, men det var i alla fall vad Jakob Hellman sjöng om i nästa uppgift. 

Och bara, bara vara vänner och tala om allt
Vi kan väl tala om allt men vi ska
Bara, bara vara vänner
Tala om allt, vi kan väl tala om allt med varann


Cornelis skrev en gång en tjurig låt som heter Det finns ju faktiskt telefon. Liksom ABBA en gång sjöng, ville han att den skulle ringa.

Nej nu får det vara slut ta mig tusan,
Nu är det dags att ta sig i kragen
Det kan va skönt att deppa ett tag
Men nu får det vara bra
Men ändå känns det på nåt sätt snopet
Jag väntar inte att höra av dig
Men nog skulle det ha varit trevligt
Och det finns ju faktiskt telefon

Malena Ernman sjöng inte opera för omväxlings skull. 


Cheri Cheri Lady. Oj. Där var en av mina favoriter o den jag lyssnade på när jag började skriva. Modern Talking


O vi slutar med ännu en av mina absoluta favoriter från den tiden. Boy George med Everything I Own.

I would give everything I own
Give up me life, my heart, my home
I would give everything I own
Just to have you back again
Just to hold you once again

Underbart reggaegung. 


Får se om det blir nå' reggae ikväll? Nä. Men hårdrock. Och vikingasång. ESC-final. Kanske jag får se den... Min tur gavs till en handledare med elev så jag fick jour i stället. Hur tror ni det går för Benjamin? Hans låt sätter sig som tuggummi. Under skorna. 



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards