Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2022

Av Kvasthilda - 12 januari 2022 09:00


Tema nr 297 Svenska flaggans färger

12/365


Jag brukar kalla henne min Kinakulla, eller Sverigedocka från Kina. Hennes dräkt är en hemgjord och rätt enkel variant av Sverigedräkten och hästen är defintivt inte från Dalarna. IKEA må vara svenskt, men var de tillverkar de där kassarna i vävplast kan man bara gissa. Blått och gult är det i alla fall. 

 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2022 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 januari 2022 09:00


Tema nr 112 Hexagon

11/365


En kompis till mig hade en chokladbutik där hon tillverkade egna praliner och fantastiska skapelser i choklad, varav många hade passat under temat "Choklad i oväntad tappning". Vi delar ett annat intresse och jag köpte en gång något helt annat av henne och detta levererades i en av hennes överblivna pralinaskar. Jag vet inte var jag gjort av resten, har bara locket kvar, men själva boxen ligger förmodligen nånstans med något viktigt i - utan locket. Hon kallade sig Chokolade-hex och som den konstnär hon är, skapade hon en egen logo till sina pralinboxar. De är gjorda i plast och just mitt lock har en skada från tillverkningen. Gör den inte mindre speciell :) 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2022 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 10 januari 2022 09:00


Eget tema nr 2 Sista biten

10/365


Allt är slut. Julmaten. Julen (snart). Pigans 30-årstårta. Sista biten fick jag, barnens ömma moder. Pinocchio-tårta är alltid godare en eller två dagar efter baktillfället. Inget undantag denna gång. Dock var det ju några dagar sen. Har bara glömt att lägga in den. Sonen använder mandariner på burk i stället för cocktailbär. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2022 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 januari 2022 09:00


Tema nr 32 Bubble Bokeh

9/365


Inte per definition korrekt Bubble Bokeh, som är en speciell typ av bokeh-effekt. Bubblorna ska vara som såpbubblor. Men då många teman är smala i år måste man gå utanför boxen. Jag anser att det är bättre att göra ett vidare temanamn än bokstavligen det som bilderna föreställer, just för att tolkningen då kan bli fri. Bubble Bokeh är rätt snävt. Vi har en till Bokeh i listan men den blir omöjlig att göra utan rätt verktyg. 


Älskar min tomteskål. Vi hade den på matbordet vid jullunchen när jag var barn. Mamma kokade risgrynsgröt och hällde upp gröten i skålen innan den ställdes på bordet. Så fancy har vi aldrig varit med just gröt i min familj, utan tar direkt ur grytan den kokas i. För några år sen hittade mamma en kanna i samma serie på nån second hand och den fick jag också. Tyvärr tänker man inte ett steg längre i moderna dagar och kannan är diskad i maskin, vilket den inte tål, så den har fått ytsprickor. Grötskålen används som fruktskål, med clementiner/apelsiner och diskas för hand. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2022 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 januari 2022 10:59

Lördag förmiddag. Huset är tomt. Maken åkte tillbaks till sitt home away from home igår och under dagen lämnar sonen vår nordligaste kommun för att åka hem och jobba igen. *kör försiktigt* E4 är inte att leka med. 


Hade inte gärna vistats på en båt heller. Vinterstormar är inte heller att leka med. Men Robert Broberg leker med ord i sin Båtlåt. Fast vi fick inte höra honom idag, utan en finsk version av melodin. Om de i sin tur sjöng om båtar kan inte jag avgöra. 


Och finns det nånstans du kan uppleva nästa svar, är det nog långt ute till på det stora blå, till havs, långt från alla störande ljus, Ser du stjärnan i det blå? ur Disneyfilmen Pinocchio. Frank Chacksfield spelade. 


Lill Lindfors tog sig an nästa melodi, Linas klagan. Varför och varför? sjunger pigan Lina, ur Emil i Lönneberga.

Varför är jag ful och fattig
det kan man fundera på
Varför får jag aldrig rosor
och varför skrattar jag ändå

Skrev texten gjorde förstås allas vår Astrid. Lindgren. 


Astrid, vår superkvinna :) Hela världens superman då? Stålmannen? Vi hörde Superman Theme ur den första filmen(rna) från sent 70-tal. John Williams musik. Finns ingen som honom. Heller. 


Fransk melodi. Engelsk titel. På svenska. Med helt ny titel och innehåll. Peter Jöback sjöng Precis som vanligt, som på engelska heter My Way.

Precis som vanligt
Varje dag, varje sekund
Så låtsas jag
Precis som vanligt
Samma spel
Det gör så ont, men ingen ser
Jo jag mår bra
Jag överlever
Precis som vanligt

Kanske inte helt som vanligt då? 


Ovanlig tappning på nästa melodi, sa han Eldeman. Marie Nordenmalm spelade kyrkorgel och det hennes tangenter förmedlade var underbart. Om man gillar kyrkorglar. Bwahahaa. Kalle Moraeus Mellolåt Underbart


Nästa bidrag är både lite konstigt och kanske underbart. Om man gillar Dame Edna. Vilket många gör. Loudon Wainwright III sjöng tillsammans med Dame Edna i en duett, som kanske inte helt passar i ett familjeprogram, textmässigt. Men kul är det. I remember sex

I remember sex
We had it at night
A few times in the morning
Or after we would fight, oh!
And on special occasions
When we’d had too much to drink
Once in a Morris Minor
A convertible, I think!


Dame Edna ja... Vi tar oss hem till Örebro och Arméns musikkår som spelade Over the Rainbow och till krysset ska vi ha flera. Regnbågar


Sonya Hedenbratt på det med lite annan text än vi kanske är van att höra. Hon sjöng om att gå i pension och undrar om passionen fortfarande finns kvar. When I'm 64. O vi skriver fyra i krysset. 


En annan, inte så gammal dam med passion och pondus är Susan Boyle. Glömmer aldrig hennes framträdande i Britain's Got Talent och hennes "Oh, Simon!!" när han sa något opassande. Idag sjöng Susan ur Kristina från Duvemåla, fast på engelska, You Have to be There. Vi har hört den med Helen Sjöholm, Du måste finnas. Och faktiskt med Newkid ur Så Mycket Bättre. Alla versioner lika fantastiska, som det mesta Björn och Benny skapar, oavsett hur det framförs sedan. 


Du måste finas. Du är den ende. Mike Oldfield spelade med sitt alldeles egna arr. 


Vi slutar i Djungelboken. Nyinspelning säger Eldeman. Tja. Allt är ju relativt. 2003 och Djungelboken 2. Fast det var Baloos melodi och den är i första filmen. Hur som haver. Rolf Lassgård spelade Baloo och sjöng mot Jonathan Jarneek-Norén som Mowgli. 

Var nöjd med
Allt som livet ger
Och allt det som du kring dig ser
Glöm bort bekymmer, sorger och besvär!
Var glad och nöjd
För vet du vad
En björntjänst gör ju ingen glad
Var nöjd med livet som vi lever här


O med det avslutar jag veckans kryssblogg. Hoppas ni har det bra och håller er friska. Maken kände sig lite under ytan när han kom till stugan och jag kan bara hoppas att han inte lämnade något av det där-vi-inte-vill-ha. 
Stay Safe. Kör inte bil om ni inte absolut måste. Bävar lite för sonens hemresa. 



Av Kvasthilda - 8 januari 2022 09:00


Tema nr 176 Låt fantasin spela

8/365


Tänkte lägga bilden under skyltdockor, men den här är så mycket mer fantasifull än skyltdockorna med barnens utklädningskostymer...



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2022 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 januari 2022 09:00


Tema nr 267 Skyltdockor

7/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2022 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 januari 2022 09:00


Tema nr 24 Bollhav

6/365


Har knappt varit nere i centrum i jul - och således missat den lilla tronen Centrum (sta'ns äldsta klädbutik) visar upp. Förra året hade de en kaskad av bollar som "for ur en låda", "i år" hade de en stol i sin stängda port, omgiven av en vägg av julkulor. Bokstavligen. Ser ut som ett bollhav. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2022 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards