Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 1 februari 2022

Av Kvasthilda - 1 februari 2022 11:01

Ny månad. Fick upp ett minne på Facebook. Måste ha postats strax efter midnatt, då jag skrev "i sista minuten" och det skulle ha postats den sista januari. Det var mor o fars bröllopsdag igår. 31 januari 1954. Krondiamantbröllop. Det var då det. 65 år. De fick ju sjuttio år tillsammans, men hann inte fira sitt Järnbröllop. Det är ju ett par år kvar tills dess och pappa dog förra sommaren och ingen vet om mamma lever två år till. Älskade mammsen. De fick in covid i hennes personal vid hemtjänsten. Men hon vägrade göra ett test när de skulle se om hon smittats. Hon ska på en demensutredning, men det vägrar hon också. Hon har sina på-och-avdagar. När hon är av och totalt avig vill hon ingenting och inte vilda hästar kan flytta henne. Hon sätter ner klackarna i backen och "ba" NEJ, Vill inte. Tvåårstrots om igen. Hon vet att pappa är död, men vissa dagar kommer frågan, "Var är pappa?". Då kan hon få för sig att han har flyttat till Stockholm. Rest till USA. Åkt till Skåne. Hittat en annan kvinna. "Nä, jag har inte varit på någon begravning. När skulle det ha varit?" Och om hon förstår. "Men, vad var det som hände?". Som sagt. Endera skulle pappa ha fått dö för fem år sen - eller om fem år. Då var hon klar. Om fem år vet hon nog ingenting längre ♥ Älskade mamma ♥  

Av Kvasthilda - 1 februari 2022 09:00


Tema nr 27 Bostadsområde

32/365


En bild jag glömde klämma in i januari. Ännu ett foto taget från FK12, denna gången mot stan och det som fortfarande är centrum. Till hösten kommer centrum vara på andra sidan Luossavaara, långt utanför bild till vänster. Det som orsakar hela stadsflytten syns i förgrunden. Det har legat en sjö där. Sjön finns kvar, men den är decimerad till en femtedel av sitt forna jag, långt ut till vänster, utanför bild. Man kan även se var vägen kom från sta'n, ut till gruvan till höger i bild. Ett vitt stråk som leder lite snett åt vänster ner mot den stora gropen av idag. Nya vägen byggdes för några år sedan och invigdes. Knappt en vecka efteråt rasade delar av gamla vägen. 
Sättningarna från gruvbrytningen påverkar alla hus i bild, men mest de höga husen i mitten och mot höger, där flera bostadsområden har planats med marken och blivit en del av Gruvstadsparken, som hedrar och minner om det gamla. Flera flerbostadshus från bostadsområdet kring Gruvfogdegatan finns kvar i formen av murar och små rutor i en lekpark, likt öppna labyrinter. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2022 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2022 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards