Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 4 februari 2023

Av Kvasthilda - 4 februari 2023 11:00

Anna Charlotta. Hon har sina stunder. Hahahaa. Har precis löst klart krysset, snabbgenomgången rullar på med Björks hyssjande. Väldigt eldemanskt idag och så här ser min lösning ut, i detta kryss med mycket gott och blandat. 


Vi är inne i Mellosvängen igen och dagens första låt tävlade i Melodifestivalen 1996. Galet vad tiden går. Vi hörde gruppen One More Time på engelska i The Wilderness Mistress.

He and his Wilderness Mistress
Are dancing like mist inside a waterfall
Glowing with pride in the darkness
Kiss in the mist inside a waterfall

När de tävlade och vann var det på svenska med Den vilda. Peter och Nanne Grönwall är två av medlemmarna i gruppen och de slutade på en tredje plats i ESC. 


Island är ett land som tävlar i Mello. Gillar knasgruppen som skulle tävlat två år i rad, men covid kom emellan. Vad hette de? Det kommer. För uppgiften hörde vi Björk, denna galna donna, idag med It's Oh, So Quiet, vilket väl inte direkt beskriver vare sig Björk eller hennes sång. 

It's oh, so quiet, shh, shh
It's oh, so still, shh, shh
You're all alone, shh, shh
And so peaceful until


You fall in love, zing boom
The sky up above, zing boom
Is caving in, wow bam!


Käckt och täckt. Inte Björks melodi direkt. Med käckhet, fräckhet och täckhet heter däremot en gammal melodi med Karin Juel. 1935 släpptes denna vars text skrevs av Gus Morris och musiken av Kai Gullmar

...med käckhet kan man komma långt,
med fräckhet kan man komma längre.
Men med täckhet och vackra ögon därtill,
kommer man så långt man vill.


Så Mycket Bättre. En av säsong 2022s mest spelade låtar är Molly Hammar med sin tolkning av Norlie & KKVs Ingen annan rör mig som du

Nu står vi här, hur fan gör vi nu?
När alla dina lögner är slut
Och det du håller på med är sjukt
Men ingen annan rör mig som du
Nej ingen annan rör mig som du


De' va' la gött! Enda textraden i Rallys signaturmelodi. Anna Mannheimer var en av de som hördes i radion. Maken Peter Apelgren en annan. 


Vackra Visa från Utanmyra med Jan Johansson och Georg Riedel spelades för nästa kryssadress. Den finns med sång, två olika texter till det. Den första av Olof Dalin börjar med O tystas ensamhet och det är ett alternativt namn på melodin. Den senare har bland annat Monica Z sjungit in. Nå, det var en parentes jag hittade när jag kikade runt. 

Den är vacker, speciellt med bara piano och man kastas ut i naturen, ungefär som Strövtåg i hembygden. Midsommarnätter. Nattdimma. Skog och ängar. Vackert. 


Kastades inte ut i naturen, men väl raskt tillbaks till tiden efter gymnasiet med nästa låt. 

I, I live among the creatures of the night
I haven't got the will to try and fight
Against a new tomorrow, so I guess I'll just believe it
That tomorrow never comes
A safe night, I'm living in the forest of a dream
I know the night is not as it would seem
I must believe in something, so I'll make myself believe it
That this night will never go

Self Control med Laura Branigan. 


A Chorus Line - I Hope I Get It! Det ska ta oss till en dansscen och en audition. Ett test för att få komma in i ensemblen eller skolan. 


Ja, Sån't är livet på nöjesscenerna. Anita Lindblom sjöng för nästa uppgift. 

Sånt är livet, sånt är livet
Så mycket falskhet bor det här
Den man förlorar, vinner en annan
Så håll i vännen som du har kär


Mäktig musik för nästa adress. Jag har själv inte sett filmen, men hört musiken. Dotra brukar spela soundtracks i bilen och temat från Game of Thrones är givet. I teveserien (och böckerna) är det slagsmål om makten till en tron


Sån't är livet ja. En dag i livet. Vi hörde The Beatles i en av deras låtar från albumet Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. A Day in the Life. Låten utan riktig refräng. 


Anna Charlotta slutar med en av förra årets mest spelade låtar. Inte i mina spellistor då, o knappt i den radio jag lyssnat på heller. "Jag sko-nar er från översättningen" sa hon sen. En typisk ACG-ledtråd. hahahaha! Vi sökte artisten som gjorde Woman. Hon kallar sig Doja Cat. 


O med den dojan kickar vi igång årets Mello. Många stora artister i år. Loreen är tillbaks. Ikväll tävlar Jon Henrik, epadunkarna Elov & Beny, Evorna Roos o Rydberg, LouLou Lamotte och många fler. Fina Tone också. Jahapps. Kan nog gå hur som helst. 
Just ja, Island. Daði & Gagnamagnið heter gruppen.  



Av Kvasthilda - 4 februari 2023 09:00


Tema nr 93 Handsken är kastad

35/365


Kiruna Snöfestival 2023. Osäker på vem som står bakom den här utsmyckningen på den plats, där en gång Stadshuset stod i Gamla Kiruna Centrum. Kan vara barn, kan vara en lokal konstgrupp som brukar smycka ut sta'n med diverse små konstverk. Vad som är säkert, är att handskar och ballonger de använt till delar av det här konstverket är kastade, sen de gjort sitt som isformar. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2023 

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2023 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards