Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 11 juni 2009

Av Kvasthilda - 11 juni 2009 21:38


Dagen fortsätter i gult tema. Det här är en av mina favoritfåglar. Jag älskar deras knallgula färg och dess latinska namn är ju Emberiza Citrinella. Så vackert så man nästan gråter :-)


 Gulsparv

 

    <------ Hona                 &              Hanne ------->


Av Kvasthilda - 11 juni 2009 15:06


"We took to the hills of Wales armed to the teeth with sheep, LEDs and a camera, to create a huge amazing LED display. Of sorts. For more info search for samsung LED TV or visit samsung.com/LED"


Av Kvasthilda - 11 juni 2009 14:54


Dessa vackra vallmo växer på Banverkets upplag, bland utrangerade slipers och kalla stenar, trasiga signaler och slitna kablar. Bland en massa skrot. Har inte sett nån ännu i år, men snart blommar de igen.

 

 Sibirisk vallmo



Av Kvasthilda - 11 juni 2009 14:10


Vi stannade till vid Storforsen när vi passerade en julidag/kväll för några år sedan. Det är inte alltid bromsarna fungerar på vår bil när vi passerar såna här ställen (eller typ IKEA), men den här gången funkade både bromsen och ratten och vi kunde svänga av mot Storforsen norr om Älvsbyn.

Det är helt fantastiskt att stå på utkiksplatserna och se vattnet rusa fram under sig. Storforsen är en av Europas största forsar. Den är 5 km lång med en fallhöjd på 82 meter, och sista 2 km faller den hela 60 meter! Det är maffigt!

 

 16 juli 2005, runt 8-tiden på kvällen

 

 Välkommen till Storforsen

 

 Storforsens brus, nedersta forsen sett uppifrån

 

 Kanjon

 

Samma kanjon i ett vidare perspektiv

Stigarna går över hällarna. Där det är något blötare finns det broar.

 

 Något lugnare fall, över stenhällar

 

 Små "pölar" på stenhällarna

 

 Vattenblanka hällar

 "grytor"

Av Kvasthilda - 11 juni 2009 08:34


dagens morgonskift avklarat. Vi blev en timme tidiga hem. trots två ATC-stopp - i MOTLUT! Voj Voj. Tur man haft utbildning med Lenki ett par veckor och fått starta i backe. Tar en stund att komma igång, men det funkar.

Börjar om igen vid tiotiden ikväll. Före det har vi Öppet Hus i sonens klass. De ska visa upp sina arbeten,  Bygg ett samhälle och annat och det ska vara avslutningsfika. Tidigare år har de haft fikastunden direkt efter skolavslutningen i kyrkan, men de har flyttat den till torsdagen innan för ett par år sedan. Kanske smartare. Då får barnen/ungdomarna SLUTA när det är klart i kyrkan. Vår skola har sina skolavslutningar i kyrkan för det finns ingen aula/samlingslokal på skolan. Sonens klass är sist ut. Sista nian. De har varit ensamma på högstadiet det här läsåret. Förra året var E-pigans klass också där. Det har varit en 0-6-skola tidigare men för några år sen skulle alla Kirunas skolor vara 0-9. Trångt o eländigt. Skolan blev enparallellig. En klass i varje årskull. När storpigan började ettan den gången för 12 år sedan var de två klasser i hennes kull. Eller var de till o med tre? Nej, två tror jag. Sen blev det en klass fr.o.m trean och högstadiet tillkom så sakteliga.

Får se om jag blir trött nog att kunna sova. Det tar på huvudet känner jag att jobba såhär. Tror vi har inställelsetid 1800 på skolan. Eventuellt 19. Kottarna är lediga idag. Hade sista "skoldagen" igår. Sonen kom hem från skolan sjöblöt inifrån o ut. De slutar alltid med vattenkrig. Pråmarna står på torkning i källaren. Dvs sonens skor. Man kan paddla i dem. Fast igår hade man väl drunknat om man försökt.

Nä, lite kaffe kanske, innan kroppsverksamheten avstannar fullständigt. Tror jag fått ATC-broms själv!


Av Kvasthilda - 11 juni 2009 01:53


Nu skramlar 4015 in hör jag. Nattens godståg från Narvik. Har sovit sådär en sex timmar. Pigan väckte mig tolv. "Nej, vägrar. Väck mig ett." Hon väckte mig igen för en timme sen. "Usch." Hade gärna sovit till två känner jag.

Junior stapplade just i säng. Han har sovit hela kvällen också, men vaknat nån gång under min törnrosasömn och satt sig vid datorn. Pigan är pigg som vanligt. Nattlevande varelser. De närmaste tio-elva veckorna gör det varken till eller från. Förutom hos mommo. Lite ohyfsat att sitta uppe på nätterna där. Ingen av kottarna fick sommarjobb och det känns lite surt. Äldsta pigan är ledsen över allt möjligt. Mest över att lämna sina klasskamrater. De sprids för vinden nu.

Tog en kopp te. Ska man äta, eller ska man inte äta? Känner jag mig själv rätt, blir jag superhungrig om en timme eller två. Har nattskift! Börjar jobba 02.55 En sväng till Svappavaara på morgonkvisten. Ikväll/nästa natt ska vi till Björkliden. Som tur är, har vi tillbakaturen inställd. Annars har vi sådär en sju-åtta timmar i Björkis med återresa mitt på dan nån gång. "Najs" säger min kompis. Han gillar att sova. Vi ska åka bil hemåt - bara tjejen med tåget innan, kommer ihåg att vänta på oss. Annars blir sonen ledsen i ögat. Det är ju hans skolavslutning på fredag. Slutar nian. Storasyster slutar gymnasiet, men hennes avslutning tar pappa hand om, tillsammans med faster o kusiner.


Åsså säger jag som alla andra - och Broder Tuck i Robin Hood:

"Prisa gud, Här kommer skatteåterbäringen!"


 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards