Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 29 juni 2009

ord

Av Kvasthilda - 29 juni 2009 21:43


Du får inte skriva neger, du får inte skriva lapp,

inte blind och inte döv och inte halt.

Du får lov att skriva färgad, sameland och handikapp,

men allt gammaldags tabu kan du ta kallt.

Ös på med kuk och jävlar framför allt.


Skrivregler av Alf Henriksson, 1 maj 1981.

Av Kvasthilda - 29 juni 2009 19:37


Jahapp. Det blev en snabb tur. Trodde aldrig vi skulle ta oss upp för backarna men det gick bra, o hem kom vi. Ja, i alla fall jag. Handledaren är ju Gällivarebo o ska jobba här ett par dagar. Tidig björkistur i morrn.

Pratade med insen o hans "elev" sköter sig väl. Vore väl attan annars med så många år i ryggen. Bara en tur till, sen är han back in business också. O insen tillbaks med mig. Där han borde vara. hmmppfftttt....

Hoppsan. Han kanske läser det här! Hahahahaaaaa! Jo, rätt ska vara rätt. Han är MIN! Handledare alltså...

Nä, dagens tur gick bra. Faktiskt. Första gången i en Iore på, jag vet inte hur många veckor! Men nog gillar jag de gamla bullriga Dm-arna bättre! Mer känsla. De är roligare att köra!

Vi fick gå tidigt från Kos, vilket i sin tur innebär tidig ankomst hem. Har fortfarande en dryg timmes arbetstid kvar! Känns fint att sitta här o zippa apelsin&gräddte ur min nya rosenk(n)opp och skriva blogginlägg på lapptoppen medan lönen tickar in! (Kottarna har belägrat datorerna)


Apropå te. Köpte lite saker i stans kaffe- o tebutik som tyvärr är på väg att lägga ner. Han gav lite tips hur man ska förvara te. Stoppa det i frysen! Tag bara så mycket du behöver för ett par dagars tedrickande och lägg i en burk med tätt lock. Ett tips var att sätta köksplast mellan burken o locket för maximal lufttäthet. När du sen bryggt slut på detta te, tar du fram påsen ur frysen o fyller på igen. Det håller en massa mer gånger längre, än att förvara det i varma kökskåp i 30+-gradig värme som denna sommar bjuder såhär långt.


Av Kvasthilda - 29 juni 2009 15:14


Sitter i orderrummet o väntar på en taxi. Ska hämta upp handledaren och sedan ta oss till Kos (Koskullskulle). Det är varmt. Luften står still. Förutom just där en miljon mygg svärmar runt. Nej, det var lite överdrivet, men jag har fått två myggbett sen jag klev av tåget för en kvart sen.


Det var två små söta barn med på tåget som sjöng låtar ur Mamma Mia. De hade en liten dator med sig, där det strömmade musik från filmen. Kanske tom var filmen, vad vet jag? Såg att burken var röd i alla fall :-) Tror barnen var tvillingar. En pojke o en flicka. Ljuvligt söta med sitt stora burriga hår och halvmörka hy. Vet inte om de är adopterade eller om pappan är mörk. Mamman o mostern var då betydligt ljusare än barnen. De sjöng med i låtarna, med eller utan text. Ibland hittade de orden :-)


Mitt emot dem satt ett gäng ungdomar (drygt tjugo i alla fall, så yngre vuxna) och pratade Kirunafestival. På hemväg igen med tält o ryggsäckar.


Nä, tio minuter till taxin är här. Bäst att ta ut en tågorder!


Av Kvasthilda - 29 juni 2009 13:27


Ska med tåget om tjugo minuter så jag slänger in ett sista inlägg. Åker till Gällivare. Arbetsledaren snodde ju min handledare för han är en av två instruktörer och en kille ska examineras i två dagar.

Ska åka en första tur från Gällivare till Kiruna idag. Spännande.... Eller inte. Eh. Jo. Kan vara bra att se hur korsningen Koskullskulle/Vitåfors ser ut så man vet åt vilket håll man ska, ifall fjärren lyckas lägga växeln fel, som hände en tjej FÖRSTA gången hon åkte den vägen! Inte så kul att se Kos på skyltarna....

Nåja. L8er!


Av Kvasthilda - 29 juni 2009 13:21


Har fått en fråga tidigare om våra marsvin. Vi har två hannar kvar. Den tredje fick gå till marsvinshimlen tidigare i juni, då han inte mådde så bra.

Här är de två vi har kvar. Teddysar. "Gamlingen" Bamboo (Bamboocha) till höger och ynglingen som är mycket, mycket större, Aladdin (som trefärgad choklad!) till vänster.



Neo kikar på pojkarna från sin plats i kartongen vid soffan. Han älskar kartonger! Marsvinen slåss om havregrynen, fast matte lagt dem i små högar över hela fleecefilten :-) Roligare att äta upp det den andra käkar från.


Bamboo kan nästan sitta på order, men inte "lillebror". Man gör vad som helst för en gurkbit!


Av Kvasthilda - 29 juni 2009 13:06


Köpte EN tallrik och EN kopp i Narvik sist jag var dit. De hade rea på massor med grejer och det här spetsmönstrade porslinet med rosenknoppar kallade på mig. Det är en mattallrik men kommer att tjänstgöra som kakfat hos oss. SÅ LJUVLIGT!



 



Hade jag plats i mina skåp (och på loket hem) skulle jag ha köpt ett dussin av de här muggarna. Jag ÄLSKAR den (dem)!



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards