Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 21 juni 2009

Av Kvasthilda - 21 juni 2009 23:07


Pappa är hemma och med honom tjejerna. Vardagsrummet är fullt av musburar. Eller fågeldito, med möss i. De springer upp o ner efter burväggarna. Tjejerna. Musflickorna. Tre stycken. Nu kommer grannungarna att ha nåt att göra. :-) Avlasta Otto lite. Kissen hittade sin ölback (kartong). Eller snarare E-pigan tog fram den o han attackerade direkt. MIN sa han. Ska stå i hörnet vid ytterdörren. Ranan är nerplockad. Nu har matte med sig klättergrejer så han kanske låter den vara, men jag törs inte chansa riktigt. Rätt vad det är tar han sats o sitter halvvägs upp med klorna i ranan. Har lämnat diverse kloavtryck tidigare....

Marsvinen (de två vi har kvar) står under burlocket ute på gräsmattan.

Många datorer har vi. Storpigans burk, min, E-pigans o min lapptopp (som E-pigan alltid sitter vid, uppkrupen i soffan).

Skönt. Familjen är samlad.


Av Kvasthilda - 21 juni 2009 22:56


Har kommit hem från dagens tur. Vi fick gå en timme tidigare mot Svappavaara. Fick gårdagens skitlok. Sigrid. Den sura. Attans. Fast det gick bra trots allt. Inga konstiga stopp.

Väl nere i svappis fick vi veta att vi kunnat komma när som helst under efter-middagen. Vagnarna har varit lastade i evigheter och i Svappa har de bara väntat på oss...

Medan vi väntade på att tåget skulle fylla luft, fikade vi. Jag hade med mig en bit kardemummakaka. Föll i god jord. : -)

Det tittade in två killar som på halvknagglig engelska frågade om de fick fotografera loken. Franska lokförare. Vassego. Men gå inte nära spåren.

"Please, in English".

Men givetvis. Ändå tycktes de inte fatta vad vi sa. Men de förstod vad vi menade. Åsså frågade de om loket hette Sigrid i ena änden o Sofia i den andra.

"No, c'est Sigrid. Both sides."

Iore har ju olika namn, men Dm3orna har samma.

"Are you going to Kiruna?"

"Yes, as soon as we have done our break test, we're off."

OK. De snubblade ut o tog fram kamerorna. De var tre stycken såg vi när vi kom ut igen.

Vi bromsprovade och startade. Då stod de i första backen/vägövergången.

Givetvis väntade de på oss i Kiruna också när vi kom dit. Lokofiler.

The Loco Files..... Hahahahahaaa...!


Av Kvasthilda - 21 juni 2009 15:57


Vi har haft nåt som liknar en fritidsgård här idag. Eller bara Fritids. Fritidsgård kopplar jag med tonåringar och de som varit in o ut här som skottspolar idag, är förstagluttare och därunder. Alla lappungar vi har i kvarteret. Som vanligt jiddrar de på med varann på sitt för mig obegripliga språk, men så fort de vänder sig till mig pratar de klockren svenska. Idag har pojkarna haft med sig sina kompisar, som i vanliga fall inte vågar sig in här.

Äldsta killen klampar in till Sonen och spelar bilspel på Playstation. De andra trampar mest runt och skrämmer slag på Otto. De vill så gärna ta upp honom ur buren men vågar inte riktigt. O rätt vad det är får nån av dem tag i honom och han pinkar på dem som belöning. Han är lite läckande den lille musmannen.

De är som vanligt totalt fascinerade av Barbiesamlingen - speciellt sovrummet med de klädda väggarna.... De är klädda i rosa kartonger. "Får man leka med dem?" Vanlig fråga. Och som alltid accepterar de ett "Nej, det får man inte". Ungar är så raka och enkla :-)

Pojkarna brukar fråga nästan varje gång de kommer in "Varför samlar du på Barbie?". Nu var det tjejernas tur. De har som sagt, inte varit in och hälsat på förut. En flickorna pratade om dockorna som står på hyllorna runt vardagsrummet då yngste pojken sa "KOM. Här får du se!!" Åsså drog han med dem in i sovrummet för att se det rosa havet av dockkartonger därinne.

Känner att det börjar vara dags för en avdammning igen. Lite för mycket grått ludd för att det ska vara totalt hälsosamt.




Jaja, nu ska jag stoppa i mig lite spagetti o köttfärssås o dra på jobbet. Börjar om femtio minuter.


Av Kvasthilda - 21 juni 2009 13:53


Det var längesen jag hade en pippi med bland fotona. Nä, ett gäng trastungar har passerat revy. Men här är en gammal förvinterbild. Har gjort julkort av den här en gång.



Domherren tycks vänta på mat. Mataren är helt tom!


Av Kvasthilda - 21 juni 2009 13:35


Det här är ett gammalt recept, med konstiga mått. En kaffekopp är motsvarande cirkus en o en halv deciliter. Allt är relativt och en annan som gärna (HELST!) måttar allting, har gjort om en del för det finns exempelvis inga mått på mjölmängden... *suck*


Bilden är på en av Berthas Smurte Lefser med kanelfyllning....



4 kkp socker

1 kkp sirap

4 kkp grädde eller fil (VA??, gräddfil kanske? - eller en blandning)

2 kkp margarin (lycka till med den)

3 tsk bikarbonat

mjöl (var allt jag fick av svärmor, men har skrivit dit ca 1,7 liter)


till fyllningen:

smör, kanel o socker alternativt smör o vaniljsocker


Allt blandas ihop till en deg. Gör rundlar om cirkus ø15cm. Nagga med kruskavel eller gaffel. Inte för tätt!

Gräddas ljusbruna i ca 200°

Bred sedan med en blandning av smör, socker o kanel och lägg ihop två o två.


Det finns tusen och ett recept på lefsor, men det här är kaffebrödsmodellen. Det finns ett som bakas som tunnbröd och ofta bredes med messmör.


Av Kvasthilda - 21 juni 2009 11:56


.....na går långsamt. Har uppdatarat min länksida igen. Lite snabbt. Mycket ska dit!

 Kvasthildas länkar ------->


Av Kvasthilda - 21 juni 2009 10:42


Det är en superfin dag. Blåser dock lite för mycket. Grannen sitter ute i sin tiishört. Ser kallt ut. Det var svinkallt inatt (i morse) när vi kom hem med tåget. Blåste isvindar. Inga hårda vindar, bara kallt.

Söndag idag. Maken kommer hem med tjejerna o hela zooligan. Skönt att få hem Storpigan igen! O Monsterkatten. Bushögen.


Hade kameran med mig igår (som vanligt) men tog bara lite bilder innan jag gick på jobbet. Eller snarare på vägen dit. "Mina" vallmo igen :-)


 En underbar Feel-Good-färg!



Av Kvasthilda - 21 juni 2009 02:40


Så är man hemkommen från dagens/nattens skift. Ännu en sån där dag man sopar under mattan. Delvis i alla fall.

Först blev vårt tåg vansinnigt försenat. Skulle ju få en Iore - och fanoovagnar. Dvs våra nya vagnar o alltså snabbare tåg. Dock kände jag att jag gärna skulle ta en Dm3 i stället. Lite mer "känsla" i dem :-) Ioren är så stel. Fast å andra sidan ska man ju lära sig alla lok. Med min vanliga tur hade det blivit Iore o gamla vagnar, men nu såg det ut som om det skulle bli nyvagnar trots allt. Nääädå. Vad händer då? Jo, lastningen blir så försenad så vi får genomgående tåg i stället och lämnar "vårt" tåg till efterkommande. En klargöring åt fanders. Och på det Dm3 o gamm-vagnar....

Tur att man har en tålmodig ins med sig. Han är koolugn. O bara skrattar åt mig. Får väl bjuda på det.

Det gick inte sådär jättebra norrut. Jag som ville ha revansch för kassa turer hittills. Blahaaaa. Fast vi tog oss fram. Och hem. Hemresan gick mycket bättre. Ett helt annat flyt. Loket var mycket bättre. Också en Dm3, men betydligt snällare (Kapten, se Narvik nedan). Vi hade tur. Vårt tåg stod inne när vi kom till Björkis så vi vände bara. :-) Och kom hem tidigare än vi skulle. Skönt. O insen vågade släppa mig ensam till stall! Var väl fasen om man inte skulle ta sig trehundra meter på egen hand. Ställde av loket helt. Blev ingen klargöring vid avgång, men det blev i alla fall en avställning vid avslut :-)

Kunde man bara komma i säng i tid sen.

Nåja, ska gå o nanna kudde nu. I morgon är en annan dag. O med den ytterligare en tur. Till Svappis. Får hoppas det går bättre än senast. Man får ju skämmas!

Natti Natt!


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards