Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 12 juni 2009

Av Kvasthilda - 12 juni 2009 21:36


Sonen fick en ny lärare i träslöjd sista året. Förra året hade de två olika lärare i träslöjd. De har haft en kille i flera herrans år som inte varit utbildad lärare, men jätteduktig, och faktiskt snickare i grunden. Tyvärr så krävs det pedagogik o en massa annat trams för att kunna lära ut hur man slöjdar. Deras nya lärare sa att rent allmänt hade klassen alldeles för dåliga betyg, jämfört med vad de faktiskt kan! De har bara inte haft rätt förutsättningar. Eller rätt lärare.... (o då pratar vi de pedagogikstuderade lärarna på senare år)...


Här är några av de alster sonen åstadkomit under sina år i grundskolan.... Några dör han av att jag visar upp, men man får ju beakta att alla inte är gjorda av dagens femtonåring, utan en del av en tioårig son osv... :-)

Jag tycker alla har sin charm!



Svepburken -asken är inte riktigt klar ännu. Locket ska "lackas", oljas in.

Av Kvasthilda - 12 juni 2009 21:08


Skolavslutningen avklarad. Maken är på väg hem från Storpigans studentavslutning. Ringde för en stund sen och sa att han sett en VARG! Han hade ringt pigan och hon svarade honom "Jag hatar dej!". Vargar är hennes hjärtesak här på jorden.

Pigan har fått stipendium för klassens bästa elev! Fantastiskt :-)) Mamma är jättestolt! Kanonfina betyg.


Sonens klass är en av de största som slutat på deras skola. Tog eviga tider med betygsutdelningen. Sista klassen ut på skolan. Och som seden råder, hölls avslutningen i Kiruna kyrka. De (vi) har en ny kyrkoherde, ännu en tjej/kvinna.


Alla klasser sjunger. Ja, från sexårs o ettorna som alltid sjunger någon sommarsång med tillhörande armviftande som illustration. De är så sööööta!

Tvåorna sjunger nåt annat och treorna ofta nåt på engelska, eller kombination svenska/engelska. Fyrorna sjöng Charlotte Perellis Hero, inte det lättaste kanske! Femmorna sjöng Peps O'boy. Underbar. Det är också min ringmelodi på privata mobilen när sonen ringer :-) Sexorna som också slutar och byter skola hade även trumslagare, gitarrist o basist med sig. Inte så många som sjöng, men klassen är inte superstor.



Sonens klass har några sångfåglar. Några fler än som faktiskt sjöng, men de flesta av dem spelade och ackompanjerade i stället en underbar tjej som sjöng solo, Ted Gärdestads För kärlekens skull. Fantastiskt. Alla grät, lärarna grät. Tjejerna bölade och föräldrarna fotograferade. Killarna var rödögda och jag hade en o annan tår i ögonvrån.

Sen gick en stor del av klassen o fikade tillsammans.

 

Kiruna kyrka, ritad av arkitekten Gustaf Wickman



Kyrkan tillhör en av alla de byggnader som måste flyttas i samband med stadsflytten pga gruvbrytningen.


Pappa har också med sig ett av marsvinen hem sa han. Lille Lupin har vandrat vidare och kommer hem för begravning. *snyft*

Av Kvasthilda - 12 juni 2009 18:11


Jag har väntat, o väntat, o väntat. Snart är väntan över! Affischen har kommit! Sverigepremiär 17 juli, men visas i Kiruna 15-19?? Nåja, det gör inget. Vi ser den i Falun i sommar! Halvblodsprinsen. UNDERBART!

O kottarna vill se Wolverine. Jag med tror jag.....


Spegelvänd bild, fotad från insidan av Folkets Hus-fönstren.

För mycket blänk på andra sidan!


Av Kvasthilda - 12 juni 2009 08:23


Kottarna har sina skolavslutningar idag, Alla utom mellantjejen som gett upp skolan för i år.

Som traditionen bjuder har vi mörka moln på himlen så det blir säkert regn. Dock inte snö i år. Har också hänt!

Enda blommorna vi brukar ha här lagom till avslutningen att plocka och muta fröken med, är maskrosor. Inte så kul kanske. Det dröjer nån vecka än innan vår flora exploderar med skogsnävor och annat. Inga liljekonvaljer som ni vet :-( Saknar verkligen dem en sån här dag!

Sonen har barrikaderat sig på tossin o pigan vägrar kliva upp. Tror inte hon följer med idag. Hon behöver en timme - MINST, för att fixa sig innan hon vågar visa sig för folk och bussen går om trettio minuter.

Jag har inte hunnit äta frukost heller.

Återkommer senare!

Ha en bra dag!


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards