Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2010

Av Kvasthilda - 12 augusti 2010 22:29


~ Hörde du åskan?

~ Nä.

~ Kanske en lastbil?

Frågorna mullrar i alla fall.


Här är skorna jag köpte förra veckan :-) Är de inte snygga, så säg?



Av Kvasthilda - 12 augusti 2010 21:12


OjOj.... Tiden rinner iväg. Alfabetet rullar på. Denna veckan har vi rantat ända bort till R.


R som i Rikard. R for Romeo.


Romantiskt värre.


Veckans filmer är en blandning av romantik, äventyr och action. Eftersom vi snackar romantik börjar vi med en sån då med två skådisar på R....


Runaway Bride (1999)

 Julia Roberts gör ännu en härlig komedi tillsammans med Richard Gere. Ike Graham är reporter och träffar en dag en överförfriskad kille på en bar som berättar en historia om bruden som bokstavligen springer från sina brudgummar. Fler än en gång sägs denna Maggie Carpenter ha fått kalla fötter och lämnat sin brudgum för dagen vid altaret. Ike som har lite tjejproblem själv och inte litar riktigt på kvinnor skriver en artikel för tidningen men har inte alla fakta och det blir en del fel, vilket gör att han får sparken. Redaktören är en av hans fd fruar.... Han bestämmer sig då för att resa till staden där Maggie än en gång ska stå brud och undersöka saken närmare. Han tror att hon givetvis kommer att lämna sin blivande man än en gång men blir stött när hela samhället driver med Maggie och hennes underliga rädsla för att faktiskt gifta sig... Förlovning är en sak, men giftermål...


Road House (1989)

Patrick Swayze spelar Dalton, en kille och utkastare som fixar att gå emellan och lugna ner bråkiga barbesökare utan att bli skadad själv. En dag blir han kallad till baren the Double Deuce i den lilla stan Jasper som styrs/terroriseras av en skitstövel vid namn Brad Wesley (Ben Gazzara). Dalton ska försöka dämpa bråknivåerna och lära de lokala utkastarna hur man hanterar bråk på bästa sätt. I baren jobbar en gammal vän till Dalton. Hans blinde kompis spelar gitarr och får sitta i en bur i baren för att det är enda sättet att undkomma bråken... Dalton blir skadad sin första kväll i baren och blir omplåstrad av Elizabeth "Doc" Clay (Kelly Lynch). De faller för varann vilket ogillas av Brad som har haft ett förhållande med Doc och inte vill anse det vara över riktigt ännu...

Sam Elliott syns i rollen som en annan utkastare och vän till Dalton, Wade Garrett. Tillsammans försöker de styra upp bråken i baren.


Ransom (1996)

 Tom Mullen äger ett flygbolag och en dag blir hans son kidnappad. Till en början jobbar Tom med FBI och försöker lösa det hela men en dag snäpper han och går emot FBI (och frun) och går ut med ett meddelande i teve. De pengar kidnapparen begärt i lösensumma blir i stället en belöning till den som kan leda honom till sin sons kidnappare. Frun blir galen och anser att han med det agerandet har lagt ett garanterat dödshot över sonens huvud. I huvudrollerna ser vi Mel Gibson och Rene Russo och Gary Sinise som polis. Nick Noltes son Brawley spelar den kidnappade Sean Mullen.


Ronin (1998)

Ronin är namnet på en grupp specialister med olika bakgrund och erfarenheter. De kallas samman av en rysk tjej, Deidre för att hämta en portfölj innehållandes något som intresserar ryssar och irländare... De hittar portföljen men den blir utbytt, av en inom gruppen... Alla misstänker alla och ett rävspel med dödlig utgång tar sin början. Vem är vän, vem är fiende? Vem ska överleva? I rollerna finns bland andra Robert DeNiro, Jean Reno, Stellan Skarsgård och Sean Bean. Jean Reno är en av makens favoritskådisar.


Robin Hood, Prince of Thieves (1991) 

 Ännu en underbar favvofilm hos oss. Kevin Costner spelar Robin of Locksley som i filmens början sitter i ett fängelse någonstans i arabvärlden. Turkar har tagit honom tillfånga och fängslat honom med liten utsikt att någonsin bli fri igen. Tillsammans med moren Azeem (Morgan Freeman) rymmer han därifrån och tar sig tillbaks till England, ett land numer lett av den tyranniske Sheriffen av Nottingham (Alan Rickman) som mördat Robins far och tagit över hans mark. Han slår sig ihop med männen och kvinnorna som lever i Sherwoodskogen och de planerar att hämnas allt ont Sheriffen gjort och inte minst för att han tagit Lille John's son tillfånga. Sonen är planerad att avrättas meddelst hängning samtidigt som Robins nyfunne halvbror Will Scarlett och några andra som Sheriffen anser vara skyldiga till något underligt brott. En parentes.... Mortianna, Sheriffens otäcka siare spelas av Geraldine McEwan... Dvs den lilla väna Miss Jane Marple... :-)


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Min andra R-del blir ännu ett järnvägsfoto.



I Borlänge finns ett av landets första Rc-lok. En Rc1. Det finns inte många kvar av det här utan de flesta är uppdaterade till Rc2 eller Rc4. Persontågen körs av Rc6. Här står det parkerat på bangården i Borlänge med Banverkets stora kontorsbyggnad i bakgrunden. Ehhh, nej förlåt. Trafikverket heter de numer. Banverket byggde det stora komplexet för en massa år sedan men hade sen inte råd att behålla det så de sålde huset och hyr sen lokaler där....


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

ABC i ord og bilder Runde 3



Av Kvasthilda - 12 augusti 2010 20:25


En bild ur mammas trädgård. Det satt en geting på räcket vid hallonbuskarna och jag kunde smyga nära den med mitt makrofilter. Såna här gånger önskar man att man hade ett makroobjektiv i stället för en lös lins så man står lite längre ifrån motivet.... Jag fick ta några bilder utan att getingen kände sig hotad för den satt kvar där o mumsade på det gula hallonet som någon fågel lämnat efter sig i förbifarten.



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Macro Lovers denna veckan



Av Kvasthilda - 12 augusti 2010 12:49


Om TisdagsTemat Rosa, tycker jag. Jag har ju ett eget tema på lördagar med just rosa :-) Klart som korvspad att jag gillar rosa. Jag är några dagar sen med mitt foto men när man är på semester med fulltecknat schema o kass uppkoppling hinns det inte alltid med på rätt dag :-) Bättre sent än aldrig kanske?


Min bild för rosa... den finns det en låt om! Två tillome. Jerry Lee Lewis har spelat in en och Bruce Springsteen har gjort en annan... Elvis ägde en. Om det var den här modellen har jag inte en susning om. Pink Cadillac....




Rosa Cadillac på Classic Car Week i Rättvik


I love you for your pink Cadillac
Crushed velvet seats
Riding in the back
Oozing down the street
Waving to the girls
Feeling out of sight
Spending all my money
On a Saturday night
Honey I just wonder what you do there in back
Of your pink Cadillac
Pink Cadillac 

~~~~~~~~~~~~~~

Bruce Springsteen


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans TisdagsTema



Av Kvasthilda - 12 augusti 2010 12:14


Efter några veckors frånvaro hoppar jag på Veckans Hus den här veckan. Fotona togs i måndags men jag har inte haft en chans att fixa bilderna tidigare. Full rulle här :-)


Min telefonkiosk står utanför Dalarnas Museum i centrala Falun, i hörnet av Hälsingtorget. Den har troligtvis (pappas påstående) en gång stått i Korsnäs några km öster om Falun men är alltså nu renoverad och placerad intill museet som en del av Faluns historia. Den finns en telefon därinne ännu men den tjänar även som Surfzonsnod. Det fanns en likadan telefonkiosk vid Koppartorget i Hälsinggården där jag en gång växte upp.




 

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Veckans Husutmaning


Av Kvasthilda - 12 augusti 2010 12:00


Ännu en dag med ett äventyr. Kanske. Bara pappsen har tvättat klart bilen ska vi ta en tur till Vika.

Annars är nog denna dagen fylld av just fix-o-trix. Måste sortera o rensa bland alla de tusentals foton jag knappt hunnit med i sommar. Lite backup (en första DVD-bränning) och sedan en slutbackup innan jag sorterar ut allt skit o delar upp foton på ett bättre sätt. Nu börjar det vara så mycket bilder att det inte räcker med gamla kamerans mappindelning. Nu blir det temamässiga mappar. Sådeså.

Ordinarie indelning får vara på backupskivorna framledes.


Av Kvasthilda - 12 augusti 2010 09:00


Tema nr 113 Hård

225/365


En tung och vacker järnkedja som bildar staket över en bro. Stora länkar, fästa på stenstolpar som tillsammans bildar långa bågar. Mjukt och hårt på samma gång.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 11 augusti 2010 22:49


Snart är vi 'hemma' igen. Hos mor o far alltså. Har varit på långturné idag igen. Idag har babysnusning stått på schemat. O en o annan kyrka har slunkit med på köpet. Varmt som i en bakugn. Har det varit alltså. Nu är det bara övergräddat, dvs becksvart.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards