Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2010

Av Kvasthilda - 6 augusti 2010 11:46


...eller inte.. Lite sådär tillofrån. Solen leker kurragömma med oss.

Väntar på SysterYster. Vi ska åka på en turné idag. I morgon blir det nog Rättvik som det låter. Blir väl Tänger inatt då. Lite närmare Rättvik på det viset. Gillar inte sommarstressen det alltid blir när det är tretusen andra saker som infaller samtidigt.

Sonen vill gå på bio men storasyster åker hem på söndag för att återvända lite senare o han vet inte när han ska återvända hem. Hade visst tänkt fara i helgen om han fått som han velat. Jag vill inte gå på bio. Den filmen alltså (Karate Kid med junior Smith). Kan ju välja en annan film som går samtidigt iofs.... *bah*


Av Kvasthilda - 6 augusti 2010 09:00


Tema nr 143 Kvinnlig

219/365


Helt utan inbördes ordning kommer så min temabild för kvinnlig. Flyttade från en annan gruvstad en gång i tiden. I Faluns stadsvapen finns tecknet för koppar, eller hona, dvs kvinnlig :-) Även om jag la in Kirunas manliga stadsvapen först, får tjejerna ge lite konkurrens med sina tre kvinnliga koppartecken :-)


Faluns stadsvapen




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 5 augusti 2010 22:51


Jag befinner mig i Dalarna o har mammas trädgård tillgänglig igen :-)) Under dagens korta trädgårdssession i lite halvdåligt kvällsljus hittade jag en trött liten humla i en röd rudbeckia... Den satt där länge, länge o sög sin nektar. Jag hann till och med gå ett varv runt huset och gå in för att byta objektiv och återkomma för ännu en session och den satt kvar. Åtminstone en av bilderna blev bra nog att platsa i macrotemat den här veckan. Så trött humlan än var blev den till slut less på mitt närgångna objektiv med macrolinsen och flög iväg.




~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Macro Lovers denna veckan



Av Kvasthilda - 5 augusti 2010 21:57


Veckans bokstav är ju en besvärlig en.... Q.

 

Q som i Qvintus. Q som i Quebec.


I filmens värld finns det väl några Q-filmer, men inte många jag har sett. Det finns en film, nej ett par filmer om drottning Elizabeth o de heter väl The Queen eller Elizabeth. Jag har inte sett nån av dem. En film jag har sett är nyaste Bondfilmen så den får väl representera Q idag.


Quantum of Solace (2008)

De två senaste Bondfilmerna är mer action är "klassisk Bond". Daniel Craig gör en helt ny typ av Bond. Många uppfinningar finns än, men här är det mer råstyrka än list som vi kanske är vana att se kring Agent 007. Quantum of Solace är den andra filmen till dags dato och den tar över där Casino Royal slutar. Det utförs en del mordförsök, bland annat på chefen M. Var ett tag sen jag såg den här rullen så det kanske är dags att uppdatera sig lite?




Vad gäller nåt utanför filmen värld har jag nåt järnvägsrelaterat igen ;-) Beteckningen på de här vagnarna, verkstadens utryckningsfordon, är Qgg och Qgh!




~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

ABC i ord og bilder Runde 3



Av Kvasthilda - 5 augusti 2010 16:04


E-pigan o jag följde med SysterYster o plastkusin med pojkvän till stan igår. De skulle på Försäkringskassan och/eller Arbetsförmedlingen. Under tiden gick Råttisen o hennes mor till ett par skobutiker. Pigan trodde mamma blivit abdukterad och utbytt. Jag köpte ett par nya skor. Pumps med höga klackar. Ett par aquablå/ turkosa pumps med liten platå o hööög klack. Lackblanka i krokomönster.

Nä, du är INTE min mamma.

De var bara så munvattniga att de inte fick vara kvar i butiken. Sådeså.


Nu har jag köpt biljett åt pigan hem. En flygbiljett. Hon har aldrig flugit förr men hennes fru Benke ska hem från huvudstaden på samma dag så vi passade på att köpa en flygbiljett hem åt henne också. Det låter som om hon faktiskt vill börja skolan härnere till hösten o då de börjar en vecka tidigare än i Kiruna måste hon hem o pussas med Lillkullen o packa om väskan med resten av alla svarta klack-sandaletter med nitar - o garderoben, innan hon kommer ner igen om några dagar för inskrivning. Tänk så det kan gå. Spännande. Alltid lättare när man är på plats. Hon måste får prova i alla fall. Sen blir väl telefonräkningarna astronomiska...

Vi får se.


Av Kvasthilda - 5 augusti 2010 09:00


Tema nr 173 Manlig

218/365


Ett par inlägg i 365an under svärmors devis, Ful får man vara men inte dum. Jag bor i en gruvstad där det i kommunvapnet finns ett tecken för järn. Eller hane om man vill tolka det så. Undrar om järn är manligt? Det får hur som helst bli min temabild för manlig.... :-)


Kirunas stadsvapen





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 4 augusti 2010 23:53


Sedär. Några minuter i tolv o jag fick låna SysterYsters dator en stund. Vi har skitbra anslutning enligt mätaren i själva anslutningen men får ingen kontakt med internet. Skitskumt. Jag menar... Det är som att ha en bra anslutning på mobilen men inte kunna ringa. Weeeird. Får hoppas det blir bättre när jag kommer till Pappsen i morron.

Batteriet i Lapptoppen är stendött o kontakten tappar strömtillförseln stup-i-minuten så det är ett rackarspel att försöka arbeta på den. SKITGREJER.

Skit Skit Skit. Mycket skit blev det. O mycket skit ä're.

Nä, måste snart gå o sova. SysterYster o Sambon åker till Rättvik i morron o jag får en dag för mig själv att försöka fixa o trixa med den där jäkla burken.

G'Natt.


Av Kvasthilda - 4 augusti 2010 23:36


Tröttkula. Har varit en lååång dag idag. Med världens sämsta anslutning har jag inte kunnat uppdatera nåt. Måste fixa mina 365or.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards