Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2010

Av Kvasthilda - 11 augusti 2010 09:00


Tema nr 105 Harmonisk

224/365


På en turné runt Dalarna hamnade vi bland annat i Gamla Byn i Avesta. Ett underbart litet område intill Dalälven. Det är gamla och relativt nybyggda hus i falurött timmer och en del med vita knutar, alla med rött tegeltak. Allt i ljuvlig harmoni med landskapet. Där skulle jag kunna bo och själv känna mig ytterst harmonisk!




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 10 augusti 2010 19:35


Det blir en del foton i sommar.... Minsta utflykt renderar sådär en tvåhundra bilder.... Tänk när man hade en vanlig kamera för film. Fota en rulle, den fick räcka betydligt längre än minsta minneskort idag och sen fick man vänta för att se på fotona. Lämna/skicka in rullarna o vänta in framkallning och kopiering. Med snabblabben kunde man få fotona samma dag, men oftast skickade jag iväg mina rullar så jag kunde få tillbaks nya rullar och det tog några dagar till en vecka, ibland två. Vänta. Vänta. Vänta. Fotolabo var billigast. Fujifilm hade mest färg i bilderna, men bara blanka foton. Däremot kunde du välja 15x18-bilder. Apportfoto hette ett annat. Man testade en del fotolab på det viset.

Idag avvaktar man hemkomsten o slänger in bilderna på hårddisken och förhoppningsvis är tre bilder av tio skitbra... De andra är väl sisådär. Men det kostar ju inget. En o annan DVD för backup bara. Men det där med att bläddra i fotoalbum... Tja, det har ju försvunnit. Fast idag kan man beställa fotoböcker. Eller skapa ett album på datorn om man nu känner för det.

Dagarna rusar iväg o jag hade tänkt hinna sortera lite bilder i sommar men det är så mycket annat som pockar på uppmärksamheten, I morgon ska vi åka o hälsa på min brorsdotter o hennes barn. Lär ju bli en del foton...

Vi var på Emils dop för ett par år sedan. Brorsdotterns pappa hade kamera. Dvs min bror. Äldstebror. Golfbrorsan hade kamera. Lillebror hade kamera. Äldstebror hade videokamera också. Likaså Lillebror. SysterYster hade kamera i mobilen. Morfarsfar hade kamera. Morfars syster (undertecknad) hade givetvis kamera. Överallt klickades det. Lillebrors dotter lånade kameran och tog foton. Klick Klick Klick. Brorsdotterns kompisar var i det närmaste chockskadade över alla kameror. Men det är klart. Hennes far har en stor syskonskara och ALLA har kamera. Tror vi överväldigade hela barnafaderns familj :-) Han hade en syster på plats (har även en bror, eller två)... Vi var fem syskon av sex på plats.

I morgon blir det nog bilder på lillasyster. Tror ingen av vår familj var på HENNES dop. Lilla söta Sara. Jag kunde inte. Lite för långt att åka o jag jobbade säkert den helgen.

Får se om det blir nån kyrkbild i morgon då? Kanske i Östhammars kyrka där barnen är döpta? Tog så lite foton under Emils dop. Faktiskt. I kyrkan alltså :-)

Nä, lite bildfix då kanske. Kan ju hinna med några innan jag går o lägger mig.


Av Kvasthilda - 10 augusti 2010 09:00


Tema nr 31 Bär

223/365


Några av alla söta och goda hallon hos mamma. De här är gula. Eller på väg att bli :-) Har varit ute o plockat en skål. Släppte en del på backen till alla småfåglar. De har en skatunge här som äter fallfrukt, mest krusbär sa grannen som brukar sitta och studera den lille oflygfärdige ungen. Han har antagligen varit i närkamp med en katt eller nåt för stjärten har gått av. Jag har inte sett den själv än.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 9 augusti 2010 22:51


Ännu en låååång dag till handlingarna. Det har regnat heeeela dagen.

Har suttit o plitat med mina bilder idag o fixat o trixat med 365orna. Några teman klara... Sådär ett par veckor framåt :-) Internetanslutningen har krånglat mest hela dagen då den mobila täckningen inte är världens bästa i det här huset.

Vi ska försöka ta oss ner mot Östhammar i veckan o hälsa på barnens kusin och hennes numer två barn. Emil har hunnit bli två år och pratar hejvilt. Han gillar inte broccoli, eller som han själv uttrycker det (kopierat direkt från hans moders fejja):

" 'Nej, jag vill inte ha berokklili. Jag klarar mig utan.' Följt av en djup suck..."

Lillasyster är ett halvår gammal (redan??) och vi har inte sett henne ännu. Men snart så.

Nu kanske man skulle ta o krypa i säng, om inte annat så för att varva ner o läsa lite.


Av Kvasthilda - 9 augusti 2010 09:00


Tema nr 233 Rastplats

222/365


Det finns en hiskelig massa härliga rastplatser längs vackra sjöar i Dalarna och trakterna omkring men när vi stannade till vid ett fik för att få i oss lite kaffe kom det perfekta fotot för temat. Några änder låg o vilade på en gräsmatta intill en sjö.







Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 9 augusti 2010 01:06


Fotat söndag kväll 20.34


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Bildligt Talat v32



Av Kvasthilda - 9 augusti 2010 00:44


Jag har knappt hunnit med mina temafotograferingar den här veckan men nu är trissen tillbaks efter semesteruppehållet igen och jag hänger på :-)

Veckans tema är symmetri och jag har varit på fototurné runt Uppsalaslätten idag så min triss blir en triss - i kyrkor. Har inte sett temat förrän nu ikväll (söndag kväll mot måndag natt) så det var ju kul att jag hittade tre passande bilder :-)



Gamla Uppsala kyrka


Danmarks kyrka


Vaksala kyrka



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 Kika in här för veckans fototriss:



Av Kvasthilda - 8 augusti 2010 23:56


Lååång dag. SysterYster o jag har yrslat runt på Uppsalaslätten o tittat efter kyrktorn. Det blev som en extra liten bonus när man befann sig i gamla sveatrakter. Några kyrkor har vi besökt. En o annan har vi kommit in i också fast de flesta har varit stängda. En var stängd o låst men jag träffade på prästen när han skulle gå o avsluta lite festligheter vid bystugan o han släppte in mig :-)) Tur var det. Fantastisk kyrka. Underbara målningar o mycket välbevarade till det.

Vi letade hamnkranar runt Gävle men hittade inga. Var lite för trötta när vi väl kom dit och det började skymma i allt högre hastighet så vi for hem i stället med ett stopp vid en statoil för en balja kaffe. Eller en mugg. Skulle behövts en balja. Vi tänkte ju stanna till för kaffe vid den stängda/prästöppnade kyrkan i Tensta (!!) men glömde bort det o for vidare ut bland kohagar o granar. Asch då. Därför blev det automatkaffe från statoil i stället. Gick ju det med.

E-pigan är hemma o resan gick bra. Hon tyckte jag gnällde o hade heeeelt fel vad gäller flygresor. Nåja, de påverkar folk olika o det var ju bra att hennes första flygupplevelse blev helt ok.

Junior är kvar hos SysterYster i tänger o jag sitter hos pappsen. Ska försöka komma i säng o varva ner mitt yrsliga blodomlopp. Det tar en stund innan det stannar av efter många mil i kroppen.

Ska bara döpa om fotona först. Blev sådär en niohundra stycken idag.....

See'ya!


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards