Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2010

Av Kvasthilda - 21 augusti 2010 10:53


Piece of Cake. Krysset klart.

Av Kvasthilda - 21 augusti 2010 09:26


Har vaknat första morgonen i Härjedalen på länge. Det var en fantastisk solnedgång o närapå fullmåne igår kväll.


Av Kvasthilda - 21 augusti 2010 09:00


Tema nr 243 Ros

234/365


Fotograferad i en park i Hedemora. En liten ros. Jag fick pesa bort, nåja, skaka av några närgångna flugor innan jag tog bilden på den ensamma rosen. Ville inte ha dem med... En man som promenerade med sina två små vinthundar tittade lite fundersamt på mig där jag kröp omkring i rabatten. Nästan.... :-)




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 20 augusti 2010 09:00


Tema nr 89 Gratis

233/365


Vilseledande reklam? Ett gratis recept är det i alla fall. Runt landet festas det på kräftor i dessa tider. Mycket jobb för lite mat. Kan ju vara bra med extra tilltugg för att mätta värsta hungern (om man nu inte lyckas dämpa den med de flytande tillbehören). Jag skrattade för mig själv när jag såg skylten och gjorde som den uppmanade mig.... Tog ett foto. Tror ni kräftskivan blir lyckad nu? Min största fråga nu är denna:


Måste man inte baka pajen också?






Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 19 augusti 2010 23:38


bäch o bäh

Trött Trött Trött. Sitter hos SysterYster med tunga ögonlock i lika tung cigarettrök o framför allt lukt. *yech* Man får ta seden dit man kommer o här röks det inomhus. Me not like men vad gör man?

Ska gå o sova. Har varit uppe sedan E-pigans klocka ringde i morse, vilket var vid sexsnåret. Jobbigt i ett semesterhuvud. Hon har inte varit i skolan idag. Skit o pannkaka. Har varit "en sån" morgon idag. Hoppas det blir bättre i morrn. Låter bra i alla fall :-) Håller tummarna. Hoppas bara morfar håller sig i skinnet o inte muttrar som han brukar göra. Har oftast motsatt effekt.... Vet ju jag efter alla år med honom. Vi har alltid gått i klinch med varann. Förr eller senare.

Kamerabatterierna är laddade och minneskorten tömda (hoppas jag). Vi åker ju till Härjedalen i morgon, min allra käraste syster o jag. Ska väl bli NÅN kyrka under helgen. O ett bolagsbesök. Får väl försöka komma ihåg att ta med dunken. Ska väl vara en flaska värt av det där ljusröda blasket kvar i den. Nej, det var faktiskt gott, Chill Out rosé.

Lördagen kommer kanske att tillbringas framför en vanlig radio - om vi inte får igång elverket.... Min sedvanliga lördagsbloggning av Melodikrysset kanske inte blir av förrän framåt mitten av veckan... Vi får se.

Eller så hälsar vi på kusinen som också vill träffa oss o våldgästar hennes ström o nätverk :-) Kan ju funka. Hon o hennes man ger mig våldsamma skrattattacker var o varannan dag. De sitter ofta vid en varsin dator (förutsätter jag) och skriver små inlägg på facebook. Till varann o till döttrarna o systerbarnen. O barnbarnen för den delen. De är HELT GALNA :-)) O så underbart härligt sköna. Puss på dem!

Som sagt, Vi får se när det blir "civiliserade" internetanslutningar nästa gång. Kan ju inte blogga i min Xpress-fön i alla fall. Annat än via SMS då... KAN ju skicka in ett mess per kryssuppgift.... mowahahahahhaaaaa.... Hur kul är det? Sån't finns det andra bloggar o facebookgrupper som sysslar med. Sådeså.

Maken har farit till Långträsk. "Visst ska du neråt kusten i helgen?" frågade hans chef. "Jag hade tänkt det" svarade Maken. "Bra! Då tar du tjänstebilen och kör ett släp till Boden samtidigt." Finemang. Inte helt fel.

En harkrank flyger omkring här o skrämmer halvt ihjäl mig varenda gång den passerar. Den verkar lite halvgroggy. Beter sig som mygg brukar göra när man eldat en "myggdödartablett" en stund. Mysko.

Jag har sett en jacka jag vill ha. Fick en rabattkupong idag men innan jag hade öppnat min post hade butiken stängt. TYPISKT. Nu kan jag inte ens försöka köpa nån jacka förrän tidigast tisdag. Skit o pannkaka igen då. E-pigan snackar om att hon har en Alien-mamma. "Du kan inte vara min mamma. Först ett par blå krokoskor med höga klackar. Sen en skinnjacka??. Nä inte min mamma." Nåt har hänt. VADDÅRÅ??? Kan inte en lönnfet morsa i fyrtiofemplus köpa en svart skinnjacka plötsligt, om hon nu vill det? Jorå. Men det är väl lite udda i ögonen på en tonåring som mest sett morsan i platta gympadojjor o en ful gratisjacka från Ellos. Typ. En av dem är ju faktiskt just det. O jag ser fler tanter i min ålder med samma jacka nu o då. Ja inte SAMMA samma som min, men en likadan.

Nä, nu ska jag krypa i säng tror jag innan ögonen trillar ur ögonen.... Natti Natt! Får se när vi hörs igen.


Av Kvasthilda - 19 augusti 2010 12:51



 

Veckans macrobild är en bild i bilden så att säga :-) E-pigan kryper på knäna liksom sin mor o fotar underligheter. Här är det humlor i lavendeln som får se sig förevigas på digital väg.

En närmare titt på humlan:


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Macro Lovers denna veckan


Av Kvasthilda - 19 augusti 2010 11:52


Pappa o jag var till Gamla Staberg under en av våra utflykter. Här är ett par bilder jag av nån anledning ratade till ABC den här veckan så jag tar dem nu då i stället. Gamla Staberg tillhör världsarvslistan. Här är ett par bilder av Gamla Stabergs Trädgårdscafé o Kök.


De har byggt om lagår'n till ett café mixat med lite utställda grejer och jag tycker det är skitsnyggt! De har målat väggarna kritvita. vilket de antagligen varit under livet som lagård/stall också och spisen är fixad och fick vara kvar efter ena långväggen. Ny syns den inte på mina foton för den är precis mitt emellan bilderna... De har hängt upp vävda trasmattor som bonader mellan fönstren. Förutom glasdörrarna i entréerna skulle man kunna tro att det fortfarande är en lagård innanför fönstren. Lite sydländsk känsla med det röda stengolvet. Läckert. Vi fikade inte så jag kan inte betygsätta nåt av allt det ätbara...




Av Kvasthilda - 19 augusti 2010 09:06


Så har Stegen Stannat vid S. Alfabetets vanligaste bokstav. En av dem. A och S är väl de mest förekommande. Samma gäller i dagens filmhylla. En massa filmer på S finns det. Jag har fotat en bråkdel av alla filmer vi har o alla filmer vi sett på S. Ändå hade jag svårt att välja ut vilka som ska representera just S. Risken finns att ni blir övermättade idag. Har sjutton olika filmer. Väljer väl bort en del recensioner....


S alltså. S som i Sigurd. S for Sierra. Eller som de sa i nån gammal engelsk tevedeckare, "Have you seen my new Granada?" Vilket var en Sierra... Egentligen. På den tiden de var nya. Sådär en hundra år sen. Eller så.


Sagan om ringen-trilogin / Lord of the rings

 Härskarringen (2001), De två tornen (2002), Kungens återkomst (2003)

Detta fantastiska epos om de sju kungaringarna varav en, som är bunden till den onde Sauron ska föras till en evig eld för att förgöras för gott. Det är hobber och alver. Trollkarlar och drakar. Dvärgar o orcher. Kungar och deras riken. Riddare och krigare. Stora scener. Episka scener. Vackra scener.

Vi har en av de förlängda filmerna och ett par av de "vanliga". Även om filmerna är långa känns de avhuggna när man ser de vanliga efter att en gång ha sett de långa versionerna som innehåller diverse scener som i de färdiga filmerna blivit bortklippta. Jag har inte läst Sagan om ringen. Den finns nu i en ny översättning, Ringens härskare, där Bilbo och Frodo heter Säck, snarare än Bagger..... Jag såg inte första filmen heller, förrän det var dags för den andra!


Star Wars

 Måste ju bara nämna de här filmerna... Stjärnornas krig. Första filmen är en klassiker. Första som egentligen är den fjärde... Det tog flera herrans år för första trippen filmer att bli färdiga men bara några få för de tre sista, som är de första... Förvirrat? Det är bara förnamnet. De godas kamp mot de onda. Luke Skywalker's liv i kampen mot Darth Wader - som visar sig vara hans far. Hur gick det till nu då? Det har man ingen aning om i första (eeeh fjärde, fast första) filmen. Den som heter Star Wars, eller Stjärnornas krig. Sen kom en uppföljare. Och en till. Och tre till, som alltså far ehhh.... förlagor? Kan väl inte kalla dem uppföljare när de kommer före.

Episode IV: Stjärnornas krig / Star Wars, A new hope (1977)

Episode V: Rymdimperiet slår tillbaks / The Empire strikes back (1980)

Episode VI: Jedins återkomst / Return of the Jedi (1983)

Episode I: The Phantom Menace (1999)

Episode II: Klonerna attackerar / Attack of the Clones (2002)

Episode III: Revenge of the Sith (2005) - bilden

Det var väl i de här filmerna som Natalie Portman slog igenom på allvar. Hon är ju med i en av våra favoritfilmer, Léon där hon spelar mot Jean Reno.


Sound of Music (1965)

 Ännu en härlig film/musikal från sextiotalet. Julie Andrews spelar Maria, den unga flickan som tänkt sig bli nunna i Europas krigstider. Under sin novistid tar hon tjänst som barnflicka hos Kapten Von Trapp och hans sju barn i Österrikiska alperna. Kaptenens fru har gått bort och han fostrar nu barnen i militär anda. Disciplin och raka led. Kaptenen är förlovad med en baronessa men både han och alla barnen förälskar sig i den levnadsglada Maria, trots att hon river ner gardiner och syr kläder åt barnen. Kriget drar allt närmare Österrike och det är en orolig tid.

Jag har hela familjen som klippdockor ur en gammal veckotidning, Hemmets Journal från sextiotalet.


Ett par filmer som representerar John Travolta och starten på hans långa karriär. Den ena i alla fall. Den andra har väl aldrig slagit igenom på samma sätt.


Saturday Night Fever (1977)

 John spelar pizzabagarens son Tony, som inget hellre vill än att dansa - disco! Det kan man ju inte livnära sig på. Han jobbar i en färgaffär i Brooklyn men drömmer om dansgolven på andra sidan sundet och en dag får han se Stephanie på dansgolvet. Tillsammans tränar de för en stor tävling. Bee Gees klassiska musik pulserar i bakgrunden med brödernas lika klassiska falsettsång. Vem minns inte Stayin' Alive, Disco Inferno, If I can't have you....? För att inte prata om tryckaren How deep is your love?.

Staying Alive (1983)

En sämre uppföljare till SNF. Tony Manero har blivit äldre men dansar ännu. Försöker nu göra sig ett namn på Broadway's scener. Den här filmen slog väl aldrig igenom. Sylvester Stallone har regisserat...


Solstorm (2007)

 Första filmen om Rebecca Martinsson, från Åsa Larssons bok med samma namn. Rebecca är advokat på en byrå i Stockholm men kommer ursprungligen från Kiruna. En dag får hon ett samtal från barndomsvännen Sanna där hon osammanhängande förklarar att hon mördat någon. Eller? Rebecca tar första bästa flyg till Kiruna och ser vad hon kan göra. Den mördade är Sannas bror, en frikyrkopräst och Rebecca dras in i en härva av gamla svek och kyrkans makt. Jag var med som statist i en scen som senare blev bortklippt.... Som Rebecca ser vi Izabella Scorupco och i en del andra roller finns Jacob Eklund som hennes chef Måns Wenngren och som prästerna bland annat Mikael Persbrandt och Krister Henriksson.


Så måste vi givetvis ta en trippel med Johnny Depp:

Secret Window (2004)

 Mort Rainey (Johnny Depp) är författare och skriver mysterier. Han ligger i skilsmässa från sin fru och far till en avlägsen stuga för att skriva. En dag blir han kontaktad av en man som anklagar honom för plagiat. Plötsligt börjar det hända otäcka saker runt omkring Mort, hans hund dör och människor i hans närhet blir mördade...

Sleepy Hollow (1999)

Depp spelar polisen Ichabod Crane som reser till den lilla byn Sleepy Hollow för att följa upp en historia om Den huvudlösa ryttaren som i sin tur hugger huvudet av folk. Han är ilsken för att hans huvud blivit stulet och han tänker hämnas på byborna tills huvudet återlämnas till hans grav. Disney har gjort en tecknad variant av den här filmen, säkert en mycket snällare variant.... Tillhör Disney's Klassiker med nummer 11 för den som är intresserad.

Sweeney Todd, the Demon of Barber Street (2007)

En klassisk musikal i filmform av Tim Burton. Benjamin Barker är barberare i 1700-talets London. Han är gift med den vackra Lucy och har en söt dotter vid namn Johanna. En dag får advokaten och domaren Judge Turpin (min mumsige Alan Rickman) ögonen på Lucy och blir besatt. Turpin anklagar Benjamin för ett brott han inte begått och som den domare han är lyckas han givetvis få Barker deporterad till fängelse (i Australien) för att sedan ta över hans fru. Femton år passerar och Benjamin återvänder till England och London under namnet Sweeney Todd. Han hyr ett rum hos Mrs. Lovett som berättar att Judge Turpin's "fru" tagit livet av sig med arsenik och livet för domaren är inte som det en gång varit. Nu har han gett sig den på att gifta sig med den unga Johanna.... Dottern lever alltså än. Barker vill hämnas på alla de som en gång fått honom att skiljas från sin älskade Lucy och dottern Johanna. Han öppnar en barberarsalong i en vindsvåning ovanför Mrs Lovett's bageri och pajcafé. Där börjar de så småningom sälja köttpajer med dubiöst innehåll. Kött är inte så lätt att få tag i...

Än en gång spelar Johnny Depp mot Helena Bonham Carter i en av Burton's filmer. Fast det är klart, Helena är ju förlovad med herr Burton :-) Depp sjunger!


Sen bara en kort radda presentationer med bild och titel....


    

   


S.W.A.T (2003)

Med Samuel L. Jackson och älsklingen Colin Farrell och den skjutglada Michelle Rodriguez (från LOST)

Superman Returns (2006)

Med den "nye" Brandon Routh som en hunkig stålman, Kate Bosworth som Lois och Kevin Spacey som ärkefienden Lex Luthor.

Shooter (2007)

Mark Wahlberg med skjutjärn, Blir lurad att skjuta presidenten...

Stekta gröna tomater / Fried Green Tomatoes (1991)

Längesen jag såg den här och har inte hunnit se om den sen jag köpte den strax före semestern. En härlig film om livet i en småstad.

Seven Years in Tibet (1997)

En underbar film med Bad Pitt som klättraren som blir vän med Dalai Lama...

Stolthet och fördom / Pride and Prejudice

ett par versioner av Jane Austen's klassiker. Historien om systrarna Bennet och Mr Darcy. Teveserien med Jennifer Ehle och Colin Firth är från 1995, filmen med Keira Knightley och Matthew Macfadyen från 2005.

Spiderman-trilogin (2002, 2004, 2007)

Behöver den nån presentation alls? Tobey Maguire och Kirsten Dunst.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 

Siksjön. Mitt paradis på jorden. I morgon åker vi dit, SysterYster och jag.





~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

ABC i ord og bilder Runde 3



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards