Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2010

Av Kvasthilda - 27 september 2010 21:14


Deth är absoluthur beckur svarthur utur. Yech. Vintern är här. Snart i alla fall. Becksvarta höstmörker. Inte kul. Har ju bara kört dagtåg så dagens kvällståg tär på krafterna.


Lyssnade på radion på vägen upp och en kille (Kristian Anttila om han nu stavar efternamnet som de gör häruppe) spelade sin barndoms musik (fortsätter i morgon med ungdomsåren). Hans musiklyssnande varierade verkligen med tiden. Han spelade några låtar från tidigt nittiotal, eller möjligtvis sent åttiotal. Än var det popdängor av olika slag. Sen vid elva-tolv års ålder började han lyssna på rock. Han körde en Mötley Crue-låt. Helt OK. Men sen spårade det ur. Han började lyssna på annan metall. Trash Metal. Death Metal. O va fan är det för skillnad på alla dessa? Heavy Metal, Trash Metal, Death Metal o Black Metal? Asså, i mina öron är det ingen större skillnad på dödsmetall o svart metall. Knepig musik utan rim o reson o bara en massa vrålsång. Att vara trummis i ett svartmetallband kan inte vara svårt? Eller kanske det är det som är svårigheten? Att spela samma skränslag hela tiden utan att hitta en melodi på något sätt? Bara head banging. Inte undra på att musiken är som den är. De bangar huv'ena så syret försvinner.


Jag plockade ur frysen häromdagen o tog fram några köttpaket. Grytbitar, en skavbit och en kalvstek. Och några rökta rensidor. Slängde in en av dem i ugnen för lite snabbvärmning. De blir supersalta när man värmer dem och Kråkan var törstig hela natten sa hon :-) Men gott är det! Resten ska vi hänga upp så det får torka. Mumma.

Grytbitarna visade sig vara ett paket med just grytbitar men det andra var färs. Så kan det gå.

Jag ställde mig o lagade mat ett par timmar inan jag skulle börja jobba idag. Rulla köttbullar före jobbet.... Men det gick det med.

Med tjugo minuter till godo innan jag MÅSTE gå hemifrån dammsög jag köket och skurade sen detsamma.... Arvingarna hade ju inte tid. Kråkan fick köra mig till jobbet o jag kom ändå sent. Fast det spelar ingen större roll. Det viktiga är att tåget går i rätt tid. Gjorde det nu inte, men det berodde inte på min sena ankomst utan på att mitt långtåg hade en bromsprovare. En stackare. Han fick alltså gå en o en halv kilometer totalt för det provet.


Ungarna har gjort sushi idag, Kråkans födelsedag till ära. Benksh har varit där o ätit också. Junior gjorde tårta med blåbärsfyllning och rosa marsipanlock. Inte för att rosa på något sätt är Storpigans färg, utan mest för att det passade sig bättre till blåbär. Tyckte kottarna. Kan nog vara så. Tror de rosa locken är smaksatta med jordgubb på nåt sätt också. Har för mig att det stod nåt om det på förpackningen.

Får se om det är nåt kvar när jag kommer hem.


Det tar i o blåser därute. Kalla vindar. Hösten ÄR här. Vilket mörker.

Av Kvasthilda - 27 september 2010 12:35


Idag har jag varit mamma i tjugo år. TJUGO ÅR! Vår äldsta Kråkunge fyller tjugo år. Gammal nog att gå på bolaget. Jisses. Var tog tiden vägen? Jag var ju inte med själv den dagen hon föddes. Eller morgonen. Efter en lååååång dags födelsevåndor då mitt värkarbete inte satte igång som det skulle och läkarna satte dropp för att påskynda det hela..... vilket inte hände är hon till slut född med akut kejsarsnitt, tidigt, tidigt en torsdagsmorgon. Mamma sövdes och var inte med. Lillgumman var sex timmar gammal när jag träffade henne första gången under uppvaket på IVA! Jag låg där o snusade på henne, jättetrött o knappt vaken men kunde inte ta mina trötta ögon från henne. Det vackraste jag någonsin sett. Före det hade barnafadern fått träffa henne och han hade suttit med henne i famnen så länge så armarna somnade. Han var livrädd att tappa henne :-)

Världens snällaste bebis var hon och fick åka tåg första gången när hon var bara några veckor gammal. Vi tog tåget och for åttio mil för att hälsa på Farmor som låg på lasarettet. Under resan träffade vi ett par unga militärer på väg till Boden som lite smålulliga blev alldeles saliga när de såg henne :-)


Grattis på tjugoårsdagen Mammas älskade Dotter!



Med lillebror i Nikkaloukta


Av Kvasthilda - 27 september 2010 09:00


Tema nr 167 Lycklig
269/365


Visst ser den rätt lycklig ut där den simmar, den lilla anden?




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 26 september 2010 21:13


.... har ritat en ny Kvasthilda åt mamma :-)) Jag klagade idag att min (MSN-)avatar inte har glasögon o att katten faktiskt har fel färg. Plötsligt hade jag ett nytt brev i hotmailen från Kråkan. Där fanns tre nya avatarer, med glasögon i olika modell o en svart katt :-))



Tack Mammas Gumma!


Av Kvasthilda - 26 september 2010 16:12


24/9 10.03


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Bildligt Talat v39



Av Kvasthilda - 26 september 2010 12:30


När jag vandrade runt i Långträsk för ett par veckor sedan hörde jag plötsligt ett hest skrattande ovanför huvudet. Kikade upp och där kom en korp flygande. Den cirkulerade runt mig där jag promenerade efter vägen och tycktes skratta åt mig.... Jag tog upp kameran o slängde av en serie bilder i måfå. Några blev helt OK även om jag inte hade riktigt rätt objektiv för fågelfotografering.


Hahahahahaaa.
Jag ser mycket mer än du.
Hahahhahhaa.
Gå du därnere på marken.
Hahahahhaaaa.


Hahahahhaaaa.
Jag kan flyga jag.
Hahahahhahaa.
Det kan inte du.
Hahahahhahaaa.


Äh, hur kul var det där?
Nu drar jag!

 


Hade en annan bild med i Ordlös Onsdag i veckan också och för eventuella fågel- eller fågelfotointresserade finns den att beskåda här.


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 Kika in här för veckans fototriss:



Av Kvasthilda - 26 september 2010 12:15


En underbar dag med strålande solsken och en annan är mer förkyld än nånsin. Livet är orättvist.

Får bli en tråkig tvättdag i stället för något annat. Måste vila lite. Orkar inte hosta och det ligger där o retas, alldeles under ytan, färdig att när som helst explodera. Bara jag slipper bihåleinflammationen. Det är inte kul.

Maken sköt en kalv igår. Härligt. Vi får en del kött i år! Nu ska jag rensa ur frysen o förbereda för en ny omgång. Härligt. Härligt. Härligt. Längtar efter en redig älggryta!


Av Kvasthilda - 26 september 2010 09:00



Tema 12 Bad

268/365


Vi fortsätter i vattentemat här. Sommaren är ju över för länge sen vid det här laget, även i södra Sverige men för det kan vi väl ha lite badbilder? En flock änder gjorde sig kvällsfina när vi besökte Sundborns kyrka i somras och några av dem fastnade i min lins för diverse teman :-)

Den här unge herren badade och plaskade för glatta livet. Skvätte vatten högt och lågt innan han klev i land för att putsa sina vingar.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards