Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2011

Av Kvasthilda - 9 maj 2011 11:22


Jag har enorma problem med mina. Gardiner. Avskyr alla gardiner jag - eller vi - har. Mer eller mindre. Vill ha nya men vårt största problem är att, idag kan man i princip bara köpa panelgardiner o det finns inte en chans i håvete att det ska gå att sätta upp paneler NÅNSTANS i det här huset. Väggarna är så dåligt planerade och det står nåt framför alla fönster i huset. Vilket gör putsning av desamma till ett jätteäventyr och oöverstigligt problem i alpklassen.... Har tagit tre fönster hittills. Eller fyra. Köket har två. Där har det kommit upp gardiner. Mina klassiska rosenmönstrade kappor från sextiotalet. Eller så. Men resten av huset?? Kanske det blir den "gamla" Marrimekko-gardinen i hallen igen. Den som suttit i, först E-pigans rum o sedan sonens då de kastbytte rum. Gardinen flyttade ut i hallen vid nåt tillfälle. Vardagsrummets jättestora fönster då? Vete fan vad jag ska göra med det. MÅSTE putsas. Man ser knappt igenom det nu när vårsolen obarmhärtigt kastar sina strålar mot det. Men det står en stor fet jävla soffa i vägen! O i vägen för den står i sin tur en kista (ja den har alltid varit där men PÅ den står musakvariet). Ett soffbord. Också alltid varit där men på andra ledden. En fåtölj.... O skrivbordet jag just sitter vid. Det står inte b o k s t a v l i g e n i vägen men det gör att man inte får ut soffan från fönstret på ett väldigt enkelt sätt. O att stå i soffan...??? Förenat med total livsfara. Den börjar vara så sliten o eländig - o ett par fjädrar har gått av på undersidan. Skulle jag sätta hela min kroppstyngd på ett par små ställen om ett par kvdm... Tja då kliver jag väl igenom den. Men fy fan. Kan nån smälla av en bomb i vårt vardagsrum??? Fan, det ser ju redan ut som om nån gjort det. Eller. Nej. Faktiskt inte. För omväxlings skull. Vi har ju trots allt städat. Lite grann i alla fall.

Så hur fasen ska jag bete mig för att komma åt det sora fönstret o putsa rent det o så småningom få dit en gardin jag inte ens vet hur den ska se ut?? Mina gardiner är från anno dazumal. O vore de från femtio eller sextiotalet kunde jag kanske stå ut med dem. Eller tillome sjuttiotalet till en viss del. Men fan inte från ÅTTIOTALET. Eller tvi vale. NITTIOTALET.... ! O det är därifrån alla mina gardiner härstammar. Bleka pasteller i stora blommönster. Aprikost o lila. Eller det japaninspirerade, fel kina-, blå gardinerna från Jotex - med gulmelerade undergardiner till.... *kräk* Njae, de är inte allra värst, för det är alla tulpangardiner i lila/turkos/rosa/mint... typ. Snyggt när det begav sig. Men inte idag. Rysch o pysch. Paneler är snygga men det funkar inte hos oss!!! Jag måste ha kappor. Kappor, kappor, kappor. Urtrist men det enda som funkar. Panelen på tvären. Vilket sällan går, för mönstren är på längden. Oftast.

Nä, kanske ska sätta mig med Jotex en stund o se vad jag kan hitta på?

Var ju på IKEA för nån vecka sen men iddes inte ens leta då. Där finns ju annars en uppsjö av tyg o mönster att välja på. Tror jag har en binge osydda tygbitar i nån garderob med IKEA-stämplar på sen tidigare. Men ledordet där var just TIDIGARE. Kan vara cirkus 2000. Nä. Just det. Inte kul.

waaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!


Av Kvasthilda - 9 maj 2011 09:00


Tema nr 75 Före - Efter
131/365

Maken satte motorsågen i bastuväggen för att få in lite ljus och nu har nya fönstret invigts :) Härlig utsikt mot sjön och viken på "övre" sidan av Långträsk.

Man kan ana sågbladets väg i vänstra bilden.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 8 maj 2011 13:31


Förbannat. Ännu en bortkastad helg. Huvudvärk. Sprängande sådan. Man går mest på tomgång. Dags för mens igen. Hate it. Är väl en vecka bort då. Ungefär. Förbannat. Men det ger också extra energi - INNAN huvudvärken sätter in. Därav städilen - även om den var planerad.

Har en massa fönster kvar att putsa. Ska ta hallfönstret bara jag är klar här. Söka ett piller först o hoppas värken lugnar sig lite.

Bara det inte är pigans feberförkylning.... Lillkullen raspar lite han också.

Värkar vara nåt som går.... ;p


Av Kvasthilda - 8 maj 2011 12:53


Jag tog bort mitt tidigare inlägg. Rätt ska vara rätt.


Jävla tidningsmurvlar. Jag läste inga nyheter utan lyssnade på tevenyheterna - som i sin tur fått det frånkvällstidningarna. Eller en specifik tidning.

Förbannade Expressen står bakom hetsjakten på Ola.


Hoppas Ola får upprättelse.

Ola Lindholm



Av Kvasthilda - 8 maj 2011 09:00


Tema nr 191 Nostalgi
130/365

BRAVO kola. De är väl något av det mest klassiska som finns? Köpte en påse lösviktskolor på macken häromdagen. Mina favoriter har alltid varit Hallon men jag är också rätt svag för Chokladkolorna. De har en underbar air av femtiotal över sig med sin rutiga baksida och den enkla loggan. Redan på trettiotalet startade tillverkningen i Bollnäs men de tillverkas sedan 2009 i "Glada Hudik".




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 7 maj 2011 17:57


*puh* Två fönster putsade. I köket. Kristallklart! Nu är det bara fyrtioåtta fönster kvar. Eller fem. Eller nio. Beror lite på hur man räknar. Fönster i fem rum.

Vi har dammtorkat o dammsugit. Sopat o skurat. Tvättat o diskat. Duschat blommor. Katterna hur funderat vad som pågår när alla är engagerade och fönstren töms. Men nu skiter vi i det här för idag. Nu grillar vi så ser vi snart om köksfönsterputsningen blev ett ogjort dagsverke eller inte.

Satan vad malmdamm det är! Gräsmattorna är grå av allt damm. För att inte prata om fönsterbrädor. En helvetes massa på utsidan fönstren men också innanför - o emellan!


Storpigan har fått sommarjobb. YAYYYY! Femskift på ällkåå. Var det som spolare i kulis? Tror det. Fan det har jag nog skrivit om tidigare. Fläckvis. Nej, bara att hon skulle på intervju tror jag. P ringde henne när vi var på Lakkapää igår. Se där. Skitkul! Förmiddag, ledig helg, natt o helgjobb, ledigvecka, eftermiddag o helgjobb, ledigvecka. O en jävla bra lön. O bonus så småningom! Det får även sommarfåglarna. O att ha fått in, inte bara en utan två fötter på ällkåå är inte helt fel! Jaja, för den som inte är insatt betyder det kulsinterverket på LKAB.


E-pigan är sjuk. Har feber o hostar. Inte bra. Men hon har också fått en ny tid hos Af. Kanoners. De har inte avpolleterat henne helt. Omorganisation. Tur som en tokig. Hon skulle få en ny handläggare.


Idag har vi strålande sol. En härlig vårdag. Därav ilen att putsa fönster. Fast vi hade vikt helgen till städning. En del kvar än att göra.


Neo tog en promenad med Kråkan o kastade sopor o han blev helt salig. Promenera i solsken är skitkul! Så fort han får se selen blir han till sig o kråmar sig som bara den.

När de kom tillbaks provade vi selen på lillskiten också. Tyra tycker inte den är lika kul. Det hängde en flärp lös o hon sprang som en galning för att komma ifrån den. Nu har hon struttat runt med den en stund o har väl kanske vant sig. Vi måste köpa en egen åt henne. Hon är så liten :) En rosa kanske? Hahahahaa...


Av Kvasthilda - 7 maj 2011 13:01


Maj månads första kryss inleds med en "legendarisk artist". Ray Charles sjunger att han inte kan sluta älska dig. Inte på svenska som Jonas Gardell, utan förstås på engelska i I can't stop loving you.

(I can't stop loving you)
I've made up my mind
To live in memory of the lonesome times
(I can't stop wanting you)
It's useless to say
So I'll just live my life in dreams of yesterday
(Dreams of yesterday)
Those happy hours that we once knew
Tho' long ago, they still make me blue
They say that time heals a broken heart
But time has stood still since we've been apart


Sen kom en vansinnig melodi på snabbt dragspel och vi vill veta vad folk gör.... When you're smiling ger ler för kryssplanen. Det blev ett väldigt krystat leende här. Chaplin's Smile ger mig ett mycket mer nöjsamt leende.


Nästa uppgift svarade jag på när han ställde frågan. Behövde inte ens höra hennes raspiga och säregna röst. "den internationellt mest kända artisten från detta land". Idag spelade hon död, Play Dead. Tjejen från Island. Landet där telefonkatalogen står på förnamn. Tur att hon använder sitt förnamn då, Björk.


Sen antar jag att det var bland annat Lars Roos som spelade för oss tillsammans med en strängorkester och en gitarr (Janne Schaffer?). Han har gjort en del ABBA-låtar, herr Roos. Dancing Queen var det och hon ses ju alltså dansa. Vi fick dock aldrig se nån av drottningarna dansa förra helgen när det stora prinsbröllopet gick av stapeln i England. Vi fick knappt se nån kunglighet heller. I England är det Beckhams och sir Elton John som är de största icke-kungahus-kungligheterna.


Ulla Billquists stipendium har i veckan delats ut till nästa artist. Vi fick inte hennes Melodifestivalbidrag från årets upplaga, Desperado utan en annan, Johnny Cash o Nina P. Vackra o underbara Pernilla Andersson.


Sonen ska gå på bio ikväll. Hans val av film är en betydligt nyare än den vi fick tilldelat musiken ur här. En av Makens favoritfilmer. Bron över floden Kwai. Hela filmen kretsar kring denna bro.


O nu ska vi vara, nu ska vi vara snälla. Så sjöng Karl Gerhard en gång i tiden men idag var den av annat ursprung och utan text. En militär orkester spelade för oss. Vilken sa han aldrig, Eldeman.


Efter nyhetspausen for vi o tankade. På Macken hos Roy o Roger. Roy o Roger har en mack ihop, ni vet :-) Idag sjöng de att De' ska va gôtt å leva.


Nästa man hörde jag på radion igår morse. Han var med i veckotävlingen i Vaken i P3 o P4. Det handlade då om kaffegök, eller kaffekask. Skivor till kaffet. Där gick han runt bland lunchgäster och pratade och spelade önskemusik, Bertil Perrolf. I dag pratade han och sjöng om Evert Taube och hans Dans på Furusund.


Sen kom ännu en instrumental melodi ur vilken vi skulle hitta rätt ord. Arnold Johansson o Boxholm Brass spelade Sven-Ingvars slagdänga Börja om från början.

Börja om från början, börja om på nytt
Varför ska man sörja, tider som har flytt
Jag mötte en flicka, vi var så kära i varann
Men efter en vecka, hon löste våra band.


Kaisaniemi heter en plats i Kirunafjällen, längs Malmbanan. Ett rätt kargt landskap med mycket sten och en liten sjö. Kaisaniemiudden brukar det av nån anledning sägas. Det blir Kaisa-udde-udden... Niemi betyder ju udde på finska, vilket är vanligt bland våra fjäll. Nåja, vadan denna lexikala utsvävning? Jo, nästa bidrag heter just Kajsas udde. Alf Hambes vackra text kan så väl stämma in på den lilla sjön vid Kaisaniemistugan:

Från Kajsas udde ser jag solen sjunka.
Den tänker gömma sig bak liten ö.
Och stilla sitter jag, små böljor klunka,
jag metar visor jag i liten sjö.
Men det är svårt att dikta, vinden stör mig
den puffar fram små moln som sakta för mig.
Här är det sommarkväll och ingen hör mig
för kvällen gör så vackra visor själv.

Fred Åkerström sjöng den för oss idag.


Under våra sommarkvällar faller inte mörkret. Emil Sigfridsson sjöng:  

Jag ser ljuset brinna ut
Undrar om allting har en början och ett slut
Vi gick sakta steg för steg
Utan att se oss om på väg mot ingenting

Om vi börjar om igen (Om vi börjar om igen)
Om vi hittar vägen hem

Innan mörkret faller
Och skuggorna får liv
Innan mörkret faller
Innan drömmarna tar vid
Bortom horisonten
Kanske möts vi där igen
Innan mörkret faller
Finns det ljus i skymningen

Det är tyst och tomt hos mig
Allt jag har kvar är bara minnena av dig

Festivalmelodin från 2004 stämmer inte lika väl in på våra trakter men passar ihop med Sven-Ingvars och Ray Charles texter ovan.... Hjärta o smärta. Mycket sån't idag!


Var snälla nu - och var rädda om varann!

Vi går mot ljusare tider!

De' ska va gôtt å leva!


wtc

Av Kvasthilda - 7 maj 2011 09:40


Sitter o väntar på Melodikrysset och i radion spelas just nu Junior. De pratar om veckans händelser, dvs Bin Ladens död och vad som inledde den långa o ibland omöjliga jakten på denna, av hela världen fruktade o hatade man. De två planen som kraschade in i World Trade Center's 110 meter höga torn.

Det första planet troddes vara en olycka o nyheten kablades ut runt världen. Man direktsände i teve. En stund senare kom ett andra plan och CNN-reportrarna i teve kallade på Gud.... Man förstod att det första planet inte var en olycka. När sedan ytterligare ett plan kraschade in i Pentagon, ja då var det ett faktum att ett fruktansvärt terrordåd drabbat världens största västland.

Maken ringde mig när det hände. Han jobbade o hade hört det på radion. Jag satte på teven o såg de ofattbara nyheterna.

2001. Det är tio år sen. Den elfte september. Tretusen personer dog.

Bin Laden och hans Al Kaida har tagit livet av många många fler av sina egna under åren av terror i hemlandet.

Vansinne.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards