Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2011

Av Kvasthilda - 16 september 2011 19:12


Eller hur det nu blir.... Fick ändrat min Bodensväng i morron. Kan du tänka dig att byta tåg? Hmmmm... Svårt val... Börja klockan 3 o köra till Boden i tre o en halv timme för att så småningom komma hem halvelva på kvällen - ELLER - börja klockan tre, köra tåg i en timme åt ena hållet, sova en stund o köra en timme tillbaks igen o sluta vid lunch.....? 

Ska till svappis o sova i husvagnen i stället för hotellvistelse en heldag i booood'n. Såbliiire. Inte helt fel på en lördag. Kryssbloggandet blir försenat förstås (IGEN!) men det spelar mindre roll. 

E-pigan packar o packar o packar.... Får se om hon tar Lillkullen med sig o drar till Dalarna "för gott" i höst. Näää. Nä. NÄ! Neeeejjjj.... *suck* Vad ska man säga? De är ju vuxna. 

Tyra löpgnäller. O löpgnäller. O sover. O löpgnäller. Förbaskat. Kan det gå över nån gång... Efter den tjugonde SKA det gå över men det är långt innan det läkt klart... 

Maken fick ledigt en vecka till. Skulle hem o jobba i veckan som kommer men det blev en veckas älgsemester till. De ska bygga järnväg o växlar i gruvans botten. Längst därnere i det ursvarta beckmörkret. Mycket berg ovanför skallen.... *rys* 

Av Kvasthilda - 16 september 2011 09:00


Tema nr 330 Vakt
261/365

Om kyrkan i Haverö haft en vakt skulle ingen ha försökt stjäla skulpturen av Sankt Mikael o draken. Idag är det fredag o vakter finns nog stationerade både här o där, misstänker jag. Mitt foto för temat vakt - visst ser han ut som en vakt? Eller som dussinkalle, Karl XII? Plåtstatyn står som vakt på en grindstolpe vid en parkering. På motsvarande sida står en kvinna av samma skulptör, Bo Åke Adamsson.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


Av Kvasthilda - 15 september 2011 22:41


Arrrggghh..... Tyra löper IGEN! Hann hon ens lugna ner sig sen förra svängen? Den 20e är datumet satt för henne att gå in i ett annat stadium. Det kan ta upp till två veckor efter ingreppet innan hon varvat ner o allt gått tillbaks till "normala" former. Just nu är hon bedrövligt jobbig. 

Får se hur det blir natten till lördag. I morgon börjar jag i någorlunda vettig tid (tåget avgår strax efter 06) men på lördag morgon är det ottan som gäller igen. Pre-ottan. 

Boden två dar i rad igen. 

Nä, bäst att göra natter nu så man får nån timme. Kör ner o passar hem. Rätt skön tur! 


Av Kvasthilda - 15 september 2011 22:35






Även om det kanske är kortvarigt - och var det ikväll....

Jag ser ljuuuuset!!!

Av Kvasthilda - 15 september 2011 09:00


Tema nr 320 Unik
260/365

Han är unik. Sankt Mikael på sin drake. Haverö kyrka. En underbar liten träfigur. Eftertraktat stöldgods. Tidigare har han stått i en öppen nisch vid koret i hundratals år men sedan några år tillbaks är han placerad i ett skåp av armerat glas med en massa lås. Museifolk och forskare vallfärdar från världen runt för att komma till lilla Haverö och studera skulpturen från 1200-talet, vars guldyta senast renoverades under 1400-talet!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 14 september 2011 09:57


"Regeringen tycker sjukskrivna ska arbeta med kultur, för då behöver man inte kunna något. Jag tycker sjukskrivna kan arbeta i regeringen."
(Levengood på Twitter)


Av Kvasthilda - 14 september 2011 09:28


Jahaja.... Så kan det gå. Mötte personalfördelar'n i dörren på Äntligen igår morse. Vilket planterade idén i hans huvud att jag hade en blankdag idag. Eller säkert inte. De har han stenkoll på.... Han ringde trehundra gånger igår men jag hade mobben på ljudlöst o hörde inte - under min viloperiod. Ringde upp honom när jag började jobba andra turdelen av skiftet igen. Upptaget. Nä, skojja'ru? Visade sig till slut att han ville ge mig en Bodensväng idag. Samma som igår minus tåget ner till Boden. Tack för det. Nå, hade inte kunnat ta det i alla fall för vilan skulle barka käpprätt ner i gruvan. Nåja, Blev det andra tåget då så det blir ritt på heliga kon till Booood'n först.

Själv var det nästan som om jag körde persontåg igår.... *viskar* Hade med mig halva Gällivare på loket. Trevligt med lite sällskap. Vi såg delar av ett bäverbygge. Bäcken stod så högt så jag hann inte se själva bygget - ska titta närmare idag när jag passerar. Men vi såg gnaget efter bävrarna. En del träd som låg ner över bäcken med deras karakteristiska gnagvinklar :) Häftigt.

O mycket snack om LAS-varningar. De sprutas ut från HQ som maskrosfrön i stormvindar. Vill de inte ha personalen kvar??

Han hälsade i alla fall igår, den lilla silkesapan. Dödskalleapa? Vad heter de? Pippis elaka o bitska lille kompis? EN av mina kollegor lyckas tillome få honom att skratta o le. Men å andra sidan har hon ett humör som får bergstoppar o stenbumlingar att fånigt flina. Får se om damen i fråga flyttar till Kvarstad snart? Hon är inte med på schemat för Norgeutbildningen o kärleken är ju mas. Tillbaks ner igen. Hon far som en jojo över landet. Blir tomt utan henne.

Men nu är mitt kaffe klart. Go'Morron!



Av Kvasthilda - 14 september 2011 09:00


Tema nr 28 Brons
259/365

Ett ungt par gjutet i brons. De unga tu står i Sala stadspark.


"Ungdom" av Carl Eldh


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards