Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2012

Av Kvasthilda - 6 maj 2012 02:26



Så var hela världen vit igen! 


(fast midnattsblues... klockan var ju närmare halvtre!) 

Av Kvasthilda - 6 maj 2012 01:56


Eller ja, Nattfjäril. Richard Gere är i teven IGEN. Mothman

Av Kvasthilda - 6 maj 2012 01:20


Zappar filmkanaler här mittinatten. Äldsta dotra har krupit i säng o det är hon som normalt sköter fjärrkontrollen - när barnafadern är borta. Vi har sett en del filmer idag. Zappandet har visat att skådisar går i repris. Två filmer med Steve Martin, två filmer med Julia Roberts o två filmer med Richard Gere. O nu ett par brudar som spelar bandidas. Penélope Cruz o Salma Hayek. Mummafilm. 




Åsså går Primal Fear med Richard Gere.... i Sjuan. 

Av Kvasthilda - 5 maj 2012 12:57


Två veckor. 21 maj ska det komma igång igen. Då har jag lite drygt en vecka till semestern. Bärringen ska repareras men en ny är beställd. Är visst fabrikationsfel

Var o varannat tåg är inställt. För att inte prata om vart tredje o fjärde också. Undrar om man ens kommer ihåg hur man kör tåg när man kommer tillbaks i juli? Jodå. Nåt av mina tåg ska gå. Jag har nån tur kvar med ett av de tågen som går nästan dagligen. Hoppas jag! 

Känns helt overkligt att bra gå hemma o vänta. 

Men nu har jag ledig helg o skulle ju lägga jobbet åt sidan. Svårt när järnvägen går utanför fönstret. Nästan. 

Av Kvasthilda - 5 maj 2012 12:37


Mycket ska man höra innan öronen trillar av. 

"Ursäkta mig, jag måste springa på toan." 

Efteråt: 

"Varför tog det så lång tid?

Det tar fyra sekunder att pissa men fem minuter att tvätta händerna. Minst. 


Det är visst Handhygienens dag idag. Eller vad de nu kallar den. Hörde Kråkans indignerade utrop i köket för en stund sen. 


"WhaTaF*K??"

"En total germofob var i radion" sa hon när hon återkom från köket. 


Ja, just det, hörde det i melloXpausen (låter som menopaus vilket är nåt helt annat!). Var tredje person tvättar händerna efter toabesöket. GROOOOOOSS! 


"Men hur länge ska man tvätta händerna. O med vad? Tvål? Handsprit? Våtservetter?


"Till vardags räcker det med tvål. Handsprit är att rekommendera men då måste man vara helt ren innan. Man sätter på kranen (DUH!), men försiktigt så det inte skvätter upp från avloppet. Det finns mycket bakterier där. Sen väter man händerna under kranen någon minut o tar sen tvål o tvättar ordentligt i circa fem minuter. Sen sköljer man. Man kan ta en papperservett att stänga kranen med efteråt. Man kan ta en papperservett att öppna kranen med också." 


Öööööhhhh. Ååkääjj? Nu är vi inne på den där reklamen för pumptvål igen. VARFÖR tar man tvål?? Inte fan är det för att peta på den igen efter att man tvättat av sig? Vad spelar det då för roll om det är tre miljarder bakterier på pumphandtaget? Men toadörren på nåt offentligt plejs kan ju vara tillrådligt att öppna med hjälp av nåt skydd sen du klarat av dina behov - OCH tvättat händerna efteråt. Var tredje person?!??? *rys* Fast iofs, med det i åtanke kunde det ju vara bra om ALLA använde peppersservett för att öppna kranen - då skulle man inte behöva en för att stänga den efteråt för då borde den ju enligt hygienens alla regler vara ren jämt. 

Inte undra på att folk blir sjuka av minsta lilla jävla bakterie o virus. Inte den där "var tredje" då. Den borde nog tåla både tyfus o digerdöd. 

Av Kvasthilda - 5 maj 2012 11:20


Har varit en lite disträ morgon känner jag o jag missade en adress o fick inte alls ihop det - men vi kommer till det :) Sprang lite fram o tillbaks till köket o fixade mackor o kaffekopp o annat... Så går det när man inte är helt klar innan krysset börjar! 

Jaja, så här blev det idag då: 


Vi börjar med det de börjar dagen med på en militär anläggning, en revelj. Kort o koncist. När det är dags att krypa tillbaks under täcket på kvällen heter det tapto. 


Så nåt lite längre illustrerat med sång - av en apa. King Louie ur Djungelboken. Jag vill va' som du

Jag är kung över alla här
under trädens gröna höjd
jag har nått opp till högsta topp
men ännu är jag ej nöjd
jag vill ju bli en man, en människa
och kunna allt ni kan
jag vill ej längre apa mig
jag bara va en man


Oh, oobee doo

jag vill ju va som du-u-u
jag vill se ut som du, gå som du, du-u-u
det vill jag nu-u-u
ett djur som ja-a-ag
det lär sig bra, bli en människa-a-a


Sen skulle vi ha en röst. Ett namn på en artist. "Vem hörs sjunga?". O så kommer inget, o kommer inget o kommer inget. Det var ett evinnerligt långt intro men så småningom dök hon upp, Alice Babs. En reklamskiva från 1939, Jag har en liten Radiola


Sen plockade Eldeman fram en skiva med norska The Beatnicks o vi far ut o reser lite. "Vart är vi på väg?" frågar Eldeman. Vi är På spåret. Nej, vid Bosporen. Vi åker till ett av landen i öster o hamnar i Istanbul Konstantinopel


Vi stannar utomlands, nu tillsammans med Hugo Strassers orkester som spelar Viva España. Spanien alltså. Sí Sí Señor! På svenska hörde vi den med Sylvia Vrethammar. 

Så här, si, låter min musik Eviva Espana.
Det här ni, det är romantik Eviva Espana.
Jag tar dom orden om igen Eviva Espana.
Min serenad är muy bien, Espana por favor.


Ett par andra señorer ska vi ha sen. Den ene fantastiskt duktig i På spåret, o den andre, ja, han är duktig. Hagsätra Sport som består av Niklas Strömstedt och Andreas Johnsson. Idag kommer aldrig mer. Så sant. 


Stjärnklart. Vi blickar uppåt.  Till en stad ovanför regnbågen. Eller molnen. Jag har hört om en stad ovan molnen

Jag har hört om en stad ovan molnen,
ovan jordiska, dimhöljda länder,
jag har hört om de solljusa stränder
och en gång, tänk en gång är jag där!
Halleluja! Jag högt måste sjunga!
Halleluja! Jag går till den staden.
Om än stegen blir trötta och tunga,
bär det uppåt och hemåt ändå.

På trumpet spelade Arne Lambert så vackert så änglarna nästan grät. Det är väl de som bor i den där staden kanske? 


Så blev det lite Mello igen. Med en bukett gräs. En kvartett unga vackra flickor. Blonda vackra tjejer. De är fina, flickorna i Timoteij. Kom kallar de! 


Sen kom mitt totala hjärnsläpp då jag inte hörde adressen då jag befann mig mellan radion i köket o den i vardagsrummet där jag löser krysset. Vi fick höra ouvertyren till en opera o skulle hitta ett hem. Typ. Skrattar högt såhär i efterhand - eller sen jag löste resten. Trodde vi skulle ha våg7. Ett djur som vanligtvis förmodas bo i ett sånt. Våg7.. Ett ide?? Vad finns det för opera om en BJÖRN???? Nu var ju inte adressen ett björnide utan nåt helt annat - o ett helt annat djurs bostad. Klantskåp säger jag då :) Svansjön är det o de "bor" väl i ett svanbo då kanmantänka. Hoppsan. Fel pippi. TACK GUNNAR! Den tjuvaktiga skatan bor i ett skatbo där hon gömmer sina byten. Sa ju att jag var disträ ;) London Philharmonia Orchestra spelade den långa ouvertyren. Själv skrattar jag, liksom skatan ännu högre nu då...! 


Efter det kom ett gammalt örhänge från en kille som tagit sig an amerikanska klassiker. Rod Stewart har gjort, vet inte hur många album med just amerikanska örhängen. American Songbook. Idag sjöng han Cole Porters I get a kick out of you


"Det var väldigt var vi reser runt mycket" sa Eldeman sen. Ska vi till New York nu då? tänkte jag. En amerikansk låt som egentligen är italiensk. Se där. Alltid får man lära sig nåt nytt. Eller gammalt. Elvis Presley gjorde en version av den här textlösa melodin Ingmar Nordströms spelade för oss idag o sa att det är nu eller aldrig. It's Now or Never'O sole Mío är ju originalet. Varför har man aldrig ens funderat i de tankegångarna tidigare? 


Klurigt är det ibland. Han är lite klurig emellanåt, Eldeman. Nästa figur är också lite klurig. I alla fall klurar han, o klurar, o klurar på hur han ska lösa stans problem o kom fram med en passande uppfinning. Han vandrar fram o tillbaks, runt runt runt. Professor Balthazar. O där kom björnidet. Eller idén som Balthazar fick. Stavningen densamma men en helt annan innebörd :) 


Åsså tar vi dagens sista uppgift. Krysset svassade förbi i raketfart idag. Underbart är kort. Povel Ramel sa detsamma. Putte Wickman och Ivan Renliden avslutade detta alltför korta kryss.


Ha en skön lördag därute o hoppas ni hinner vila upp lite innan dagen tar slut :)  

Av Kvasthilda - 5 maj 2012 09:50


Gråväder. O jag vaknade INTE med huvudvärk fast jag efter konstens alla regler borde ha gjort det idag. Zippade på rödvin igårkväll... "Vad tog det åt dig!?" frågade Storpigan när jag hällde upp ett glas rött. "Du dricker ju aldrig rött vin??" Nej, men idag kände jag för det. Köpte en sån till nyår o gillade det. Måste vara nåt nybörjarvin. Lindemans Chiraz. Har en grej för Lindemans. De gör ju reklam för deras Rosévin på teve också just nu. Börjar vara Rosésäsong igen som de kallar det. Sommartid med andra ord. Kan man inte tro om man slänger en titt ut genom fönstret här! 

Nåja, ska ta reda på kaffet o leta fram en kryssplan. Nej, det ska jag inte alls det - för det har jag redan gjort! O radion mal på i bakgrunden. 

Apropå rö'tjut. Nåt har hänt med högtalarna. Eller med uttagen. Skyller på Maken. Sen han satt här o malde på med sina knutteanarkister (Sons of Anarchy) har nåt hänt med ljudet. Det låter brutet. Skrapar. Har konstaterat att det försvinner när jag drar ut högtalarsladden... Hmmm... Varför händer alltid saker när man inte själv sitter vid burken?? Innan var ljudet rent o fint. I hate it! 

Nä, kaffet var det. 

Höres snart igen! 

Av Kvasthilda - 5 maj 2012 09:00


Tema nr 254 Rörelse

126/365


Fiskarna i haven.

Vågorna på vattnet.

Fiskbensmönster :) 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards