Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2012

Av Kvasthilda - 23 maj 2012 11:03



Himmel vilken mottagning det är längs malmbanan. Not. Sura 08-tweens som inte har nån täckning på mobilen. Inte ens Telia håller täckningen häruppe o överallt. Men kom inte med Comvic eller vad de nu har, för det funkar definitivt inte. 

Av Kvasthilda - 23 maj 2012 09:00


Tema nr 349 Vår

144/365


Struntar i det jag tänkt köra för mina årstidsteman o kör nåt helt annat. Så här såg det ut efter järnvägen för ett par veckor sedan. Vattnet vräkte ner efter bergssidorna. Fick uppmaningen att ta det lite lugnt på väg ner. Nog bäst det... Risk för underminering när vattnet trycker på. Det gick bra o bara nån dag senare var det lugnt just här. Snön fick väl totalspatt o smälte med rekordfart. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 23 maj 2012 08:42


Hoppsan. Caps Lock. Sorry. Brukar undvika att SKRIKA om jag kan o har ju en liten egenhet att skriva alla mina rubriker med gemener - som inte är ett namn eller visar nåt speciellt. Men mina vanliga dravelinlägg rubriceras med gemener, inte VERSALER. Nåja, det får ligga kvar där o skrika då. 

Spanjorer/mexer eller varifrån de nu kommer, är fanatiska skrikare. Har träffat några via Internet och i klippdockssammanhang. Ofta, ofta uttrycker de sig med VERSALER. O helst med fyrahundrasjuttiotre utropstecken efteråt. JAJAJAJJAJAJAJAJAAJAJAJAJAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!! Typ. Vad fasen det då betyder. Har läst spanska några terminer i skolan men det där fattar jag inte. Nåt kraftuttryck - på glädjesidan. Men ett evigt skrikande är det. Jobbigt att läsa - det lilla man nu förstår. 


En dag i Narvik väntar. Skulle egentligen vara på väg om några minuter men jag åker persontåg upp o tar hem ett godståg då jag bytte tur med en tjej. Behöver ringa nån vettig männ'ska först. Handledare/instruktör eller så. Jag MÅSTE (o där skrek jag, eller höjde i alla fall rösten lite) ta reda på hur man på bästa sätt byter ände i en mult. Får inte till det där o vår praktik är ju lika med NOLL, zilch, nada. Ska inte åka med magknip varenda gång jag ska hämta en mult på Tomta för att jag inte får till det där med bromsarna. Fan vad jag hatar den här firman emellanåt. Just nu är två av instruktörerna på semester. Eller de kanske har återvänt nu. Måste kolla fejjan. Det är ju där man får veta allt. För jag är hopplös på att ringa folk. Vill inte störa. Sover de? Har de fridag? Jobbar de? Att lita till schemat funkar ju inte. 

Nä, kaffepannan har puttrat färdigt. Ska fylla termosen o kika igenom telefonlistan. 

(strax före nio o där passerar "mitt" tåg, det jag egentligen skulle ha)

Just ja. Höll ju på att glömma. Strålande? Ja, solen givetvis :)) 


Go'Morron! 

Av Kvasthilda - 22 maj 2012 10:44


Jag har lite dåligt med fantasi just nu - o en semester som närmar sig med STORMSTEG. Hinner inte med! Ibland hittar man ett tema, PANG säger det så sitter det där, utan ansträngning. Som sagt tidigre, ibland har jag en bild o letar ett tema, ibland har jag ett tema o letar en bild. Ibland ger det sig av sig självt, ibland får man värka fram nåt. I fjol hade jag en massa temafoton - o i princip hela sommaren - täckt en månad i förväg. Nu ligger jag fem dagar (DAGAR!) före i tiden o det räcker inte på långa vägar om jag ska upprätthålla min egendikterade en-om-dagen-status. För det är så jag vill ha det! 

Jag kommer nästa fredag att åka till ett ställe där det inte finns elektriskt ström. Alltså är det ingen idé att ta med Lapptoppen. O alltså borde jag värka fram minst elva ämnen till. Fem för resten av maj o sex för de dagar jag är bortrest. Har massor - MASSOR med foton men hittar inte ens fantasin att döpa dem till nåt eget. 

Kan ju lägga upp 52 egna teman på ett år. Ett halvår har gått o jag har... ehhh... åtta? Det är många kvar till femtiotvå det. Men jag är lite less på vinterfoton. Våren börjar ju äntligen visa sig för oss. Midnattssolen är snart här. Men mina temafotograferingar är helt dränerade. Kaputt. 

Om inte annat måste jag efterdatera mina teman - för jag vill fortfarande ha ett om dagen! Kan ju fördatera o givetvis efterdatera också, men då gäller det att folk förstår detta o kommer ihåg att bläddra tillbaks i tiden. 



Fördateringen är förresten antagligen anledningen till att bloglovin' inte hittar mina inlägg heller. Också. Eehhh... Ja. Eh. Nä. Nåja, bloglovin' hittar inte mina inlägg som redan är inlagda men väntar på publicering. Nyskrivna inlägg ser den, men inte sånt som redan finns på bloggen. Hur skumt är inte det då? Det borde ju vara publiceringstillfället som syns, inte när det är skrivet då det egentligen inte finns? 

Äh, fattar inget. 

Av Kvasthilda - 22 maj 2012 10:16


Asså va??? Halvlyssnade på länsnyheterna medan jag förberedde kaffepannan o gröten stod i mikron. Sylvia Blind. Hon är ordförande för Jokkmokks Sameförening. O tydligen ett riktigt jävla stolpskott. Det pågår rättsförhandlingar med ett par unga norska lappar. Eller, det är så att de redan är dömda o de har överklagat ett par instanser men har fortfarande dömts skyldiga. Till våldtäkt. Den där kvinnan har öppet gillat deras protestsida på facebook och intervjuades i radion om sin inställning till det hela. Människan är polare med nån av grabbarnas föräldrar - kanske släkt, vad vet jag? Lapparna har tentakler överallt inom Sapmi. Hon säger vidare att det är hennes åsikt som privatperson och inte som Sameföreningens ordförande. Jojo, Vi vet ju hur DET fungerar. Kungen gick på strippklubb som privatperson. Eller uttalade sig om säljakten. Som privatperson? Du är fan inte privatperson i såna saker. Om du inte ÄR privatperson. Utan publika åtaganden. Av nåt slag. 

Under Jokkmokks marknad förra året våldförde sig de här två ungtupparna på två svenska sametjejer i en campingstuga. Jag antar ju givetvis att tjejerna följde med dem frivilligt till stugbyn - för kvällarna o just denna kvällen är det party party i Jokkmokk med allt vad det innebär, men därifrån är steget jävligt långt till att gå med på att ha sex med två killar - eller varsin eller hur det nu var. Kan ju säga att jag inte satt mig in i fallet(n) desto mer för såna här saker upprör mig till förbannelse men det jag har hört av en av tjejerna är att hon definitivt inte mått bra av händelserna hur frispråkig o så vidare hon må vara. Har inte alls med saken att göra.

Du hade kortkort kjol på dig, skyll dig själv.

Eller Du var full o pussades ju, klart att du ville gå vidare.

Har vi inte kommit ifrån det där jävla tänket ÄN???? Hur som haver så har grabbarna blivit dömda o fått fängelstraff för detta. 

O nu går alltså en kvinna ut, som är överhuvud av en del av samernas värld (o Jokkmokk är en rätt central del av Sapmi med marknaden som en av årets största händelser) o säger att hon tror på pojkarna - för att hon inte hört att flickorna sagt något under det här året blablabla. Asså VA?!???? Kanske de vill glömma hela skiten? Eller åtminstone försöka lägga det bakom sig för att gå vidare?? Ska de älta det publikt? Är det det hon menar?? För att bli trodda? För att hon ska tro på dem o inte lita blint (blind) på sin unga släkting/vänners son som antagligen är helt oskyldig dömd? I flera instanser? 

Jag känner en av tjejerna (även om jag inte umgås med henne till vardags) och vet hur hon mått under tiden efter händelsen o det är fan inte fabricerat. Hon har tillome pratat om att aldrig åka till Jokkmokk igen o tror inte hon var dit i vintras. 

Jävla kärring. Det är allt jag har att säga. 

Av Kvasthilda - 22 maj 2012 09:00


Tema nr 329 Upp

143/365


Fast egentligen är det ner. Planet är på väg att landa. Men jag tittade upp o tog med mig kameralinsen o fotade planet där det kom in för landning på Kallax. Man kan se södra änden av landningsbanan från kompisens hus. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 21 maj 2012 16:26


Tror ni att man har det? Sedan jag klev genom dörren har jag fått en hel massa nya jobbeskrivningar. Jag är inte lokförare. Jag blev städerska o kökshjälp, för gårdagens mat stod kvar på spisen. Just ja, diskare för det var en jävla massa disk på bänken - trots odiskad maskin o en skitig kastrull kvar på spisen o jag vet EXAKT vem som lämnat den. Jag fick torka upp i badrummet för min söte Make har låtsats städa därinne o dragit duschen ett svep runt, vilket alltså medförde ett hav av vattenpölar, inklusive en snorblöt toastol som jag torkade upp med arslet när jag satte mig. Tack för den. 

Sen har jag fått agera bankdator för Maken har fått en jävla faktura på nåt han beställt som mot förmodan skall vara betald (med kreditkort eller vad fan det stod på den) o trots det står det "Att betala" o han undrar varför. Men för helvete... Ta fram mobilen o slå det där jävla telefonnumret till firman som står längst ner på fakturan o fråga varför i helvete de inte kan skriva en begriplig faktura som oförstående män som han kan förstå att läsa utan att skrika åt hustrun. 

Just ja. Jag är också idiot för att jag blev förbannad av sjöarna i badrummet - INNAN jag hittade berget av disk o kvarlämnad mat på spisen o vrålade "Va fan vill du?? SÄG DÅ!!!" åt honom där han satt i fåtöljen o gapade. När jag inte kom på ett första apvrål fick jag heta idiot o det kanske var fler ord än två jag ville säga. arrrrrrggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhh!!!!!! 

Åsså får man mail från det där jävla företaget genom vilka vi beställde flygbiljetter - billigast möjliga - där de uppmanar oss att uppgradera biljetten till nästa nivå o helst den högsta nivån ifall flygen blir inställda yada yada yada o vi kontaktar inblandade flygbolag yada yada yada Nu får ni göra det själva. Ja, men för FAAAAN Vi ska flyga från Arlanda till Kiruna. Hur jävla svårt kan det vara???? Skulle det bli inställt. So fucking what???? Tvåtusen spänn i sjön o en försenad hemresa men det brinner inte!! Annat än mina kontakter o säkringar. De har brunnit. Varenda en. 

O inte fan finns det nån mat. Hade funnits två portioner god bandspagetti med bacon- o broccolisås om nån hade förbarmat sig över kastrullerna. Jag kan inte göra det från Narvik! 

Nä, nu strejkar jag igen. Laga er jävla mat själva. 

Av Kvasthilda - 21 maj 2012 09:00


Tema nr 282 Spänning

142/365


Luleå C. Kan vara nog så spännande för tågnördar. Men spänningen i min bild är det som hänger ovanför loken. Där är det spänning! Ett enda virrvarr av strömförande vajrar. Som blir spänning i loket som gör att vi kan köra tåget. Kontaktledning. 16000 Volt. Ungefär. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards