Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2012

Av Kvasthilda - 13 maj 2012 09:00


Tema nr 347 Vitt

134/365


Har några vårvinterfoton att dela med mig av. Det har varit så intensivt de sista veckorna att dessa bilder bara blivit liggande men de förtjänar att visas upp. Vårsolen skiner över Lule skärgård. Inte bara det att det är vitt överallt, man ser vitt omkring sig också. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 12 maj 2012 20:19


Jag har ju jobbat idag och befunnit mig i Norge under förmiddagen. När jag väl kom över på svensk sida drog jag igång min MelloX-app o lyssnade på snabbgenomgången. Hahaha. Snabbt avklarat! 

Antar att det inte var alltför svårt idag då?


Vi börjar dubbelt upp. En duett med Sigge Fürst och killen som skrev melodin, Thore Skogman. De ville att vi skulle hjälpa till och göra ett roligare Sverige. Ingen skrattskatt osv. Det ska vara skrattplikt, Men skrattet ska vara skattfritt


Sen slutade jag skratta men log lite fånigt i ställlet. Jag älskar Mälarö kyrka och vi söker ett instrument som hör därtill. Inte Magnus Johanssons silvertrumpet som så vackert spelade för oss utan det som brukar finnas i en kyrka, en orgel

Det strömmar skön musik från en Mälarökyrka
en pojke spelar Bach en kväll när inte nån hör på
Och orgeln är hans liv och musiken hans styrka
han önskar att bli kantor, vill i pappas fotspår gå.


När alla människor sover i gård och i stuga

då klär han upp sig söndagsfin som mången gång förrut.

I sommarkvällens stillhet han spelar en fuga

till sist det bästa som han vet; en Beatles tonar ut.


Ännu en underbar låt! Grymlings sjöng sin Mitt bästa för dig, från 1990. Mmmm. Pugh Rogefeldt skrev den. Tänk vad tiden går! Vår äldsta dottern är ju född det året. Grymlings bestod, förutom Pugh, av Magnus Lindberg, Göran Lagerberg och Micke Rickfors. 


Sen blev det geografi. Vi far till USA o tar in på ett hotell på västkusten. Hotel California. Eagles hit från 1976. Jag hade en LP-skiva där den var med. Eller har den väl än, i en back på vinden. Konvolutet var himmelsblått, som sig bör en sommardag i Kalifornien o mitt på framsidan var en örnskalle. Idag var det dock inte örnarna själva som illustrerade den utan James Lasts orkester som spelade den för oss, mest på panflöjt om jag hörde rätt. 


Då går vi på bio.... Days of Thunder. Också från 1990. Tom Cruise spelade mot sin blivande fru, Nicole Kidman. De visade himlen för varann. Show me Heaven. Maria McKee sjöng den för oss både i filmen och för en kryssadress. 


Om nu himlen är gudomlig slutade nästa melodi just så. Den riktades dock till en annan kvinna, Fredmans epistel nr 7.

Ulla, min Ulla, säj, får jag dig bjuda
rödaste smultron i mjölk och vin,
eller ur sumpen en sprittande ruda,
eller från källan en vattenterrin?

Spelade gjorde Göteborgsmusiken under dirigent Jerker Johansson. 


Sen kom en eldemansk ledtråd. Vi tar titeln på Carolas sång o förlänger den med några till av samma sort. Främlingar. En hel flock av dem. Lars Roos(?) spelade på sin flygel. 


Efter det fick vi höra "nåt ganska nytt på skiva" som han kallar det. Jag hörde henne på norska P3 idag, då hon ligger på fjärde plats bland de mest populära melodierna i Norge och hon spås vinna årets EU-schlager. Vackra Loreen med sin Euphoria. För mig växer den här låten varje gång jag hör den! We're going Up Up Up Up Up Up Up!! Om en vecka vet vi. 


O efter det tar vi nåt mindre nytt. Evert. Fast utan sång. Inte ens Sven-Bertil sjöng. 

Så skimrande var aldrig havet
och stranden aldrig så befriande,
fälten, ängarna och träden, aldrig så vackra
och blommorna aldrig så ljuvligt doftande
som när du gick vid min sida
mot solnedgången, aftonen den underbara,
då dina lockar dolde mig för världen,
medan du dränkte alla mina sorger,
älskling, i din första kyss

Vi tar tredje ordet o skriver var i krysset? Ja, det sa han ju! Våg 13. Herrgårdskvartetten spelade. 


Bevingade är de inte, renarna. Dagens andra låt med Grymlings. Nej. Just det. Inte med dem. Det ju det det inte var... De här killarna skulle köpa renar för pengarna. Varför man nu vill göra det? Micke Rickfors ville köpa vingar för sina. 

Jag har förstått nu och jag vet vad jag vill
Vad jag ska göra och använda framtiden till
Jag ska köpa vingar för pengarna och flyga ut över ängarna
Jag ska köpa vingar för pengarna och flyga ut över ängarna


Sen gäller det att hålla tungan rätt i mun och räkna rätt. Tredje och tolfte (!) ordet i texten.... 

Jag hade en gång en båt

med segel och ruff och köl

men det var för länge sen så länge sen.

Svara mig du, var är den nu?

Jag bara undrar, var är den nu? 

Han som ställde sig den frågan var Cornelis. Fast inte idag. 


Nästa adress handlade om nåt helt annat. Vi hörde den engelska originalet med Flanagan & Allen. Hasse o Tage gjorde en annan version av denna på svenska i sina revyer och det långa namnet Round the Back of the Arches blev kort o gott... i vissa fall mycket gott, Öl

När man ser på hur barn'a växer upp och står i,
kan man undra om barn'a nånsin får det som vi?
Om det finns jobb, om det finns mat
om det är drägligt där dom bor,
finns det får och kor och vatten och luft?
Kan dom sola sig gratis, finns det blommor och blad?
Har dom fläsk och potatis, kan dom ta sig ett bad?
Framtiden verkar dyster när man grubblar över ett glas öl
men man hoppas att barna ändå får ett glas öl.

Ja, sen de har vuxit upp då :) 


Vi slutar med en barnleksak. Eller inte. Nä. Baby Doll betyder inte det, i det här fallet, nej. Top Cats från årets melodifestival. Rockabillyn är här för att stanna. 


O med det slutar jag dagens krysskavalkad. 

Av Kvasthilda - 12 maj 2012 16:10


Soligt - o snöigt. 

Av Kvasthilda - 12 maj 2012 10:24



Befinner mig i Narvik o lyssnar till regnet.

Äter en sen frukost innan jag ska bege mig hemåt med mitt tomtåg.

Krysset blir seeeeent idag.

Go'Morron! 

Av Kvasthilda - 12 maj 2012 09:00


Tema nr 14 Beslag

133/365


Verkar inte kunna ta mig in i Narviks kyrka under överskådlig framtid men under tiden får väl dess portbeslag duga som ett 365-tema. O nä porten är inte rosa utan brun och skifferväggen är så grå som den bara kan bli. Jag har lekt i Picasa... 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 maj 2012 22:10


Se där. Nu bytte Maken kanal. Går inge' bra för de gula. 

Jag väntar på att 90an ska skramla upp från Svappavaara. Eller skramla. Det skramlar inte så mycket i det tåget. Fullt Fullt Överfullt. Brukar i alla fall vara det. 

Har sovit tre timmar - fast inte med hjälp av Mellantjejen. Vilket kackel! De snackade i köket medan jag försökte få min nån timmes vila före natturen. En sväng till Narvik. Hemma åtta i morron igen. Morron kväll. 

Detta innebär givetvis att MelloXet blir försenat den här veckan. Får ta det när jag kommer hem - eller i värsta fall på söndag! Hinner inte lösa det i Narvik på morgonen. Måste sova! 

Börjar jobba om fyrtiofem minuter. Ungefär. 

*gäsp* 

Av Kvasthilda - 11 maj 2012 09:49


*suck* Är sviiiiiintrött. Sov två timmar inatt. Ungefär. Ville kasta telefonerna all världens väg när de ringde men det var bara att masa sig upp o klä på sig o ringa taxi. Ringde växeln (som alltså nattetid är i Luleå medan under dagtid sköts av Gällivare taxi själva, som jag fattar det). Strulputte inatt trodde att JAG var växeln när jag ringde o när hans (min) beställning inte kom in i taxametern ringde han dem o hela beställningen avbokades. Det tog honom TRE samtal innan han fattade att jag verkligen skulle HA EN BIL till vitå. En timme åt håvete. Det var nästan så den där vidriga britsen med en yttepytte fleecefilt lockade. Eh nä. 

Han bad om ursäkt när han släppte av mig vid hotellet. Va fan hjälper det? Inte får jag mer sömn för det. Kolla telefonnumret nästa gång det ringer. Vi som lokförare har fått ett direktnummer till taxi för att slippa telefonköer o annat men det vete fan om man måste ringa via växeln i alla fall för att nåt ska funka. Å andra sidan fattar de inte i Lule var vi ska i vitå. "Nya stället" eller "Gamla stället". De skriver oftast nya stället. Dit ska bilen när vi kommer med tåg. När vi ska dit för att köra tåg därifrån är det gamla som gäller. I tågvärlden betyder det norra eller södra änden - vare sig det ligger i öster o väster eller just i söder o norr. Makalöst. I morse hade chaffisen (en annan o oerhört trevlig ung man) fått infot till "Nya stället"... *suck* Tur att man är med själv o kan dirigera dem rätt. Fast de flesta vet var vi ska när de kör oss dit o vart de ska åka för att hämta upp oss därute. Bara strulputte som har noll koll. Inte första gången det blir strul med honom inblandad. Fast han är snäll. 


Någa, Morgonen har varit fin. Morron i P4 som sällskap. Inte helt fel. Undrar var Ellika tog vägen? Den där tjejen som hjälpte dem med bloggen när den skulle komma igång, Tova Nilsson sitter där med Johan numer. 

Strax utanför Gällivare kom nåt stort flygande. En trana! 

O strax innan jag anlände Kiruna C såg jag mitt första rådjur. I Kiruna vill säga. Har sett rådjur live förr, men aldrig i Kiruna. All in all en bra morgon. Tröttheten till trots. 


Nu börjar molnen hopas igen. På himlen. I mitt huv'e hoppas jag de försvinner bara jag får en kopp java. O lite sömn innan nattpasset tar vid igen. Börjar om vid elvasnåret ikväll med en sväng till Narvik. *puh* 


David Lindgren i radion - NU! Mumma. Åsså hörde jag Lorene på hemvägen. Förvisso även Thorsten men det har jag redan förträngt. Jag sa aldrig nåt om det. Nej. We gonna make it, make it loud. When we shout it, shout it out! 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards