Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2019

Av Kvasthilda - 5 december 2019 17:56

Så galet trött idag. Somnade till slut, men det blev närmare midnatt så det är bera om jag fick tre timmar bakom drömmande ögonlock. Trodde jag skulle få en infarkt när klockan ringde 02.50 O undrar dessutom varför jag ställer den så tidigt, när jag alltid vaknar o kliver upp, senast på andra signalsnoozen. Räcker att ha 35 minuter innan man börjar. Bara onödigt att gå tidigt, Man blir stående nånstas för möte. Men hem  kom jag, om även väldigt trött innan jag kom på plats med tåget o kunde kliva ur. 

For förbi CompanyLine o hämtade ut en ny jacka. De hade inga färdiga i min storlek så det trycktes upp en på plats, där o då. Reflexfärg. Ingen av oss tänkte på att gamla jackan skulle lämnas in... Då. 

Åkte hem o sov en stund, Ställde äggklockan för att vakna men hörde den inte alls. Tror jag sov två timmar. Inte helt koll på klockan. 

Hade mail från chifen när jag vaknade. "Lämna in jackan när du hinner." Ja, just det. Visste att det var nåt. For o hämtade upp dotra efter tolv o vi åkte o lämnade in den trasiga jackan. 

Åkte sen o letade en svart kedja till ljuskronan. Inget på Ramnelius. De hade stora i guld, tror det var där o just de vi köpte till kökslampan. Nä. Fel färg o lite för stora. Provade ett par affärer till, inklusive siba o ÖoB. Näppeligen. Innan vi for upp på stan för att kolla om Panduro hade, tog vi vägen förbi byggavdelningen på coop, BoList. Jodå. Där fanns det. Precis samma kedja som Ramnelius hade, men hälften så stora länkar - och svarta. PREFEKT! 99 pix. Som hittat. Även om  det höll på att bli 129 för kedjan. Tur pigan var med o var vaken. 

Sen åkte vi hem till oss o käkade gröt innan jag körde hem henne. 

Nu sitter jag med grus innanför ögonlocken. Helt slut. Kaputt. Tur att min snedtittande inte var korrekt. Trodde jag skulle jobba även inatt, men det är i morgon natt. Får sova hemma en natt först. Skönt. Men det blir senare. Ska kika lite Netflix innan. Tyvärr på Lapptoppen då kabeln till nya skärmen inte kommit än. Vete fasen om det ens skickats än. I alla fall har det inte nått Sverige. Ska levereras i brevlådan ("Dörren" förmodar jag betyder det) men om det tar lika lång tid som för skärmen kommer den först om tio dagar. *grrrr* Gamla skärmen vägrar gå igång idag. Lampan  lyser men skärmen tänder inte. 

Av Kvasthilda - 5 december 2019 09:00


Tema nr 254 Seglar

339/365


En bild från i höstas. Småbåtshamnen i Narvik. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 4 december 2019 22:15

Ge mig lite sömn. Gick bra att rulla mot Narvik idag, men sen tillkommer det lilla dilemmat med att kunna somna inför bagartidslarmet i morgon. Strax före tre ringer väckarklockan i mobilen. Pissväder idag. Regnigt. Underkylt. Skrik i hjulen o kassa vindruteblad. Alltid ä're nåt. Men inga skredlarm. Man får varfa glad för det lilla. 

Nä, måste försöka sova lite. Verkar rätt omöjligt. 

Av Kvasthilda - 4 december 2019 09:00


Tema nr 95 Gömställe

338/365


Det som göms i snö.... kommer upp i tö.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 december 2019 21:22

Ännu en dag med strul efter järnvägen. Laviner. Snö. Storm. Anade att mitt tåg kanske skulle bli inställt och ringde Op en timme innan mitt skift började o då hade de precis bestämt att ställa det ena, men klurade på en eventuell lösning för senare tåg - åka till möte med "mitt" tåg. Detta blev också inställt.

Fattar inte att de där snöröjarna ens får vistas ute i spåren. De kunde inte ta ett av områdena för att det är för farligt att vara där. Jamenvafan.... Ställ in verksamheten tills vinden mojnat då. De är ju OCKSÅ människor!! Vi sitter rätt säkert i våra lok, men går spänningen är det inget skoj. 

Tror herr Sjöstedt, Jonas i förnamn fick sig ett äventyr igår. Han var med på tåget före mitt, som precis hann passera lavinområdet innan det stängdes av. Han la upp en kort film på sin Facebook, kort = fem sekunder, men man ser vilket jädra väder det var norr om Nouljatunneln. Det brukar kunna vara som att åka från en värld till en annan när man kommer ut ur den från Abisko - eller tvärtom. Hoppas herr vänsterpartiledare tar med sig äventyret till Riksdagen, där han skulle tillbringa sin dag idag och meddelar andra politiker hur det kan se ut efter Malmbanan... 

Han fick rubriker i Fremover också, men artikeln är en Plus-tjänst. 




Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards