Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2009

Av Kvasthilda - 12 april 2009 18:12

Storpigan har slaviskt följt Buffy men hennes favvovampyr är definitivt inte Spike. Eller var. Den här teckningen gjorde hon efter ett extra surt reprisavsnitt.... (som säkert tillhör hennes mors favoriter i stället... mwahahahahahaaaa)



Tänk att rita en teckning så detaljerat (må vara hoprafsad på ett par minuter men ändå), bara för att sticka en träpåle genom hans hjärta!

Av Kvasthilda - 12 april 2009 18:06


Här är en av våra små hustomtar. Nåja, liten o liten. Allt är relativt. Inklusive toppluvan är han sådär en 45 cm.



Av Kvasthilda - 12 april 2009 17:46

YAYYY! Alla försvunna fotodiscar har kommit tillrätta. Behövde inte ens muta hustomten. Hittade dem längst in i hyllan. BAKOM alla filmer o foton o mp3or o.... ja allt vad där är. Hur f*n den har hamnat så långt bak på hyllan är dock ett mysterium.

Skit i dé. Nu kan jag skicka bilderna till Persilja oxå!


 

Lätt att hitta nåt här?


Av Kvasthilda - 12 april 2009 15:26

Har funderat på vad man serverar till kyckling i dessa indragningstider. Glasnudlar kanske? Fattar inte vitsen med att förstöra maten med glasbitar.

Måste kanske kolla riset. Sonen vill ha sås till och den görs inte av sig självt.

Av Kvasthilda - 12 april 2009 15:23


Gör ett nytt försök att ladda upp den lille påskharen :-) Delade bilden men lät dem vara på "högkant". Borde blir något större nu!


Glad Påsk igen då!


 


Av Kvasthilda - 12 april 2009 12:18

Tur att man kan gå tillbaks i tiden och göra inlägg. Skulle ju göra det här under påskhelgen men annat kom emellan...


Påsken 2004. Min kära syster och hennes sambo kom upp till Kiruna o hälsade på. Endast 120 mil. Enkel väg. Konstaterade att påsken inföll samma helg då, som i år.


En dags fotograferande försvann då jag var klantig och "trodde" att jag redan hade kopierat bilderna från Flashminnet och således raderade dem utan att dubbelkolla. Givetvis hade jag glömt att göra det! En dag raderad. Nu är jag ju inte utan bilder för det, men det hände en massa roliga saker den dagen. Givetvis igen då.


Här är några bilder:



Vi hade bra väder! Två tjocka tanter, fl'åt, vackra tjejer ligger o latar sig i solskenet. Inte så varmt ser jag av alla kläderna, men säkert rätt gott när det var vindstilla.


Syster Yster.


Modern o Storpigan.


Mamma i dubbla jackor. Hade ingen skoterjacka då. Ser ut som värsta Michelin där... Hahahahahahaaaa! 


Papporna stannade på sjön, i tältarken på nätterna, medan mor, barn o moster for hem till stan för att se, var det IDOL eller Melodifestivalen? Varken eller. Fame Factory! IDOL tror jag, det året underbara Kalle Martindahl tävlade mot den lika underbare Johan Becker. Killarnas final. 

Har faktiskt en liten idolbild av Kalle liggande bredvid mig här! I modell gamla filmstjärnor. E-pigan fick en med nån tidning eller så och gav den till mig för jag höll på Kalle tävlingen igenom. Har en liten utdragbar sidoskiva på skrivbordet med en glasskiva över, och därunder ligger Kalle tillsammans med gamla tidningsurklipp (förlovningsannons o grattisannons), ett vykort från Laila Wikström i Sunderbyn med en tomteflicka o recept på "Fridlysta Pepparkakor", foton på ungarna, nåt gammalt frimärke och en teckning, en dikt, och ett recept på Play-Doh mm.... Voj Voj.

Av Kvasthilda - 12 april 2009 10:20


Vi måste ha hustomtar här. Eller husalver. Kanske tom svartalver. Det försvinner prylar till höger och vänster och ingen har en aning om var de tar vägen.

Just nu håller jag på att slita mitt hår i förtvivlan över att mina fotoskivor verkar ha evaporated into thin air. Finns inte ett spår av dem. Det ska stå EOS och några nummer på dem, för att tala om att det är just discarna med mina digitalfoton på. Har hittat några av dem, i den spindel de förväntas vara. Spindeln är knökfull och hur många gånger jag än vänder upp-o-ner på högen av skivor finns de inte där, de jag söker. Det är likadant med mina inskannade klippdockor jag ibland letar eller behöver av en eller annan anledning (originalen ligger undanstoppade i hyllor o lådor, högt o lågt och jag vill gärna ha dem nära tillhands - vilket innebär på datorn!). Jag VET att de finns, för mitt kanonbra lilla sökprogram SuperCat talar om exakt var de finns. Nej, tar tillbaks det. Superkatten säger exakt på vilken DISC de finns. Var denna disc i sig, befinner sig talar den inte om och det är och förblir oftast ett mysterium! Ibland har jag varit duktig och döpt om filen till nåt med ett nummer före - och samma nummer finns på en spindel, men det tillhör undantagen. Och när man i alla fall är där o letar händer det att discarna byter spindelhus så det är inte stensäkert på något sätt. 

Där finns spindlar proppfulla med filmer och TV-serier. Spindlar med backuper av all data jag är rädd om (och annat som följer med). Spindlar med MP3-musik. Spindlar med scannade alster av olika slag. Spindlar med foton och annat småjox. Men ALDRIG de jag letar efter! Vår hustomte måste vara skitsur på oss som springer o stökar till o gömmer dessa prylar!

Vad ska man göra? Sticka sockar åt honom? En mössa kanske? Koka extra smarrig vaniljkryddad gröt? Eller gäller det bara vanliga tomten?

Av Kvasthilda - 12 april 2009 00:30


Det har varit en helsikes lång dag. Den nya har precis börjat och man skulle kanske krypa i säng. Katten ligger i pigans knä så hon kommer knappt åt tangentbordet på lappen. "Mellan barken o ve'n" som gubben säger. Mitt i händelsernas centrum. Ungefär som ungarna när de var små.


Vi köpte en bänk till hallen för sådär en hundra år se'n. Eller runt 15 men det är lite samma sak. Snickrade ihop bänken o ställde den i hallen. Vände ryggen till och tillbaks igen. Då satt det två små tjejer i lådan. Bänken var en sån, där sitsen är ett uppfällbart lock.

Senare när man dragit fram nämnda bänk för att dammsuga bakom och fortsatt runt om har det inte tagit många minuter förrän tjejerna krupit in bakom bänken i "hålet" som där bildades. Mellan barken o ve'n.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<<
April 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards