Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2009

Av Kvasthilda - 19 april 2009 13:45


Min älskade lillayster föddes 1968. Här är en bild på oss vid ett besök hos mormor. Lillebror till höger med sitt lockiga ljusröda hår. Han har lite mindre av den varan idag.

Hos Mommo '68

Snuttefilten i skotskrutigt som ligger i den rosa barnvagnskorgen har syrran kvar än. Kanske ligger den i deras raggarbil tillsammans med den amerikanska flaggfilten i fleece, vad vet jag? Åken har ändrats något genom åren, men hjulen är fyra och sufletten går igen.



Färgen på bilen stämmer bättre med övre bilden. Här är den lite för orange, eller knallröd. Ford Galaxy 500. De har varit ut på årets första tur redan. Sverige är ett avlångt land!


Av Kvasthilda - 19 april 2009 10:28


Jag köpte den här boken på Tradera en gång, men av nån anledning sålde jag bort den igen. Nu kände jag att, fan den boken vill jag ha, så det vara bara att leta fram ett nytt exemplar och Tradera är ju ett bra ställe att hitta dylika saker på!



Jag har aldrig gillat att virka i "sytråd" utan har hellre använt tjockare bomullsgarner. Min svärmor var fenomenal på att virka vackra saker. Och min farmor! En gammal kompis till mig virkade bokstavligen i sytråd en gång. Hon gjorde ett täcke i mormorsrutor till Barbie. Vilket tålamod! Blev URLÄCKERT! Har tyvärr inga bilder av det. Jag ville köpa ett täcke av henne, men det blev aldrig av! Hade varit fint att lägga i korgsoffan i dockskåpet. Till det är hon fabriksarbetare och jobbar skift i pappersbruk. Ville göra en arbetaroverall till en Barbie, men hittade inget bra mönster. Hon är fenomenal (en gång till, har jag inget annat ord?) på att göra om dockor och har rotat om hår och målat om dockor till nåt helt annat. Fantastisk tjej!


"Förspilld kvinnokraft" som svärmor alltid sa. Det är mååååånga sockar hon stickat i sina dagar hon aldrig sett. Tittade ofta på TV med strumpstickorna i händerna. Ibland tappade hon en maska, men det blev sockar av det med.


Jag har faktiskt virkat en gardin en gång! Den är vit med rosettbågar. Sitter i hallen just nu. En av svärfars näveralster hänger där också, fönsterlampan.



Började på en annan i aprikost garn, men den blev aldrig klar. Kanske tur det. APRIKOS? Ljuva 90-tal. Annars är det mest grytlappar och dukar till soffbord man gjort genom åren. Har gjort en mintgrön! De vita och röda är väl de som används emellanåt här annars. Och svärmors vackra i linne/beige/vitt.


Farmors alla virkade spetsar ligger undanstuvade i kartonger för eventuella framtida pysselkvällar. Ligger bland bollar o sidenband o rosor o knappar i lådorna jag hade alla mina småsaker i, till Barbiekläderna jag en gång sydde.

"Bara ungarna flyttar".


Av Kvasthilda - 19 april 2009 10:00


... leka och viska. Nej här viskar de inte. Och så mycket vår är det inte heller. Träden vajar vilt utanför fönstret. Det KAN blåsa i denna gudsförgätna stad!

För några år sedan blåste det såpass att vindskivan släppte från hustaket. Det small som fan utanför väggen. EN "liten" vindskiva är väl kanske inget, då hela tegel-väggar rasat ner i centrala Kiruna under vinterstormar tidigare år! Hur som haver. Våra pulkor och tefat blåste iväg och maken ville gå ut o ta reda på dem.

"Du stannar INNE. Går inte en meter i det här vädret!"

Vad hände då? Jo Driften, Boden ringde. Gubben var tvungen att gå ut på jobb! Så är det med järnvägsbranschen. Vi jobbar inom samma bransch, men i olika företag och med olika saker. Han bygger järnvägen jag åker på. 


Skönt att slippa jobba på bangården i helgen. Jag hade kunnat få jobba helg, för att vara ledig i veckan, men jag jobbar hellre fem dagar till, för att få lite mer praktik. Är inte där för att göra mina timmar, utan för att få PRAKTIK! Om det går fyra tåg på ett dygn, blir det inte mer jobb för att det blir fler timmar på ett skift. Nä, då tar jag hellre fem dagar till, med eftermiddag och kanske fyra tåg att hämta, syna o lasta. Eller två.


Min Vista-Gadget har tappat informationen igen. I Falun är det 6 plusgrader och sol säger den, men Kiruna har försvunnit. Termometern i köksfönstret säger -2.8 grader. Med denna blåst är det betyyyydligt mer! *burr*

Tänder några doftljus tror jag :-)


Måste äta frukost också. Glömmer det ibland när jag sätter mig vid dumburken här. Magen börjar knorra lite :-)

 --------------------------------------------


Det har gått ett par timmar och vinder avtar inte. Tvärtom. Vet inte hur mycket denna bild visar, men det blåser ordentligt!




Av Kvasthilda - 19 april 2009 09:39


Jaha, då har man hittat ett nytt litet verktyg att använda tillsammans med saker man hittar i den stora cyberrymden. Många sidor har Feeds inbyggt. Blogg-sidor tex, eller nyhetssidor. Det kan stå som på min (bloggagratis.se), RSS | Bloggen i RSS eller det kan finnas en liten knapp på bloggen eller hemsidan som skapar markeringar för uppdateringar. Det är en liten orange knapp , skapad av Mozilla Firefox en gång i världen (en browser som många Windows-ogillare använder sig av). Om man sen prenumererar på Feeds hamnar de i Favoritcenter. Detta om man använder Internet Explorer och version 7 ---> (och ev Windows Vista på det) Har aldrig använt mig av Feeds-fliken förut.

flickr.com exempelvis, har också knappar för uppdateringar. Min kompis P har hittat dit med alla sina bilder från deras underbara hem och jag såg en knapp. Prenumerera!


Har inte sett mer än så än, men får se om det är en Gadget som faller mig i smaken. Då kanske man lägger in lite fler Feeds där, på/av/om/till (hittar inte rätt preposition!) ställen man hittat och gärna återkommer till, snarare än att lägga dem i djungeln av favoriter. Jag brukar sortera mina länkar i olika kategorier men ibland har de en förmåga att gömma sig på fel ställe. Hustomten som varit framme igen? Han ska ju HJÄLPA oss hålla ordning. Inte stjälpa och skapa nytt kaos!


Av Kvasthilda - 19 april 2009 08:52


Som jag sa tidigare i veckan, i mitt inlägg om Susan Boyle, ingen kan glömma Paul Potts och hans framförande av Nessun Dorma i Britain's Got Talent. Här är hans klipp från YouTube. Helt fantastiskt! Man gråter när man hör publikens jubel och ser karln's sneda tänder. Underbart.


Av Kvasthilda - 19 april 2009 07:30


... o med det åker Storpigan hem. Maken har just skjutsat henne till bussen. Pigan o kissen. *snyft*

Han må vara världens buskatt på nätterna men det blir tomt när han åker!

O pigan har man knappt sett. Nåja, snart nog är hon hemma igen - för gott.

Trist för henne. Vet inte riktigt vad hon vill bli när hon blir stor. Och att skiljas från klasskompisarna känns väldigt vemodigt! Hon är en känslotjej av stora mått. Kompisarna är spridda runt Norrbotten men hon kommer förhoppningsvis att kunna hålla kontakten med bästa vännerna. De har ju bland annat Facebook och sms att tillgå! De utvecklas åt olika håll och kanske får olika yrkeskarriärer vad tiden lider. Nån söker vidare söderut, till något djur-"universitet". Kråkan vet som sagt inte vad hon vill bli, och inget är lätt i den här delen av landet!


Av Kvasthilda - 18 april 2009 22:45


Som sagts tidigare. Vår porslinsblomma har haft ett par (i min näsa illaluktande) klasar med blommor. Idag nöp jag av den andra av dem för att slippa huvudvärken. Innan jag kastade dem i runda arkivet för gott, slängde jag dem i ett glas o fotograferade.




De är SÅÅÅÅ läckra!


Av Kvasthilda - 18 april 2009 21:12


Mellantjejen och jag går o väntar på att äntligen få se den sjätte filmen om Harry Potter och hans vänner, The Half-Blood Prince. Äldsta tjejen är den av oss som älskat HP från början, men efter att hon läste sista boken har hon helt lagt av. Hon formligen avskyr J.K Rawlings och hennes sätt att tackla kriget och alla Storpigans älsklingskaraktärer.


E-pigan o mamma älskar dem fortfarande oavkortat och fullkomligt och vi har ibland Pottermaraton hemma i soffan. Senast för ett par veckor sedan då tjejen varit hemma för sin halsfluss. Hon har dragit igenom hela Potter-serien, alla Pirates-filmerna (Johnny Depp ni vet) och alla Sagan om Ringen (kanske inte sista svängen, men de går emellanåt i hennes rum hör jag).


Warner Bros' hemsida har trailern för sexan uppe, tillsammans med en massa annat material. Medan man väntar på att filmen/trailen laddar spelas musik ur filmen. En omgjord version av Hedwig's Theme. Underbart. Jag älskar Potter-temat! Så fort filmen laddat klart och du trycker på playknappen softar musiken ut. Startar igen om man pausar.


 


Jag har läst böckerna, jag vet inte hur många gånger. Började läsa tredje boken, på svenska. Hade inte sett nån av filmerna då. Läste första och andra boken, fortfarande på svenska. Sen en sommar skulle jag jobba i en reception för ett öde kontorslandskap och beställde böckerna på engelska. Köpte en presentbox med de fyra första böckerna i pocket. Brittisk engelsk version, från Bloomsbury. Nu finns den givetvis i en större box, med alla sju böckerna; Adlibris.



Har även hört böckerna, x antal gånger, lästa av Stephen Fry och Jim Dale. Fantastiskt. Kan inte bestämma mig vem av dem jag föredrar!


Se här för en galen flash-video med min favorit, Professor Snape som nån tok satt ihop....


Får vi nu bara se nya filmen. SNART!

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<<
April 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards