Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2009

Av Kvasthilda - 21 april 2009 11:35


Lyckades få en bild på malmdamm :-) Hade kameran med mig på jobbet igår och vid "popcornmaskinen" finns det MASSOR med malmdamm. Det som ligger i våra fönster brukar vara svart, men när det är nykrossat och torrt är det ljusgrått.


(Note to self: bild 136...)

Av Kvasthilda - 21 april 2009 09:36


Hittade ett par intressanta åsikter hos en kille här på "vår" bloggsajt.

Chris har skrivit några inlägg angående Pirate Bay och fildelning:

Då köper man hellre filmen

Våldtäkt... Fildelning?

Ansvar (TBP)  

Och mycket annat.

Av Kvasthilda - 21 april 2009 09:29

Dagens första inlägg. Får se om jag hinner med (hahahhahaaa) eller ids (mwahahhahahhaa) hitta på nåt mer att skriva om (moooohaaaahahaaaaaaaaaa). Det finns nog massor kvar att plita ner så chansen är minimal att jag INTE skulle hitta nåt litet att berätta om. Säger som Persilja, dock. Bildutrymmet är lite snålt. Hundra bilder swoschar förbi i raketfart. Mobilräkningen kan komma bli gigantisk.

Av Kvasthilda - 20 april 2009 23:07


Guuuuu' vad jag längtar att komma iväg o SHOPPA nånstans! Mina bloggar-tjejkompisar driver mig till vansinne med sina urgulliga hem och påhittigheter :-) VILL OXÅ!


Ska försöka ta mig till Narvik nån gång i vår. Finns lite mer butiker att välja på där. DE har minsann Kapp-Ahl! Och Gina Tricot (inte för mig, men för tjejerna). Och en massa andra butiker att glutta in i. Vill köpa tyyyyg! Sy nya gardiner. Fast vi behöver en ny soffa också. Det gick 2, säger det TVÅ fjädrar på juldagen. Och det var sammanlagt den tredje. Har varit livrädd att det ska smälla av en fjäder när katten varit därunder. Han dör ju av det! Tyget i soffan är dessutom heeeelt sluuut. Usch o Fy.


Sen kan man ju alltid köpa lite norsk choklad full med luft eller hasselnötter. Norska pålägg - mest i godisklassen, typ Nutella fast andra sorter. HaPå i kolasmak på Kneipp-bröd... Mumma. Det kastar en DIREKT tillbaks till 70-talet och camping-semestrarna i Norge (Trondheim och trakterna däromkring). Norsk honung i plåt-burk. Gudbrandsdalsost. Pappas favoritost! Smakar himmelskt och den fastnar i gommen när man äter. Lite messmörssmak över den.

De har mycket gott. Dyrt. Men gott!


Eller kanske åka ner till kusten. Luleå. Makens favvostad. NOT. Som gammal Pitebo kan man inte få honom dit med alla oxar i världen... Fast jag har inga betänkligheter vad gäller det!


Jaaa, jag vill shoppa! Var så underbart de veckor man var i Borlänge för utbildningen och kunde strosa iväg till Kupolen. De har en massa roliga inredningsbutiker. Har ni sett Leila och hennes röda hjärteskålar? Hon gjorde nån kaksmet i dem i julas. Jag har dem! Fanns på Lagerhaus (hemsida här o de finns i LULEÅ!). De har massor med skojiga pryttlar o pinaler. Köpte ett pepparkaksmått till kottarna. En dö'skalle. Och kökshanddukar till Storpigan - hon ville ha bakhanddukar för att kunna baka annat än bara sockerkakor (dock glömde hon dem hos mormor senast).  De har en massa Hello Kitty för den som gillar sån't. Massor med retromönster - och nya knallrosa färger. Bland annat :-)


Hmmm... dags att ta fram kameran för lite nya bilder tror jag. I morgon! Nu måste jag nog gå o nanna. Sen ska jag glutta i min bloggidébok o se vad jag kluddat ner i den. Det blev den svarta by the way...


Natti Natt.


Av Kvasthilda - 20 april 2009 22:36



Visst är det en underbar bild? Äldsta dottern trivs på sjön, med sitt fiskespö. Där kan hon sitta i ur och skur och bara vara. Om hon får fisk är inte så noga, sålänge hon är ensam. Hon sitter där och fiffilurar och filosoferar.


På bilden står regnet som spön i backen. Många små regndroppsringar på vattnet. Det KAN regna i Härjedalen! Där - på vischan, är det bara underbart :-)

Av Kvasthilda - 20 april 2009 11:41

Ett test för lycke. Får se om det lyck(e)as!

(kommentar; ibland försvinner den, men det som ska ligga här om just det hänt, är ett klipp ur Titanic)

KRAMAR






Av Kvasthilda - 20 april 2009 10:02

På alla fronter är det lugnare idag än igår. Vinden har avtagit och det dånar inte utanför fönstret längre. Träden vajar lite grann, hmmm... lite mer än litegrann, men kanske inte allför farligt. Ska ju ut på bangår'n i eftermiddag och vill ha det lite lugnare!

Maken har farit till fjälls med en kompis och blir borta hela veckan. Mellantjejen gick just iväg till bussen för att ta sig till skolan. Bara jag och våra dammråttor kvar i huset. Och husmusen förstås. Han gör inget väsen av sig.


Har vandrat runt lite bland bloggarna och hittat en del go'bitar. Finns en del kreativa människor därute i världen! Ibland känns det som att man sitter i världens ände, långt från allt centralt och kreativt. Kan bero på min körkortslöshet också. Har även läst diverse körkortssajter och försökt hitta en bra intensivkurs men det är en djungel! Tänkte försöka hitta en braig i Falun till sommaren, för storpigan o mig. Har aldrig kunnat planera något tidigare år och det vete 17 om det funkar i år heller. 120 mil för att ta körkort. Tänk om vi kuggar? *ryser*


Svågern ringde o väckte mig i ottan i morse (strax efter 6).

"Sover du?"

"Eeehhh... nä, inte nu."

Det senaste halvåret har han ringt mig, snarare än maken - hans bror, betydligt mer än förr. Han är nämligen också lokförare, även om en "pensionerad" sådan (jobbar dock emellanåt, fortfarande). Gillar att prata jobb. Och gillar att svamla strunt med mig. Jag låter honom hållas, knasbollen. Han har jobbat här i veckan. Hade t.o.m en av mina klasskompisar med sig häromdagen som elev.

Svågern är inte kompis med datorer på något sätt och brukar ringa mig titt som tätt för support. Nu kunde han inte logga in på jobbdatorn... Jag trodde det var på körorderprogrammet, men det visade sig vara hela Windows som stängde honom ute. Vi måste byta lösenord en gång i kvartalet och det kan ställa till det för den mest erfarne!


Nä, lite frukost o fixa matback. Trots att jag vakande vid sexsnåret i morse, somnade jag om i en timme till och har sen vandrat runt o pratat med maken, tills han for och sen suttit och surfat runt lite på bloggar o annat. Magen knorrar lite!


Av Kvasthilda - 19 april 2009 16:37


Barn är hääärliga! Grannens två kottar har just varit in och hälsat på. De vill träffa junior, men han är upptagen med läxor idag. Har varit lite för lat under lovet och då får man sitta sista dagen och kvällen och arbeta.

Grannungarna gillar att leka med Otto, husmusen. Och de gillar att surra. Kan prata öronen av vem som helst. Många idéer har de!

De är lappungar och har sedan de lärt sig prata, vetat när man pratar svenska och när man pratar lapska. Låter himla kul, när de pratar med "oss" på svenska för att i nästa sekund, vända sig till pappa o ropa isä och prata samiska i stället. Hade två andra grannungar här igår som letade dessa två unga herrar och de pratar samiska med varann.

Ursööööta är de!

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<<
April 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards