Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2009

Av Kvasthilda - 23 maj 2009 09:57


Väntar på Melodikrysset. Black Jack spelar på radion, Inget stoppar oss nu. Den är så söt. Sista önskningen i Ring så spelar vi. Idag har Hans Rosenfeldt varit gästvärd. Saknar hans Söndagsskolan. Det var skitkul. Vi satt ofta och lyssnade för att se vad man skulle klara av att svara på. Frågorna blandat med frågor och diskussioner med vem som än satt i studion. Himla kul. Trist att de la ner det programmet! Han har så mysig röst, herr Rosenfeldt.

O Lisa Syrén dyker upp i sista stund. Älskar henne :-)

En liten analys av dagens program. I början var det bara kvinnor som ringde. Varför tror du det? Senare var det män, med hantverkskunskaper...

Ja, så kan det ha varit. Har inte varit med så länge. Hörde dagens barnfråga. Jag tycker det är jättekul att de har tagit med ett litet fråge-"kapitel" för kottar också!


Tänkte säga att de drar över tiden lite, men onlineradion är ju lite långsammare än den "verkliga".


Ahaaa. Genomgång av förra veckans kryss. Där kom den, melodin som alla hade sån't problem med, "Då är du inte ensam". Lasse Berghagens låt. Va' bra att få det bekräftat även om jag anade att det var den låten. Letade som en galning efter en mp3-variant av den. Originalet gick mycket snabbare än melodin Eldeman hade i krysset, så det var liiite svårt att fastställa identiteten. Det var dock vad jag kom fram till.


Han börjar med Makens favorit idag. Om inte vi varit gifta hade han enleverat Josefin Nilsson och gift sig med henne. Hennes enda fel är att hon inte är rödhårig. Jag har en arbetskamrat som har ljuvligt rött hår och Maken frågar titt som tätt. "Vad heter hon nu igen, tjejen med det vackra röda håret?" Han är nog lite kär i henne. (också! - ni minns pigans tandläkare?)

"Jag mötte Lassie" på deras ljuvliga gotländska - enbusketjejerna.


Himmel o plättar. Elvislåt på steel guitar. Yikes. Jag har alltid gillat Elvis men den där versionen.... *burr*  Måste kolla vad han vill ha! Elvis alltså :-) Kanske det var så enkelt. En liten kyss? Vill bara hitta namnet.


Låten som alla ville skulle vinna Melodifestivalen för ett par år sen. Och som väl gjorde det i folkets ögon? Sannas Empty Room. Jag har lite svårt för den låten. Den är vacker som en dag, men det är nåt som ger mig rysningar. Inte av välbehag. Fast min musiksmak tycks ju gå emot hela svenska folket. Eller åtminstone de som röstar i Svensktoppen. Du är min man är ju (som bekant för den som följt bloggen ett tag) en av mina största *hurr-burr-objekt*.


Cornelis underbara kollo-låt i klassisk tappning. Är det originalet? Måste undersökas.


Himmelska tider!. En bil i fel körfält, E10 Råneå. Trafikmeddelande mitt i krysset.

Åsså kom en ledtråd mitt i det! ELDEMAN, backa bandet!!

Hörde bara "tre bokstäver". Det borde inte finnas med i reprisen? Eller? Trafikmeddelandet. Nåja, det hinns sen. Känner just nu inte igen melodin, så fan tro't....


Sista före nyheterna är ju lätt. Beethoven. Suggestivt o pampigt som bara den.


En promille i en sextonåring?? Polisen tog en ung kille på snabb moppe i Luleå inatt. Sen vår och annat i nyheterna. Fågelskådare. Tretåig mås spottad i nån hamn. Lule? Rödkallen ja. Lyssnar ju givetvis på Norrbottensradion :-) Sport. Ooooointressant. Tjejfotboll, nån gjorde mål efter en hörna. "vinst mot Assi på bortaplan" Aha Notviken. Som sagt, vet inget om det. Väder. 14 till 18 grader, mest svag vind. Jaha.


Krysset sänds direkt från Frövi nästa vecka.


Arrggghhh.... Den urfula tröjan va? Landsplåga säger Eldeman. Kan man ju minst sagt kalla den. Jajamen. Ingen vill veta var du köpt din tröja.

Ja, det var ju kul att höra den igen", säger Anders. Om det tvista de lärde. Tål att diskuteras. Jag tyckte som Eldeman sa, det var en landsplåga. Såg senare en bild florera på internet och mail med en tröja med två hål, strategiskt placerade över bröste(n)t. Rubriken på mailet var givetvis Ingen vill veta var du köpt din tröja.


Nästa är ju inte Johnny Depp's demonbarberare från Fleet Street, Sweeney Todd, men likafullt en man med kniv i hand! FIGARO, FIGARO, FIGAROOOOOOO! Hur fan kan man sjunga så snabbt o ändå få fram orden? Ungefär som Mary Poppins tungvrickarsång i medicin-låten eller vilken det nu var.


"Var är du"? Maken tittade in.

"I MELODIKRYSSET!!!"

"Jaha".... Backade ut igen.


Du kan få min gamla cykel när jag dör. Jag behöver en NY cykel. Eller att få Maken att fixa till min. Tror det är punka o tjall med växlar.  Hade det varit jaktbössan eller fiskespöt tillhörande min 'respektive' hade det nog varit åtgärdat för länge sen. Nu är det ju "bara" min cykel så den får förbli som den är. I bodan.


Men förbannat. Makens mobiler ringer. BÅDA! Kan han inte ta dem med sig när han går ut?!? O se där. Givetvis ringer hemtelefonen också. grrrrrrr. Skiter jag i.

Lyssna till ditt hjärta. Jojo. Just nu blev det svart! Hjärtat alltså. En del Melodifestival idag med. Är ju en stor del av Musiksverige så det är väl inte konstigt antar jag. Hade den låten som ringsignal på min förra mobil. Som Maken gav bort åt nån kompis. De behövde reservdelar. Ja, men VI kanske behöver en RESERVMOBIL nån gång. Man ger inte bort prylar som fungerar klockrent och som inte kräver mat. O framför allt inte MINA prylar. Det var en gammal Nokia. Numret har jag glömt. Ja, inte på mobilen, för det är samma jag har kvar idag, men vad mobilmodellen hette. 3210? Äh, vet inte.


Mer kärlek! Världen behöver mer kärlek. Och jag just nu.  Den kärleken, den kärleken, emellan dig o mig. Längesen Taube var med i krysset.


Ha! Den tog man ju lätt innan han ens ställde frågan när jag tittade i krysset. Bindestrecken avslöjar också en hel del. Paradise. Hans premiär i Melodifestivalen! Martin Eriksson. Stilla tryckare??? Jojo...


Aaahhh. Gamla favoriter. Electric Light Orchestra. OOoooohhhh... Higher and Higher BABY.... It's a living thing.... dam-ba-da-dam-ba-di-da-daaaa


Mjaha. Var det klart nu? SMS från Syster Yster innan MITT kryss slutade. Hon var klar. Mitt kryss är också löst, men jag vill ha klarhet i lite lösa trådar. Just nu funkar inte internet som det verkar så jag vet inte om jag ens kan spara det här. Kopierat förstås! För säkerhets skull.


TUR det! Tvungen att starta om modemet.


Av Kvasthilda - 23 maj 2009 09:52


... Melodikrysset. Hade tänkt skriva nåt innan, men har trampat runt bland bloggarna och läst roliga inlägg :-)


 

Björkar i Björkliden

Grönskan har inte hunnit längre än så. Jo, faktiskt. Bara på ett par dagar har björkarnas löv kommit längre och man börjar ha svårt att se genom björkskogarna.

Nu ska jag ladda kaffekoppen och sätta mig med dagens kryss :-)

Av Kvasthilda - 23 maj 2009 01:38


Fastnade i TVn. Nu är Bette Midler där o spelar nån galen skådis från 50-talet.

Måste krypa i säng så jag orkar upp till Melodikrysset i morron biti!

Himmel vad hon skriker! Bettan. Badar i sin snygga klänning. Vojne.

Jaja. En morgondag. Bara man kommer i säng! Morgondagen är ju snart två timmar gammal.


Natti Natt! Eller Go'Morron.


Av Kvasthilda - 23 maj 2009 01:23


....borstötta av mamma. Antagligen. De såg ut som ett par fjolingar i alla fall, sådär lite gängliga o vilsna, som bara fjolårskalvar gör. En av dem fastnade på bild. Min kompis lyckades skrämma "honom" av spåret. Kompisen var redan nere i skogen vid sidan av spåret. Älgens kompis, vill säga.



Av Kvasthilda - 23 maj 2009 00:17


... är avklarat :-) Min handledare går i pension i morgon! Och en av våra andra handledare (den jag åkte mest med hittills). Guuuu' va' trist! De är kanon!


Vi fick ju inställt idag. Vårt norrgående tåg var inställt. Turfördelaren ringde handledaren och meddelade detta vid lunchtid idag. Vi ställde in oss (mohahahahaaa) på att vara lediga hela dagen fram till 6-snåret. Bil norrut för att hämta hem vårt "tillbakagående" tåg.


Maken o jag for o handlade. Vi bestämde att vi skulle grilla idag. En kompis till oss har reumatiska besvär och äter inte kött så vi köpte några laxbitar till honom. Väl hemma fixade jag till kotletterna (köpte hela bitar o skar i skivor) och laxbitarna med diverse kryddor o olja.

Satte mig vid datorn och läste lite kommentarer och kikade in på en del bloggar.... Då ringer telefonen. Handledaren! De hade ringt o efterlyst lokföraren på VÅRT norrgående tåg! Sh*t! Det skulle alltså gå ändå.

Slängde på mig kläderna o slet en matlåda ur frysen (Findus färdiglagade, tror det var en Black & White pepparstek eller nåt) och drog iväg. Maken hade PRECIS gått ut o startat grillen. *buuuhääää*

Hörde senare att det smakade bra!


Vi blev en timme sena upp till Björkis. Det regnade lite på vägen upp. Lite halkigt! Loket slirade och visade lite fel i hastigheten.

Vi värmde vår mat o satt o käkade när telefonen där ringde. Ole Norman redan på gång från Kopparåsen! SH*T! Ska vi åka, eller stanna o se Talang? Nä, vi åker. Hemma fortare.

Slängde i oss maten o drog ner till Bln station. Klargjorde loket, väntade in mötande tåg, fick grönt och for söderut igen. Lapporten låg i dimmor (låga moln) men fick ett par bilder. En URLÄCKER regnbåge visade sig över Träsket. Ena benet i Träsket nånstans o den andra i närheten av Lapporten. Vi funderade på om det fanns en skäppa guld vid foten - och hur man skulle kunna hitta den! O ännu fler molnfoton. Min elevkompis den här veckan, är fd lärare och har bland annat jobbat med moln i en avhandling under sin utbildning. Hon visade lite kuligheter bland molnen och visade vissa moln som BARA finns i bergstrakter. Ser ut som mandlar.


Vi var hemma sådär TRE timmar före utsatt tid! En timmes övertid åsså var vi hemma tidigt :-))) Så ska en slipsten dras. Eller med lite tur, ett tåg köras. Vi fick I-ore o Fanoo-vagnar hem. Dvs snabbaste kombinationen vi kan ha :-)) Låååångsamt för andra lokförare runt landet, men vi kör ju lite andra vikter. Våra tomtåg väger mer än de flesta normala godståg söderut :-)


Såg ETT liv idag i alla fall :-) Eller två. Ett par älgkalvar (fjolåringar) som sprang på spåret. Men fick ett av dem på bild. Inte jag som körde. Min kompis blev lite skärrad. Alltid jobbigt med djur på spåret. (undrar om jag tog en hare på uppvägen förresten?). Såg också svanar o knipor i en liten fjällsjö. Sångsvanar. Med gul näbb. Knölsvanarna hittar inte hit.


Så, jag hann hem o såg en av mina favvofilmer på tv, Out of Sight med George Clooney o J. Lopez. Mmmmmm. Puss.


Däremot hade svågern också blivit inbjuden på dagens grillmiddag och de hade ätit upp brödet jag köpte, nästan ätit upp BRIEn. Tömt juicen och en potatissalladsburk. Och snudd på tömt chokladkartongen vår söte reumatikerkompis köpte med sig. Han stoppade dock folk o sa att "Spara lite till K också!". Jo, en brödskiva fick jag. Sonen sa till barnafadern att "mamma kanske också vill ha" och han (Maken) fick slita sista brödskivan ur näven på svågern.... Gamar. Fast maten var god, så nåt hade jag lyckats med. Bara sk*t att jag inte fick vara med.


Nu sjunger nån operaaria bakom ryggen på mig i filmen Wake of death med sexy-@$$ Chånclådd.... Jean-Claude van Damme. Tog en stund innan jag insåg att det är en film jag sett förut. Lite gulligt slut i den. Härifrån och dit är det lite *ick*


OK, ska kolla in dagens bildskörd. (nu är clåddans käresta död också, kom just hem o hittade henne. Elaka kinesiska drakmafiosos)


Av Kvasthilda - 22 maj 2009 12:21


Den här killen gillar jag! Måste köpa hans nyaste bok. Om den inte ligger på posten just nu. Minns inte exakt vilka böcker jag köpte, men det är mest engelska romaner - Charlaine Harris o annat.

Bilden till vänster kom med en äggkartong. Blir alltid lika glad när jag ser honom. Sedan han börjat laga mat. Som grining polischef i Beck eller ännu grinigare idiot i Redereiet (där för övrigt en kompis till mig statistar i receptionen) eller andra underliga roller - eller som intervjuperson.... Där finns det mycket att önska. Som jägare är han sådär. Rollmässigt alltså. Jakten i sig, funkar nog bra!

Men som kock. MUMMA! Han får gärna flytta in i min garderob.


 



Av Kvasthilda - 22 maj 2009 11:26


.... sen är det helg. Alla andra har varit långlediga men vi har jobbat. Skönt nog är ofta "Ole Norrman" tidig till Björkliden så vi får tidig hemgång. Så småningom kommer vi att få köra hela vägen till Narvik. Det har varit så under några år förut. Vet egentligen inte varför de slutade med det. Både svenskar och norrmän körde hela sträckan. Behövs färre förare, kanske därför? Vi ville köra mer? (nåja, DE, jag har ju nyss börjat) Nu är vi ju två per tur. Vår uppdragsgivare vill effektivisiera lite mer. Blir väldigt långa pass hur som helst. Det är långa pass med godståg, men blir ännu längre med malmtågen. Lite skillnad i STH (största tillåtna hastighet) och med det gångtiden. Nu har vi korta skift. Men jobbar mycket nätter och kväller - och helger. Åtminstone varannan helg har vi jobb, plus varannan storhelg. Jag har jobbat.... få se nu. Julafton (blev visserligen inställt pga olyckan på KMB), nyårsafton (satt på loket på Tolvslaget, nä, vi klev faktiskt ur o smällde av ett par raketer), Trettonhelgen (Narvik), Långfredag och Annandag påsk (bangården), Kristi Himmelsfärd (det var nu, ja). Hmmm... det blir lite mer än varannan storhelg. Midsommar jobbar jag säkert för jag vill vara ledig helgen efter som inhyser Kirunafestivalen. Om nu arbetsledaren och turfördelaren lyckas lyssna på mig.

Jaja, ska fixa lite lunch o en matback till dagens skift. Tiden rinner iväg!


Av Kvasthilda - 22 maj 2009 11:21


Vi blev stående i Krokvik i väntan på ett mötande tåg. Passade på att kliva ur o fotografera Baron. Den medhängande halvan närmast kameran.



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards