Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 1 juni 2009

tårta o brandlarm

Av Kvasthilda - 1 juni 2009 15:50


Nu tror ni ju förstås att detta ska handla om Makens tårta.... Men si, då tror ni fel. Maken är nämligen inte hemma och att göra en tårta för mig o två av våra huliganer.... Nej, det gör sig inte riktigt.


Däremot var det tårta på jobbet idag. Vilket jag förstås missade. Jobbade visserligen "i stan" hela dagen, men inte på Kumla, som vårt kontor/HQ kallas i folkmun. Tårtan där, var till ära för bland annat två av våra handledare som går i pension idag. Det är några stycken som accepterat pensionsavtalet och går hem. Allt i sann GC-anda över hela Sverige. Våra två handledare som slutar idag har också idag jobbat 40 år i branschen. Fyrtio år som lokförare! De började den 1a juni 1969 och slutar 1a juni 2009. Precis 40 år. En av dem är i mina ögon den bästa handledaren vi har. Hade.

Vi elever gav dem båda en varsin present. De fick hostmedicin på flaska. Det är just "hostmedicin" för att de brukar åka hem till den ena eller den andra och vara sååå harkliga o hostiga i halsen så hustrurna brukar till slut säga:

"Ja, men ta en whisky då!"

Slutar ja... nåja, den beskrivningen är ju en sanning med modifikation. De har fått JTFen för att kunna hoppa in om det behövs. Kan bli lite besvärligt i semestertider.


Min svåger har också gjort sin JTF. Han är en av få ångloksförare i landet och ska köra ånglok rälsbuss på Inlandsbanan i sommar. Åker ni där, så kanske han sitter vid "spakarna"!


O brandlarmet då. Vi tänkte att det var Hesa Fredrik som ljöd sin höga stämma när vi klev av loket efter dagens utbildning. Det är ju trots allt första måndagen i månaden. Nå inte. Klockan var ju närmare halvfyra. Det visade sig vara brand-larmet. När vi gick mot vägövergången från stall var givetvis bommarna nere och brandkåren kom.

"Ska de köra rätt igenom nu??"

Nä, tåg på gång.

Var en annan av våra handledare som kom med tåg 6071 från Narvik. Hur som haver. Det är inte första gången brandlarmet går nere i stall. Utan att för denskull betyda nåt. Annat än falsklarm... Kostar många sköna slantar per år.


Brandlarmet gick under vår utbildning i Borlänge också. Vi bodde på hotell och jag kan säga att ett brandlarm... Det väcker döda! Det gick flera gånger under tiden vi bodde där! Man trampade ut till samlingsplatsen, men det var oftast så jäkla kallt att man travade tillbaks in igen. Falskt alarm varenda gång. En gång var det förarelever som orsakade det. Inte vi, utan en helt annan klass som bodde på samma hotell. De kastade cider på bastuaggregatet.... Hmmm.... Vätska på aggregatet orsakade brandlarm. Jaha...

En av våra klasskompisar fick, vad vi alla trodde var nån form av lunginflammation och blev kvar på sitt hotellrum under sista larmet vi hade. Stackarn. Undrar hur länge det dröjde innan hans tinnitus la sig? Det är ett JÄKLA liv.

Hans lunginflammation visade sig var lungödem och hade han inte haft den fysik han har, så hade han nog inte varit kvar bland oss längre! Gammal boxare. Stor lungkapacitet, vilket hjälpte. Däremot ville han bara ha nån form av Bricanyl så han kunde åka hem igen.... Vatten i lungorna! Det lät sig givetvis inte göras utan han fick gott stanna på lasarettet när han väl tog sig dit, för dränering!


Nä, kanske tar en bit kladdkaka med grädde i stället. Sonen bakade till Mor igår :-)

Det är ju så hos oss. När pappa fyller år, är det Mors Dag, o när mamma fyller år är det Fars Dag... Blir bara en tårta - om nån.


 
 
Ulla

Ulla

1 juni 2009 16:22

Ja det är många saker som kan orsaka brandlarm. Hörde när jag var på gymnasiet att larmet gick när de använde sig av duscharna,eller om det var högtryckstvätten, det blev ånga i alla fall.

Men igår morse kom det ett larm till brandkåren i Mora då eldhärjades ett hyreshus och en 26-årig man hittades död i sin lgh. Orsaken är inte klargjord. Om du går in på Dalarnas tidningar och väljer Mora så kan du se huset o läsa om det.

http://Ladyinblue

 
Ingen bild

Kvasthilda

1 juni 2009 16:30

En kompis till mig blev kvar i en lägenhet som brann. Han hade sängrökt, men hade inte brandlarm installerat. Hade precis suttit o pratat med en annan kompis om det. Han var väl i samma ålder ungefär när det hände.
Tragiskt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

366

Av Kvasthilda - Lördag 18 maj 11:33

Just det. Skrev fel och tänkte ändra när jag kom ihåg att det faktiskt är 366 teman i år. Har jobbat så mycket och varit upptagen under ledigveckorna så fotograferandet har kommit på skam. Därav det långa hoppet mellan senaste två temabilderna. Eller...

Av Kvasthilda - Lördag 18 maj 11:00

Så trött! Blev sent inatt. Igen. Varit en vecka med långa skift och/eller körningar. Mycket som pågår längs järnvägen. Det är mycket vatten och rester efter urspårningen som inte kunnat fixats än. Ett skift till innan ledigvecka. Puh.    O Puh ja...

Av Kvasthilda - Lördag 18 maj 09:00


  Tema nr 073 Folkdräkt 139/366   Det är en av de vackraste bunaderna jag känner till. Nordlandsbunaden.  Här har det precis avslutats ett studentavtackande i Haikjeften i Narvik.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*...

Av Kvasthilda - Fredag 17 maj 09:00

  Tema nr 256 Rödrutig 138/366   Gratulerer med Dagen!        Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Lördag 11 maj 10:55

Lördag morgon, sista dagen för ESC-veckan. Galenskaperna avlöser varann. Petra Mede gör ett kanonjobb. Superproffs. Men, det blir sen, nu är det kryss på agendan.    Vi började dagen med en melodi till ett barn, inspelad för sjuttio år sen, O Mio...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards