Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2009

Av Kvasthilda - 16 augusti 2009 14:11


Sitter på jobbet o väntar på vårt tåg som ska ta oss till Narvik. Det är tydligen en timme försenat pga en tidigare försening av ett annat tåg. Så är det med nattågen. Åt vilket håll de än ska. Eller kommer från. Fast här är ju nästan en utgångsstation söderut så det är inte SÅ påverkat. Om det inte blir som häromdagen när det var strömlöst i Norge.


O där for ett malmtåg mot Svappis. Jisses vad han gasar. Fast det ser ut att gå fortare än vad det gör när de sveper förbi.


Hoppas bara sonen kommer ihåg att mata djuren ikväll. Marsvinen låter som om de håller på att svälta ihjäl :-) De är så söta med sina matskrik. En kvinna sa på radion en gång att hennes (enda) marsvin sökte kontakt genom sitt skrik. Det var en tävling, Gissa ljudet i Norrbottensradion för några år sedan och hon ringde in och berättade just detta. Nej du tack. Ljudet VAR ett marsvin (eller fler får man hoppas, de ska inte vara ensamma!) som tiggde mat. Det är bara för att de vill ha mat. Hon sa att hennes marsvin tyckte om att ligga hos henne på soffan och att den skrek för han/hon ville komma upp... Jojo. Dream on. Iofs KAN ju hennes marsvin sökt kontakt, för de ska som sagt var inte leva ensamma utan ha en marsvinskompis.


Av Kvasthilda - 16 augusti 2009 10:58


en sådan snurrar just nu över våra huvuden här. Sonen funderar varför. En granne hänger ut genom fönstret o funderar tydligen också. De gör så ibland. Snurrar runt, runt, till synes utan något mål. Vet inte om de spanar efter nåt idag eller om de har nån form av övning för sig. Händer också.


Får väl kolla nyheterna så småningom.


Av Kvasthilda - 16 augusti 2009 10:45


Struntar i det jag tänkte skriva o tar nåt helt annat. Om inte annat så för att lugna mig lite.


Sandvikens kyrka är en av de kyrkor jag besökte i somras. Nu fick jag inte komma in i den här heller. Den skulle stå öppen under vaktmästarens arbetstider, men vilka de är framgick inte av de lappar som satts upp på alla portar runt kyrkan. Att det inte var när jag var där, verkade uppenbart då det som sagt var stod låst o igenbommat. Fredag eftermiddag. En tidig eftermiddag. Eller snarare lunchtid. Kanske var just det.


Kyrkan är så läcker med den rosa putsen på de i grunden tegelklädda väggarna och sin kopparklädda tornspira.


 


 


 

  Av Kvasthilda - 16 augusti 2009 10:41


J*A felklickningar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tappade ett inlägg när jag skulle ladda upp en bild för att den här jääääääääää*a bg inte har nåt minne. som tur är var det inte SÅ mycket jag hann skriva, men nu måste jag börja om igen.


Av Kvasthilda - 16 augusti 2009 10:08


Läste Lasse Anrells krönika om Bolt. Så bra! Det var precis så jag såg det igår när jag tittade till TVn o fjärde kvartsheatet precis hade gått. Bannade mig själv för att jag missade de andra tre loppen. Men jag fick se Bolt i alla fall i sista heatet. Allt ifrån den knutna näven-hälsningen till fuktionären bakom startblocken till leendena Bolt och Bailey emellan, i slutet av loppet. Bolt som släppte loppet till Bailey från Antigua & Barbuda och lät honom vinna.


Killarnas hundrameterslopp är det som jag älskar mest av allt i de stora friidrottsmästerskapen. Min gren. Har tävlat i just 100 meter själv. För hundra år sen. Skulle man aldrig kunna gissa idag...


Av Kvasthilda - 16 augusti 2009 10:06


Nu rusar han som en galning genom lägenheten igen. Neo letade fram en tennisboll i skohyllan och den lilla grejen triggade hans dampryck. Han älskar att busa o drar genom huset som en stormvind. Mattorna flyger. För att inte prata om katthåren. Jisses vad den katten släpper hår just nu. Vi hostar katthår hela tiden här!


Av Kvasthilda - 15 augusti 2009 21:02


Yes Yes Yes!!!


JAGAD är på TV!


"Alright, listen up, people.

Our fugitive has been on the run for ninety minutes. Average foot speed over uneven ground barring injuries is 4 miles-per-hour. That gives us a radius of six miles.

What I want from each and every one of you is a hard-target search of every gas station, residence, warehouse, farmhouse, henhouse, outhouse and doghouse in that area.

Checkpoints go up at fifteen miles.

Your fugitive's name is Dr. Richard Kimble.

Go get him.".....


Pratade om den bara häromdagen.


Puss puss puss.


Av Kvasthilda - 15 augusti 2009 19:33


Dagens Veckans melodikrysslösande har ju av förklarlig anledning blivit försenat, men nu har jag hittat lite tid att gå igenom det och lyssna igen. Tack o lov för Internetrepriserna! Vad gäller mitt numer stående blogginlägg... Den som prompt vill ha facit o inget annat får vända sig till andra ställen. Det finns de som gör speciella Melodikryssfacit o lovar att det ska vara klart flera minuter innan krysset ens är klart. Skiter väl MAN i, svarar jag då. Mina kryssinlägg tillkommer o finns bara för att jag tycker det är kul att filosofera lite runt krysset. Hjälper det nån på vägen så blir jag bara glad :-)


Sitter just o lyssnar på förra veckans svar medan friidrotten går på TV. Ser att de tävlande har nummerlappar med NAMN fram, snarare än en siffra. Brukar inte sån't bara vara brukligt i "små"-tävlingar, typ Golden League....?

Men HJÄRNSLÄPP!! Det är ju mångkamparna. Givetvis :-)  KOKO! *snurrar fingret runt örat*

O säger KOKO igen då, för ALLA har namnskylt på bröstet, o nummerlapp på ryggen. Sådeså.


Jaja, till dagens kryss då....


Inledande musiken i dagens kryss är tema till en omtyckt TV-serie. Vilken? Aaahhh, Mistral's dotter. Jag var liksom alla tjejerna i serien kär i Stacy Keach vid den här tiden. Hmmm... Ibland undrar man hur tonårshjärnor fungerar? Å andra sidan var jag i slutet av mina tonår då. Himmel, vilka hjärtekrossare som var med. Förutom Stacy, fanns Robert Urich och Timothy Dalton med bland den manliga roll-besättningen.

Only Love heter melodin med Nana Moskouri.

O en jätteparentes... Barbie har en kompis som heter Stacey. Det är en tjej. Hennes engelska kusin. Barbie har även en lillasyster som heter Stacie. Lite som med Kim o Robin. Kille eller tjej. Spelar ingen roll. Slut parentes :-)


Jisses vad krystat det blir ibland. Vi söker en veckodag i melodin. Sen tar vi dagen fyra dagar senare o dessutom i flertal.... Hahahahaaaa! Melodin känner jag inte riktigt igen men de bokstäver jag har, ger mig onsdag(ar) så den har nåt med lördag att göra. 


Nästa uppgift är en duett och vi söker efternamnet på killen som sjunger med Sarah Dawn Finer. Den ljuvliga Du som tar ett hjärta. Killen har jag sett på Kirunafestivalen och han är till slut lyckligt gift med en kulla. Patrik Isaksson. Dalatjejen heter ju Sofia Rågenklint.


Tove Janssons fina Höstvisa tar över, dock utan den fantastiska texten och vi vill ha förnamnet på tonsättaren. Hon heter Erna Tauro säger mig en snabbgoogling.

Skynda dej älskade, skynda att älska,

dagarna mörknar minut för minut.

Tänd våra ljus, det är nära till natten,

snart är den blommande sommaren slut


En annan finne tar över. M.A Numminen IGEN! På allmän begäran.... Hahahahaha! Finns ingen som lämnas oberörd av herr Numminen och hans alldeles särdeles egna "sång"-röst. Eldeman har blivit bombarderad av epost o vanlig post om MA Numminen och önskningar om mer medverkan av honom.... Han sjunger Route 66 i en salig mix med delar av Beethovens nionde symfoni. Himmel o plättar.


I pausen innan nästa melodi pratar så Eldeman om att de INTE befinner sig på Malmöfestivalen idag. Det var ju nån dubbelbokning eller nåt sånt. Nästa liveprogram blir 29e augusti och nästföljande nästan på min mammas födelsedag, den 26e september. Då ska de till Oskarshamn där också min bror bott. Mamma fyller den 28e o Storpigan dagen innan, den 27e :-)

(det var det där med 6 degrees igen Gladan? Fast i en annan tolkning.)


Sista uppgiften före halvslaget gäller något "mycket omfattande geografiskt som för ögat kan befinna sig i denna position"... Hmmm... Frankies Fly me to the Moon, fast i en instrumental version. Månen kan ju befinna sig i Nedan.


Första uppgiften efter nyheterna är ännu en vacker duett. Con te partirò eller Time to say goodbye. Sarah Brightman o Andrea Bocelli sjunger så vackert så det gör ont. Nästan. Hon har en makalös röst, den kvinnan! Fantomen på Operan. Mmmmmmm. Nej, den här melodin är inte därifrån, men hon gör rollen som Christine i Fantomen. Underbar musik(al)! Sarah har varit gift med Andrew Lloyd Webber som specialskrivit musikaler till henne. Låter det bekant? Nu pratar jag inte musikaler, men filmmakare... Helena..?

Colin Nutley som gifte sig med sin favoritskådepelerska o ger alla huvudroller till henne. Nåja, är de bra så är de (fruarna), även om hon inte tillhör mina favvoskådisar, annat än som Annica Bengtzon. Kanske. Behövs nog Helena för att göra den rollen. Skjutjärnsjournalisten med den fula munnen.


Sven-Bertil Taube sjunger sen Beatrice Aurore som från början är en dikt av Harriet Löwenhjelm. Eldeman frågar efter kompositörens förnamn. Mera googling, även om jag anade vilket namnet var av de bokstäver jag hade. Dock vill jag veta resten också. Gamle kungens livmedicus nämnde han, herr Eldeman. Hjamlar Casserman heter han. Hette han.


Nästa uppgift var ifyllt innan vi fick veta vad vi sökte. Eva Cassidy sjöng Irving Berlin's Blue Skies (ja, mer googling för jag visste inte att Berlin skrivit den). Eldeman nämner en annan melodi hon gjort en fantastisk version av, Over the rainbow. Den är så vacker med henne!


Nästa melodi har gjorts av en mängd artister, exempelvis Agnetha Fältskog, men jag ser bara Tutta Rolf framför mig när jag hör den här,

Nu skall vi opp, opp, opp

opp på den gryende kärlekens topp, topp, topp

kom, kom, kom bara med mej

och skyll inte på några om, om, om

visst är du kär, kär, kär

vill du mej något så har du mej här, här, här

din, din, din vill jag vara och bli

om du bara blir min, min, min

Fast idag var den instrumental. Igen. Var inte SÅ länge sen den var med i krysset senast.Två uppgifter kvar.


Nästa är dagens Melodifestivalinlägg, från 2007 års festival. Sonja Aldén sjunger För att du finns, som blivit Årets låt. Sonja själv har fått en Rockbjörn, tre grammis-nomineringar och blivit Årets nykomling på Svensktoppen. Bra jobbat.


I sista uppgiften lämnar vi Sverige. Men bara delvis. Låten är äldre än frun Anna tror jag! Vilket namn. Anna Anka. Kalle Anka. Arne And. Låter som en seriefigur. Anna Anka. Hon ser ut som en seriefigur också. Nej, inte vara sån nu! TV-aktuella Anna Anka, gift med Paul Anka.

Låten är en gammal femtiotalsgoding. Gammal Rock'n Roll. Fast tonårsmodellen. Ooooohhh Pleeeease stay with mee Diana.... JAG blir då glad av den :-)


Jaha, det var dagens kryss det! Ömsom vin, ömsom vatten.


Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se