Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2010

Av Kvasthilda - 10 juli 2010 13:45



Sitter på ett stopp o har med mig Lapptoppen. Frågade hur länge jag får stå.... Ett tågmöte o malmlasten före mig ska gå så det tar cirkus en timme i alla fall.

Har börjat lyssna på krysset men jag kommer aldrig att hinna klart men tar lite i taget i alla fall. Får väl stoppa ner den här när persontåget passerat.


Av Kvasthilda - 10 juli 2010 13:39


Finlok o skitvagnar. Slirigt o jävligt. Hultsfredkavalkad i P3. En epok i graven. Just nu Kent. Hur styrd han än var i Kiruna är de jävligt bra. Hörde att de var med i krysset idag.


Av Kvasthilda - 10 juli 2010 09:32


Jag hittade lite åkerbärsblomster vid ett av mina långa stopp efter linjen i veckan. De lyste så fint med sin rosa färg i dunklet i det höga gräset. Vi har vänt mot mörkare tider och det märks, trots att solen ännu står över horisonten. Är det mulet så blir det "mörkt".



Mitt tema: Rosa lördag


Av Kvasthilda - 10 juli 2010 09:00


Tema nr 297 Telefon

194/365


En gammal växeltelefon. SvågerTvå och en kompis till honom fick köpa de här när en lokal växelstation lade ner verksamheten. De betalade 25:- för paret och fick intyga att de inte skulle bedriva konkurrerande verksamhet kontra Televerket. Det gjorde de inte men vad de gjorde i stället var att koppla in telefonerna mellan sina rum i husen och använde dem som en form av interntelefon. Nu står de bara som dekoration i Svågerns vardagsrumsfönster. Gamla bakelittelefoner med lur o vev.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 10 juli 2010 08:55


.... det är ju lördag idag. Det betyder Melodikryss.... Jag hade redan planerat att ta med Lapptoppen IFALL torsdagens skift upprepar sig men det finns inte mycket tid att lösa krysset i direktsändning.... Får ta det eftersom. Kan ju bara hoppas att jag inte har en deämmare. Jotjena. Kikade i loklisstan och där står det klart o tydligt på mitt norrgående... Dm3. Iore hem som sig bör när det är långtåg. Om den nu går i min tidtabell hem. Man vet aldrig. Å andra sidan kan det ju hända att det löper på smidigare idag så Lappen får ligga orörd i väskan. Tror ni? Fem timmar i stenis. Då hinner man se film tillome! Kanske snor med mig Alice i Underlandet. Lite Johnny Depp är aldrig fel.

Köpte den häromdagen och den är nu fast förankrad i dotras Deppsamling... Vilken hennes pojkvän är avis på :-) Han får väl hålla fast vid henne ett tag då så kanske de hinner plöja dem.

Snart dags igen för ännu ett mastodontskift efter Malmbanan. SKönt med gårdagens lätta tur :-)

Höll på att svimma av i taxin på hemvägen. Så trött.

Hörde en intervju med en av killarna i Willy Clay Band på radion. TROR det var Fredrik Elenius, dvs vår lokins grabb. Det var inspelat före Kirunafestivalen. Hörde att tjejen nämnde Kiruna flera gånger och chaffisen höjde volymen på radion, så nämnde hon även Fredriks namn men jag hann inte uppfatta om det var han. Tror det. Rapp i käften, som sin far :-)

De spelade en omgjord version av deras Mighty Good Time som hann ligga hela tre veckor på Svensktoppen innan den blev utrangerad av Melodifestivallåtarna. Den hamnade lite fel i tiden om man säger så. Melodifestivalens svensktoppsbidrag brukar nagla sig fast veckovis och dräpa allt annat i sin väg.

OK, ska fixa lite matsäck, ladda en vattenflaska, packa kaffepannan idag, äta lite frukost o se om jag kommer till skott nån gång.

Ha en bra dag!


Av Kvasthilda - 9 juli 2010 21:54


Nu är det full baluns däruppe igen. Tor han dundrar på som aldrig förr. Det mullrar o dundrar. Bara han håller sig från att förstöra nåt mer efter järnvägen.


Av Kvasthilda - 9 juli 2010 17:19


Mums. Ensamt nylok till Gällivare. Sweet. Lite skillnad mot veckans norrgående trafik. Luktar nytt o fräscht. Mmm.

Åska i luften. Håll dig i skinnet nu Tor.


jobb · sms
Av Kvasthilda - 9 juli 2010 13:25


Kanske dagen blir en bra dag, i tågföringens tecken. Min ordinarie tur är inställd. Den jag skulle köra var redan såld... Nu är budet ett tomlok till Kos. Inte helt fel. Ensamt lok ner till Gällivare/Vitåfors o sen taxi hem. Bara att hålla tummarna att taxin håller sig på vägen då.

I morgon har jag samma tur o tåg som igår så det är bara att stålsätta sig, fylla ryggan med frukt o böcker och hålla tummarna att det faktiskst ÄR långtåg hem, vilket innebär (oftast) en tossi i loket.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards