Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2010

Av Kvasthilda - 15 juli 2010 09:00


Tema nr 292 Tagg

198/365


Taggtråd är effektivt att hålla folk o fä ute - eller inne. Jag hittade en bit taggtråd med en ung björk som lindrade dess hårda utseende något. En dam passerade när jag stod där med kameran riktad mot en industritomt och funderade vad jag fotograferade. Hon trodde det var det fula huset innanför staketet :-) Iofs hade hon rätt i det för det blev nån bild på det rucklet också men här var det taggen som var i fokus för linsen. Man kan ju inte förklara allt konstigt man fotograferar för förbipasserande undrande. Då är väl risken att man hamnar innanför nåt taggtrådsinringat själv... Heheheheee...



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 15 juli 2010 03:18


Tog en bild på Maken där han satt på trappen idag o väntade på taxin. Tänkte välja en bild på kompisen men valde den här i stället. Kompisen skulle inte bry sig om att vara med på bild så inte för den delen....

Några dagar sent ute, men den som väntar på nåt gott.....



Show me Yours @ WTFdotCom


Av Kvasthilda - 15 juli 2010 03:08


Ja, det myckna regnandet har satt sina spår. Jag hängde upp lite tvätt idag - positiv ska man vara! Tog kameran med mig ut o tog några bilder på tvättlinan innan jag skakade av vattendropparna. Hade några handdukar som hängt ett par dagar i andra änden av hängställningen och tvättlinorna på den sidan slakade så badlakanen släpade i backen! Var liksom ingen idé att plocka in tvätten utan den fick hänga kvar ett tag till.



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Macro Lovers denna veckan



Av Kvasthilda - 15 juli 2010 01:45


Kent avslutade Kirunafestivalen i år. Det var mindre besökare på årets festival än tidigare år, men under Kentkonserten var backen nedanför Hotell Ferrum mot Kebnescenen knökfull av folk. Kent bjöd på en superb konsert.



Konserten avslutades vid tvåtiden med ett fyrverkeri av röda silkessvalor. Tusentals röda fåglar sköts ut i publikhavet och seglade runt en lång stund efter att konserten slutat. På papperet var tryckt låttexter från deras album Röd.


Av Kvasthilda - 14 juli 2010 23:13


Först ut i min bildkvalkad, men inte först ut i festivalen. Bilderna och uppträdandena kommer inte i kronologisk ordning. Alls.

Vi kom in till stan så sent på lördagen så vi hann bara med att se extranumret med Higher och en rocklåt.

(kan ha varit Led Zeppelin's Rockn' Roll, vet inte såhär i efterhand, men han har gjort den på andra ställen så det är väl så :-) )

En del bilder blev det i alla fall!




 

Higher



Fullt ös...






Han verkade grymt nöjd med sin spelning :-)


Av Kvasthilda - 14 juli 2010 17:58


Maken ringde för en liten stund sen. Och igen alldeles nyss. "Det är varmt här". Brände sig på panelen i bilen. Över trettio grader i hyrbilen. En VOLVO!!!! Hahahahaa... Min man ska köra en VOLVO.... Det är en av världens största svordomar tycker han annars. Var tvungen att lägga på för GPSen sa nåt o han ville liksom höra det så han inte missar nåt viktigt.


Inser att E-pigan o Lillkullen skulle behöva en GPS också.

Hur kommer man från Kalix?

Eehhhh.........? Följ vägen. Finns bara EN väg från Kalix. Kör till Töre.

...en stund senare....

Ska vi mot Sundsvall eller Morjärv?

VAR ligger Sundsvall? ETIO! Finns bara en väg. E4 kommer ni söderut. Fel håll. Följ väg ETIO.


O gubben ringde igen. Nästa avfart 45km bort. Antagligen i en rondell. Han har flugit till Arlanda och är på väg till Öööörebroo (läses på bred gnällbältiska). Hotell en natt. I morgon ska han titta på en växel. Vem som nu är ansvarig ville ha dit "en expert" att titta på den och ville inte ha nån annan än Maken. *stolt*

Mitt i semestern.

Efter förrättat värv tar han sin inhyresVOLVO (Mwahahahahaaaaaaa) och styr kosan något norrut för att göra en blixtvisit hos svigermora, dvs min mamma - o pappa. Eller om han åker till SysterYster o Sambon. Skulle bara våga att INTE åka till mor o far.

Sen tillbaks till Arlanda för att lämna av VOLVOn (mwahahahhahahaaa) och ta ett flyg hem för ett par dagar. Sen drar han söderut till stugan. Kanske jag slänger Sonen i skuffen då?

Får se.


Här regnar det igen. O regnar lite till. Hade visst varit ett sjuhelvetes åskoväder i morse. Grannens diskbänkslampa hade blinkat till o slocknat sa han. Tur att våra datorer höll. Själv sov jag mig igenom hela "stormen". Nattjobb. Eller inte.


Vännäs ringde nyss o gav mig Tjänst Motsvarande. Tack för det. Önskar bara att jag kunde ta en bärs eller nåt. Men har ju jour. Om ingen blir akut sjuk efter vägen är jag turfri, för sista tåget går norrut om fem minuter. Typ. O de som far norrut har nåt med sig hem igen. Oftast.

Vågar inte chansa. *bäh*


Av Kvasthilda - 14 juli 2010 16:47


Nu äger ju jag ingen hängmatta och vädret här tillåter väl inte direkt dylika sysselsättningar men jag har min sommarlitteratur räddad. Åtminstone för några dagar.

Den som inte är intresserad av Harlequineska romaner med övernaturliga väsen behöver inte läsa vidare....


Kresley Cole skriver romaner fyllda av övernaturliga odödliga varelser och om deras liv och öden när de "hittar den rätte". Immortals After Dark. Det är varulvar, vampyrer av två slag, feer (nu snackar vi blodtörstiga faes, inte små söta skogsféer), valkyrior, häxor, demoner och annat. De tillhör "the Lore" men bor bland människor - till en viss del. Många är flera tusen år gamla medan andra kommit in bland de odödligas skara bara för ett par decennier sedan. Jag har läst två hela böcker och en del av en roman där första berättelsen finns med. Den handlar bland annat om hur Valkyriorna kommer till.

En stark kvinna som på sin dödsbädd ropar om mod blir uppmärksammad av ett par gudar och när kvinnan dör tar de henne till sig och hon får ett andra liv, för att föda en dotter som blir en odödlig valkyr. Genom åren har det tillkommit en och annan valkyr på detta sätt med olika fäder.

En av de unga valkyrerna är halvvampyr då hennes far var vampyr. Hon är en av de mest tillbakadragna och blyga valkyrerna på planeten, sin bakgrund till trots.

Vampyrer är valkyrernas största fiender och det faller sig inte sämre än att den första novellen fortsätter med en berättelse om en valkyr som faller för, just det en vampyr. Nu är han en sk Forebearer, en förvandlad vampyr och var en stor krigsherre under sin levnadstid. De fyra bröderna Wrath är välkända, även inom Lorens led. Forebearer-vampyrerna dricker inte "levande" blod, dvs direkt från källan. De har andra sätt att få tag i sitt livsnödvändiga blod. Det finns ju slaktare! Man kan köpa blod. På påse.... Hordens vampyrer däremot har röda ögon och dricker blod från alla de kommer över, tills sista andetaget lämnat deras offer och blodet är tömt. Därav alla andra Lore-folkens hat för vampyrer. De känner inte skillnaden mellan Horden och Forebaerers förrän de kommer nära och är det en Hordevampyr kan det vara försent....


Nuvarande boken, den tredje fr.v nedan läser jag just nu, Wicked Deeds on a Winter's Night. Den handlar om varulven Bowen som förlorat sin stora kärlek för drygt hundra år sedan och han är sjukligt längtande efter henne. Har en varulv en gång hittat sin mate och hon försvinner är risken stor att han sörjer ihjäl sig... In i handlingen stiger en ung häxa omgiven av allsköns trolldom för att ingen ska se hennes rätta jag. Hon är vacker som få och skulle förtrolla vem som helst. Hon vill inte ha vem som helst för hon är född till att göra stordåd. Hon kommer att bli en stor ledare inom Häxornas värld. Därför har de lagt en trollformel omkring hennes väsen för att hon inte ska bli förföljd av hött o mött. Hon är fortfarande vacker som en dag... Under en stor tävling som infaller vart 250-nde år träffar hon Bowen och faller för den ursnygge och plågade varulven.


    


Alla böckerna går in i varann och har parallella historier men ska kunna läsas var för sig. Dock ger de en inblick i varandras historier om man läser dem kronologiskt. Mer om Kresley Cole och hennes böcker finns att läsa här.


Jag har ju tjatat om Gena Showalter's Lords of the Underworld och Atlantis-böcker och de här är skrivna med ungefär samma humor och framför allt glöd. Het glöd. Gena och Kresley är vänner och förtrogna och en av Kresley's karaktärer kommer att glida in i en av Gena's Lord-böcker vid nåt tillfälle.


Lättroad? JA! O det är ju sommar. (som om nu DET spelade nån roll?)


Av Kvasthilda - 14 juli 2010 14:36


En bloggkompis tillika fejjanvän delade med sig av den här videon och den är bara för jäkla kul för att inte dela vidare. Naturens under.





Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards