Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 10 januari 2010

Av Kvasthilda - 10 januari 2010 19:45


En helt ny utmaning för lördagen. Den här ställer inga andra krav på dig annat än att fotot ska vara taget av dig och för minst ett år sedan. Det finns många bilder som "möglar" bort i arkiven utan att nånsin få visas upp och här är ett sätt att göra det. Det är digitala foton, pappersfoton o diabilder. Scanna in dem. Visa upp dem. Länka hos NatureFootsteps Lördagsarkiv.


Min första bild är fotad under en crusingkväll i SysterYsters förra amerikanare sommaren 2008. SysterYster o Sambon bytte bil i somras till en plåttakare, men här sitter vi i en cab en varm o härlig julikväll. Fotografen på bilden är min brors dotter. Kameran tillhör hennes far, men hon har också tagit många bilder med den!



Lördagsarkiverat


Av Kvasthilda - 10 januari 2010 19:41


Det var inte lätt att vara Kirunabo med veckans fönstertema... Vi har varmast i landet och mycket av frosten har tinat bort. Dock hann jag fota verkstan's utryckningsvagn igårkväll/natt när jag klargjorde mitt lok. Här är det isigt värre. Är tvungen att visa två foton för att få fram färgerna. Lyktljuset blir alltid för gult och blixtbilder lite för hårda, så en av varje får väl utjämna oddsen lite då. Det lilla fönstret visar en del av maskinrummet i kärran och är väl inte sådär jätteupphetsande, men det är dock ett fönster där! Och fruset är det - runt omkring. Tror att den här vagnen läcker ut en massa värme då den ständigt är nerisad vintertid. Istapparna är en halvmeter ibland och allt är igenisat! Har visat ett strömuttag tidigare i veckan, från andra sidan av vagnen. Den självlysande orange färgen har blekts i den ständiga sommarsolen, så vagnen ser mest blaskig ut på den här sidan.



Veckans fönster hos Susanne


Av Kvasthilda - 10 januari 2010 17:10


Här befinner jag mig idag. Det är "typ" veckans tema. Det är bara att man måste definiera det på ett annat sätt :-) Temat heter ju faktiskt Så här ser det ut där jag är idag, del 6. För där jag *befinner* mig, är nån helt annanstans. Går omkring i nåt slags vacuum. SOOOOVA! Nattskiften är inte snälla. Jag tvingade upp mig lite tidigare för att hinna med dagsljuset idag och kunna fotografera nåt ur min omgivning. Må vara att solen återvänt fläckvis, men den ger långt från det ljus man kan önska för vinterfotografering, snön till trots.

Idag har termometern visat -0.0 grader... Blinkade till o sen stod det -0.2 Alltså ganska precis på nollstrecket. Det regnade i Björkliden inatt! Voj Voj. Upp-o-ner är världen! Kiruna, vårt lands mesta vinterstad har varmast i landet. Tror jag!

Hur som haver. Vände kameran mot himlen mest. Vår himmel har nämligen varit fylld av pärlemormoln idag. Dessa urvackra men något "giftiga" moln. Jaja, de är giftiga såtillvida att de innehåller diverse metaller och andra utfällningar som ger de fantastiska färgerna när solen lyser på dem. Man dör ju inte om de mot förmodan skulle släppa ifrån sig nån form av nederbörd. Vilket de aldrig gör!


 


 


 


Se andra trissar här 


 


Av Kvasthilda - 10 januari 2010 15:04


Jag lider av en bokstavskombination. Den heter T.R.Ö.G

Det brukar en kompis till mig säga. O just nu har jag samma åkomma. Det händer INGENTING här. Allt står still. Har varit ute o fotat efter ynka två timmars sömn på förmiddagen. Tänkte försöka komma i säng tidigare ikväll i stället, för att orka kliva upp i ottan i morron. Före ottan tillome.

Fejjan lider av samma åkomma. Allt står still där med.

Behöver fixa de där fotona. Trissen ska ha tre o eventuellt jag själv nåt annat. Vore ju kul att publicera ett foto utan att det är kopplat till nåt fototema också :-)

Jaja, Nu är gubben hemma o jag har inte ens ätit "frukost" än!

Better get going.


Av Kvasthilda - 10 januari 2010 09:00



Tema nr 132 Kaffe

11/365


För tema nr 132 har jag valt att fota den "nya" Baileyslikören med kaffesmak. Vi köpte den strax före jul och den smakar kaffe, mixat med Baileys vanliga gräddiga och mjuka smak. Som grädde på likören...ehhh... har Maken köpt en chokladask där de brunvita chokladbitarna är smaksatta med just kaffe. De har en lite bränd kaffeton. Ungefär som snabbkaffe.


 

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson


Av Kvasthilda - 10 januari 2010 07:34


Jag har nyss kommit hem från nattens tur. Vaknade cirkus tio minuter innan Ole Norman ringde (i Björkliden förstås) och meddelade sin snara ankomst. Det var bara att kliva upp, klä på sig och dra sig ner mot stationshuset. Mötte "Ole" på vägen ner o han berättade att han försovit sig inför sin tur, men tog igen tiden - med marginal. O mest på svensk sida. Ja, han var ju lite tidig. Lite mindre tidig än vad min tidtabell på överliggningen sa, men den är väl hämtad från gamla tidtabellen kanmantänka.

Några minuter tidig alltså. Sjuttiotåg (för oss betyder det snabb-snabbtåg). YES!!! Ehh, nä.... Va' fan hjälpte det när det var som en jävla mjölkbil?? Stopp överallt. Möte med lasttåg. Möte med godståg. Förbipassering av godståg. Stopp i block. Stopp i block. Vad nu då?? Godståget måste ju ha hunnit undan med god marginal - de får ju i alla fall köra hundra som mest, nittio annars.... Nähä. En arbetsmaskin stod på en driftplats... Förbigång av denna - o stopp på nästa driftplats.... Möte med godståg. Sen då? Inkommande arbetsmaskin.... Ja, men NU DÅ??? Nej då, invänta lastat malmtåg som lämnade Sjöbangår'n medan jag stod still............ *suck* OM det hade flutit fint hade jag varit hemma en timme före tidtabellen. Som det blev nu hade jag bara några futtiga minuter tillgodo.

Ska strax krypa i säng o sova nån timme. "Ledig" resten av dagen men börjar halv fem på måndag morgon.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards