Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2011

Av Kvasthilda - 21 juni 2011 15:19


Regn Regn Regn. Regnar hela denna längsta dag på året. Får se hur det går att köra hem ett godståg ikväll. Lite slirigt kan jag tänka mig.

Sitter just nu i Boden och ondgör mig över röklukt. Nån har varit ut o hämtat "frisk" luft. Säkert chifen själv. Nej fan. Han har semester. När de står precis utanför dörren o det regnar på det här viset har röken ingenstans att ta vägen - o far alltså IN. Å andra sidan stannar röken kvar soliga dagar också när luften står still.... ISCH o BLECH. Snusk. Hate it.

Lillkullen försov sig i morse. Jag blev orolig att Storfots-Kläppen också sov men han hade dragit. Varför de då inte hjälps åt att väcka varann går utanför min fattningsförmåga. Lillkullen skulle väcka Kläppen om han sov och jag förutsatte att det skulle ske omvänt om så var fallet. O icke det. De har i o för siiig inte mycket hjärnverksamhet den tiden på dygnet, kan ju påverka saken.

Nåja, skärpning juniorer!

Eller junior o junior. Lillkullen fyllde faktiskt 21 i söndags. Tiden går! O de firar ett år nu, av turbulent samvaro, Kullen o Mellantjejen. Hon hade fått en tornedalsring som present. Nu har hon två breda silverringar. Vad är den andra nu då? Norrbotten? Lappland? Kiruna???? Hjärnan på mig funkar uppenbarligen inte heller.

Ska gå upp o installera min väska o försöka vila lite. Eller äta. Eller nåt annat. Läsa kanske. Har med mig en Nora Roberts jag håller på att läsa (en av Harlekins månadsböcker) och en bok med fyra noveller, varav en tillskriven Sherrilyn Kenyon. Historien om Fury. Kanske tar den. Spelar ingen större roll om jag hoppar mellan böckerna då de är så olika. Det är som att följa ett par teveserier. Eller se Potter VII-1 som jag gjorde igårkväll tätt följd av Twilight Eclipse på nattkröken. Tog ett glas vin till Potter. Eller två. Vernissagen jag köpte i veckan. GOTT. Skönt. Inte bara ett vackert konvolut utan ett gott innehåll också. Sov gott sen.

Halt kom o hämtade mig för han hade grejer att ta med sig ner mot Långträsk som gubben glömde ta med sig när han for. Luftpumpen till ditobössan. Viktiga saker. Skönt att få skjuts i detta väder. Antiväder. Oväder. Finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder. O nä. En kollega till mig hyllar vädergudarna. Han vill ha vatten. Mycket vatten. Är en sån där forsfarare o vill alltså ha vatten i fallen. Kan ju vara bra att täcka steneländena när man kommer i full karriär i en liten sketabåt av kajaktyp.

OK, ska kika in i fikarummet o traska upp till mitt rum sen.


Av Kvasthilda - 21 juni 2011 09:00


Tema nr 269 Soluppgång
174/365

11 juni 03.29

Solen går ju inte ner just nu men här dök den upp igen bakom Loussavaara efter att ha varit dold bakom berget en stund. Idag är det sommarsolståndet och årets längsta dag. Nån soluppgång har vi inte sett röken av idag. Det regnar.


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos aksonAv Kvasthilda - 20 juni 2011 16:26


Det har vimlat av lämmel i fjällen i vår. Maken hade dem kring fötterna sist de var o fiskade. En satte sig mellan skorna där han satt. En kompis fotade en närgången lämmel - som givetvis bara satt o skrek. Det är vad de gör bäst - o som människa gör man själv bäst i att ignorera dem. De stressar ihjäl sig annars.

I stan är det sork. Sork Sork Sork. Sorkgångar överallt. Och hål i gräsmattan.


När jag gick hem från stan för några dagar sen fick jag syn på en sork vid spåret. Stannade till o försökte få bild på den. Gick närmare - o ännu lite närmare. När den tyckte att jag blev FÖR närgången sprang den tillbaks till bortre rälen o försvann. Tog några bilder. De två nedan är samma foto.... Han ser så käck ut där han "sitter" med ena framtassen på stenen.
Av Kvasthilda - 20 juni 2011 13:35


Neo trampar omkring dörren och vill gå ut. Inte just nu, men ofta varje dag. Speciellt om folk rör sig in och ut genom dörren. Jag vill också gå ut! Han är inte lika enerverande som den gnälliga hunden men hans gråt är ganska hjärtskärande. Han låter jätteledsen!Ibland får han komma ut. Kul att spana på fåglarna!Smörbollarna står i full blom. Underbara blomma!O fjällviolen lyser med sina söta gula ansikten. Fast nu är de bortklippta....


Av Kvasthilda - 20 juni 2011 13:30


För några veckor sedan var vi o handlade o en sak vi hittade var dessa:Ja, det står ju på bilden vad det är. Tombär. World's smallest tomato. Yttepyttesmå är de. Som vinbär med tomatsmak. Fanns både röda o gula.

Man kan ju undra varför de är framodlade?


Men lite kul är det.


Av Kvasthilda - 20 juni 2011 13:13


Lugnt o stilla. Tyst det är i husen. Tyyyst i husen.... Skönt med katter som inte har klor som hörs för varenda steg de tar. Maken har farit mot Storlångträsk o tog jycken med sig. Inte ett pip. Inte ett protestskrammel i buren. Inget skrammel i vatten- o matskålar. Inget gnäll. Bara tyst o lugnt. Underbart.

Husse Halt ringde igår o han åker ner mot Långträsk också i morrn. Får bara hoppas att Tessan slutat höglöpa. Å andra sidan är det inte mitt problem. De är ju inte HÄR. Tre gånger fick de till det, hannen René o hon. Får hoppas det blir valpar. Minst tre. Enligt Halt är hon skitsur nu när hon inte längre får leka med René. Låg bara o blängde på honom.

Tyra blev instängd i E-pigans sovrum så hon har pinkat i sängen. Smart. Förhoppningsvis var det bara en tillfällig olyckshändelse just för att hon inte kom åt sandlådan. Täcket ligger i tvättmaskinen och är nog färdigtvättat nu.

Jag har fullspäckat schema den här veckan. Jobb alla dagar/nätter. Fast jag börjar först i morrn. En ledig dag till.


Av Kvasthilda - 20 juni 2011 09:00


Tema nr 185 Måndag
173/365

Finns väl inget i bilden som säger att det faktiskt är måndag så ni får tro mig på mitt ord. Lunchflyget är på väg in. Affärsresenärer och andra är på väg att landa på Kiruna Airport under (förra) veckans första dag.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos aksonAv Kvasthilda - 19 juni 2011 14:18


Naturen är ju lite senare i Kiruna än resten av landet och häggen står just nu i full blom. På en promenad med E-pigan tog jag en bild på en hägghäck i vilken ett par trastar flaxade runt o förde ett himla liv, antagligen hade de ungar i närheten."min" hägg som jag brukar fota nu och då :)
(den står vid grannhuset)


 

31 maj såg det ut så här.

Jag har varit lite trög att publicera bilder av allt det jag fotat i år...


14 juni


Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se