Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2012

Av Kvasthilda - 9 januari 2012 09:00


Tema nr 115 Höghus

9/365


Antagligen Narviks högsta hus. Ska stå klart i februari. Ett hotell. Trodde det kanske skulle komma att skymma utsikten mot fjorden men det är, trots sin storlek rätt "smalt" och kommer nog att bli fint. Sist jag var där, var det bara ett par torn - av cement



Temalista

  

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 januari 2012 14:44


Hej alla 365-deltagare - som kikar in i min blogg. Jag hoppas någon av alla blogger- och blogspot-användare läser det här. Jag kan inte kommentera hos er om ni inte har Namn/Adress aktiverat. De andra alternativen funkar inte. Google-konto, LiveJournal, WordPress, AIM, OpenAid osv....

Ni måste aktivera just Namn/Adress. Jag missar att göra så många kommentarer och verkar kanske ointresserad pga det. Så är inte fallet. 

Av Kvasthilda - 8 januari 2012 09:00


Tema nr 358 Ängel

8/365


Änglar har jag. Många. En av alla de saker jag "samlar" på. Tja, fler än tre är ju en samling o jag har tre olika bara av den här lilla glasängeln. Ett ämne jag tänkte lämna till slutet av året. Lekte med kameran i granen häromdagen o fotade lite macrobilder och bestämde att en av glasänglarna får stå modell för sitt tema. Hon är större på bilden än vad hon är i verkligheten! 



Temalista

  

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 januari 2012 12:50


Jag befinner mig i det. Kulturchock. Total. Hade aldrig trott jag skulle få höra att Maken gått på museum - o botanisk trädgård.... o gu vet allt. Frivilligt. Hahahahhaaa. Om nån på den här planeten ska få Maken kulturell så är det väl Mia. "Vi har varit på sån där, va-heter-det? Blomuppfödning". Ulriksdals trädgård. Bosse Rappnes hemvist. Ja, himmel. 

Just nu är han hos Carina o de är där - båda hans fllickor. Han har varit på nån utställning idag o irrat runt centrala Stockholm i bil - fast med Mia som kartläsare tar han sig nog fram dit han ska.

De hotar visst med att mina svallningar kommer att hålla i sig till jag fyller åttio. Jojoooo. Blir det så, kommer fru Rallare att ta sig meduciner. Många meduciner. Vad sjutton är det man stoppar i sig? Hormoner? Isch. Nåja. Gubben får väl stå ut med mitt kärringgnäll då.... Sådeså. 

Men FAN om de går o ser Vasa-museet. Äh. Gör så. Bara kul. Men om Titanic fortfarande hade varit kvar i Stockholm - då hade Rallarkärringen blivit skitsur. Det kan jag säga. E-pigan o jag ville gå o se den när den var i Sverige på turné för ett par år sen. Det hanns inte med - även om vi egentligen hade en hel vecka på oss att faktiskt göra det. 

Får se om han ids fara upp till Falun för att hälsa på päronen. Han pratade om det men det kanske blev besök hos Carina i stället. Blir väl en annan gång. 

Av Kvasthilda - 7 januari 2012 11:17


Jahaja... Årets första kryss avklarat. En uppgift det tog stopp vid men en snabbgoogling gav mig rätt svar. 


Han gick ut hårt idag, Eldeman o startade med en trippeluppgift. Förvisso en enkel sådan... En upphovsman och en sångerska. Tog inte mer än ett par toner förrän jag förstod vilka som efterfrågades. Vi hörde Thank you for the Music med ABBA och en av killarna/kompositörerna är ju Benny Andersson och en av tjejerna/ sångerskorna Agnetha Fältskog


Sen blev det music-al och vi hörde en melodi ur Sweet Charity. Säger inte mig mycket med en googling o en tripp på wikipedia sa mig bland annat att Shirley MacLaine gjort den här. Melodin borde heta If my friends could se me now. Dansaren Charity sjunger efter att ha blivit räddad ur vattnet av en filmstjärna och hon får vila ut i hans lägenhet. 


Charity fick följa Vittorio hem... En gång i alla fall. Jerry Williams ställler frågan, Who's gonna follow you home? Oscar hette den man som Charity slog följe med sen - och som hon nästan gifte sig med. Oscar. Låter lite svenskt, don't you think? Jerrys namn är egentligen Erik Fernström. Vilket jag (sagt förut) vann en LP-skiva på en gång för att jag visste. En tävling i Dala-Demokraten. Jaja, det var då det. 


Nästa uppgift utdelas via dragspel o vi söker kompositören. Jag antar att det är Ted Gärdestad men minns inte just nu vad melodin heter. Hjärnsläpp. Det kommer väl. Klöversnoa heter den ju! 

Den som har klöver på ängarna, ängarna, ängarna
Lägger rabarber på pengarna, pengarna ja pengarna
Den som kan spela på strängarna
Han hänger med uti svängarna
Och gömmer fiolen för drängarna

Lars Karlsson och Anders Larsson spelade. 

Chips tävlade i Melodifestivalen med nästa låt 1982. Fast inte på finska.... Dag efter dag


Nä, vi tar en sväng med Gamle Svarten i stället. Han bor väl i stallet (i Stöllet?). O kobojen red på honom. Rolf Wärme (?) spelade på - gitarr.... Ja, du Eldeman. 


O varför vi behöver Roger Pontare som hjälp till nästa uppgift kan man ju undra. Vincent är stor. O står på alldeles egna ben. Fast Eldeman hjälper till med det han kan :) 

Baby Hurricane I got you in my veins
Evergreen
You and me
We got everything here
Everywhere I go you will follow
Beautiful
Let it blow
We got everything here
They don't know, they know nothing
We got everything here babe


Så en nonsenstext. Delvis. Nah Neh Nah.  

I got on the phone and called the girls, said
Meet me down at Curly Pearls, for a
Ney, Nah Neh Nah
In my high-heeled shoes and fancy fads
I ran down the stairs hailed me a cab, going
Ney, Nah Neh Nah
Ney, Nah Neh Nah
Ney, Nah Neh Nah
Nah Neh Nah

Vaya Con Dios. De kommer från Belgien. "En konstituionell monarki". Ja, jösses. Men det är ju så. 


Vi fortsätter ut i Europa o lyssnar till en tysk opera. Eller en yttepytteliten del av en tysk opera. Det var den här jag hade lite problem med o var tvungen att googla fram svaret. Det stod liksom still, trots att jag hade massor med bokstäver o Eldeman pratade geografi. Rhenguldet. Förstås. Wagners verk. Wikipedia förtäljer följande: 

Rhenguldet, tyska Das Rheingold, är en opera av Richard Wagner i fyra scener, uruppförd 1869. Rhenguldet är den första delen i operatetralogin Nibelungens ring.


Välkommen in. Det är en av Veronica Maggios stora låtar från året som gått. Hon har haft ett bra år! 


En som inte hade det så bra, han blev inte så gammal, var Nisse Lind. Med sitt dragspel och grupp Hot Trio spelade han en låt från 1939 för oss idag. Darr på manschetten. Eller bälgen. Not my cup of tea. Ungefär som Whitney Houstons walande. Som jag såg o hörde i teve häromnatten i The Bodyguard. I love the film, men inte walande as much. Eller dragspelsdarr. 


Sista uppgiften för dagen trodde jag skulle illustreras av en annan melodi. Vi har nämligen sett Bondfilmerna som Tv4Film visat i veckan och igår såg vi A View to a Kill, eller Levande måltavla. Ledmusiken i den görs av norska gruppen A-Ha. Eldeman gillar att illlustrera kryssuppgifter från Bondfilmer. Men det A-Ha framförde idag var en annan av deras stora hitar - Take on Me

We're talking away
I don't know what
I'm to say I'll say it anyway
Today's another day to find you
Shying away
I'll be coming for your love, OK?


Take on me, (take on me)
take me on (take on me)
I'll be gone
In a day or two


Ja. Må vara att krysset försvinner för en dag eller två men om en vecka är det tillbaks igen!

Av Kvasthilda - 7 januari 2012 09:00


Tema nr 354 Väntan

7/365


Pigans väntan är över. På tjugoårsdagen. Hon har besökt systemet för första gången o delar av det ska nog intagas ikväll. Kanske. Eller så handlade hon bara för att hon kan :) 
Den här båten står fortfarande o väntar. Den väntar på det vi har med oss till Narvik. Malm. Jag blev lite paff att den låg norr om Narvik, snarare än på södra sidan. Kanske det var fullt i viken söder om malmhamnen, av väntande båtar. 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 januari 2012 22:49


Lillkullen gillar Bond o vi ser filmerna på TV4Film. Idag har de visat ytterligare ett par Roger Moore-bondar. Hans minst favvofilm, Levande måltavla (A View to a Kill) där en av svenskorna är med, Mary Stavin. O A-Ha gör musiken. 

Mary Stavin var också med i Octopussy enligt IMDB, i vilken Maud Adams hade sin andra roll som Bondbrud. Hon seglade också förbi i en scen i just A View to a Kill. Den andra filmen vi såg idag (delar av) var den där Hajen gör debut, Älskade spion

O ikväll visar Fyran tredje MI-filmen. Mission Impossible. III. Mer kavajer o flugor. Snits. O sviiiiinaktig skurk. Värst av alla. Vidrig. 


Av Kvasthilda - 6 januari 2012 09:00


Tema nr 221 Polkagris

6/365


Nissen har polkagrisrandiga sockar o halsduk. Ser du det? Tyvärr syns inte värmeljuset de två nissarna värmer sig vid, som det ska. Ripskålen fyller vi varje jul med polkagrisar och snöbollar. Här börjar det sina... 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards