Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2012

Av Kvasthilda - 14 januari 2012 11:03


Lördagmorgon - o med det melloX igen. Maken satt vid datorn men jag makade undan honom. Jag är ju det... hans maka... mowahahahaaa... Jaja. Strunt i dé nu. Dagens kryss var sådär. Inte alltför svårt men en liten fallgrop som jag lyckades flyga över trots allt. Tror jag. Nå, vi kör väl då. 


Vi har blå himmel idag och vädergadgeten i sidopanelen visar en sol. Vi börjar där. Samma himmel, samma sol. Arja Saijonmaa


Från en klarblå himmel tar vi oss till mer mörka dito. Fyllda av krutrök och skottsalvor. Jag funderade på namnet på den här teveserien. Frågade Maken o han svarade Hemliga Armén. Nej, tänkte jag. Det kan inte vara rätt. Det ska vara en dramaserie. Men så klickade det till. Knasserien heter ju 'Allå 'allå 'emliga armén. Så han hade givetvis alldeles rätt. BBCs serie om andra världskriget som gjordes 1977-79 heter Hemliga arménArmén skulle svaret vara hur som helst :) 


Vi tar oss hem till Sverige igen, tillsammans med Fred Åkerström och Nils Ferlin och hans En liten konstnär som tonsattes av Lillebror Söderlund. 

Vinden är vresig, kölden sträng:
Var god mot en liten stalledräng!
Ty önskar han något för egen del
är det bara ett Magdeburgerspel.


Vi hoppar vilt genom tid och rum och tar oss till USA och science fictionvärlden. Vi fick höra John Williams dirigera en symfoniorkester. Han skrev bland annat musiken till Superman, eller Stålmannen


Som sagt. Fram o tillbaks. Om han tappar flygkraften far han i backen, Stålis... O då gör det ont. Så ont att det skär i kroppen. Det gör det när MA Numminen sjunger också. Fast den är kul, hans version av Lena Phs Det gör ont


Har man nu trillat o backen o slagit sig kan man fundera på om inte ett sjukhusbesök kan vara att rekommenderas. Risken finns att man blir inlagd rätt länge...  Robbans tjejer, The Vocalettes vill undvika detta. Stäng inte in mig...! Tillsammans med MZW sjöng de Don't fence me in. Ja, Måns förstås. Måns Zelmerlöw.

Oh, give me land, lots of land under starry skies above
Don't fence me in
Let me ride through the wide open country that I love
Don't fence me in
Let me be by myself in the evenin' breeze
And listen to the murmur of the cottonwood trees
Send me off forever but I ask you please
Don't fence me in

Hämtat från Vocalettes album In the spirit of Andrew Sisters. Amerikanska örhängen på CD. 


Äh, vi vilar lite o drömmer om annat. Kanske dyker den då upp, Drömmen om Elin. Spelad på fiol som sig bör. En klasskompis till mig brukade spela den här på Roliga timmen när vi gick i mellanstadiet. Ibland var de fler än en som spelade. De var några stycken som spelade fiol. Bara killar. 


När vi vaknat går vi hemifrån tillsammans med Nicke Borg. Leaving Home. Melodifestivalen 2011. 


Nästa kille, nej killar, vaknade inte alls när vi drog men ber oss Wake me up before you go-go.... WHAM med George Michael och Andrew Ridgley. Vet inte varför han nämnde bara George, Eldeman även om han pratade om gruppen, för det var WHAM som gjorde den här, Kanske den finns på nån av GMs soloalbum också? 

Wake me up before you go-go
Don't leave me hanging on like a yo-yo
Wake me up before you go-go
I don't want to miss it when you hit that high
Wake me up before you go-go
'Cause I'm not plannin' on going solo
Wake me up before you go-go
Take me dancing tonight
I wanna hit that high (yeah, yeah)

Dock fick vi den serverad på dragspel idag... Roland, inte Cedermark men väl Andersson. Inte riktigt lika "magiskt" som när det begav sig med WHAM och musikvideoålderns början. Ljuva åttiotal. Skoltid. 


VI stannar kvar i skolan en stund för skolfröken var hon, Marie som tävlade i Melodifestivalen 2007. Marie Lindberg. Trying to recall


Nästa kryssbidrag fick mig lite på fall. Funderade vem som skrivit musiken. Klassisk musik. Det är ju inte riktigt min hemgata så att säga. Att man sen känner till många kompositörer och i vissa fall även deras musik gör inte mig säker på nåt sätt. Vi sökte ett verk med ett land i titeln. Tjahaja.... OK, x-N-x-E-x-N. Kan ju inte bli annat än ett. Ungern. O han kom ju därifrån, Franz Liszt. Får förutsätta att det var hans musik då. Han har bland annat gjort musik som på svenska kallas Ungerska rapsodier. Hungarian Rhapsody. De är ett par stycken. 


Vackert som sjutton. Kanske likt ett stjänfall? Smukt som et stjerneskudBrødrene Olsen tävlade och vann Eurovisionschalgerfestivalen med den under millenniets första år. Fast då på engelska. Det här är en gammal favorit hos mig. Lyssnar lika gärna på deras danska version som den engelska. De ville gärna bli instängda i alla fulla (stjärn)fall. Åtminstone i månens sken. 

Smuk som et stjerneskud
Som tiden går.
Smukkere ser hun ud,
År efter år.


Hendes hofters dans i en strålekrans, jah,
Gennem bølgebruset.
Og i måneskin, blir' jeg lukket ind,
Lyk'lig og beruset.

De är riktiga stjärnskott i Danmark o har vunnit Dansk Melodi Grand Prix inte mindre än sju gånger, solo (Jørgen) eller tillsammans. 

Så tillbaks till teveserier och krigsdito. Om allt gått väl under kriget möts man väl igen när allt är över. We'll meet again. På svenska blev det förstås Vi möts igen. Finns en miniserie (delad tevefilm) som heter Tills vi möts igen också. Det är många förhoppningar om att överleva kriget. Förstås. Denis King skrev musiken till serien. 


Så vi säger väl det då. Vi möts igen! Krysset är slut för idag. Tack för idag. 

Av Kvasthilda - 14 januari 2012 09:00


Tema nr 50 Fel adress

14/365


Kottarna har suttit o spelat Monopol - Disneyversionen - flera nätter under Juniors jullov och häromnatten satt de där igen o gapade o tjoade o skrattade o surade. Plötsligt slog det mig när jag kikade i temalistan... Ahaaa! Ett tema! Det är farligt att stanna på fel adress i Monopol. Speciellt om det är slott placerade på den ruta man hamnar. O som ni ser har Peter Pan dessutom flugit förbi sin egen film...
Tror Junior vinner. Han har byggt en massa slott på sina adresser! 




En liten extrabild med Pinocchio framför en radda dvärgstugor :)  Antingen är det Askungeslott, eller så bygger man stugor ā la Sju små dvärgar. Han är också på fel adress men det är något billigare att stanna bland stugor... 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.


Av Kvasthilda - 13 januari 2012 23:14


VAR ÄR DEN DÄR JÄVLA APPEN??? 

Av Kvasthilda - 13 januari 2012 16:41


Min älskade dotter reagerade som jag o jag fick en sur kommentar på mitt übertrötta o griniga inlägg ;)

Mamma älskar er - allahopa.

Faktiskt. 

Inklusive Mågämnet. 

Sådeså. 


Däremot behöver vuxna människor en egen vrå - ett eget hem. En dörr att låsa. 

O gör de inte det kan de mycket väl hjälpa till där de bor. 

Pöss. 

Av Kvasthilda - 13 januari 2012 12:24


...igen. O faktiskt Fredag den 13e idag. En av kollegorna som läser norskakursen samtidigt som jag, berättade om en gång han körde bilen med bilradion på. Hela dan hade varit bra, no mishaps. Så säger de i radion att det är fredag den 13e... Vad händer då? Han krockar i nästa korsning. Hade han inte vetat att det var just fredag den 13e hade han säkert klarat sig igenom korsningen o ända fram dit han skulle utan problem... Jinx.


Vi har kallt. Kallt som fasen. Klar vinterdag men en blå himmel idag. Mestadels i alla fall. Det har varit mulet några dagar med sådär en femton-arton-tjugo grader kallt. I morse var det elva o sviiinkallt. Mycket kallare än gårdagens femton. Det blåste i morse. Kallt Kallt Kallt. Nu säger min skärmtemp att det är tolv grader och solsken. Det där med solsken får man ta med en nypa salt. Har sett spåren av sol idag. Faktiskt. Den hängde bakom bergväggen vid raskanten men jag kan inte svära på att jag faktiskt såg själva himlakroppen. Det var en gul båge där - så kanske. 

O det är vitt. Vitt Vitt Vitt. Kallt o vitt. Frostig snö i träden. Ser att det blåser lite ännu. Det rör sig i grenverket. Men inte så mycket att snön faller av. Än. 


Fredag. Vi hade halvdag. Insen (T3) flyger hem snart. Lämnade en halv kardemummakaka o några saffransbullar på jobbet. De går nog åt. Upprätthöll traditionen med fredagsfika idag. Jaha, sa Ins T3, då vet jag vad du gjorde igår

Mnjaaaeee svarade jag. Öppnade frysen o tog ut två påsar ;) 

Snabbakat. 

Har fortfarande smaken av en solros på tungroten. Dvs saffran. 


Nu är det helg o man ska väl försöka få nån form av vila före 04.50 på måndag morgon när vi börjar med praktiken. T3 sa att vi gärna skulle sitta vid sidan första dagarna o koncentrera oss på signaler från parkett medan föraren/handledaren sköter tågföringen. Får se vad han säger om det då, Stefan. Men vi har en bra tur. Börjar med en godstur. Vi har ju pratat växling o annat o med tåget vi kör ner till Narvik ska vi växla undan loket. Vet inte hur det blir med tåget vi kör hem. Tror de loken står i andra stallet men vet inte säkert. Eller så står de alla på Tomta. Hur som helst ingår det växling av lok från stall till tåget i hamnen. Perfekt. Synd att vi inte alla kan prata med togleder bara. Andra tåget är malm. Bra att göra bägge delarna den här veckan när man har allt fräscht efter teorin. Speciellt att få börja med en godstur. Vi sysslar inte så mycket med växling normalt sett då vi kör tåg från punkt ett till punkt två där nån annan tar över. På andra platser kör de tåg med vagnar som ska växlas ur både här och där. 

Tja, vi har ju vår Gällivaretur. Men inget i Norge, förutom lokväxlingen. 


Jaha.... Ska man kanske fundera på maten då. Nej, just ja. Har ju redan plockat ut ett paket fläsk ur frysen. Får se om det är vad det blir idag. Det är så "lite" fläsk i ett sånt paket men det räcker nog till midda'n. Får se om det blir potatis eller pasta till då. Sen får de äta om de vill. Dritter jag i. (T3 är värmlänning). 


Nåväl. Fredag. Norskarna har en regel som säger att man inte får ta sig en hutt förrän efter en viss tid gått sen man kommit hem efter oregelmässighet. Fast det gäller inte idag. Kanske man skulle ta en virre för att värma sig? Eller bara tända några värmeljus? Kan ju vänta NÅN timme till. Det är ju lunchtid ännu - även om klockan faktiskt passerat tolv. 

Äh. Kanske ska förbereda bortplock av julen? Nä..... Inte idag. Fast det är svårare att komma igång när man sovit bort förmidda'n. Lättare när man redan varit igång en stund. I morrn är det ju lördag o den innebär kryssdag. 

Men det är då det. 

Av Kvasthilda - 13 januari 2012 09:00


Tema nr 241 Repris

13/365


Vi tar en snabb repris. Tomtenissarna som visade sockarna för några dagar sen. En annan sida av dem :) Idag är det Tjugondag Knut o alla julsaker ska bort, enligt tradition. Jag känner många som tar bort sina julsaker redan på juldagen... Det gör inte jag. Det blir helgens jobb. Kanske. 



Temalista

  

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 12 januari 2012 19:34


Leonard: 

It was an accident... 


Sheldon:

Are you trying to tell me you tripped and somehow fell into her lady parts? 


Av Kvasthilda - 12 januari 2012 17:11


En hel dag med skifting. Man är lagom mör i skallen. Andra som sysslar med sånt i verkliga livet blir nog mer slut i armar o ben. Bremser hit o dverger dit. Tl o Txp. GSM med eller utan -R. Faller o höyer. bah. 

I morgon har vi halvdag - med en fredagsfikarast inklämd. Insen ska ju med flyget efter lunch. 


Själv går jag i strejk på hemmaplan. Tyraskrället har rivit ner en adventsljusstake idag så översta lampan kraschade - o med den hela staken som det verkar. Fick då inget liv i den efter att Maken surt grävde ur den trasiga lampan. Har bara EN enda fungerande adventsstake nu. En sketaliten jävla ledlampestake. Jag julstrejkar nästa år. Tamefan. 

Jo tjena. 

Men jag blir vaaaaaaaaansinnig. Kan man få ha EN jävla ljusstake hel efter en jul?? Brukar inte ställa undan dem förrän jag sett att de funkar efter att de hamnat i kartongen. Nu fick den krypa ner utan översta lampan för att man kanske ska komma ihåg att den är TRAAAASIG nästa år. Fan o fan o fan o fan o fan. 

Jag avskyr att allt hos oss är småtrasigt o skevt. Vet inte när jag ska få ett HEM. Vill kasta ut alla jävla möbler. Skaffa nytt. Taptetsera om. Fixa ett dockrum o ett kontor. Nu bor jag vid datorn. Ser inte resten av huset. Orkar inte. Skiter i att laga mat. JAG IIIIIIDS INTE! För fan, man har huset fullt av vuxna människor o inte en jävel ids göra ett jota. Jag har jobbat sen jag klev upp i morse. Först nu man fått tre minuter för sig själv. Men det är bara för att jag matstrejkar. Tänkte göra en ugnsomelett med broccoli o skinka men det vete fan. Man har ingen respons. 

Min tanke var att jag gör som alla andra. Sätter mig nånstans o väntar. På vad? Ingen aning. Inte mat i alla fall. För då får jag vänta tills jag blir gråhårig. Om jag inte svultit ihjäl före det. 

Plockade ur diskmaskinen o fyllde på den. Diskade ur kastrullerna som stått på spisen i ren protest från min sida i två dygn. Mysigt med två dagar gammal räksoppa. En skitig kastrull med rester av pasta carbonara som jag gjorde åt E-pigan som inte vill ha räksoppa. Men var det nån som tog reda på kastrullerna efteråt då? Nå, inte fan. Folk tar sin skål med mat o försvinner från köket. Nån äter faktiskt I köket men det hör till undantagsfall. O sitter nån kvar o äter när de andra stoppat i sig blir allt stående där det är framdukat för att denna någon är sist. 

De bor gratis. Må vara Klimpen som faktiskt går i skolan ännu.... Är det så jävla svårt att önska sig att nån kunde förbarma sig över diskmaskin, tvättmaskin, dammsugare osv osv osv. Nej då. 

Åsså klagar gubben att handfatet i badrummet är grisigt. Det görs ju ALDRIG rent sa han igår? I morse? Nähädu.... DU ÄR JU FÖR FAN INTE HEMMA HÄLFTEN AV TIDEN!!!! Nu är det helt igenkleggat i avloppet o vattnet rinner inte ut. Tvärstopp. Skiter jag i. Jag blir så jävla blasé. Soppåsen i köket är full vid ett tillfälle som Svärmor sa - o det är JÄMT

Den har jag bytt o gått o kastat bort. "Jag kan kasta sopor" sa Kullen. Självklart kan du det men nu tog jag den. 

Fan o förbannat. Jag blir sååååå leds. 

Halvsex o inte en matbit i sikte. Igår såg Maken att jag var trött o less o vi beställde pizza. 

Nu jobbar faktiskt Kråkan också o är undantagen gnällregeln men ÄNDÅ!!!! 

Ligger det alltid på mig att planera den där jävla middagen?? Kan ingen annan titta i kylen o frysen o plocka fram en jävla älgstek eller köttfärspåse o GÖRA NÅT???? Vill inte ha pasta. Vill inte ha potatis. Vill inte ha ris om det inte finns sås. Jag men gud jävla förbannat. Hitta på nåt själv då!!! 

Potatisen är slut. Jahaaa?? Är den mindre slut om JAG ska göra maten?? 

Nä. Jag strejkar. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards