Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2012

Av Kvasthilda - 12 januari 2012 09:00


Tema nr 119 I mitt fönster...

12/365


...sitter ofta två katter. Tillsammans. Eller var o en för sig. Just här sitter de o spanar på Kråkan som är ute o skyfflar snö för glatta livet. Det kom nära en halvmeter förra veckan så det tar en stund att skotta. 




Temalista

  

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 januari 2012 12:04


Himmel o plättar. Vilket uppvaknande. Maken sliter upp sovrumsdörren o frågar: "Vad gör du idag?"
~ Vaddå?? Jag ska ju på jobbet.

~ AM ringde...

~ Va??

Det visar sig att klockan strax är nio.... Jamenvafaaaaaan???

~ Klockan har inte ringt! Den ska ringa halvåtta.

Nä, halvsju. Förvirringen är fullständig. Var fullständig.

AL ringde o jag hittade svarsknappen till slut - inga glasögon, ser fan knappt telefonen ens: "Hur mår du?"

~ Jag är på väg!

~ Ahaa.. trodde kanske nåt hänt. Stressa inte. Utbildningen kommer igång efter Ap-träffen....

Just ja..... *puuuh*

Gubben skjutsade Sonen till skolan o jag klädde på mig. Kastade i mig en banan o stod redo när han återvände. AP-träffen var i full gång o Thomas gjorde en snabb genomgång av det de hann gå igenom före träffen.

Så nu är jag tilbaks i rute igjen.

O Tomas är på väg hem till Dalarna.

Sus är här. Kanske sista gången man ser henne. Hon börjar jobba i Borlänge 1a februari. Den kärleken.

Så kan det gå.

Nähä. Lite kaffe så man kommer helt back on track igen. Snart är lunchen slut.


Av Kvasthilda - 11 januari 2012 09:00


Tema nr 212 Parallella

11/365


Min första tur till Narvik. Medåkningstur. Så småningom kommer jag att se den här synen var o varannan dag. O köra själv på Norge. Sådär Framåt Mars. Lossningen i malmhamnen i Narvik. Vi lämnar tåget här och MTAS-personalen tar över och tömmer det på den malm vi har kört från Kiruna. Silosarna under spåret är fyrtio meter - i diameter. De är enorma! Varje "litet" galler mellan rälen visar öppningen till en av dem. Vad är de? Tretton till antalet? Femton? Minns inte. Får kolla bättre en annan gång. Har teori den här veckan och praktik igen nästa. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 10 januari 2012 22:50


Mötesplats. Det är stort.... Man kan mötas vid en buss, på en järnvägsstation, på torget, vid ICA eller nån annanstans. Mina bilder visar en av Kirunas största mötesplatser, Folkets Hus. Hotell Ferrum till vänster med Mommas krog som Monica Törnell sjunger om i Vintersaga. I Folkets Hus finns ett kafé, bio, turistbyrå, konferenslokaler och viktigast av allt under Kirunafestivalen - toaletter! 

O på parkeringen samlas bilarna i horder. Under Kirunafestivalen är parkeringen avstängd för bilar. I stället står det öltält här. O där om nånstans möts folk. 



På Kafé Rost samlas man för att babbla bort nån timme. På kvällen kan man gå o se nån film. Fast bara vissa dagar i veckan. Man kan gå på teater när det bjuds på sån't. Nyårsrevy. Minioperetter/operor gästar Kiruna ibland. Man samlas här för stora möten. Det är ju Folkets Hus! 



Det är också samlingspunkten för diverse turistresor. Gruvbussen stannar här sommartid och plockar upp folk som beställt en gruvtur. Nedan syns en annan turistbil. Ingen aning om vad den väntar på, men den kör uppenbarligen guidade turer - för mindre sällskap. Kanske den hämtar folk till ICE Hotel i Jukkasjärvi? 



Kafé Rost. En mötesplats för fikasugna. Eller hungriga. De serverar mackor av olika slag, likväl som hembakt fikabröd. 


En speciell mötesplats. Eller mer samlingsplats. Dörren in till Nåjdens sal, med utsmyckningar av Lars Levi Sunna. Här inne kan man se teater, lyssna på revyer, musik och föredrag eller se film, beroende på vad salen/ salongen för tillfället används till. 


En annan form av mötesplats. Fast här har vi kurs i Lapplandssalen. För dagen förvisade från vår egen utbildningslokal. Då står Folkets Hus tillhanda med utrymme. 

Ett stormöte. Hjalmar Lundbohm. Kirunas grundare. Vet inte vem som snidat. Skulpturen står i en korridor in mot konferensrummen, intill Nåjdens sal. 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans Husutmaning

Av Kvasthilda - 10 januari 2012 20:46


Hedwig frågade efter kompassen i Klockstapeln och jag gick förbi den idag o tog en bild - underifrån. 



En påminnelse om vad det gäller. 

Veckans Hus #72


Klockstapeln igen: 


Kompassen sitter i den översta av de tre ringarna. 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans Husutmaning

Av Kvasthilda - 10 januari 2012 09:00


Tema nr 21 Blindskrift

9/365


Det var visst Blindskriftens dag förra veckan. Något som jag inte ens visste existerade. Jag är jätte-imponerad av människor som kan läsa med fingertopparna. Att man får topparna så känsliga att kunna läsa upphöjda punkter. Ja, egentligen är det väl inget underligare än allt annat man kan lära sig men det gör mig ändå imponerad.

På medicinkartonger är det tryckt punktskrift för synskadade, vilket jag tycker är jättebra!  



Temalista

  

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 januari 2012 18:54


Diskuterade vår praktik med Stålis. Jag frågade honom om vi kommer att åka två o två elever under norgeutbildningen. Nej då, ni får åka ensamma.... 
Jaha.... Med min tur, My @$$, tänke jag. 
 O idag ringde så Psf o gav mig en handledare "Du åker med S. O du får med dig en kille. Ni blir två".... Jamentackfördendå... För helvete. VISSTE DET!!!!!!!!!!!!!! 
Ni är så många. Ja, men för fan... Tre av killarna har två månader på sig att göra sin praktik. OK; de måste ju faktiskt åka mellan teoriveckorna men ändå. Jag hoppas för sjutton att jag får åka själv - o med nån annan än den handledare jag blev tilldelad. Så jävla typiskt. Just my frikkin luck. Sån't är livet. Rättovist. 
Nåja, jag får nog min norgekompetens vad tiden lider men det är så förbannat irrijävlaterande. 

O VARFÖR spelar de bara En ängel i rummet med Laleh i reklamen för albumet Så mycket bättre 2? Laleh gjorde ju x antal andra låtar också. Just nu..?? Bara för att nämna en? Fast jag är ju biased när det gäller Tomas Ledin. O se där. En Tomas till. 

Ringde Maken idag under lunchen o SysterYster svarade i hans mobil. Se där. Han tog sig till Falun. 

O månen är full. 
Det är kallt! 

NO

Av Kvasthilda - 9 januari 2012 12:09


Nä. Inte det nä. Har börjat norgeutbildningen nu. Det är ruteorder o hovedsignaler, kryssing och sporvexler. Men norskarna är såååå mycket smartare än vi när det gäller signalsystemet. I alla fall huvudsignalerna. Orange blink (eller gul som det faktiskt heter men ljuset är mer brandgult) = vänta stopp. Visst fan är det mycket smartare än en grön blinkande lampa som säger att nästa signal står i stopp??? Ibland blinkar/lyser det två gröna hos oss - det betyder att vi har avvikande spår (oftast). I Norge betyder två gröna lampor att man får köra fortare.... Eller full fart. En grön lampa betyder att man ska ta det lite vorsomt. Grönt = kör. Rött av olika nyanser = stopp. Klockrent.

Just nu har vi lunch.


Det är kallt som fan ute. Nånstans i femtonstrecket. Fullmåne o klar himmel. Det betyder ännu jävla kallare. Men vackert med all vit snö! Fantastiskt vackert. Skulle ha tagit kamerna med mig. Har inte ens långkalsonger.


Kråkan fick börja jobbet tidigare än beräknat. Hon skulle jobba eftermiddag i två dagar o sen jag väckte henne för taxitjänst ringde de från LK o efterlyste henne.... Men se där. Blir en kortare dag. Stackarn har sovit sådär en tre timmar inatt. Skulle ju hem o sova en stund till men nu for hon på jobbet direkt.


O vi har Thomas o Tomas här. Tredje Tomas kanske inte kommer alls. Han ska operera armen. Skulle ha varit här nästa teorivecka men det lutar åt värmlänningen. Men vänta nu. De är ju värmlänningar båda två.. jaja. Men T3 är mas. Eller är det T1 för vi haft honom tidigare? Självklart. T1. T2. T3.

Åsså har vi två - TVÅ säkerhetsansvariga på vår teoriutbildning. En av MTABs gubbar o vår egen. Han är ordinarie nu. Skulle bara vara tillfällig men som med alla andra kontorister blir man snart FAST.... Fast... han är vansinnigt trevlig. Den förra var gift med en psf.... Han fick gå. Kör väl tåg idag...

Men två? Det gäller att ha tungan rätt i mun då... 


jaja. svälja kaffet då o pinka innan tomasarna kommer tillbaks igen.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards