Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2012

Av Kvasthilda - 22 januari 2012 14:01


 


Jag avskyr saker som hoppar o blippar men jag gillar snögubbar så för att det snöar idag får han vara med, Snögubben Kalle. 


Frosty the Snowman
Had to hurry on his way
But he waved goodbye
Saying don't you cry
I'll be back again some day
Thumpety thump thump
Thumpety thump thump
Look at Frosty go
Thumpety thump thump
Thumpety thump thump
Over the hills of snow


Av Kvasthilda - 22 januari 2012 10:34


Världen är vit idag. Ser en bris i träden så det är inte helt vindstilla. Eller bris o bris... Vintertid är det nåt annat. Ser ut att ha kommit en del snö igen. Marken är täckt av ett tunt, fluffigt täcke. Av piggar. Dvs frostig snö. Om det inte krävde überkyla skulle jag önska mig att se frosten vi hade förra vintern. Var det i november månntro? Stoora stjärnor av frostig snö. Försökte leta i bloggen men jag tror det kan gå fortare att leta bland alla tusentals foton jag har på hårddisken. Skumt. 


Söndag. Sköna söndag. Kanske ska tända lite värmeljus. Det är lite småkyligt. 


I morgon har vi ett diagnostiskt prov. Börjar visst varje måndag med det. Morgondagens ska väl inte vara rikssvår. Vi har mest gått igenom signaler, skyltar och stolpar. O lite växling. 


Nä... hittade: Macro & Täcke 

Av Kvasthilda - 22 januari 2012 09:00


Tema nr 252 Röd gubbe

22/365


Ett taskigt iPhonefoto i väntan på ett bättre. En röd gubbe. En röd LEGO-gubbe i det här fallet. Eller snarare gumma för det är väl en Geisha? En liten röd figur. Såg henne i en leksaksbutik i Narvik häromdagen. Hon satt lite taskigt till för att porträtteras på ett bra sätt men som snapshot får det duga.

Får se vad det blir för en röd gubbe - eller gumma - som tar över rodret i S nu då sen Juholt avgått. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 januari 2012 00:39


Se där. När man talar om trollen. Vi satt o diskuterde de sju dödssynderna på loket häromnatten. På vägen hem från Narvik - eller om det var på vägen ner.. Nåja, strunt samma. Diskussionen gällde i alla fall dödssynderna. Vad är de? Frosseri (det jag bidrog med), girighet, gluttony (det är frosseri va? - sitter i från filmen), lättja, avund..... ja... 


Wikipedia säger: 

1. Högmod - superbia = (storhetsvansinne, fåfänga; eller åtminstone övermod; Hybris)
2. Girighet - avaritia
3. Vällust - luxuria = (otukt eller begär)
4. Avund - invidia
5. Frosseri - gula
6. Vrede - ira = (I vissa fall även hämnd)
7. Lättja (likgiltighet) - accedia


Jag nämnde filmen Seven (Se7en). Den med Brad Pitt och Morgan Freeman. Nu visas den på teve. Har just sett (nå, för en stund sen) Day after Tomorrow om en ny istid som drabbar främst norra halvklotet o framför allt Manhattan i New York.... Jake Gyllenhaal och Dennis Quaid (som JACK HALL) - (Quaid IGEN? - många filmer med honom på sistone - nu väntar bara Dina, mina o våra eller som den heter i original Yours, Mine and Ours - jaja samma sak.... den underbara filmen där han med militärisk precision styr sin familj av 8 barn, när han träffar konstnären Renée Russo o hennes 10 vilda ungar o flyttar in i en fyr - underbar film)... jaja Jake o Dennis slåss mot översvämning o istider. För att inte tala om vargar. Antar att DE inte överlevde isstormen som kom... 

Nåja, det var ju inte det det handlade om, utan Seven. De sju dödssynderna. Mysko film. Har aldrig sett hela från början till slut, utan kommit in än här, än där i filmen. Sett slutet. Underlich är bara förnamnet. 


Nä, nu återgår jag till Hawaii o överlöparsnutarna där. Me lööööööööööööv Mick St John... Nej f'låt det var ju hans roll i Moonlight. Heta vampyrer.... Alex O'Loughlin. Mumma! Han och Damon.... Mums. Eller Jason. Dohring. Som Josef Kostet. I Moonlight. Eller Logan i Veronica Mars. Snygglo! 

Snygglon. 

Som sagt. Alex spelar Steve McGarrett i Hawaii Five-0. Back to that. 

Av Kvasthilda - 21 januari 2012 13:14


Som Maken brukar säga det. Rättovist. Inte alls rätt o vist på nåt sätt utan jävligt ORÄTTVIST. Livet är orättvist. Man kan drabbas av det ofattbara som en blixt från klar himmel. Världen är inte rättvis. O han däruppe vars händer, om han nu har några, som folk lägger sitt hela öde i är fan inte rättvis. Det är hans tur nu. Hennes tid var inne nu. Jo, tjena. Dra åt helvete säger jag då. 

En av mina allra bästa o goaste o gulligaste vänner har just förlorat sin mamma. För bara någon månad sen begravde hon sin far efter att han diagnostiserats med cancer och den brutit ner honom till ett skal av sitt forna jag. Nu var det hennes mammas tur - o det gick betydligt mycket fortare. Diagnosen ställdes några dagar innan dödsbeskedet kom. Fy fan. 

Det är som med min svägerska. Hennes pappa har varit sjuk i flera herrans år och de har tagit farväl av honom i förtid. Anammat tanken att han en dag inte ska finnas där. Han har brutits ner av sjukdom även om livsgnistan funnits och envist hållit honom kvar hos oss. Så plötsligt en dag drabbades hennes mor av en stroke. Pang Bom, sa det så var hon borta. O den sorgen är värre. Pappa visste de var på väg bort men inte mamma. Chocken blir så total. Utlämnande. Naken. O sorgen så oerhört mycket större och svårare. 

Sen tillkommer resten. Efter dödsfallet. Begravning. Beskedslämnande till vänner och bekanta. Som man kanske inte ens känner själv. Framför allt det som sker kring begravningen är ett rent helvete. Man ska bestämma så mycket. Saker som är helt ovidkommande i sammanhanget. Kommersen är i full gång. Begravningar är inte gratis. Hur billig kista man än väljer. Svärmor hade ordnat med sin begravning innan hon gick bort. Det var fixat o klart och ingen behövde egentligen tänka på det. Det är ändå tusen och en saker som ska ordnas med. Fy sjutton. Å ändå är det en del av det som kallas livet. Eller döden. Vi ska alla den vägen gå en dag. Får bara hoppas att man får ett långt och lyckligt liv innan dess. 

Jag saknar grannens fru när jag är hos mamma. Hon fattas mig. Hon ska sitta där på förstukvisten o filosofera. Hon ska inte vara död och borta. Det är jättekonstigt. 

Livet är inte enkelt och lätt o simpelt. Tag vara på dina dagar. Och familjen. 

Av Kvasthilda - 21 januari 2012 10:05


Mosig idag. Har en dunkande huvudvärk och ögonen vaknar inte. Ont i hela kroppen o ont i halsen. En förkylning på G. Han sa det Stefan, vänta får ni ser hur era sjukdomar funkar framöver. Man kör till Narvik, o kör till Narvik igen men så har man en svappissväng - då sjukskriver man sig, Ni ska få se. Det är det där med ersättningarna. Man tappar jättemycket på att sjukskriva sig en vanlig arbetsdag - tänk då en långresa till Narvik med utlandstraktamente... Jag förstår att ingen blir riktigt sjuk förrän det är körningar inom landet. 

Vi får se... 

Av Kvasthilda - 21 januari 2012 09:57


Morrn! Sitter halvt beredd här nu o väntar på krysset. Har snoozat en timme och är allmänt mosig. Ögonen har inte riktigt vaknat än. Behöver nya glasögon!


Sådärja. Nu har halva krysset gått o kaffet är klart. Satte en smörgåssmula i halsen. Inte bra.... Klant. 


Vi börjar med en hund o slutar med våra katt Tyra. Nej fan. Fyra var det ju. Men dit kommer vi sen :) 


Hunden då. Det var Lassie. Hur många gånger har vi mött henne nu? Eller honom för ibland spelades hon av en hanne. Hur som haver var den tjejerna i enbuskarna som sjöng. Ainbusk (Singers). 


Så till ett av Eldemans favoritband som vi inte hört på länge. O inte idag heller. Men vi söker skalbaggarna, The Beatles och deras Yellow submarine

Gul, gul, gul är vår undervattensbåt
Undervattensbåt, undervattensbåt
Gul, gul, gul är vår undervattensbåt
Undervattensbåt, undervattensbåt

Per Myrbergs text... Gul o grann är färgen.  


Om man nu inte somnar till vågornas vaggande kan vi alltid ta en vaggvisa av Bellman. Han skrev den här till sin son Carl den 18 augusti 1787. Vaggvisa för min son Carl heter dikten. Lena Willemark framförde den för oss idag. 

Mamma har åt barnet här
Små guld-skor och guld-kappa,
Och om Charles beskedlig är,
Så kommer rätt-nu pappa,
Lilla barnet namnam ger.
Sofve lulla! Ligg nu ner
Och din kudde klappa.


Nä, vi livar upp stämningen med lite operadans. Ur Offenbach's Orfeus i underjorden hämtas stycket Can-Can. Det är den melodi som väl främst förknippas med dansen med samma namn. Vem ser inte cirkus framför sig också? Eller scendansarna med sina högt lyftade kjolar från scenerna i Paris? Förstås. De som dansade Can-Can ansågs ju också som riktiga stycken.... Det var just i Paris operan uppfördes 1858 och språket var förstås franska trots att Offenbach var tysk. 


Franska ja. "Från opera är steget till nästa artist inte långt" sa han Eldeman. Nä. O inte alltså språket heller. Titeln är fransk. La Voix med Malena Ernman. Hon må vara en operasångerska av rang men den här låten var ju hennes vinnande bidrag i Melodifestivalen 2009. 


Prästens lilla kråka skulle ut och åka ingen hade han som körde....

Prästens lilla kråka skulle ut och åka ingen hade han som körde. 

Än slank han hiiiit..... o än slank han diiiit.... 

o än slank han ner i diket! 

Så vi petar in det i krysset. Diket. 


Sen trodde jag först att det var BAO vi hörde. Eller snarare Orsa Spelmän men det var visst Göteborgs dragspelsgille. Förlåt Kalle! Melodin heter väl nåt i stil med Ingen som eehhh... du? Ännu en fransk anknytning då originalet var just franskt. Kan ju tillägga att titeln är en gissning o jag inte har en susning om vad originalet varken heter eller hur det låter. Nåja, det senare kan jag ju drista mig till att gissa utifrån det vi hörde här ;)


Nästa namn hade jag redan fyllt i. Ola. Givetvis var det Ola, med dagens andra Melodifestivalbidrag, denna gång från 2010 som handlade om hans ostoppbara Nathalie. Unstoppable


Do Re Mi. Vi springer omkring med Maria på alpernas ängar. Eller? Melodin hämtas ur Sound of Music men den var helt instrumental idag med en grupp han hade problem med, Eldeman. Uttalet alltså. Han snubblar lite emellanåt men det här kan vem som helst snava över. Percy Faith's orkester. Han sa att han undvek skivorna med dem o tog Mantovani's orkester istället för det är uttalbart... :)  Men idag blev det alltså Percy Faith och hans orkester. 


Maria dansade runt bland edelweissen o för nästa uppgift besöker vi andra dansscener. Dock inte för can-can. O egentligen är det inte på scenen det dansas, utan nedanför. På scenen står dansbanden. Jisses. Efter den övergången är det väl bara att bita i o säga att Blender heter bandet - som jag inte har en aning om vilka de är, Guldklavevinnare till trots o de spelade o sjöng Kikki o Bettans Dag efter dag. Den tävlade de med i Dans-bandskampen 2009. 


En svart man med en helt annan färg i namnet. Barry White. Den fantastiske. Oefterhärmelige. Tja, nån annan kan säkert sjunga som han men idag fick vi originalet. 

My first, my last, my everything.
And the answer to all my dreams.
You're my sun, my moon, my guiding star.
My kind of wonderful, that's what you are


O vi slutar med vår katt. Tyra. Men vänta nu. Tja det SKULLE kunna ha varit hon. Fast då i Tyra Banks kläder. Hon har väl också gjort nån skiva nån gång. Kanske i filmen hon var med som E-pigan ser nu o då även om det var ett tag sen nu. Den om bartjejerna i New York City, Coyote Ugly... De var förutom Tyra, fyra till antalet. Fyra är vad vi ska skriva och det har ingenting med Tyra att göra. Nä, det var ännu en Melodi-festivallåt, fast vi hörde versionen från Eurovisonsschlagern, Boggaloo, dansa rockn'rolla. Den hette ju egentligen Fyra bugg o en coca cola men på den tiden, 1987 gick det inte an med reklam så det rykte. De fyra toyen. Ja, i Kiruna heter alla tuggummin toy. Mer reklam ;) 

Vad du gör, trampa inte i en toy. Framför allt om du är en av de fem små myrorna. Som är fler än de fyra elefanterna! 


Ha en skön lördag med valfritt tugg :) O dito dryck. 

Av Kvasthilda - 21 januari 2012 09:00


Tema nr 152 Lakrits

21/365


Det är lördag idag o vad passar bättre att visa än lite lördagsgodis då? Röd lakrits. Grön lakrits. Gul lakrits. Svart lakrits. Chokladöverdragen lakrits. Fylld lakrits. Lakritspinnar. O en del Polly ā la Dregen. Varav en tredjedel är lakrits. Den gamla kaffeburken har fått stå nästan orörd över jul och nyår, fast den stått mitt på diskbänken... Tog den från köket en dag och nästa dag såg det ut så här. Man ser det vita smörgåspapperet jag klädde burken med invändigt innan jag fyllde den (ungefär till hälften) med lakrits. Finsk lakrits. Vi brukar åka på Lakkapää o handla ibland o då följer det alltid med nån lakritspåse. Eller stång. Oftast åker vi dit bara för att köpa just lakrits. 




Temalista

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards